![]() |
Akrostiş -07-
KOMUTANIMA Muradınız için dua edecek Emrinizde bulunan bütün askerler Teskereyi alsa da unutmayacak İçimizde büyüyecek size olan sevgiler Nice mutlu yıllar sizin olsun komutanım Elveda desek de bir gün buraya Nasılda ararız sizi; kim bilir? Görüşürüz belki de sivil hayatta İnşallah yeni yılınız uğur getirir Nerde buluruz sizin gibi gönlü zengin Komutanım Tğm. METİN ENGİN Balıkesir- 31.12.1996 Mikail Tatar |
Akrostiş -08-
MİKAİL’DEN Rüyamda bile görsem inanmazdım Aramızdaki uçurumların yok olacağını Ben bir gün İstanbul’a geleceğim İkimiz baş başa, omuz omuza dolaşacağız Yine de hala bir rüya gibi! .. Eski anıları tekrar yaşayacağız Karşılaşırız tekrar günün birinde Ayrılmamak için kavuşuruz belki de Yollarımız kesişmez belki bir daha Arkadaşlık bağları vurur karaya Sevgili RABİYE KAYA İstanbul-31.10.1996 Mikail Tatar |
Akrostiş -09-
Hayalinle konuşuyorum yine bu akşam Ağlamak istiyorum sabaha kadar Tutmak istiyorum ellerini İçimi dökmek istiyorum yüzüne karşı Cennette gibiyim sen rüyamda iken Elimde telefon numaranı çeviriyorum Kızarmış gözlerle seni düşünürken Ağzımda ismin dönüp duruyor Parlıyor gözlerim ay ışığında Lanet olsun; keşke beraber olsaydık Ayrılmasaydı yollarımız ölene kadar Nihayet güzel ismin çıkıyor ağzımdan Sevgilim HATİCE KAPLAN Çal-23.03.1995 Mikail Tatar |
Akrostiş -10-
Ağlamaklı gözlerle bakıyorum resmine Yağmurlu bir nisan akşamında Şıpır şıpır akarken gözümden yaşım Elimde mektupların ıslanıyor... Tutmak istiyorum ellerini Uzanmak istiyorum sonsuzluğu Lâl oluyor dilim; konuşamıyorum Ağzım bir kör düğüm açamıyorum Zorla konuşarak diyorum yaz Sevgili AYŞE TULAZ Çal-09.03.1995 Mikail Tatar |
Akrostiş -11-
Nerede görsem seni içim ürperir Umutsuz olarak yolları beklerim Rüzgarlı havalar beni sevindirir Sanki rüzgar kokunu bana verir Elinden bir tutsam, saçın serpilse Laleler, gonca güller yüzünü bana verir Usanmam seni sevmekten Sen beni terk etsen bile Lanetler savursan da üstüme Umutla beklerim yolunu NURSEL USLU Çal-20.02.1995 Mikail Tatar |
Akrostiş -12-
Merhaba bile diyemedim sana İlk göz ağrımdın oysaki sen Kollarımda sararak bedenini Ağlayamadım doyasıya kucaklayarak İçimdeki sevgiyi de yüzüne haykırmayı Lal oldu dilim bir türlü diyemedim Tutsak oldu kalbim şimdi sevgine Araya upuzun yollar girerken Tutamadım o sıcak ellerini Arasam da bulamam seni yanımda Resminden gönlüm teselli sorar MİKAİL TATAR Mikail Tatar |
Akroştiş -13-
Sevgin can yeleğidir bana deryada Elini tutmasamda kalbimde hep sen varsın Rüyalarımı süsleyeceksin zaten her gece Ay ışığı gösterecek bana yüzünü Pare pare olacak kalbim hasretle... Verdiğin sevgiyle teselli bulacağım Efkârımı toplayıp denize atacağım Ay ışığı gönlüme hep pusula olacak Lâyık değilsem sana yüreğim burkulacak İstemem sonumuz olmasın harap *********************ALİ ve SERAP Çal-21,03,2006 Mikail Tatar |
Alıştım Artık
En bahtiyar insan ben olacaktım Eğer benim için bana gelseydin Aradığım herşeyi sende bulacaktım Seni sevdiğim kadar beni sevseydin Yaşamaya, hayata artık kahrettim En güzel hayalleri senle mahvettim Sevgim üstün geldi, yine sabrettim Yaşarken öldüğümü sende bilseydin Gözlerimin yaşı sensiz kururken Hayalin karşımda cansız dururken Felek tokadını bana vururken Akan gözyaşımı gelip silseydin Çektiğimiz cefa bitsin diyerek Aşk, ateşten gömlek olsa, giyerek Dertlerime ortak olsan severek Sevgin için benim gibi ölseydin Alışık bu gönlüm çile çekmeye Herderdin üstüne sevgi ekmeye Ellerin gülüşüne dudak bükmeye Hasretle yaşayıp, dertle gülseydin Siirt-19.01.1998 Mikail Tatar |
Allah'a Emanet Olun
Askerlikte gördüm Siirt illerini Öpeceğim birgün sizlerin ellerini Yollarıma bakıp yorma sen gözlerini Allah’a emanet olun, beni merak etmeyin Sağlık ve sıhhatteyim, neşem yerinde Geleceğim elbet günün birinde Memleketin halini bana haber verin de; Allah’a emanet olun, beni merak etmeyin Ağlayamam; çünkü çare değildir Hasterim sizedir, ele değildir İsyanım güneşe, yele değildir Allah’a emanet olun, beni merak etmeyin Doğacaksa güneş elbet batacak Bu vatan görevi bir gün bitecek Sayılı gün değil mi, oda geçecek? ! . Allah’a emanet olun, beni merak etmeyin Çok uzak olsa da aradaki yollar Yeşerecek bir gün kuruyan dallar O zaman saracak sizi bu kollar Allah’a emanet olun, beni merak etmeyin Size hasret kalmak inanın çok zor Ciğerim yaralı, yüreğim bir kor Aklımda her zaman memleketim var Allah’a emanet olun, beni merak etmeyin Siirt-12.03.1997 Mikail Tatar |
Ansızın
Henüz gelmemiş bir baharı beklerken Akşam karanlığı hüzünle çökerken Terkedilmişim gibi gurbet ellerde İçimdeki dertli bir hüzün çiçeğinde Canım sıkılıyor ne yapsam boş, Elimde değil, nereye gitsem boş. Kuru yapraklar gibi savruluyorum Ağaçlar misali biraz daha yaşlanıyorum Parklarda sokaklarda bihaber gezerim Laleyi, gülü, çiçekleri okşar; severim Ah! Sensizlik yakıyor içimi derken Ne göreyim karşımda öylece dururken G.hane – 22.05.1993 Mikail Tatar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:23 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.