![]() |
Annemin Hayatı
Gündüz gözü yaşadın Gece ay’a söylendin Nasıl ettin, neyledin Acıyı bal eyledin Gece gibi Saçlarına Ne acılar gizledin Gün ağardı Saçların ağardı Güzelliğinden geriye Akıp giden bir selden geriye Ne kalırsa O kaldı Kalender Sever |
Arif ile Aptal Farkı
Gerçek, patlayan tüfeğe benzer, Arif olan namlu alevinden anlar, Aptala bizzat mermi söyler, Gerçeği, gürültüden önce Gün döner, döner gece Döner feleğin çarkı Bizde top patlar belli eder Arif ile aptal farkı Kalender Sever |
Asıl Olan Farkına Varmaktır
Gelincik kırmızı kanatır,toprağın yanağını Açan zambak besbelli beyaz bir yaradır Dağ doruğundan gelen deli rüzgar Uçurumlarda bilediği Korkuları kuytulara anlatır Toynakları yerden ışık toplayan bir at gibi Dört nala geçer gider hayat Belki en büyük hakikat Var olmaktır Fakat Asıl olan Farkına varmaktır Dört mevsim Güneş aklında Yağmur kalbinde Rüzgarlara inat Bir bulut gibi Evrende kendini unutmaktır. Kalender Sever |
Ay Işığı
Silinir renkler ve şehir Kapatınca gözlerimi Oysa ben seni bekliyorum Gözümü kırpmadan Ahşap bir pencere gibi Rüzgarla savrulur Sarı ışıklarında Sokak lambasının Yağmur tanecikleri Bulutların arkasında Gizleme yüzünü Karartma *******i İstemez miyim, Denizin ayağına gelmesini İnat etme Ay ışığı Gir içeri Kalender Sever |
Aybakar Evi
Kendi ellerinle Diktiğin bir çiçektir bahçene Toprağıyla taşıdığın avuçlarında Tek başına yaşamak Avusturya’da Ne kadar zor olsa da Bir gül açsın Bir de sen gül O anda Şenlensin Aybakar evi Her kapın açıldığında Bir kahkaha Çok güzel olacak Daha da. Her kapı çalındığında Ama Unutma Kalender Sever |
Ayrılık
Her biletin bir canı vardır Pasaportun bir sayfalarından bakan Her havaalanı kapısını Bir kere anlatan Her öpücüğü dudağını kanatan Bir mühürle Pasaporttur biletini aldatan Hasret bir rüzgar Dalımı kıran İnsan bir ağaç Kapıdan kapıya Yaprağını savuran İki gözün Ağladığı aynı ayrılıktır Yüreğime tek batan Her bileti Bir ayrılığı anlatan Kalender Sever |
Ayrılık saatidir
Ayrılık saatidir Tazeler acıyı Her dokunuşu salisenin Kadranında gizli yarayı Kanatır her dakika Ayrılık saatidir Kanatır her bakışı gözlerin Aynı kapıya çıkar Bütün yolları sonu Gereği yok şairin, sözlerin Kalender Sever |
Bahar Yüklü Bulut
Bir milyon yürek Gelincik tarlası gibi dalga dalga Yürüdük güneşli bir günde Yürüdük “bulutları maviliklere sürerek” Bir milyon yürek Aktı Ankara’ya dört koldan Aktı Tandoğan’dan Anıtkabire bir nehir On dört nisan günü Bahar yüklü bulut gibi gürleyerek Not: 14 Nisan 2007/Ankara Kalender Sever |
Beklenen Misafir
Gün gelir Geride bir gece kalır Özlem bir nehir gibi kabarır Yüreğin taşar Aklın dağılır Güneş bir nar gibi sarktığında Yüreğinde acının tortusu kalır Yüzün kırışır Süzüldüğünde gözyaşı yanağında Bardakta rakı karışır Sofrada saki karışır Biraz sonra Ay ışır Toprak yol ışır Yaş dut (olmasa da) rakı ve Beklenen misafir gelmiştir Kalender Sever |
Ben Sana Kurban
Dağları geçen yollar adına Göğe değen dağ, başına Ben sana kurban Bulut göz yaşına Güneş aklına Dağ gibi dimdik Ağaç gibi tek başına Gençliğim geçen yıllar ardına Her düşen ak yıllar başına Ben sana kurban Hilal kara kaşına Ay karanlık Bir kenarda Yolunu gözlerim Gece gibi bir başına ................ Kalender Sever |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:39 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.