![]() |
Annemin çiçekleri
Annem bir köylü kadındı İnekleri vardı annemin Çiçekleri vardı annemin Pek severdi onları annem Annemin sarı ineği Sarı çiçeğiydi... Küçük bir çocuktum Küçük yüreğimde büyüktü sevgisi Ben de çok severdim O sarı çiçeği Görmediniz sarı ineği siz Sarı inek sarı çiçek Sarı inek bir kelebek... Sevilmez mi hiç sarı çiçek |
Annemin Yumakları
Annemin yumaklarını arıyorum bu gün Annem ip örerdi Yumak yumak Kıtaları bir birine mi bağlayacaktı Uzun mu uzun Yumak yumak ipleri vardı Pamuktan yünden.... |
Ardıç Ağaçları
Aşk bir yayla değil mi gönüllerimize Gönüllerimiz Şu çocuklar Ardıç ağaçları gibi büyüsün … Bizim yaylanın ardıç ağaçları Çocuktular büyüdüler Büyüdü gönülleri Kuşların sesiyle… Toprağın ninnisiyle. Temiz rüzğarlarla büyüdü Yayla kadar temiz gönülleri Mavi mavi boncukları var yaylanın Kuşları var yaylanın Pınarı var yaylanın Gözlerinde kuşların sevgi Ardıç ağaçları büyürler sevgilerle Ellerinde güneş Ellerinde yıldızlar Şimdi ardıç ağaçlarının Sevgi dolu yaylamız Işık ışık yaylamız Gülüşleri gümüş… Rüyalarında kuşlar uçtu Büyüdüler rüyalarla Ardıç fidanları Yayla çocukları Yaylamızın suyu güzel… Rüzgarı güzel yaylanın Rüzgarlar salladı beşiklerini Yaylamızın huyu güzel. Büyüdü ardıç fidanları Kuşların türküsüyle büyüsün her ardıç fidanı Çöllere düşmesin hiç bir ardıç fidanı... |
Ardıç Ağaçlarım
Aşk bir yayla değil mi gönüllerimize Gönüllerimiz Şu çocuklar Ardıç ağaçları gibi büyüsün … Bizim yaylada ardıç ağaçları Çocuktular büyüdüler Büyüdü gönülleri Kuşların sesiyle… Toprağın ninnisiyle. Temiz rüzğarlarla büyüdü Yayla kadar temiz gönülleri Mavi mavi boncukları var Kuşları var Pınarı var... Gözlerinde kuşların sevgisi.... Büyüdüler sevgilerle Ellerinde güneş Ellerinde yıldızlar Sevgi dolu Işık ışık Gülüşleri … Rüyalarında kuşlar uçtu Büyüdüler rüyalarla Yaylamızın suyu güzel… Rüzgarı güzel Rüzgarlar salladı beşiklerini… Yaylamızın huyu güzel. Büyüdü ardıç ağaçları Öpüyor kokluyor ardıç ağaçlarını Yaylanın kalbi bir anne kalbi… Çöllere düşmesin aman bir ardıç fidanı… |
Asrın Güneşi O
Onu pınar bildim susuzluğuma Onu güneş bildim karanlığıma Onda tevazuu... Asrın tevazu güneşi o Onda aşk Aşk güneşi o… Bir nurlu yiğittir Asrın güneşi o Mataralara doldurdu ümit Aşk alevini üflüyor Zincirler eriyor gönüllerde Nehir gibi elleri Aksın sınırlar ötesine Elerinden içtim aşkı Ellerinde gül kokusu Ufukta güneş şimdi Şükür Allah’a Kırlarda sarı çiçekler şimdi Asrın çorak toprağında fidanlar büyüyor şimdi |
Aşkın Elif- Ba'sı
Gönlüm bir aşkın elif-ba'sında Develeri önünde gönlümün Engellerin dişleri Sökülmüyor ah Ben bir aşkın elif_ba'sındayım Gül rüyasındayım Derdine bin dert katar bülbül... Bir ateş dolu bade sunuldu İç denildi Candan canandan Geç denildi Bu aşkın elif-ba'sında... Seherlerde ağlamak var Özleyip yari yanmak var Akıl verdim Aşkın elif-ba'sında Sarhoşuyum dertlerin Veremlisiyim çilelerin Bir aşkın elif-ba'sında Kelebeği has bahçelerin Olmak istedin gönlüm Sarayların kapısına Kul etmezler gönlüm seni Bu aşkın elif-ba'sında... Anlat gönlüm Sen niye deniz sevdasındasın Aşkın elif-ba'sında Derdini çek bu aşkın Taşlı yolundasın aşkın Aşkın elif-ba'sındasın Titredi uyandı gönlüm... Bir güzele aşkın elif-ba'sında Sevgisi değer iki cihana o güzelin... Ballar balı tattı Bülbül gibi Dertli bir başı var Aşkın elif-basında Adı dilinde Yolu gözünde Güneş şimdi özünde Şanslı gönlüm Aşkın elif-ba'sında Has bahçede güller gülü Diriliş yazıldı gönlüme Aşkın elif-ba'sında Gözde yaş Dilde zikir olsun Bu aşkın elif-ba'sında Hoş eder bu aşk Sarhoş eder bu aşk Bu aşkın elif-ba'sında Kalma aman Veysel ol gönlüm |
Atisisiniz Bu Milletin
Çocuklar *******ime saman yolu... Atisisiniz bu milletin Yüreklerinizde kuşlar olsun Gözlerinizde derelerin şarkısı … Ay olsun elinizde Güneş olsun dilinizde Buz dağlarını eritsin bakışlarınız Bahar olsun kışlarınız... Çocuklarda *******ime saman yolu... |
Atlar Denize Sürülüyor
Kalbim Askerlerin yorgun Çadırların eski Aşın bir kaç hurma ve su... Rabbe duacı anne eli Seccadesinde ağlıyor Atlar denize sürülüyor Kayıyor gemiler halatlar üstünden Toplar dökülüyor... Zafer senin. Uzun çöl yolculuklarında Savaşların en susuzunda Direniyor askerler Kutsal emanetler aşkına... Zafer senin kalbim İhtiyar ağaçsın kalbim Atını göğün maviliğine süren kalbim Avcısı ormanın derinliklerine dalan kalbim Balıkçın rahlelerin sandalında... İstanbul fatihini beklemiş ısrarla Mısır yavuzunu... Zafer senin kalbim. |
Ay gitti güneş gitti...
Yine karanlıktı Yine mezarındayım Bir damla ışık için Ölmüştü annem Bin dokuzyüz yetmiş sekizdi On iki marttı o gün Ay gitti güneş gitti... Anne Bayramlar yalancı Baharlar yalancı öldüğün günden beri... Dostlar, Elleri tat katardı çorbama o meleğin Yüzü ay gibi aydınlık Gurbetten dönüşlerimde Çıkardı yollara Sarılırdı boynuma bir ay Kollarında serin rüzğar... Bir köylü kadındı annem İp eğirirdi Hayvan sağardı Ev- tarla arası mekik dokurdu Bizim için yaşadı. Bir ana kuş oldu her sabah Sabahın ilk ışıklarıyla Dilinde bildiği dualar Kahvaltımızda yumurta süt... Sütten beyaz sözcükleri Dostlar, Beyaz bulut olmuş Sevgi doluydu annem Dönüp bakıyorum o günlere Güneş olmuş annem bana... Ay olmuş annem benim için... |
Ay Kız
Yüzü aydı kızın Adı aydı Köyde aydı o kız Kır çiçeğim aydı... Aydı köyün karanlığına Evime karşı evleri Bir bahar rüzğarı o kızın Hüzünlerden uzak Bulutlardan sıyrılırdı gözleri Bal akardı dilinden Çiçeklere düşerdi ellerinin ışıkları Büyüttü çiçekler Kır çiçeğim Köylüler ne çabuk unuttunuz ay kızı Bu köyde onu andırıyor Kırlarda açan çiçekler Mezarındaki selvi ışık çeşmesi gibi... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:48 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.