www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Eskiler (Arşiv) (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=188)
-   -   MehmetÇİĞe Çelİk Yelek Kampanyasi (https://www.cakal.net/showthread.php?t=34489)

CaKaLBoT 09-07-2006 10:17 AM

Alıntı:

İlk Gönderen tunada
Bitlis bölgede konuşlanmış durumda bulunan Çekiç Güç Kuvvetlerinin Türkiye'den ayrılması gerektiğini açıklıyor ve ABD'nin Kuzey Irak'da oluşturmaya çalıştığı Kürt Devleti'nin Türkiye'nin zararına olduğunu söylüyordu. Bu nedenle ABD büyükelçiliği tarafından birkaç defa Hükümete şikayet edildiği iddia edildi.

17 Aralık 1992'de Çekiç Güç'e bağlı Amerikan savaş uçakları, kendilerine bildirildiği halde Irak'ın Selahattin kentine gitmekte olan Bitlis'in helikopterine taciz uçuşu yapar ve helikopteri inişe zorlarlar.

Eşref Bitlis 17 Ocak 1993'de henüz çözümlenmemiş bir şekilde uçağının düşmesi sonucu öldü.

aha sildim..

hadi hoşcakal...

amfibik 09-07-2006 10:22 AM

yahu oyle diyosunuzda amerika amerika tamam herşeyin arkasinda amerika var diyelim dünyayida amerika yönetiyo diyelim hiçbirşey konuşmayalim bumudur kardeşim amerika diyosan foto var diyosan ispatla...

saygılar
t u n a d a

CaKaLBoT 09-07-2006 10:29 AM

niye zıpladığını anlamadım tunada....

yazdığın yazıya destek amacı ile

bir kaç satır ekledim.....

neye celallendin mana çıkaramadım.....

niyetimizde kedi usluluğu vardı....

lakin sen sıçan görmüş gibisin......çok mu seviyon amerikayı?

şahsına yermek değil destekdi amacımız.....üzdün beni

amfibik 09-07-2006 10:37 AM

yahu gene anlamadiniz beni bende sen benim yazdiklarima karşit zit bişey yazdin demiyorum ki... sadece niye herşeyi amerika arkasina siğindiiriyoruz dedim ben buna sinir oluyorum amerikayida hiç sevmem abi :) haberin olsun üzdüysemde affola .

CaKaLBoT 09-07-2006 10:44 AM

boşver......amerikayıda.....

genç kardeşimsin.....hoşgördük...

hısım olursun.....hasım değil.....

görüşürüz...

amfibik 09-07-2006 11:10 AM

eyvalla

bluekeys™ 09-07-2006 12:05 PM

Alıntı:

Not: Sayın arkadaş orgeneraline kadar demiş, biraz halt etmiş... Hiç Güneydoğu'da vs. yerlerde orgenerali bırak generallerin "şehit" düştüğü görülmüş mü???
ben kendi adım akonuşayım j.komd.tuğgeneral i.e. benim komutanımdı ve biz askerlerle birlikte şırnakta hemen her operasyona katılmıştır.ve bu isimleri sana daha da çoğaltabilirim bileden konuşmak yerine biraz olsun araştırarak yazmak daha mantıklı...

amfibik 09-07-2006 03:51 PM

burda denilen o değil 1 tane general gitti diye hepsimi gitti hayir istisnalar kaideleri bozmazz...

doruktan 09-07-2006 04:07 PM

Arkadaşların bazıları hakketen yarım bilgilerle fikir beyan ediyolar...konuyu amacından çarpıtıyolar..kendinize gelin allahaşkına..konuyu ben Generallere çelik kampanyası diyemi açtım ..bir daha okuyun başlığı..sizin gibi çarpıtanlar olursa böylesine önemli konular ne yazıkki gereken ilgiyi görmez ve daha nice mehmetçikler şehit düşer..
not.Olay şehit düşmekse..sayısal orantı tabiiki mehmetçikte..ama TSK deki general-er oranını eğer düşünürseniz erlerin çok olması normaldir..bu tarihte de hep böyle olmuştur..

uygar 09-07-2006 11:47 PM

çelik yelek üretimiyle ilgili az biraz bilgim var.. 20-30 kat örgülü tabakanın kevlar49 (plastik epoksi reçine petkimden alınır.) emdirilip preslenmesiyle elde edilen malzemenin kesilip yelek şeklinde kaplanmasıyla elde edilir.. yani üretimi inanılmaz kolaydır..bildiğim kadarıyla TSK üretiminide yapmaktadır..haricen ithal edilerek ülkemizde satanlar vardır ki yaklaşık fiyatı 350-400dolar. dır.

Konu hakkında fikrim Şehit ailesi ve yakınları derneği bu işlerle uğraşmalıdır dernek adına bir üretim hane kurulup bu tür üretimler yapılmalıdır..
Bunlar günümüzde sadece TSK ya değil iş adamları Tv programcıları gibi insanlarada lazım olmaktadır.

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:24 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.