www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Eskiler (Arşiv) (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=188)
-   -   dünya futbolu (https://www.cakal.net/showthread.php?t=84169)

Kéan aRs 08-25-2007 01:23 PM

Saraybosna'da olay!
B.Hersek ve Hırvatistan Milli Takımları arasında bu akşam oynanacak olan hazırlık karşılaşması öncesi iki takım taraftarlarının Saraybosna'da birbirlerine girdikleri, çok sayıda kişinin çıkan olaylar nedeniyle yaralandığı bildiriliyor.

Futbol terörü bu kez Saraybosna'da ortaya çıktı. Bosna Hersek ve Hırvatistan Milli Takımları'nı bu akşam karşı karşıya getirecek olan hazırlık karşılaşması öncesi iki ülke taraftarları Saraybosna'da birbirlerine girdiler. Bosna Hersek polis kaynakları ve ulusal radyonun verdiği haberlerde bazı taraftarların yaralandığı ifade ediliyor. Polis kaynakları şu ana kadar üç taraftarın yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını kaydederken, Bosna Hersek Radyosu, Saraybosna Şehir Merkezi'nde çıkan olaylarda çok sayıda kişinin yaralandığını aktarıyor. Holiganların, şehir merkezindeki dükkanların camlarını kırdıkları ve işyerlerine zarar verdikleri de gelen bilgiler arasında.

1992-1995 yılları arasında yaşanan ve Bosna Savaşı'nda Bosnalı Hırvatlar ve Müslümanlar 11 ay boyunca savaşmışlardı.

Hagi'den Lincoln yorumu
S.Bükreş Teknik Direktörü George Hagi, kulüp başkanı Gigi Becali'nin yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, "Takım olarak atmosferimiz çok iyi durumda" dedi. Galatasaray forması altında büyük başarılara imza atan dünyaca ünlü efsanevi futbolcu George Hagi, sarı kırmızılı takımın yeni transferi Lincoln'un çok iyi bir futbolcu olduğunu söyledi.

Teknik direktör George Hagi, takım olarak lige iyi bir başlangıç yaptıklarını ifade ederek, "Şu an herşey yolunda. Lige iyi bir başlangıç yaptık. Şampiyonlar Ligi'nde de 1. turu geçtik ve 2. turdayız. Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak istiyoruz" diye konuştu. Steaua Bükreş Kulübü Başkanı Gigi Becali'nin, Hagi'ye verdiği kadroyu sahada göremediği için, "Emirlerime uymazsa ayrılacak" sözleri ile ilgili ise Hagi, "Başkan bazı açıklamalar yaptı. Şu an bunları düşünüyorum. Fakat takım olarak atmosferimiz çok iyi durumda" dedi.

alatasaray'ı nasıl buluyorsunuz? sorusuna ise espirili bi şekilde 'uzak' yanıtını veren Hagi, şöyle devam etti: "Galatasaray hakkında iyi şeyler duydum. Lige iyi başladılar. Lincoln'u alarak iyi bir transfer yaptılar. Şu an takım hakkında yorum yapmak için erken ama, bu seneye iyi başladılar."

Hagi ayrıca, sarı kırmızılı takımın yeni transferi Lincoln'un çok teknik bir oyuncu olduğunu ve son toplarda etkili olduğunu sözlerine ekledi. Türkiye'nin takım olarak performansının iyi olduğunu vurgulayan Hagi, "Fatih Terim çok teknik ve tecrübeli bir hoca. Genç oyuncuları seviyor. Bununda iyi sonuçlarını alıyorlar. Zamanla daha iyi olacaklar" diye konuştu. Türkiye'de bir kulüpten teklif gelmesi halinde kariyerine orada devam edebileceğini ifade eden teknik direktör Hagi, "Türkiye'yi özlüyorum. Orada 7 sene geçirdim ve çok mutluydum. Şu an Romanya'dayım ama sonra ne olur bilemem" şeklinde konuştu.

"O başka bir gezegenden"
Gana Milli Takımı'nın teknik direktörü Claude Le Roy, Michael Essien'in normal bir oyuncu değil, başka bir gezegenden olduğunu söyledi.

İngiltere Premier League takımlarından Chelsea'nin ve Gana Milli Takımı'nın başarılı oyuncusu Essien gösterdiği perfrormans ile parmak ısırtmaya devam ediyor.

Gana Milli Takımı'nın Londra'da Senegal ile yaptığı ve 1-1 sona eren maçtan sonra konuşan Le Roy, öğrencisinin Pazar günü Liverpool ile çok zor bir maç yaptığını ama Pazartesi milli takıma gelerek antrenman yaptığını ve daha sonra da maça çıktığını hatırlatarak, öğrencisinin dinlenmek için izin bile istemediğini sözlerine ekledi.

Le Roy 90 dakika oynatmadığı Essien için Chelsea teknik direktörü Jose Mourinho'ya da bir mesaj göndererek, "Umarım bundan dolayı mutlu olmuştur." ifadesini kullandı.

Kéan aRs 08-25-2007 01:24 PM

Japonya zorlanmadı: 2-0
Japonya ile Kamerun yaptıkları özel maçta karşı karşıya geldi. Her iki yarıda atılan birer golle Japonya maçı 2-0 kazanmayı başardı.

Karşılaşmanın 25. dakikasında Tanaka Japonya'yı 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarının son dakikasına kadar başka gol sesi çıkmadı ancak maçın son dakikalarında Yamase'nin ayağından gelen golle iki farklı üstünlüğü yakaladı ve maç bı skorla 2-0 tamamlandı.

Çek Cumhuriyeti'nde bir siyahi
Theo Gebreselassie, Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nın formasını giyen ilk siyahi futbolcu olarak ülke tarihine geçti. 21 Yaş Altı Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nın İskoçya'yla yaptığı ve 1-0 kaybettiği karşılaşmada forma giyen Theo Gebreselassie, Çek Cumhuriyeti tarihine geçmeyi başardı. Gebreselassie, milli takım formasını giyen ilk siyahi futbolcu oldu. Çek Cumhuriyeti İkinci Ligi ekiplerinden Vysocina Jihlava'da top koşturan 20 yaşındaki orta saha oyuncusunun babasının Etiyopyalı annesinin ise Çek olduğu belirtildi.

Gebreselassie, maçtan sonra ülkede yayın yapan Dnes Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Birisi ilk olmak zorundaydı. Bu takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum. Uzun yıllar bu formayı giymek istiyorum" dedi. Gebreselassie, Çek Cumhuriyeti'nde bazen ırkçı söylemlere maruz kaldığını da itiraf ederken ancak bunlara hiçbir şekilde cevap vermediğini sözlerine ekledi.

Gabreselassia, dünyaca ünlü efsane uzun mesafe koşucusu Haile Gebreselassie'yle bir akrabalığının bulunmadığını da vurgulayarak, "Benim soyadım Etiyopya'ya yaygın olarak kullanılan bir soyad. Tıpkı Çek Cumhuriyeti'ndeki Novak gibi" diye konuştu.

Serhat sahalara döndü
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki rakibi Anderlecht'in Türk oyuncusu Serhat Akın, uzun sakatlık sürecinin ardından sahalara döndü. Geçirdiği sakatlık nedeniyle bir ara futbol hayatının sonuna geldiğine inandığını söyleyen Serhat, "Ama şimdi kendimi çok iyi hissediyorum ve yeniden futbola hazırım" dedi. Belçika ekibinin Menajeri Herman Van Holsbeeck de, Serhat Akın ile sık sık telefonla görüştüğünü belirterek, "Çok değişti ve şimdi daha istekli. 3-4 hafta sonra kadroda yer alabilir" diye konuştu.

Fenerbahçe maçlarında kadroda yer alamadığı için üzgün olduğunu belirten milli oyuncu, sarı - lacivertlilerin savunmasında büyük problemlerin bulunduğunu ve Anderlecht'in tur atlayacağını ifade etti.

ƒяαмвυαz 08-27-2007 11:40 AM

15 dkda okudum çok fazla yhaaaa tşkrler kankam

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:18 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.