![]() |
Anlamsızlığın Hüznü Var Gönüllerde
dün gece seni düşündüm her nefeste çektim seni içime sunarken demet demet gülü tenine öpüştüm deli bir rüzgarda gözlerinle esiyorken ılık ılık yüreğimde esir oldum muhteşem güzelliğine eğilip öpmek isterken dudağından yuvarlandım deryanın derinliklerine vurdu ince bir ok canevimden buğulu gözlerinde gördüm geleceğimi teslim olmadan geceye ruhum sevginin sesinde inledi düşlerim yatağımda ay parçalandı sızan yaşıma yıldızlanıp yağdın o an yalnızlığıma yeşillendi gece yeşillendi mavi yasakları saklayarak göğsünde ah işte yine bir gece gözlerinde ağlıyor kollarımda aşkın hasret meleği aşk ve tutku prangalanmış düşlerime anlamsızlığın hüznü var gönüllerde 19-06-2008 Cemal Karsavran |
Anne
gurbet koca bir sehir gözlerin gözlerimde kocaman bir liman özlemin kocaman sesin kocaman sesin de sesim kocaman ben küçük küçücük aha su kadar iste su kadarcikim sevgiye yenilen aglamakliyim bir bebegim emekleyen adim sila adim özlem adim gurbet adim sevgi adim... sevgi-siz-lik anne üsüyorum ayazdayim anne hani kucagin ya dizlerin nerde anne annecigim sevi sardı yüreğimi tut....tut... düsecegim anne bu nasil seydir annecigim.. anne...... 18-12-2002 Cemal Karsavran |
Annesinden Hediye
Sevdi çılgınca erginlik ateşiyle Uyanırdı şafaklarla Volkan yanarken gözlerde Başta duman duman kara sevda Kaç kez Ölüme bir adım kala Direndi kendi kendine Öyle bir an dı ki Evet dedi Ve yenildi sevdaya Koştu beyaz atlı prens’e Dönüşü olmayan yoldu İçi içine sığmazken Uzun maraton du Yaratıp kendinden öte Bir iki üç Yarını olmayan günler eşikteydi Sığınırken gurbetin çıkmaz sokaklarına Beklentilerde kalan düştü Eğitim iş aş Yorgun bedenlerde aşk Ertelenen umutlar Hüzün beslerken yürekte Sarhoş kaderin baygınlığıydı kapıyı çalan Küstükçe küsen alın yazısı Gülleri sonbaharlara yenildi Anlar yıllar içinde Tel tel kar yağarken saçlara Bilemedi kaç yıl Dönüp bakınca geriye Ölügözlerdi dalgın Çanlar çalıp dan dan da din Yeni bir dirilişti Kireçlenmiş hayat Annesinden hediye Cemal Karsavran |
Arzu Denizinde Fırtınam Sevdam
Hasretinle sürüklendiğim ey aşk Sen ki ulaşılmazlıkların yürek coşkusunda Yüksek dağların doruklarında ki kar gibi Ferhat’ın şirine keremin aslıya yangısı Leyla ile mecnunun çöl macerası Asuman ile zeycanın yarım elması Arzu ile kamberin kardeşlik sevgisi Ümitlerim mutsuzlukların rehberi Yarınlara ertelenen hayallerim Uzaklara gitmek gibi bir şey Zaman zaman dopdolu bir yaşanmışlık Zaman zaman özlem ve hasretler Kavuşmak istenilipte kavuşulamayan Oturur bir çöl yangısı gibi yüreğimize Sen düşlerde yaşadığım gerçeğim Sen yüreklerin erişilmez noktası Kışta baharım gecede günışığım Sahiplenmek istediğim hasretim Bahçemde papatyam, nergisim Narin saf ve masum bakışlarıyla Ruhumda bedenimde hissettiğim Nazik kırılgan kıskanç ve umutlu Yarenliğine doyum olmayan anların meleği Patika yollarda yoldaşım Açlıkta yenilen yavan ekmeğim Her bakışın bir nehrin akarı Yağmurlar da suskunluğum Varlığın varlığımın nedeni İsli çıra gibi yanan ışığım Selvi boylum al yazmalım Okuduğum şiirim öyküm romanım Bolu dağında kahraman Köroğlum Toroslarda yörük Dadaloğlum Halk şairi aşığı pir sultanım Çukurova’da ince memetim Yedi veren üç yüz altmış beş günüm Ölçülürmü sevgimizin değeri Bir gülüşün bir bakışın bir sözün Ne martı kanadında ne saç telinde Ne yazda ne kışta ne de baharda Kalplerin attığı her an her yerde Hasretim özlemim tutkum Erişemediğim güzelliklerim Dokunmadan hissettiğim duygularım Sevginin iklimi toprağın bereketi İtibarlı sözcüklerimin anlamı Avuçlarımla dilimde dualarım Kalbimde mührüm aşkım kelamım Arzu denizinde fırtınam sevdam 22-02-2008 Cemal Karsavran |
Askım Der De
******* karanlik sisli bir bulut çözerim gönlümdeki bilmeceyi kizila dönmüsse yakar alevi arzular yalniz gece yalniz ben yalniz hayal meyal aranirim bir var olur yok olursun her gün biraz daha büyür özlemler cama düsen yildizda bulurum actigim kollarimda gecenin bir yarisinda dururum oldugum yerde günden beri bekledigim zamanda ne olurdu bir tebessüm etseydin geç kalan mutluluklar adina... inci tanesi gülüslerin içten içe aklimda ve korkularim titrer omuz verdiginde bakislarimda kaybolurken hayalin bukle bukle saçinin tellerinde düslerimde büyüttügüm sevdam kiyamam tutamam öpemem sevemem saklarim kilit vurur yüregime gecenin adina yazarim askim der de 18-04-2003 Cemal Karsavran |
Askım Sevdiğim Canım
bu gün seni her günkü günden çok özledim sevgilim çisi çisi yagmur vardi soguk damlalar kirpigime vururken yüregim kipir kipir sesin kulagimda sazdi seni dinledim ayak seslerimde kaç saat geçti konusmayali kaç bahar kaç asir gözlerimde hayalin iki dudak arasindan bir kelime hep sen varsin her halinle neydiki beni sana baglayan kelepçeler vurdun yüregime dosttan haberini aldim sen geldin seni buldum iki satir yazmissin bir parça kagida saglik mutluluklarla dileklerin kabul oldu can oldun candan oldun sakladim yüregimin en zula yerine bir kaç parça hediye hatira sigaram küllensin sevgiyle yasadigin yer de harika bir yanda deniz bir yanda doga tarihe taniklik eder anitlariyla dudaginin degdigi islaklik bardakta yüregimi kandirsin diye biliyormusun sevgilim seni hep sevdim sevecegim yildizsiz *******de yildizim, melegim günle yüzümü yikadigim su gibi berrak cana hayat veren damarlarimda kan sevdama sevda umutlarima yarinsin askim sevdigim canim Cemal Karsavran |
Asktı Gecenin Adı
yürüdüm geceyle içimin aykiriliklarinda sen vardin yol boyu avuç içlerinin sicakligi elimde issiz ve sessizdi sokaklar böceklerin viziltilari deliyordu kulagimi uzandim geceye aydi yildizdi sendin gecede tutmak istedigimde ellerini yoktun öptüm dudaklarindan kanatircasina emdim çigdem moru oluncaya kadar dudaklarin bagindan üzümleri yerken görmedi bagci görmezlikten geldi belkide gül bahcesine girdim her ay yeniden acan pembesinde gülün incir içiydi aç'dim gecede tadina doymadim doyamadim yedikce yedim geceyle askti gecenin adi… 01-11-2002 Cemal Karsavran |
Aşk Bitti
sarja koyuyordum her gün o gece beklentimdi nefessiz bir buse kondurdum dudaklarina sarhos oldu bekledim uyanir gelir sermekes yatagimda bir saat iki saat üç saat gözlerim tavana asili kaldi isiklari söndürdüm yildizlar ay yoktu gökyüzü lacivertti perde araliginda bulutlar yagmur yüklü gözlerimde gün uyandi ise gidenlerin çigrislariyla o hala yoktu igde çiçegi kokusu dikeniyle patladi ask bitti 25-05-2003 Cemal Karsavran |
Aşk Bu Değilmiydi
bos bakislarinda neler gizlidir kimbilir bendemi yokum sende beraber içmedikmi çin çin kadeh seslerinde elma dilimini beraber yemedikmi yanan cigerlerimizi beraber ferahlatmadikmi öpüslerimizde dislerimizin izi yokmu dudaklarimizda hele birde sarilislarimiz sarmasiklar gibi gülüslerimizde kahkahalarimiz kulaklarinda avuc içlerimizin sicakligi tenimizin atesi yokmu yakan alev alev bedenimizi cama düsen ates yildizi degilmi geceyi sana yazdigim duran saatlerde ask bu degilmiydi 03-11-2002 Cemal Karsavran |
Aşk Bu Mu Yoksa
gözlerini düşünüyorum deniz geliyor aklıma yüzünü düşünüyorum bebek geliyor dillerini düşünüyorum bülbül şakıyor kulağımda cismini düşünüyorum melek görüyorum düş bitiyor hayat başlıyor kelebek kozasını yırtmış ayakları basmıyor yere aşk bu mu yoksa 04-04-2005 Cemal Karsavran |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:54 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.