![]() |
Azat Et Kedini...
çağın rüzgarı ensemde, ne yaman yelmişki bu,tutuldu yüzüm tek bir gülüşe neler vermezdim bir karmaşa, bu hızda neyin nesi bir bakmışım ki içimde buldum kendimi sağım solum tren katarı gibi vagonları ise paslı kimbilir içlerinde ne var? işte şimdi geçti bir tanesi daha umut mu taşıyor umutsuzluk mu belli değil geçsinler varsın olsun geçsinler her ne taşıyorlarsa bilmesemde olur nedir ki görmek duymak nedir ki bu baş ağrısı ağırlığı vermiş olansa hangi geçerli sebep kabul edilmiş gerçekler var bir de edilmemişler bir off çekmişsinki bitti...gitti... işte hepsi bu geçer yarın başka bir derdin olur bir ertesi gün başka bir dert kalbin sıkışmış olduğu yerde canını yakmakta iken zarar vermeden emanet bedenine dur diyebilimisin? zihnindeki düşünce hızına bir dostunun ricası bu göz ardı etme lütfen... hayal alemine sürüklemek değil amacım sadece bu gün bittiğinde gün geceye dönmüş iken her ne oldu ise kabullen ve affet azat et kendini ki... biraz olsun rahatlayasın.. |
Bataklık Gülü...
bataklık gülü bu kokusunda medet olmaz salınır yerinde sinsiliğince iblis yanaşmaz kandıracak diye arı yanaşmaz peteği boş kalsa bile balında medet olmaz gül güldür lakin bataklıktaki gülle yediveren eş tutulmaz bataklık arıları vardır birde bataklık gülüne konarda her konuşunda gülü bataklığa biraz daha bulaştırır... |
Batan Geminin Malları...
batan geminin malları bunlar gel vatandaş gel satılıkta kelimeler... üçe beşe bakma al deme zengin değilim ucuza para verecek kadar bak bakalım kıyısından köşesinden bir bakarsın pahalı yaldızlı cümlelerden daha dayanıklı çıkar... |
Bekliyorum...
duvardaki resimden ses gelmedi epeydir ne de tahta kapıdan taş merdivende inadına dolanıyor başıma… tıkırtısına kulak kabartacağım bir kedi bile geçmezmi merdiven boşluğundan … inadına yalnızlık inadına soğuk inadına da yaşıyorum ya… daha ne demeli … parmaklık paslı, topraksa kokulu inadına kokusunu veriyor usuma ve ben halen bekliyorum… |
Ben Bir Kelebeğim...
ben bir kelebeğim kanatları rengarenk gözlere şenlik verir tabiata varlığımla renk katarım yağmur mu yağdı! hiç fark etmez… süzüldü mü kanatlarımdan yaşamın renkleri ben zaten üç gün yaşarım neden yanayım tırtıl olup öreceğim kozaları düşünmek varken bir defa ölümü tattım diye yeniden doğmalara kapımı neden kapatayım çelimsizim diye,ömrüm üç gün diye karalarımı kanat yapayım av mı oldum avcıya varsın olsun ben zaten üç gün yaşarım neden yanayım |
Ben Melektim Bembeyazdı Kanatlarım…
ben melektim bembeyazdı kanatlarım, miniciktim… her gün doğumunda, kırmızıya döndü beyaz hayallerim büyüdüm. gördüklerimden utandım kaçtım,kovalandım,yakalandım her yanıma bombalar düşüyordu! paramparça ediyordu beni! .. ben melektim, bembeyazdı kanatlarım kapkarayım karardım dehşeti anlatayım mı sizlere? liğme liğme olana kadar… kan kokusu dolsun da bir kere aklınıza, kin damarlarınızda aksın da görün coşarcasına, gözleriniz kararsında görün insanı karanlıkta! .. siz anlatın bana dehşeti liğme liğme olana kadar hayır hayır! ! .. masallar anlatmayın bana! ! .. doğal duygularınızı anlatın bana ama en doğalını… çoğunu gördüm,gösterdiniz! bir kere lütfen bir kere saklanmayın insan olmanın ardına ben büyüdüm öğrettiklerinizle evet sizin öğrettiklerinizle! ... sizler gibi kan mı kusayım etrafıma? bana sordunuz mu? mayınları sarmalarken toprak anamın koynuna! , bana sordunuz mu? masmavi semam dan ateş açarken masumiyetimin üzerine! bana sordunuz mu? şiddetinizi,cinayetlerinizi,tecavüzlerinizi, tecavüzlerinizi evet evet kana susamışlığınızı bebek simalarınızın arkasında saklarken… bir an önce dönüp ardınıza yıkıntılarınıza bakmadığınız müddetçe! .. bekleyin… kararttığınız melek kanatlarım dan tadacaksınız can nasıl yanarmış, can nasıl acırmış, ruh nasıl yaralanırmış bekleyin tadacaksınız! kalk insan içindeki açı doyur! tıka basa! toprak gözünü doyurmadan önce, sefilce doyur gözünü silahlarını kuşan,her masuma saldır iskeletinin de tapusunu al,kurda kuşa yem olmasın saklarsın kasanda altınlarınla,petrolünle,paralarınla! saldır her gün biraz daha saldır… kalk insan! dehşet’ i seyret satırlarımda! kalk insan kalk kalkmazsan… minicik ayaklı çocuklar ordusu her zerresini kirlettiğiniz üzerinde dehşeti sahnelediğiniz toprağa canlı canlı gömecek sizi! , tıpkı sizden gördükleri gibi! ... kalk insan kalk insanlığın kaldıysa eğer? ... |
Beraattir Bu Gece...
günaha davet ettiğimiz kadar sevaba davet etmeyi başarabilseydik sevdiklerimizi daha huzurlu olurduk! hayal olan nefes alışlarımızda gerçekleri hayal yapmasaydık daha dürüst olabilirdik kendimize senede bir defa tüm kapıları açılır arşın en günahkarı bile umutlanır temize çıkacağım diye özden kopana her mekan dar gelir her insan yalan olur oysaki biz ne kadar büyüklenmişiz kendimize... beraattir... temyizidir bildiğimiz bilmediğimiz kusurların silgisi bu gece... |
Beyhude..
beyhude ağlama cananım dökme gözyaşını gidişime bülbülün aşık olduğu o gülü ömrümde tek sana verdim beyhude bekleme cananım, eski limanın rıhtımında bu seferin dönüşü yok dönmeyeceğim beyhude kuşanma karaları tasa etme sakın halime dökme gözyaşını gidişime ben aşkımızın cennetindeyim. |
Bırak bende kendini
Senide terk edeceğim Kendim gibi Kızıla çalacağım rengini Korkunun kendine has kokusunu Mey edeceğim Ak kömürleri ateşe atacağım Yakacağım günahlarım gibi Kurumamış yapraklarla donatacağım Dilimdeki lal gibi Sarmaşık edip saracağım seni Kırdığın dalları Şiir edeceğim Bırak elimi elemli seyyah Bırak duygudan yoksun serini Çekeceğim ömrünün çilesini Bırak bende kendini… |
Bırak Gururu..Kibiri
Bırak gururu kibiri de çık yola Sen yolcusun hayat yolunda Kavşaklardan geçerken dikkatli ol Bak sağına soluna Yol güvenli ise geç karşıya Haa..Bu arada arkana bakma Yalnız nereden geldiğini Unutmamak kaydıyla Yolda aciz yaşlı bir kadın görürsen Gir koluna Hiç olmazsa hayır duasını al koy azık torbana Başın dik yürü kamburun çıkmasın Binerler sırtına taşıyamazsın Yol arkadaşına dikkat et Seni ana yoldan tali yola sokmasın Yorulduğunda dur dinlen İhtiyaç molası eee nede olsa insansın Harama dikkat et ki Yürürken gözlerin kararıpta Belediyenin kazdığı çukurlara dalmayasın Tonluk vinçler bile çıkaramaz seni Ancak azık torbandaki hayır dua seni Değil yola çıkarmak... Semaya bile uçarsın! Haydi yolcu yolun açık olsun. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:53 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.