![]() |
Barut Kokan Gözyaşlarım
KöPage Rankingüler altından nice sular aktı Seni unutup tarihe gömeli Vakit o kadar daraldı ki Bu ölüm kalım savaşında, Hükmederek gençliğime, Barut kokan göz yaşlarımı, Asıl savaşlara sakladım, Ne casus oldum bu aşkta, Ne de seni, Yüreğinden vuracak kadar korkak Talihsiz aşkların talih kahramanı, Cephe gerisindeki gizli komutan, Barut kokan göz yaşlarımı Asıl savaşlara sakladım, Gidip de dönmemek üzere 01/ 09/ 2006 AKSARAY Erkan Gümüşsoy |
Başka
Ömrüm izin vermez ki; bu aşka, Kalpteki başkaymış, Dildeki başka, Talan olan bahçemde, Sevmek başkaymış Söylemek başka Gam yüklü *******i, Doldurmak başkaymış, Boşaltmak başka. Kırıp gitmektense bu aşkı, Susmak başkaymış. Sukunet başka, 3 mayıs 2004 Aksaray Erkan Gümüşsoy |
Bebeksi Suratım
Daha bu sabah oldum. Sakal traşımı. Bebeksi suratım çıktı ortaya; Ve mahalle'nin; Bütün kızları aşık. Bebeksi suratıma Erkan Gümüşsoy |
Beni Bekleyenlerime
yılmadan yürüdüm sokaklarda, usanmadan yazdım şiirlerimi, ve acıların ortasında, beni bekleyenlerimi. haddimi aştım huzura ramak kala, bataklıklarda, kaybettim kimliğimi, bukalemunlaştı sevdanın rengi, bilmem kaç defa yüz üstü bıraktım. beni bekleyenlerimi, şuurum bulandı göremedim hakikati gerçeklerden uzaklta, sayamadığım kadar mutluluğa hasret. ve hep erteledim. beni bekleyenlerimi Erkan Gümüşsoy |
Benimde Sözüm Var
Vekile yardakçılık yapanı, Neme lazım diyeni, Bir oya fiyat biçeni, Asarlarsa sözüm olmaz. Özünde bozuk düzeni, Kalbur ile bok süzeni, Alkışlayan,bu düzeni, Haklarsan sözüm olmaz Kaşını batırıp boyalı kübe, Boyunundan sağlam bir ipe Yaparsan derme çatma kulube, Havlamazsa sözüm olmaz Şair Erkan benim adım. Alınıcak var hesabım. Üstüme düşen günahım, Sevenlere sözüm olmaz Erkan Gümüşsoy |
Biliyorum
gözlerin, buğulu akşamların tek hatırası, bakışların donmuş, üşümüşün. hayallerin, ne kadar kuru olsa da, yüreğin ıslak, duyguların ıslak, biliyorum. köhne karanlıklar çöküyor, sis bulutu avuçlarına, yalnızlığın hınzır uğultusu kulaklarında çınlıyor çoçukluğu'nun yağmur kokusu, suskunlukta büyüyor. dilin kemikleşmiş konuşmuyor, susuyorsun, ele avuca sığmıyor, kahkahaların, yüreğin ıslak, duyguların ıslak biliyorum Erkan Gümüşsoy |
Bilmem Kaçıcı
Bilmem kaç hasret tükettiğimizi Bilmem kaçıncı ayrımındayız yolların, Mutluluk hüzne gebe miydi? Bilmem kaçıncı yıl dönümündeyiz. Ayrılığın. Kaçıncı kadehe şerefe diyoruz. Kaçıncı ********liğimizi kutluyoruz. Kaçıncı saate girdi gece yarılarımız. Kaçıncı uykumuzdan çaldık, Kaçıncı özlemi testereyle kestik. Bilmem kaçıncı gül soluyor avuçlarımızda Ve kaçıncı istasyona uğradı Kaçırdığımız aşk treni; Bilmem kaçıncı.. Erkan Gümüşsoy |
Bilmem ki;
Yayladan yaylaya koşarak geçti, Çocukluğum. Sevda denen muhabbetti çok geç tanıdım. Nerden tanıdım bilmem ki, Akşam uçurtmalarımızı toplardık, Gün batıncaya kendimiz, Sevinçten uçardık, Önce terazisi koptu, sonra kuyruğu, Başıboş kaldığında uçurtmam, En sonunda kamışını da kırdılar, O iğrençlikleri, Nerden tanıdım bilmem ki, Çocukluğumun saflığında, masumluklarla dolu Kardeşçe yaşamak istedim, Önce kanadımı, Sonra yüreğimi Ve en sonunda kafamı kırdılar, Beni terk etti çocukluğum, Nerden tanıdım bilmem ki, Bir sevdiğimiz vardı değer verdiğimiz, Bizi kendinden çok sever sandığımız, Bir sevdiğimiz vardı özlem üstüne özlem eskittiğimiz. Hatıralarını yük diye taşıyamadığımız Dün severken mutlu huzurlu, Dünyalara sığdıramadığımız Bir sevdiğimiz vardı bugün pişmanlık duyduğumuz. Her gün kahrolup acıların içinde yoğrulduğumuz, Bir sevdiğimiz vardı adını anmaktan utanç duyduğumuz. Nerden tanıdım bilmem ki, 01/ 06/ 2005 Manavgat Erkan Gümüşsoy |
Bir Ademoğlu
Bazen bir şiirim. İnsanların, bir çırpıda okuyup etkilendiği. Ve kısa süre de unutulan bir şiir Bazen bir romanım Sürükleyici olmayan. Kimi'nin sabır göstererek okuduğu Kiminin de eğri yolda düz gittiği bir roman Bazen bir öyküyüm Karanlıklara ışık tutan, Gizemli kapılar ardında ki; Bilmeceyi çözme edasıyla anlatan, bir öykü. Bazen bir karikatürüm. Çarpıcı. Ve sansürden uzak bir karikatür. Bazen bir bardak suyum İçilmek kaidesiyele sunulan Akıp gitmek isteyen bir bardak su Bazen bir beşerim Her zaman şasan Bazen de bir ademoğluyum 15,05,2007 Erkan Gümüşsoy |
Bir Duygunun Dilinden/ AKSARAY
Yolları karlıydı, Aksarayımın. Yeşil Aksarayımın Hasan dağı iç çekiyordu. Onu,yeşilinden kopardılar. Havasından,suyundan kopardılar. Başı dumanlı Aksarayımın Çile dolu,sevda dolu memleketim. Özü bir damlacık kadar berrak. Tarihin yaşadığı şehir Ben Aksarayda doğdum. Bölceğin göbeğinde, Peri kızları kadar güzel. Karanfiller gibi nazlı Aksaraya vuruldum 14 şubat 2004 Aksaray Erkan Gümüşsoy |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:16 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.