![]() |
Anaya Mektup
Memura sabredin diyorsun ana İşçi isteyince boyun eğersin Şırnaklıyı sarıp al kollarına Bizlere yanımdan uzak dur dersin Ana evladına ayrım yapar mı Rızıktan hepsine eşitçe ayır Beş parmak aynıdır biri koparmı Hakkarili gibi bizi de gayır İşçinin yanında sendikası var Eşit muamele pay bekliyoruz Yaşamak hakkımız işçiler kadar Biz de onlar kadar hak istiyoruz Zengin vergi vermez zarar gösterir Devlet kasasına girmez milyarlar Memur maaşından beşte bir verir Bu böyle sürecek nereye kadar Kiminin dayısı vardır yanında Kimisi rüşvetle köşeyi döner Genel müdürlüğün bakanlığında Bünyesinde yağcı dalkavuk siner Ulusunu sevmez bayrak tanımaz Vatan hainini korumak da ne Zorla yemi,n etti sözünde durmaz Milletçe son verdik vekilliğine Suç varsa cezada indirim olmaz Adalet yerini bulması lazım Katliamı yapan pişmanlık duymaz Onlar insan mıdır size sorarım Çok şeyler oluyor güzel yurdumda Ülkemi kurt gibi kemirmesinler Ana olup ipi sıkı tutun da Bu yüce milleti devirmesinler Dış güçler bozuyor birliğimizi Bütün hallerimiz malumdur sana Titreyip bulalım benliğimizi Büyük Türkiye’yi kuralım ana Niğmetullah UÇAR Korkuteli Niğmetullah Uçar |
Anlayış
Nasıl bir anlayış nasıl bir sistem Amirler memura bağırıyorlar Kabul etmiyorum ben normal görmem Sevgiyi saygıyı bitiriyorlar Hak verirken başka alırken başka Adalet şaşmaz ki aynı olmalı Şevksiz çalışanlar gelmiyor aşka İş yapanlar önce huzur bulmalı Aslan payı alır idareciler Kalanı pay olur diğerlerine Sahtedir saygılar yalan sevgiler İnanmayın sakın hoş sözlerine Olayın özüne değer verilmez Herkes şekle bakar kolaya kaçar Kalpte olan şeyler yüze denilmez Bu böyle sürecek nereye kadar Niğmetullah UÇAR Antalya 26.01.2007 Niğmetullah Uçar |
Anne
Cennet ayağının altında madem Sen razı olursan girerim anne Dünyaya getirip büyütensin hem Öl dersen ölüme giderim anne Dokuz ay karnında beni taşıdın Zahmetimden bile büyük zevk aldın Doğurdun, doyurdun, uykusuz kaldın Hakkını ben nasıl öderim anne Yavrunu her şeyden üstün tutan sen Fedakar davrandın kar beklemeden Bana karşı şefkat gösterdiğinden Sana saygı duyar severim anne Beni yesin diye sen yemiyordun Hasta olduğumda gülemiyordun Canımdan bir parça candır diyordun Andıkça yanıyor ciğerim anne Büyüttün yine de bitmedi sevgin Hep verici oldun hiç istemedin Sağlığımda keder çekmeyin derdin Mübarek elini öperim anne Çocukken kırdıysam üzdüysem seni Hakkını helal et sen affet beni Sana hizmet için sundum bedeni Dizinin dibinde beklerim anne Delikanlılıkta çektin kahrımı Benim hatırıma sevdin karımı Eğittin, dindirdin yavrularımı Şimdi yokluğunda özlerim anne Yaş kemale erdi düşündüm biraz Dedim ki ben ona neler yapsam az İnsan olmayanlar bunu anlamaz İçimden geliyor sözlerim anne Birlikte otursak olur şahane Bana gelmemeye bulma bahane Bizim eve gel de şenlensin hane Ben de senden bunu isterim anne Sen kadar şefkatli olamasam da Senin yaptığını yapamasam da Başımın üstünde tutamasam da Seni sevgim ile beslerim anne Niğmetullah UÇAR Antalya 15.03.2007 Niğmetullah Uçar |
Antalyada Oruç
Ramazan ayında şu Antalya’da İncelendiğinde bir gariplik var Oruçlu yok gibi sokaklarında Akşam teravide camiler dolar Sanki çarşılarda ramazan değil Camilere gitsen herkes oruçlu Şahadet getirir konuşarak dil Müslüman’a uymaz gittiği yolu İnanılan şeyler yaşanmayınca Yaşanılan şeye inanılıyor Müslüman’da şuur bulunmayınca Emirlere uymak yarım kalıyor Kişiyle Allah’ın arasındadır Her koyun asılır tek ayağından Kul yaratanın karşısındadır Hesaba çekilir tüm yaptığından Kişiler topluma yön verir çoksa Özler başka ama şekil farklıdır Saygısız oluyor inancı yoksa Mazeret uydurur sanki haklıdır Oruç tutmayanlar çevreye bakar Çoğu niyetliyse açıktan yemez Kişiler az ise topluma uyar Sokakta, çarşıda ele göstermez Antalya’da durum değişik biraz Ramazan çarşıda hissedilmiyor Hesap düşünmeyen saygılı olmaz Dünyalığa açlık sevdirilmiyor Niğmetullah UÇAR Antalya 12.11.2004 Niğmetullah Uçar |
Aramızdaki Düşman
Devlet tanımayan millet düşmanı Vatanı bölmeye çalışanlar var Bölücü teröre arka çıkanı Himaye edenler kollayanlar var Milletvekilleri pazarlık eder Milli iradeyi saymaz reddeder Doğuya özerklik verilmeli der Tavizler vermeye yanaşanlar var Bize dost görünen bazı devletler Şahıslar, partiler, şefler, dernekler El altında onlar terör destekler Bütünlüğümüze karışanlar var Vatan hainine olmaz hürriyet Ceza görmelidir olan hiyanet Suçlular geziyor nerde adalet Özünde sözünde durmayanlar var Bölücü terörün niyeti belli Susturulmaz dili bağlanmaz eli Şapka çıkan başın görünür keli Vatan hainini koruyanlar var Milletvekilleri destek veriyor Görev yaptı diye savcı yeriyor Düşman kim hain kim millet biliyor Dürüst siyasetçi arayanlar var Anarşiye karşı vatana bekçi İnsanlık içinde Türklüğe elçi İmanlı kararlı ve milliyetçi Canını ülkeye adayanlar var Niğmetullah UÇAR Korkuteli 18.07.1994 Niğmetullah Uçar |
Artık Uyanın
Bin yıllık kuranın hizmetkarları İslam aleminin bayraktarları Aleme nur yayan cet evlatları Uyuşukluk yeter artık uyanın Kuranı okuyup aleme duyur Anlatmak hal ile etvarla olur Bu zamana bakar risale i nur Meseleyi çözer artık uyanın Aleme başkansın dini yaşarsan Dünyaya olursun efendi insan Saadet ararsan Halık’a dayan Tüm dertlerin diner artık uyanın Kuran bayraktarı olmuş ecdadın Muhterem mevkiye yazıldı adın İslam’ın fecrinde gaflette kaldın Aralansın gözler artık uyanın İslam alemine olursun rehber Kurana islama sarılman yeter İman gönülleri terbiye eder Acıların biter artık uyanın Müslüman dininde terakki eder Medeniyette de ileri gider Rehber arayana peygamber yeter Örneğidir dünler artık uyanın Avrupa’dan gelen fen ile sanat İslam’ın malıdır budur hakikat İçine biraz da tevhit nuru kat Türkler olur lider artık uyanın Kuran tefekkürden dinden bahseder Sanatın ustası aranmalı der Ebedi saadet nurlardan geçer İleriye arş der artık uyanın Kahraman ecdadın bir hamle bekler Beş yüz yıl uyudun bu uyku yeter Kuran sabahında açılsın gözler Gaflet yağma eder artık uyanın Kuran mecrasından ayrı kalmayın Yağmur damlaları gibi olmayın Birlikte olmaktan hiç ayrılmayın Sefalet yer emer artık uyanın Bu vatana İslam abı hayattır Risale i nurlar tek hakikattır Saadet ebedi fen ve sanattır Tarih tekrar eder artık uyanın Bediüzzamandan bize uyarı Bu millet kalamaz islamdan ayrı Türklük Müslümanlık tam yarı yarı Yaşanılmak ister artık uyanın Niğmetullah UÇAR Korkuteli 09.11.1996 Niğmetullah Uçar |
Arzularım
Hayranım ben ozanların diline Hepsi candan bağlıdırlar iline Onlarla kapılıp sevgi seline Şanlı geçmişime dalıyorum ben Tümü yöresini dile getirir Saf Anadolu’dan örnekler verir Milleti anlatır vatan sevdirir Ozanlardan feyiz alıyorum ben Mızrap tutan elinize hayranım Söz söyleyen dilinize hayranım Tüm ülkede hepinize hayranım Sizlerde kendimi buluyorum ben Vatan hainine söyleyin sözü Kızarsın birazcık hırsızın yüzü Oldunuz milletin kulağı gözü Sizleri bağrıma basıyorum ben Ahlakı kaybettik yaramız derin Ekrandan millete mesajlar verin Üzerine gidin meselelerin Benliğimi bulmak istiyorum ben Vatan sevdasıdır dilinizdeki Millet davasıdır gönlünüzdeki Ne güzel anlatır elinizdeki Sözün manasına eriyorum ben Sağır kulak duysun, kör gözler görsün Hak bilinen yolda millet yürüsün Devletin bekası ebedi sürsün Vatanı, milleti seviyorum ben Millet adınadır tüm meseleniz Aksaklığı gidermektir gayeniz Bir il bir kasaba değil yöreniz Ülkeyi içine katıyorum ben Sizlerden bir ricam, istirhamım var Derde çare olsun tüm atışmalar Ortaya serilsin suçlar,suçlular Milletim adına bekliyorum ben Niğmetullah UÇAR Korkuteli 12.10.1995 Niğmetullah Uçar |
Asker Gönderdik
Dün akşam garajdan asker gönderdik Terminalde toplu yapıldı şenlik Otobüsler gitti dönelim dedik Milli duygularım zirveye çıktı Bu millet askere yapıyor tören Can feda ediyor vatanı seven Fedakarlık yapmaz para gözeten Olaylar coşkuyu yarım bıraktı Araçlar topluca çıkmak istiyor Gişeden geçerken para veriyor Yoğunluk oluyor çok bekleniyor Şoforlar sinirden kuduracaktı Motorlar çalışır benzin tükenir Yol açılmayınca gerilir sinir Beyine kan sıçrar sıkıntı verir Bugün bu olaylar olmayacaktı Asker gönderene verirsek ceza Bu millet kendini çekecek naza Kim sahip çıkacak vatanımıza Sevenleri kimse kırmayacaktı Görevliye dedim bir çare bulun Bu özel günlerde yardımcı olun Parasız geçişle hallolur sorun Konunun üstünde durulacaktı Yarım saat için gişeyi açsak Otopark çıkışı parasız yapsak Asker gönderenler memnun olacak Yoğunluk bu stres kalmayacaktı Yada görevliler araca gelsin Çıkış ücretini alalım desin İnsanlar orada çok beklemesin Soruna bir çare aranacaktı Beş yüz metrelik yol yarım saatte Sinirle stresle zor gidilmekte Asker gönderenler bekletilmekte Bu konuda adım atılacaktı Görevli kızarak gelmeyin diyor Adama bak diye sitem ediyor Yürü yoluna der cevap veriyor Coşkulu gönlümü kırmayacaktı Gişeye ulaştım uzattım fişi İkibin beşyüzle sandım geçişi Üçbin beş yüz ile yaparmış işi Süreyi hesaba katmayacaktı Yolda bekletilir zaman geçiyor Süre aştı diye fark isteniyor Milli servet benzin tüketiliyor Herkes hatasını anlayacaktı Bu ülke bizimdir sahip çıkalım Asker gönderene saygı duyalım Vatan sevilsin ki huzur bulalım Olaylar milleti kırmayacaktı Demek istediğim eziyet bitsin Şahıslar sevinsin ülke sevilsin Askerlik coşkusu hep devam etsin Çıkışta coşku son bulmayacaktı Asker gönderirken coşan bir millet Evine giderken çekiyor zillet Milli ruh adına bu bir rezalet Kalpler acı ile yanmayacaktı Vatandaşın oğlu askere gider Bu cennet vatana can feda eder Bu mutlu gününde çekmesin keder Güzel düşünceden sapmayacaktı Bayanlar ve baylar unutmayalım Milleti devletten soğutmayalım Toplumun içini karartmayalım Bugün gişeci fiş sormayacaktı Şirket parasını almak isterken Asker babasını üzgün gördüm ben Ülke genelinde huzur beklerken Otopark bizleri yormayacaktı Niğmetullah UÇAR Antalya 12.12.2005 Niğmetullah Uçar |
Aşıklar
Kepez altındaki orman içinde Yol kenarındaki piknik yerinde Kim bilir ne vardı hayallerinde Kalbini bırakmış parkta aşıklar Büyük kalp çizmişler küçük taşlarla M ile T yazıp kalpli nazarla Doldurmuşlar çiçek, mektup, mezarla Kederi anlatmış parkta aşıklar Seviyorum diye isim yazmışlar Belli ki birine fazla kızmışlar Mesaj vermek için mezar kazmışlar Bir mezara yatmış parkta aşıklar Büyük kalp içinde küçüğü de var Çiçekle süslenmiş bir tane mezar Tanıyanlar varsa mektuptan anlar Adlarını yazmış parkta aşıklar Düşündüm onların duygularını Kim bilir belki de yoktur yarını Seyretmek isterdim o anlarını Yere imza atmış parkta aşıklar Niğmetullah UÇAR Antalya 09.04.2005 Niğmetullah Uçar |
Atam
Biz mi bekçisiyiz cumhuriyetin İçler acısıdır hali milletin Sızlıyordur şimdi kemiğin etin Her şey kararında kalmıyor ATAM Emanet alanlar hıyanet eder Şahıslar her işten menfaat bekler Adalet dağıtan hakkı gasp eder Hafızam bunları almıyor ATAM Vatan toprağına düşman girmedi Bu kahraman millet fırsat vermedi Sinsi oyunlara aklı ermedi Üstüne düşeni yapmıyor ATAM Gafil idareden söz ediyordun Hain olanlardan bahsediyordun Bu şartlarda bile görev diyordun Hitabene kimse bakmıyor ATAM Menfaat uğruna tavizler verdik Avrupalı gibi olmak istedik Ekonomimizde oluştu gedik Damardan asil kan akmıyor ATAM Sahtekar olanlar kahramanlaştı Bu millet hırsızı bağrına bastı Kimisi resminden bir maske yaptı Niyetler ortaya çıkmıyor ATAM Düşündüğün gibi çıkmadı gençlik Miskin ve şuursuz bir hale geldik Yerlere uzanmış mağrur başı dik Bir türlü ayağa kalkmıyor ATAM Kurduğun devleti fertleri yiyor Ne kadar büyükmüş bitiremiyor Gösteriş, yağcılık önde geliyor Kalpler vatan için çarpmıyor ATAM Gençlik görevini çoktan unuttu Avrupa’ya doğru yeni yol tuttu Medeni canavar bizleri yuttu Kendimize gelsek salmıyor ATAM Gençliğe hitaben benim rehberim Bu millet titreyip uyansın derim Acı gerçekleri sana söylerim Yaramız derindir kanıyor ATAM Kimse bu yarayı sarmıyor ATAM Niğmetullah UÇAR Korkuteli 10.10.1997 Niğmetullah Uçar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:37 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.