![]() |
Aşk için
El koynunda durma öyle Aşk Yakına gel. Acıları deşme böyle Aşk Elimden tut. Ahlarımı alma ne olur Aşk Yolundan dön Yüreğime kürek kürek Aşk Külünü serp Can yareme basma tuzu Aşk İnsafa gel Arkalarda soluklanma Aşk Yanımda kal. Nerdeysen aşk Oyalanma Postunu ser. Hatice Nayır |
Aşkın can çekişmesi
Aşk bir panayıra düşmüştü Ellerinde ihanet yanıkları Aşk panayırda sürgün… Aşk bir mezata düşmüştü Gözlerinde aç kurt sürüsü Aşk mezatlarda satılık… Aşk bitpazarına düşmüştü Kucağında bir anı eskizi Aşk bitpazarında karaborsa… Aşk'a akbabalar üşüşmüştü... Hatice Nayır |
Aşklara
Umudumun çeyizini biriktirdim hüzün sandıklarında Elimden uçup gitmesin istedim güzellikler Kaybolayım istedim yeşeren sevdaların en güzelinde Yaşamak istedim en tutkulu yarınları Ben ulaşılmaz zirvelerin haylaz kızı Çözülemez dertlerin yumak torbası yüreğim Görmek istedim kimsenin istemeyeceği kadar uzak aşkları Tutmak yaşamın kıyısından uçurumlara inat Kalanların arkasından gitmekti tek yapabildiğim Gidenlere elveda diyememek… Hatice Nayır |
Aşkların en güzeli
Acının göbeğinde Bir başıma oturdum Koynuma tünemişti bir ölüm senfonisi yalnızlığım yüreğimin en belalı yerinde Keşke kaçabilseydim Aşkın en enginine… Gül dalında lal olmuş bülbüldüm ağlamaklı Gözlerimde dikene durmuş bir mor menekşe Dinince yüreğimde kopan kum fırtınası Tek başıma konsaydım Aşkın tek yalanına… Yarim yakın duruşun bir acı kaçamaktı Ellerimde eskimiş kaçak bir kalp ağrısı Bitince yüreğimi yakan gün batımları Yar yanında kalsaydım Aşkın saf tuzağında… Sevdanın ciğerine dokundum çok yakından Tutunabilseydim keşke Aşkın en güzeline… Hatice Nayır |
Aşksız gibiyim
Uğultulu bir şelaleden düşmüş gibiyim Parçalanmış düş günleri yanı başımda Yatıyor sere serpe suyun aydınlığında İçimde damlalarca sevda yağmuru Sırılsıklam yalnızlığımla… Kapkaranlık bir ormandan geçmiş gibiyim Ertelenmiş genç ölüleri mezar taşımda Duruyor boz bulanık göğün yanlışlığında Dünümde asırlarca hüzün bulutu Paramparça ıssızlığımla… Yapayalnız bir sevdada yitmiş gibiyim Karalanmış aşk acıları satır başında Katıyor tozu dumana güzün huysuzluğunda Yanımda sayılarca anı sandığı Tükeniyor sensizliğimle… Yaşamakla hesabımı kesmiş gibiyim Ölüyorum aşksızlığımla… Hatice Nayır |
Aşksız sevgili
Bağbozumunu atlattım sonunda sessiz sedasız… Yokluğunun yamacında yalnızlık türküsüyle yıkandı yüreğim… Geldiğim yollarda sevdaya rastlamasam da Pişman olmadım yaşanan hiçbir şeyden. Hiç kimse yıkamadı beni yalnızlığın loş ışığında Kimse atmadı beni yüreğinin kör kuyularına. Ben tek başıma yaşadım sevdanın zor ıssızlığını. Sensizliğin güz güllerini sensiz topladım yıllar boyu. Sensiz bir başıma acılarla dolup taştım Zor zamanların kadını oldum bildim bileli Zor insanların yarınında yaşayamadım kadınlığımı Ellerimde yokluğunun hüzünlü sessizliği Ben yıllarca seni bekledim aşksız sevgili Ben Yıllarca Seni… Hatice Nayır |
Bahar türküsü
Yüreğimin köşe başına kurul sevgilim Hayallerimi sessizce dağıt Elini ayağını öpeyim,susma Ruhumu damıt. Düşlerimin en yakınında durul sevgilim Gözlerimi usulca ayılt Kulun kurbanın olayım,durma Sevdanı akıt. Yarınımın en olmazına uzan sevgilim Kuşlarımı hafifçe uçurt Ayağına sıcak sular dökeyim,bıkma Tenimi kudurt. Ah,baharlar yağıyor üzerimize sevgilim Kışları unut. Hatice Nayır |
Bahtı / yar
Dert ummanından Derman yaratan Dünde yanan Yar. Sözün bittiği öykü Söylenmemiş yanık türkü Dünde tüten Yar. Tenin acı yakarışı Ellerinin fırtınası Dünde biten Yar. Göze gelmiş eski bir an Ta içimde yuvalanan Dünde kalan Yar. Bende doğ / an Yar yok gibi Boz bulanık Kal. Hatice Nayır |
Belki de
Sanki çok eskilerden çıkılmış bir yoldayım Bir hüzün sürgünüyle yağmalanmış bir koyda Gördüğüm en acılı,en yaşanmaz andayım Sallanmakta yaşamım kırılacak bir dalda. Yoksa dünlerden gelen dermansız ağrı mı bu? Elimden kayıp yiten sevdanın kanı mı bu? Durduğum bahçe susuz,kurumakta tüm güller Canhıraş bir çığlıkla haykırmakta bülbüller. Gelirsen belki de ben yeniden doğacağım Umuduna sarılıp kendimi bulacağım Sonsuzluğa sessizce akıp giden bu yolda Gelirsen belki de ben,tekrar ben olacağım. Hatice Nayır |
Ben seni yanlış sevdim
Aşk kutuplarda bir ada Yollara çıkamadığım Ben seni aşksız sevdim Sevdası yaman adamım Aşk kuştüyünden bir oda Kilitleyip açamadığım Ben seni bensiz sevdim Sevdası duman adamım Aşk yaralı bir ceylan Durmaksızın kanattığım Ben seni öksüz sevdim Sevdası orman adamım Aşk yoksul bir ihanet Hep yüreğine uzattığım Ben seni sonsuz sevdim Sevdası deniz adamım Aşk kapanmayan bir kara Ben seni yanlış sevdim Ben seni yalnız… Hatice Nayır |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:35 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.