![]() |
Kova Temmuz Ayı Burç Yorumu
Kova Temmuz Ayı
Aşk ve İlişkiler Sevgili Kovalar, 14 Temmuz tarihine kadar sürecek ilk dönem birebir ilişkilerinizin oldukça zorlu geçeceğini gösteriyor. Bu zorluk yeni bir olgu değil. Yaklaşık iki yıldır sürmekte olan Satürn enerjisinin etkisi altında kendi bireysel kimliğinizle, yaşadığınız ilişki arasındaki zıtlaşmalar, engeller, zorluklar, gecikmeler nedeniyle eminim ki, epeyce yoruldunuz. Siz kendinizi özgürce ifade etmek istediğiniz halde, karşınızdaki insanın güvensiz duruşu, ilişkiniz adına sorumluluklar alması gerekirken, ne yöne gideceği belli olmayan duruşu nedeniyle belki de kimileriniz bu süreçte birkaç kez ayrılık yaşadınız. Kimileriniz bir evliliği bitirmek zorunda kaldı, kimileriniz daha sonraki ilişkilerinde bir türlü doğru dürüst bir temel oluşturamadı. Belki de bazılarınızın evliliği sürüyor fakat eşinizin yoğun baskısı ve karmaşık hali dolayısıyla soru işaretleriyle dolusunuz. Tabiki yaşam düz bir çizgi olmadığına göre, yaşananların insanda bırakacağı izlerin önemli olduğunu düşünerek, bu zaman içerisindeki tüm sorunların birgün kuracağınız değerli bir ilişki adına tecrübe olduğunu unutmamak gerekiyor. Ders alacağız, acı çekeceğiz fakat kendimiz için en doğru ilişkiyi birgün yaşamayı öğreneceğiz. Yaptığımız seçimler dolayısıyla çektiğimiz acıların haddi hesabı yok ama inanın sizin bu dönemde yaşadıklarınız gerçek anlamda tam bir olgunlaşma sınavı. Bir daha bu durumu tekrar yaşamak için nerdeyse 28 yıl geçmesi gerekiyor. Kimileriniz için bu çok geç bir tarih, kimileriniz içinse nerdeyse orta yaşa denk gelebilir. o zaman şöyle düşünmelisiniz, ben nasıl bir ilişkide mutlu olabilir, en iyi şekilde kendimi ifade edebilirim, nasıl bir insan tercih etmeliyim, beni tercih eden kişi ne kadar iyi olursa olsun bana göre mi, arzuladığım olanakları bana sağlayabilir mi. İşte sevgili kovalar öncelikle bunlara dikkat edebilirseniz, inanın bu süreçte yaşadığınız sıkıntıların hepsi sona erecek. Diyeceksiniz ki, sen bana uygun değilsin veya şu şu olursa bu ilişki yürür. Bu saptamaları muhakkak yapınız. Satürn gezegeni, eğitici bir öğretmendir. Bazen tokatlayarak, bazen itekleyerek sizi sarsar. Fakat en büyük yararı sizin için gereksiz olan herşeyi temizlemesidir. Bunu yaparken gözünüzün yaşına bakmaz. Eğer tercihleriniz doğru ise, Satürn bu doğruyu daha da sağlamlaştırır, yanlış ise sarsar ve ortadan kaldırır. Ben her zaman mesleki veya kişisel düşündüğümde Satürn gezegeninin sınır koyucu, engelleyici ve baskıcı yanını, verdiği ödüllerle karşılaştırdığımda yaşadığım tersliklerin aslında benim için ne kadar büyük ödül olduğuna şahit olmuşumdur. Sizler de bu dönemde ilişki adına dersler aldınız ki ve hala almaya devam ediyorsunuz. Bu süreç tam anlamıyla Eylül ayında bittiğinde eğer gerekli olgunlaşmayı ve dersi alabildiyseniz yaşadığınız ilişki hakkınız demektir. Eğer alamadıysanız bilin ki Satürn bu dersi size en yakın 7 yıl içinde tekrar yaşatacak fakat bu seferkinden daha zorlu şekilde imtihan edecek. Benim size tavsiyem, birlikte olduğunuz kişiyi ve yaşadığınız beraberliği en iyi şekilde gözden geçirmek, kendi eksiklerinizi düzenlemek, yanlışlarınızı düzeltmektir. Karşınızda bulunan partnerinizin gerçekçi gözlerle görün, eğer bu kişi size uygun değilse ve olamayacaksa veda edin. Doğru bir kişi ise temeli sağlam bir ilişki ise zaten söyleyecek tek şey size mutluluk demek olacaktır. Umarım en iyi şekilde değerlendirirsiniz. İş ve Kariyer Sevgili Kovalar bu süreçte, yine geçen aydan bu yana gündelik iş temponuz üzerinde etkili olan iki enerjiden bahsetmek istiyorum. Bunlardan en önemlisi Merkürün geri hareketi. Diğeri ise Güneş gezegeninin etkisi. Bu iki enerji Merkürün pozisyonu nedeniyle sizleri oldukça, rahatsız etmekte. Herşeyden önce bu enerjinin sizlerde yarattığı en büyük etki, duygusal düşünmek ve hassaslaşmaktır. Oysaki siz Kovalar için sıradışı, orijinal, bağımsız ve bireyselliğinizi ifade etmenizi sağlayıcı mantıklı düşünce hakimdir. Fakat bu süreçte mantık devredışı kalarak tamamen iç dünyanız üzerine yoğunlaşmak sizi oldukça tedirgin edebilir. Bu durum özellikle iş yaşamınızla ilgili sorunlarda, tekrar düşünmenizi, geçmişteki iş tecrübelerinizi gözden geçirerek bugünkü iş ortamınız ve koşullarıyla arasındaki farkı değerlendirmenizi ve ne kadar güvende olduğunuzu tesbit etmeniz için baskı yaratacaktır. Ailenizin sizin üzerinizdeki sorumluluğu, kendi duygusal ihtiyaçlarınızın tam olarak istediğiniz gibi karşılanmayışı, ilişkinizle ilgili konularda genellikle geçmişte yaşadıklarınızın hep gözlerinizin önünde oluşu ve bir türlü eskiyle ilgili bağınızı koparamıyor oluşunuzun da etkisini katarsak, durumunuz psikolojik olarak gergin, kimi zaman sessizlik üzerine kurulu olabilir. Tabiki geri hareketin etkileme süresini de göz önüne alırsak bu sıkıcı dönem 16 Temmuzdan önce pek düzeleceğe benzemiyor. Kafanızın içinde başka bir iş veya işinizle ilgili yeni bir adım atmak için beklemede kalmak gerekecektir. Büyük bir ihtimalle bulunduğunuz alanda kalmayı tercih edecek, yeni bir adımın risk olabileceğini düşüneceksiniz. Benim önerim ise bilinçaltınızda sizi etkileyen herhangi bir şeyin sizi esir almasına izin vermeden, ne kadar zorlanırsanız zorlanın duygusal kararlar vermeden, sizin en güzel özelliğiniz olan objektif düşünme yeteneğinizi devreden çıkarmadan yaşamınızla ilgili iyice düşünmenizdir. Eğer işiniz sizin için yeterli ise, kariyer anlamında sorununuz yoksa, ufak tefek durumlar nedeniyle radikal bir değişime gitmeyin. Fakat bunların tam tersi ise, gerçekten huzursuzsanız, güvenliğiniz yoksa ve bir de iş ilişkileriniz sıkıcı ise, o zaman geri hareketin bitiminde girişimde bulunmak, fırsatları kaçırmamak için uygun olacaktır. Yaşam Enerjisi Sevgili Kovalar, enerji açısından en önemli gücün Güneş olduğunu düşünecek olursak, bu süreçte bulunduğu yaşam alanı ve içinde yer aldığı burcu da hesaba kattığımızda sizler açısından 16 Temmuz tarihine kadar, eski konuların düşünülmesi, incelenmesi ve gerekli ayarlamaların yapılması gerekmektedir. Yukarıda iş ve Kariyer bölümünde bahsettiğim gibi, objektif düşünmeyi asla elden bırakmadan, her zamanki gibi bireyselliğinizi koruyucu fakat çalışma hayatının düzeni ve kurallarına da riayet edici bir şekilde planlama yaparsanız o zaman sizler için bu süreç oldukça faydalı değerlendirilmiş olacaktır. Bu süreçte diğer bir enerjiniz de, Mars gezegeninin yuva evinizdeki transitinin yaratacağı enerjidir. Boğa burcunda zorlu pozisyonda olan Mars siz Kovalar için evinizdeki huzur için maddi güvenliğinizi muhakkak ele almanız doğrultusunda deneyimler yaşatabilir. Aileniz veya birlikte aynı yuvayı paylaştığınız kişilerle aranızda görüş ayrılıkları ve tartışmalar görülebilir. Onlar daha sabit görüşlü davranarak üzerinizde kontrol kurmaya kalkabilirler veyahut hayat şartları nedeniyle siz yetersiz kaldığınızı düşündüğünüz için en ufak bir şeyde kendinizi gergin hissedebilirsiniz. Kimileriniz evinizi ilgilendiren konularda dışardan gelebilecek eleştirilere karşı daha hassas davranabilir, sabit fikirlilik gösterebilirsiniz. Kimileriniz ise, içsel açıdan kendinizi baskı altında hissettiğiniz için, özgür olamadığınızı düşünebilirsiniz. Zorunluluklarınız nedeniyle yeteri kadar dış dünyada aktif olamamak oldukça zorlayıcı iç baskılar oluşturabilir. Astrolojinin en büyük faydalarından biri, sizlere belli süreçteki enerjileri bildirerek kendinizi hazırlamanız ve düzenleyebilmeniz için gerekli olan zamanı kazandırmasıdır. Kısaca siz, bu etkilerin size neler hazırlayacağını bilirsiniz ve ona göre psikolojik olarak kendinizi düzenlemeye çalışırsınız. Böyle bakıldığında bir fal olmadığı, sadece öngörü sistemiyle çalışan ve evrensel enerjilerin yaratacağı etkileri bizlere yararlanmamız için var olduğunu anlayabilirsiniz. Pozitif Enerjili Günler :2-3-11-12-20-21-25-26-30-31- Zayıf Enerjili Günler :9-10-15-16-22-23-24 Sevgili Kova, Güç kaynağınız olan aklınız ve orjinal düşüncelerinizle çevrenizdeki insanlar üzerinde her zaman çarpıcı bir etki bırakabilirsiniz. Mutlu ve başarılı bir Temmuz ayı geçirmeniz dileğimle, |
Balık Temmuz Ayı Burç Yorumu
Balık Temmuz Ayı
Aşk ve İlişkiler Sevgili Balıklar, 15 Haziranda başlayan Merkürün geri hareketi, günlük burçlarda da sözünü ettiğim gibi, aşk konusunda özellikle sizler için etkili olmaya başlamıştı. Bu enerji altında kimi Balıklar, geçmişte kalmış, çoktan bitmiş bir ilişkinin kahramanıyla tekrar karşılaşmış olabilirsiniz. Nerden ve nasıl olduysa yine karşınıza çıkmış olabilir. Bunun nedeni, eskinin tekrar gözden geçirilmesi fakat bu zamanda tekrar yaşanarak bir temele oturtulması olduğu gibi, herkesin kendi payına düşen dersi alarak vicdanını rahatlatması gibi bir durum da olabilir. Şimdi geçmiş konuların tümü, Merkür gezegeninin Yengeç burcundan geçiyor oluşu ile canlanmaya başladı, düşünüyoruz, nerde hata yaptığımızı bulmaya çalışıyoruz, düzeltmeye uğraşıyoruz veya birileri bize günah çıkarıyor gibi, tekrar bize dönerek bağışlanmayı bekliyor. Doğal olarak siz de, anılarınızla pek haşır neşir bir dönem geçiriyor olabilirsiniz. Bu durum kafanızı oldukça karıştırabilir. Aşk adına yeni bir sayfa açmak istediğiniz halde, geçmişle ilgili durumlar nedeniyle bu mümkün olmamakta, şimdi yaşanmakta olanın ise geleceği konusunda şüpheleriniz size rahat vermemektedir. Bu dönemde zaten doğanızda olan hassas düşünceleriniz, merhametiniz nedeniyle, gerçekçi düşünmekte zorlanabilirsiniz. Ne kadar zorlanırsanız zorlanın bir türlü işin içinden çıkmanız kolay değildir. Yaşadığınız herşey gözlerinizin önündedir ve herşey geçmişi hatırlatmaktadır. Ne yana dönseniz bir eski eşya veya eskiyle ilgili herhangi bir şey sizi alır götürür. Hüzünlüsünüzdür ve kimi zaman gözyaşları tek arkadaşınız gibidir. Bağlarınızdan kopamazsınız, yeniyi hayatınıza sokmak istemezsiniz. Çünkü eski güvenlik demektir, eski, güzel demektir. Sevgili Balıklar, biliyorum ki, bu ve buna benzer, geçmişle alakalı ne varsa yüreğinizin içinde. Fakat ne olursa olsun iyi düşünün, asla acil karar vermeyin, yaşadıklarınızı tekrar tekrar ele alarak gerçekçi bir bakış açısıyla ele alın ve her burç mensubuna dediğim gibi, lütfen 9 Temmuz ve etki alanı 16 Temmuz sürecine kadar, aşk konusunda kesin kararlar vermekten, girişimde bulunmaktan sakının. Önce çözümlemeniz gerekenlerle uğraşın ve hayatınızdan çıkarmanız gerekenleri ayıklayın. Bu tarih geldiğinde doğal olarak gerçekler daha net görünecek ve belki de son kez olmak üzere bazı insanlara, aşklara veda edeceksiniz. Düşünme süresi içinde elde ettiğiniz herşeyi uygulamanız kolay olacak. Eğer bir temel oluşturabildinizse, bazı şeyleri aydınlığa kavuşturabildinizse, o zaman herşey sizin için sağlamlaşmış olacak. Tam tersi durumda aynı noktada saplanıp kaldıysanız bilin ki yine uğraşmak zorunda kalacak, yine üzüleceksiniz. O nedenle lütfen kendiniz adına en güzel kararı verin. Size kolaylıklar diliyorum. İş ve Kariyer Sevgili Balıklar, sizi zorlayacak diğer bir enerji ise, yine diğer burçları da etkileyen Satürn enerjisidir. 2005 yılından bu yana, yuvanız, aile yaşamınız ve duygusal güvenliğinizi yakından ilgilendiren konularda oldukça zorlanmaktasınız. Bunun en büyük nedeni, Satürn enerjisinin sizi sorumluluk almaya ve kendinize olan güveninizi sınamaya dönük öğretici etkisidir. Size, yuvanızın güvenliğini ve sınırlarını iyice belirlemenizi öğütlediği gibi, bunu yaparken gerçekçi bir şekilde düşünerek temel oluşturmanızı da istemektedir. Siz gerçekler karşısında kolayca pes ettiğinizden dolayı, tam olarak bir denge kurmakta zorlanıyorsunuz. Bütün bunlar yuvanızda problemler yaşamanıza, iş hayatınızda istikrarsızlıklarla karşılaşmanıza ve mesleki açıdan ani değişimlere maruz kalmanıza neden olmakta. Sizin, bu ay Mars enerjisinden yararlanarak çevrenizle olan irtibatınızı tekrar düzene koymanız gerekiyor. Öncelikle kararlılık sahibi olmanız en önemli olgu. Yaşadığınız ortamınızda, daha güçlü olabilmek için, dengesizlikten, amaçlarınızdan ve çizmek zorunda olduğunuz hedeflerinizden asla dönmeden, daha mantıklı düşünerek, elinizde bulunan tüm olanaklardan yararlanarak veya gerekirse yeni insanlarla tanışarak olanak yaratmaktan çekinmeyiniz. Kapıları çalınız, içeri buyur edilmesiniz de, yine çalmaya devam ediniz. İnatçı olunuz ve kendinizi göstermeye çalışınız. Hepinizin bugüne dek, kendine ait tanıdığı insanlardan örülü bir ortamı vardır. İşte buralarda kendinizi gösteriniz, yeteneklerinizi sergileyin, yeni şeylere açık olun ve gerçeğe dönüşebilecek projelerinizden söz edin. Bulunduğunuz her yere yenilik katın. Çağı takip edin ve teknolojinin gücünden yararlanın. Yaşam Enerjisi Sevgili Balıklar, 2003 yılından bu yana burcunuzda seyrini sürdüren Uranüs gezegeninin etkilerinden yıllık yorumlarda bahsetmiştim. Etkisi genel anlamda, bağımsızlık, bireyselliğin baskın bir şekilde uygulanması, kuraldışı yaşamak, sürprizler olarak tanımlanmaktadır. Bu durum sizin de, gerek imajınız gerekse eğilimleriniz, davranışlarınız üzerinde oldukça baskın olmakta. Tabii Balık son derece hassas bir burç olduğundan, Uranüs gibi bir devin karşısında oldukça şaşırmış durumda. Hani kendi aleminde oturup duran sakin bir kişinin karşısına çıkan,, hadi gel öyle oturma sıradışı bir şeyler yapalım,, diyen asi bir genç gibi. Onu özgür olması adına sessizliğinden çıkarıp değişik şeyler yapması için teşvik eden bir arkadaş. İşte böyle mecazi bir örnekle durumunuzu az da olsa açıklamaya çalıştım. Peki ama Uranüsün bu etkisi sizlere neler getiriyor. Bu durum siz Balıklar için, değişim anlamı taşımakta. Yani her zaman kendinizden çok karşınızdaki insanları düşünürsünüz ya, işte şimdi kendiniz adına bir şeyler yapmanız, yaşamınızın bundan sonrası için bağımsızlığınızı kazanmanız için size baskı uyguluyor. Kimileriniz bu çağrıya kulak veriyor, değişiyor, kimileriniz ise tam olarak ne yöne gideceğini bilemez halde. Oysaki bu gücün karşısında yapmanız gereken sesi dinleyerek, yavaş yavaş kendinizi keşfederek, içinizdeki gücü ortaya çıkarmak, gölgelerinizden kurtularak, kendiniz adına yeni bir sayfa açmak. Kimsenin sizi yönlendirmesine, yönetmesine izin vermeden, sorumluluklarınızdan kaçmadan, yılmadan ve sabırla çalışarak kimliğiniz geliştirmek ve gerçeklerden uzaklaşmadan hayatın içine katılmak. Yüksek sezgileriniz ve hayal gücünüzün size sunduğu zenginlikleri bir amaç edinerek kendi adınıza dünyaya sunmak. Ben buradayım demek. Bu kısacık bilgileri sunmak istedim. En azından içinde bulunduğunuz durumu ve nedenlerini kimi zaman kendinize sorduğunuz, bana ne oluyor dediğinizin olabilecek sebeplerinden birini, belki de en önemlisinden söz etmek istedim. Bu sizin için daha uzun yıllar etkili olacak bir yaşam enerjisi, bir ışıklı yol. Karanlıkları bırakarak, aydınlığa doğru adımlarınızı atın. Sizi bekleyen güzelliklerin keyfini çıkarın. Asla ve asla yılmayın, kararsızlık göstermeyin, yürüyün. Göreceksiniz başaracaksınız. Pozitif Enerjili Günler :4-5-6-9-10-13-14-22-23-24-27-28-29- Zayıf Enerjili Günler :11-12-17-18-19-25-26 Sevgili Balıklar, siz değişken su burcusunuz, güç kaynağınız olan sezgileriniz, şefkatiniz ve hayalleriniz sayesinde yaşamınızda değişim yaratabilirsiniz. Mutlu ve başarılı bir Temmuz ayı geçirmeniz dileğimle, |
ARKADAŞLAR BUNU BİR SİTEDEN ALINTI YAPTIM AMA NASIL ALINTI OLDUGUNU AÇIKLAYACAĞIMI BİLMEDİĞİM İÇİN KISA MESAJ İLE YAZIYORUM
BU MESAJLAR ALINTIDIR::: |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:55 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.