![]() |
Lacivert bir gecenin içindeyim
Duldalanmışım kayanın kovuğuna Tutuşturmuşum umutlarımı Isınıyorum usul usul Ateşi benden dumanı senden. Toplayıp semadan yıldızları Serpiştiriyorum sevgilerin üstüne Çiğdeme bezenmiş dağların ardından Ay gülümsüyor usul usul Mehtabı senden gölgesi benden. Bir yüzü günlük güneşlik Bir yüzü yosun tutmuş ağaçların Güneşe hasret tarafı gibi Vuslata kavuşuyorum usul usul Karası benden ışığı senden. Ateş içindeki köz gibi Hasrete düşmüş düşlerim Külü şiirlere Yeli canana doğru usul usul Yakışı senden yanışı benden. Şu deniz fenerinin etrafında Çırpınan martıların çığlıklarında Yakamozların ışıltılarında Koskoca okyanus olmuş yüreğim Kabarıyorum usul usul Sahili benden dalgaları senden. Binlerce canlı bir deryada Aklımın erdiği ermediği Adını bildiğim bilmediğim Her biri ayrı renkte balıklar ki Anlıyorum usul usul Büyüğü senden küçüğü benden… |
BİR YUDUM SANA BİR YUDUM BANA
(Avuçlarımın İçinde Ellerin) Avuçlarımın içinde ellerin Gözlerin gözlerimin içinde Kollarımızda sevdamız bebek Filinta gibi delikanlı olacak Yakıp yıkacak tüm engelleri Mutluluk getirecek bize Düşlerine yattığımız yerlerden Bir yudum sana Bir yudum bana Güzel duyguların ateşinde Sevdamız deminde Burcu burcu, gonca gonca Tadına doyulmaz tazelikte Bırakma kadehi elinden Bir yudum sana Bir yudum bana Yağan mutluluksa Her güzellikten bir damla Bırak düşsün yüreğimize Düşünme aklına gelmesin Karakışın ortasında olsak da Bahardan başka mevsim Uzat avuçlarını Dolsun yüreğimize Yağan sevdaysa Bir yudum sana Bir yudum bana Nedir ki karanlık Nedir ayrılık Özlem hasret nedir Yürekte sevda bizimse Kapat gönül kapısını Dışarda kalsın gerisi Düşlerimiz bize yeter Bir yudum sana Bir yudum bana.. Mustafa KARAMELEK |
AYRILIK YAKIŞMADI BİZE
Bir yanlışın kurbanı olduk Daha baharı yaşamadan solduk Ayrılığın acısını kapıda bulduk Sevdalar deryasına giden yolduk Sen bir yana ben bir yana savrulduk... Yaşanacak daha çok yıllar vardı Yıllarımızı sudan sebepler aldı Beklediğimiz mutluluğu acılar sardı Yar dediğin senin gibi, benim gibi yardı Sen bir yanda ben bir yanda vurulduk..... Toprak olmak yakışmadı aşkımıza Çok sevmek dert açtı başımıza Hiçbir mendil kar etmedi yaşımıza Denk gelmedi ne ayrılık, ne hasret taşımıza Sen bir ateşte ben bir ateşte kavrulduk...... Mustafa KARAMELEK |
Kırk yılda bir sesini duyurdun
Sandım bahar geldi yaz geldi Yüreğime yaşama sevinci haz geldi Sevinmek ne, gülmek ne ki Mutluluğun hepsi az geldi.. Bu gün oralara geliyorum dedin ya Sebebin bahane olsun Sanki bana geldin bana güldün Şaşırdım ne yapacağımı ne edeceğimi Suya kavuşan toprak gibi kabardım Rüzgar vurmuş yaprak gibi titredim Bir ömür bir güne az geldi.. Sarılmadan sarmadan Sevdiğinin gözlerinde erimek İnan bana canım inan cananım Adı aşk olan tüm duygular Sevdamın yanında az geldi.. Mustafa KARAMELEK |
BAHARDA TOPRAK OLMALIYIM
Toprakta bahar Baharda Toprak olmalıyım Binbir renkli Binbir kokulu Çiçekler açmalı göğsümde Terim su Nefesim Rüzgar olmalı serin serin Yüz yıllık çınarlarıma Salıncaklar kurmalı çocuklar Kuşlar eşlik etmeli cıvıltılarına. Toprakta bahar Baharda Toprak olmalıyım Uyanmalı tabiat Göçmen kuşlar gelmeli Uzak diyarlardan Bereket yağmurları yağmalı Boy vermeli filizler Yeşermeli cümle bitkiler Sevdalılar yuvarlanmalı Çayırlarımın üstünde Baharda toprak olmalıyım Toprakta bahar…….. Mustafa KARAMELEK |
BANA BİR SEBEP GÖSTER
Sevginle, sevgiyi yakaladıysam, Gönlümü sevdaya, aşka saldıysam, Doğan güneşe yar diye baktıysam, Bana senden başka bir sebep göster..... Goncamda, gülümde, nar çiçeğimde, Hem nefesimdesin, hem içtiğimde, Seni görüyorsam geleceğimde, Bana senden başka bir sebep göster... Bazen, bir cennete dönüyor gönlüm. Sonsuz mutluluklar doluyor gönlüm. Sevdiyse sen diye hayatı gönlüm, Bana, senden başka bir sebep göster... Derin uykularda, renkli rüyalar, Gönül aleminde, zevkli hülyalar, Benim oluyorsa bütün dünyalar, Bana, senden başka bir sebep göster..... Mustafa KARAMELEK |
Berbat bir sancı
Musallat olmuş sana; Hem de sana ha. Nice hak edenler varken Nice her şeyi çirkinler varken, Seni mi buldu bu musibet. Bak, şimdi üzüldüm Seni hep mutlu Hep güzellikler içinde düşlerken Nerden söyledin şimdi Nasıl dilin vardı söylemeye Beni bir daha bitirmeye Ne kadar da hevesliymişsin.. Bakma dediklerime Ben alışkınım sancılara sızılara Ha beş ha on ne fark eder Hasretini özlemini çekiyorum yıllardır Derdini de çeksem ne olur. Yabancısı değilim kederin derdin Bana geleydi sen üzülmeseydin Benim olaydı sancın sızın Bilirim göndermezsin sevgini Hiç olmaz sa Umarsızlıklarını bana gönder Senden gelecek her cefa emanetindir. Başım gözüm üstüne Senin her derdin Hoş gelir sefa gelir Beni dertler iyi tanır Bana gönder canan. Bana gönder…… |
BANA ONU ANLAT
Bana onu anlat Gözlerinin, saçlarının rengini Boyunu, endamını Dilini, dişini, gülüşünü Ceylanları kıskandıran Yürüyüşünü anlat bana Bana onu anlat Nereliymiş, kimmiş? Ne yer, ne içermiş? Neye güler, Neye ağlarmış? Gülüşünü anlat bana. Bana onu anlat Saçlarını savuruşunu, Kalbe vuruşunu, Sevdalı duruşunu, Kalkıp oturuşunu, Bakışını anlat bana... Bana onu anlat, Sıcaklığını güneşten alışını, Güzelliğini bahardan alışını, Kaşlarını hilalden alışını, Cana can katışını, Yakışını anlat bana..... Bana onu anlat, İlmek, ilmek sevda ördüğünü, Arada bir gölgemi gördüğünü Görenleri kalbinden vurduğunu O baharın, o hayalin esrarını, Nakışını anlat bana..... Beni ona anlat, Ne çok özlediğimi, Yollarını gözlediğimi Geceme gündüzüme Hayalime düşüme Aldığımı anlat ona. Anlat.... Mustafa KARAMELEK |
BAŞKA NEDİR Kİ BAYRAM
Vuslat nedir kavuşmak ne Sevenin sevdiğine kavuşmasından Alıp kollarının arasına Saçlarını koklamasından başka Hayallerin gerçeğe dönmesinden Gönüldeki ateşin sönmesinden Başka nedir ki vuslat.. Huzur nedir umut ne Bir defa gülümsemenden Bir defa arayıp sormandan Sesini duyurmandan Bu gün iyiyim demenden Başka nedir ki huzur.. Bayram nedir seyran ne Çocukların şeker sevincinden Karanlığın aydınlık aşkından Acıların derman sevincinden Bir şairin canan aşkından Sevda uğruna seve seve ölmesinden Başka nedir ki bayram Başka nedir ki sen……. Aşkından öksüz Sevdadan yetimim Böylesi bir günde Arayıp sorman Bu yetimi sevindirmenden güzel Başka ne ola ki Bağrıma bayram Söyle başka nedir ki Gönlüme bayram… Mustafa KARAMELEK |
Gün doğdu güneş açtı
Serçe kanadında sevgi ile Uyandı tabiat bir güne daha... Şiire durdu Ferhat Ozan. Her can taşıyan gibi, Yaşanılmışlığın ya da usanılmışlığın Damgasını vuracak bir güne daha... Henüz göremedim o cânânı İyi miyim kötü müyüm Benim halim belli değil daha.. Yağmur ile toprak buluşuyor Kavuştu geceye yıldızlar Huzursuz yatıyor yine yalnızlar Kimi demde kimi yemde Kimi hasrette kimi vuslatta Bulut ile rüzgâr sevişiyor Kurt ile kuzu buluştu bir daha Henüz göremedim o cânânı Yerde miyim gökte miyim Benim halim belli değil daha.. Gökyüzüne düşmüş, şahin avında Körüğe esir olmuş ateş; Ateşin içinde demir tavında. Döşümde, bir sevda doğuma sancı çekiyor Günü bereketli geçmiş dilenci mutlu. Sonbahardan haberi yok, Dalında titriyor yaprak. Kimi sitemde kimi şükürde bir daha.. Henüz göremedim o cânânı Ölü müyüm diri miyim Benim halim belli değil daha.... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:27 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.