![]() |
Aşk Olsun Sevdiğim
Dertli aşkın buralarda sersefil gezerken Tespih misâli derdi üstüne dert dizerken Gönül imbiğinden en kesif çile süzerken Bir merhaban gelmedi ya aşk olsun sevdiğim Tatmayan anlamazmış aşkı sanırmış masal Bilene sor söylesin mesel üstüne mesel Ya seher yeline ver kokunu ya kendin gel Rayihanla gönlümde bahar olsun sevdiğim Sevdan gönlümde kök salmış devâsa çınardı Ne vakit benden bu kadar desen kalbim kanardı Sen gibi hercaî kulu kim olsa kınardı İnadı bırak gel gönüller bir olsun sevdiğim |
Aşk Paratoneri
Ben bir aşk paratoneri Çekerim yörüngeme her gireni Belalı sevdalar ömrümü yedi Dalgalarla boğuşan deniz feneriyim Sevdalar ki koynumda yatan eş Durma aşk çubuğu kalbimi deş Ömür girift bir bilmece, keşmekeş Cenk meydanında gezen söz eriyim Bedenim dört yandan gelen oklara hedef Ömür, oyası aşkla işlenen gergef Etmem üç beş günlük dünyaya esef Sevda değirmeninde öğütülenlerdenim |
Aşkıma-1
Cennetinde kevserin olayım Dile bir ömür esirin olayım Gölgesine sığındığım Tubam Bahçende, bağında bağban olayım Seni veren Rabbe kurban olayım |
Aşkıma-2
Canımın yarısı, yarımın canısı Sen bir çiçeksin, bense kelebek Her sabah koklasam öpsem resmini Diner mi acep kalbimin ağrısı Canımın yarısı, balımın arısı Sen gonca gülsün, bense bülbülün Doğ ruhuma, beni sensiz bırakma Sevdamın güneşi, aşkımın şavkısın |
Aşkıma-3
Ben katreysem sen Kübrasın Bak gözlerime aşkın yansın Zirvesin, Everestsin, dağsın Bak gözlerime ruhum ağsın Ben katreysem sen deryasın Ver ellerini yüreğim yansın Kübram rengim sana boyansın Bizi görenler uçuyor sansın |
Aşktan Ağardı Saçlarım
Selvi boylum buram buram Kokun gelir uzaklardan Sensiz hayat bana haram Kurtulamam tuzaklardan Sensiz aşkın adı ölüm Bil ki hayat sensiz zulüm Hayat senle güzel gülüm Kokun gelir uzaklardan Derdine düştüm düşeli Aşktan ağardı saçlarım Henüz vakit erken iken Ben aşka baştan başlarım |
Atatürk
Dört yanımız sarılıydı düşmanla Vatan toprağı yoğruluyordu kanla Yüzyıllarca savaştık şöhretle, şanla Bugünlere geldik ATATÜRK denen kahramanla O verdi halkına hakkı olan hürriyeti En büyük armağanı hür Cumhuriyeti Bilim ve akıl oldu bize tek vasiyeti Bugünlere geldik ATATÜRK denen kahramanla Seninle coştu bu yüce Türk halkı Vatan uğruna harcadı tüm malı, mülkü Dört elden sarıldık, çalıştık canla Bugünlere geldik ATATÜRK denen kahramanla Hedefimiz oldu muasır medeniyet seviyesi Hayran bıraktın kendine dost, düşman herkesi Her 10 Kasım'da çınlar kulaklarımızda Atamın gür sesi Bugünlere geldik ATATÜRK denen kahramanla Üsteğmen Faruk Atasından alır ilhamı Fener olur, ışık olur aydınlatır dört yanı Bin canı olsa feda eder Atasına her canı Bugünlere geldik ATATÜRK denen kahramanla |
Atatürk İle Hasbihal
'' Doğumunun 125.Yılı Kutlu Olsun ATAM '' Dünyanın hiçbir ordusu görmedi, Senin gibi büyük bir komutan. Hiçbir millet tanımadı, Senin kadar büyük bir dehayı. Sırtlanlar sarmıştı dört bir yandan, Anadolu denen küçük bir karayı. Bir el uzanmalıydı! Sarmak için kanayan bu yarayı. İşte o an; Anadolu'nun ufkundan, Sen doğdun. Çakmak çakmak parlayan gözlerinle. Hiçbir kuvvet, hiçbir kudret Baş edemedi seninle. Vatan vatan diye çarpan yüreğinle, Koyulup yola düşmanı denizde boğdun... Çağlayanlar kadar gür, Şimşekler kadar keskin sözlerinle... İşte bugün de biz; Çizdiğin aydınlık yolda, Dağlar gibi dimdik ayaktayız. Ve vatan ateşiyle yanar içimiz. Sarsa da afakı bulutlar Bulansa da tüm umutlar Kanımızı katıp toprağa harç ederiz, Kalbimizi kalkan. Adınla yaşatacağız bu ülküyü Adınla her an... 19 Mayıs 2006 Saat: 13:45 İstanbul Faruk Gökbulut |
Ay Parçam, Hilalim
Ay teninde en güzel şeklini aldı Esti rüzigar, kokun yurdumu sardı Senin teninde şehidimin kokusu vardı Canlar feda sana Ay parçam, Hilalim Al bayrağım, gül bayrağım kalmasada mecalim Suç mu hep gölgende yaşamaksa hayalim? Bilmem ki ne olur istikbalde benim halim Doğ yurduma ne olur bekletme bizi Hilalim Al Bayrağım, Gül Bayrağım! Ruhumda sönmeyen güneş gibi kal bayrağım. |
Ayçam-1
Ayçam! Gülüm, baharım, nazım Allah'tan tek dileğim, tek niyazım Bir ömür seni seveceğim Kışa dönse de yazım Ayçam! Nar çiçeğimsin, can meleğim Sevdan uğruna iste canım vereyim Bir sevda ki ömre bedel Dile yoluna güller sereyim Ayçam! Günümde ışıksın, bahçemde bahar Saf ve temizsin bir papatya kadar Hasretinle yanan şu tenimi Sarmaşık gibi kollarınla sar Ayçam! Kır çiçeğimsin, can meleğim Çınarlar gibi yüreğine kök salayım Bir gece ay gibi doğ kalbime Hazların en tatlısını senden alayım Ayçam! Tenimde can, gözümde nursun Hayalin gölgem gibi hep yanımda dursun Sen sevgini çağlayan nehri Sevdan sevdama mihrab olsun Ayçam! Kor çiçeğimsin, can meleğim Öl de sevdan uğruna öleyim Hayat denen bu dikenli yolda Saçına güller takayım, hep senle güleyim Ayçam! Gülüm, baharım, nazım Allah'tan tek dileğim, tek niyazım Bir ömür seni seveceğim Kışa dönse de yazım |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:56 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.