![]() |
Ardından
Dağları yıkacak gücüm vardı ...elim kolum kalkmıyor. Haykırınca titretecek sesim vardı ...sesimi kulaklarım duymuyor. Kahkahamdan durulmazdı ...gözyaşlarım durmuyor. Yıktı beni hasretin ...bil bende öldüm; kapanırken gözlerin. 'Aşk' derdine düştüm, beteri varmış Seni sevmekten beteri, sensiz kalmakmış Ahmet Ünal Çam |
Artık ağlatamazsın beni
Her gün, bir yanımla güçlendim. Alıştım acıya Vur daha, daha vur daha… Çıkmasam da sabaha ağlamamayı öğrendim. Uzanmak isterken ellerim ellerine direndim kendim kendime direndim yanan yüreğime Durdum, yanında başım dik, tavizsizce Yalnızken indi, yağmurlar gözlerime El yanında gülümsedim, içim kan ağlarken Yenileri eklenirken derdime El yanında gülümsedim, Yenileri eklenirken hüznüme. |
Artık beni kimse tanımaz
……………………07-08-2007 19:30 Artık beni kimse tanımaz oldu Soldu çiçeklerim, soldu bağlarım Gözlerip kuruyup, yediden doldu Maziye dalıp dalıp ağlarım Gönlümü virane hana döndürdüm Kanatsız çırpınan kuşa döndürdüm Herşeyi yeniden başa döndürdüm Yıkıldı, yıkılmaz nice dağlarım Varım-yoğum hep, ‘hiç’ oldu gitti Sevmek-sevilmek güç oldu gitti Mutluluk artık düş oldu gitti Düştüm, perişanım, şimdi harabım. Ahmet Ünal Çam |
Aşık
Çiçek suladım, yağmurlu havada, Çaya tuz ektim, aşa şeker koydum, Palto giydim, güneş beni yakarken. Hay Allah! . ben yine mi aşık oldum? Ahmet Ünal Çam |
Âşık SAKAR
ÂŞIK SAKAR Bağa girdim üzüme Çubuk değdi gözüme Çağırdım da gelmedi Darıldın da gelmedi Darıldım sevdiğime Çankırı yolları buz, Gel beraber gezelim. Tut ellerimden kız Sonra kayar düşerim Bir taş attım havaya Düştü birinin kafaya Niyetim yoktu valla! Kafa-göz yarmaya Karlı dağları aştım Buzlu yolları geçtim Aman yarim yandan geç Ortada ben de düştüm. Duydum yarim geliyor Yollarına çiçek serdim Alerjisi var imiş Ah! ben nerden bileydim. Bir beyaz atla ‘Gel’ demiştin ya bana At buldum, ben de şaştım. Ne çare sevdiceğim At tepti, ben de kaçtım. |
Aşık Xp Der ki; Windows'um Gitti
Dosyaları düzeltip ZIP’layamadım Hepsi de RAR oldu gitti Programların DEMOsu bitti İllegal kullandım, kâr oldu gitti İnternet saygı göstermiyor dilime Polisler neylesin bu halime Web’den mail attım da köyüme Virüsleri alıp içine de gitti Web masterlar izin vermez geçeyim Login olup, mp3’ler seçeyim. Zor geldi Q klavye bana Bırakın ben de F’ye geçeyim. Anket yapmış, sormuşlar Aşkı Ben aşığım,tercihim de ‘A’ şıkkı Neyleyim cahil ile meşki 3 yanlış 1 dogru götürdü gitti Şiirler yazdım notepad, word ile Gönderdim yahoo,hot maile Üç gün oldu bakamadım nafile İnternet sorunlu, bağlantım gitti Düzelir mi şimdi bu sistem, Düğmeye bassam, reset etsem Ah. Ekranda bir ipucu görsem “Bip” demeden, windows’um gitti uzmanlar geçsin, kalksın acemi kursun yeniden, kursun sistemi “Söyledim de bir amire derdimi, “Ben anlamam” dedi de gitti. Aşık Xp garip, derdin söyler “Aman bana bir çare beyler” Feda olsun size tüm Cd’ler Hard diskte şiirler kayboldu gitti. Ahmet Ünal Çam |
Aşık; ‘ Borçlu’ / Ahmet Ünal ÇAM
----------09-Kasım-2006 09:00 Bakkal-kasap borcu Birikti, aştı burcu Kuru-pilav yetmese de Alamadım ki turşu Oy nidem, nidem, nideyim Taksitlere böleyim Yakama yapışana Önce borcun ödeyim. Halimi bilen gülmüyor Borç veren halden bilmiyor İyi gün dostlarım nerde Eş-dost kapım çalmıyor Gömleğin cebi yırtık, Pabucun biri delik, Karardı günüm-gecem Lambanın üçü kırık Derdim desem valiye, Gidip söyler deliye. Halden anlayan olsa, Demeden Aliye-Veliye Çıplak başımda buz-kar Sobada, bir soğuk rüzgar Mutfak boş, tam-takır İki öğün yemesem kâr İlacı alınamamış reçete, Az kullanılmış peçete. Ne varsa satsam mı? Yoksa kaçsam mı yiğitçe? Ahmet Ünal ÇAM Not: Lütfen şiir ve öykülerimi arkadaşlarınızla paylaşırken ismimi silmeyiniz. Ahmet Ünal Çam |
Aşık; Maşuk.................Ahmet Ünal ÇAM 26-10-2006 16:00
Gözlerin parıl parıl Lens mi takıyon yoksam Başkasına bakma hiç Ortalıkta ben varsam ………. Öyle güzel baktın kız ………. yanıyom, yanıyom, yaktın kız ………. Sen yüzüme gülünce, ………. hülyalara dalıyom kız ………. Her kapı çalışında ………. seni geldi sanıyom kız Yenice köyden aşağı indim, sürdüm eşeği Onca şiir yazdım da dönemedim köşeyi ………. Öyle güzel baktın kız ………. yanıyom, yanıyom, yaktın kız ………. Sen yüzüme gülünce, ………. hülyalara dalıyom kız ………. Her kapı çalışında ………. seni geldi sanıyom kız Nakarat; estarabin 200 bin, 300 bin “Eğer paran yok ise Taksiyi bırak, eşeğe bin” ………. Öyle güzel baktın kız ………. yanıyom, yanıyom, yaktın kız ………. Sen yüzüme gülünce, ………. hülyalara dalıyom kız ………. Her kapı çalışında ………. seni geldi sanıyom kız Denizleri aştım da dereyi aşamadım Çok uzakta kaldı da yare ulaşamadım ………. Öyle güzel baktın kız ………. yanıyom, yanıyom, yaktın kız ………. Sen yüzüme gülünce, ………. hülyalara dalıyom kız ………. Her kapı çalışında ………. seni geldi sanıyom kız Rakamları neym biliyon Bakıp halime, gülüyon Borç para isteyince Usul usul gidiyon ………. Öyle güzel baktın kız ………. yanıyom, yanıyom, yaktın kız ………. Sen yüzüme gülünce, ………. hülyalara dalıyom kız ………. Her kapı çalışında ………. seni geldi sanıyom kız Şiir yazma+ekleme: -26-10-2006 16:00 + 30-102006 08:00 Ahmet Ünal ÇAM |
Aşina ölüm haberleri
………….07-08-2007 18:30 Artar aşina ölüm haberleri Çoğaldı gittiğim cenazeler Farkediyorum ki şaşkın yüzleri “Hâlâ yaşıyor musun! ” der gibiler Ahmet Ünal Çam |
Aşk İçin Dua
Allahım! ..sen bilirsin Bana ya sabır ver, ya da onu. Olmuyor ki başka türlü bu aşkın sonu. NOT:'Allah sabır verdi. Ahmet Ünal Çam |
Attın Başımı Sevdalara
Bir bahar günü attın başımı sevdalara çekip gittin erişilmez yollara Koştum peşinden, Çıkmaz sokaklar kesti yolumu. Döneyim dedim aşılmaz duvar ördü yüreğim. Çaresizliğin sınırlarındayım hayalin yol gösteriyor yolların sonu uçurum Tam 'kurtuldum' derken tekrar tekrar düşüyorum ...sevdana Ahmet Ünal Çam |
Ay buluta dolandı yar
Gün bitti, gece oldu Ay buluta dolandı yar Gelecektin, sözün noldu Demek sözün yalandı yar Yaktın yar, bağrım yara Sen düşürdün beni dara Karardıkça daha kara Oldu bahtım, bahtım kara *******e gücüm yetmez Gayri benim derdim bitmez Sandın mı ki beni ölmez Ölüm başta zaten gitmez Hayırsızım, ince sızım Gelmedin ah vefasızım, Sensiz zaten cansızım Vur ki ölem, insafsızım Gün bitti, gece oldu Ay buluta dolandı yar Gelecektin, sözün noldu Demek sözün yalandı yar Ahmet Ünal Çam |
Ay sorabilir
Sessizce dur, Konuşma, dinle geceyi Her an bir yıldız kayabilir Ve ay sorabilir bir bilmeceyi; “Sevda nedir? İçinde bir kıpırtı varsa, düşünürken beni, Ya da çirkinliğim acıtmıyorsa yüreğini Aşıp aynalardan, kurulmuş tezgahlardan Sevebilirsin beni Ve ay sorabilir bir bilmeceyi; “Güzellik nedir? ” Uzaktan baktığında bir güzel yüze Bir titremeyle yanarsa için Sonra gün gelip eriştiğinde göremezsen şefkati, merhameti …odur çirkin Ve bir yüzü çirkin, kaldırırsa düştüğün yerden seni, Kendi açken, uzatırsa bir tutam ekmeğini Anlarsın ki güzeldir. Ve ay sorabilir bir bilmeceyi “Hayat nedir? ” Kimi için yemek,içmek, kimi için huzur Bir gün anlarsın ki, Gülen insanlar görebilmektir Ve ay sorabilir, bir bilmeceyi “cimri nedir, cömert nedir? ” İnsana sevgi vermeyen cimridir Cömertlik ise Saklayıp derdini, huzur vermektir, Ahmet Ünal Çam |
Aynalarda yok ki vefa
Aynalarda yok ki vefa Kar yağmış her umuduma Saçlarıma doluşurken Sanki aklar sordu bana Yollarım hep doldu diken, Düşmanlarım güldü erken. Boşa geçip gider iken Sanki yıllar sordu bana Ahmet Ünal Çam |
Azabımı bekler baykuşlar / Ahmet Ünal ÇAM
Sen gidiyordun içimden alıp beni söker gibi yerinden kalbimi gidiyordun. Zaten unutmuştum kendimi al git benden beni Ama ne olur umut bırak ki geri Zümrüdü anka gibi yakıp kendimi acınla doğayım tekrar tekrar, …tekrar aşkınla Herşeyi unut unut zulumlerini ama beni unutma benden söktüğün her parça hatıra hatıra asılsın her bir mazi pencerene Mezarım asude, Mezarım bile yalnız, Mezarım bile sessiz, Ne güvercinler, ne serçeler Baykuşlar gelir bazı *******. Dinleyiver istersen dinginliği rüzğar sesini dökülürken yapraklar toprağıma Ve… dökülürse mezarım başında gözün yaşları Dinle sevdiğim şarkımı söyleyen baykuşları Dökülsün dilinden pişmanlık dolu heceler Senin de yaksın ruhunu Kimsesiz akşamlar, ******* Beklerken mezarımda azabımı baykuşlar ------------ Ahmet Ünal ÇAM |
B E L K i ............................05-03-2007 03:00
BELKİ 05-03-2007 03:00 Gün gelip kavuşmak sevdiğine, …belki Mehtaba birlikte bakmak, Ellerimizde çocuklarımızın elleri, Yürümek, neşeli şarkılar dilimizde …belki Anlamak insanları, …anlaşılmak Sevmek insanları, …sevilmek Irklardan üstün bir sevgiyle Seviyorum Türkü, Kürdü Yaradandan ötürü Belki… belki… herşey belki… Akan kanım durulursa belki… Kapanırsa yaralarım belki… Ay ışığında kaçan katiller Döner de geri Sararsa yaralarımı …belki Biri geçer az sonra, duyar iniltimi …belki Belki son kurşundur bu insana, Belki ben son maktul, Belki sevmek suç değildir artık insanları Seviyorum,Boşnak,Sırp, Azeri, Ermeni Ellerinde kan olmasın yeter ki Şafak söküyor, ne gelen var, ne dönen geri Ellerim sogudu, kanım bitti Oysa yeni gün, yeni şeyler getirecekti Ben Türküm, Sunni Yaşasaydım belki çok ırakta şiilerde sevecekti beni …belki Belki bir Kürt ağlayacaktı bir dizeme Belki bir şiirimi besteleyecekti Ermeni …belki Bitecek bu hayat denen talaş da Az sonra öleceğim, Kapanacak gözlerim yavaşça Kim bıçakladıysa beni, Kim kurşun sıktıysa karanlıkta Yarın gazeteden okuyacak, …üzülmüş gibi yapacak belki Belki kan isteyenlere bahane olacak kanım, Oysa ben barış için yaşamıştım, Ölümüm de barış için olmalıydı. Dursun bu kan, son olsun benim ki nolur Dolaşsın barış şiirleri toprağımı karış karış Söyleyin, ben göremesem de Barış gelir mi ülkeme, barış? …belki Ahmet Ünal ÇAM |
Bahar ne istersin benden
Bahar ne istersin benden, Ölüyorum kederimden. Kuşların başka pencerelerde ötsün, Çiçeklerin açsın başka bahçelerde Rüzğarın aşk şarkıları taşısın, şen gönüllere Değme bahar bana değme, Vurgunuyum bir hayırsızın Hastasıyım bir vefasızın Ne gecem belli, ne gündüz Teselliler hükümsüz Fayda etmez şarkılar bana, Bir gülüşü serilse ufkuma, Bir umut verse bahtıma …yeter. Yeter bahar, yeter başka kapıya. Daha ne istersin benden, Ölüyorum kederimden Git başka gönüllerde eyle sefa, Dert bende, dertler ben de Dağ-tepe arıyorum deva. Ahmet Ünal ÇAM |
Bahar Sana Kış Bana
Benim için üzülme Zor olacaktı zaten Mutluluk şiirleri yazmak Alışmadığım şeydi gülmek, sevdiğimle olmak. Ben yine yazarım hüzün şiirlerini Süslerim gözyaşım ile Gülmek istersem, düşlerim yeter bana Bana yeter hayallerim Uzanma bana Gerçek gülüşler sana Sana umutlar, mutluluklar sana. Sana yaz, sana bahar rengarenk çiçekler Bana yalnızlık, kış, kar ve sahte gülüşler... Ahmet Ünal Çam |
Baharda Ayrılık
Hava güzel, çiçekler güzel Herkes şen, gülüp oynuyor Ölmek için.. Yanlış zaman seçtin, Ey !.. ümidim... Ahmet Ünal Çam |
Bakamadım Gözlerine
Bakamadım Gözlerine Mazi kapısına bıraktım. Ahmet Ünal Çam |
Bakışlarda Veda
Gülümseyişin müjdesi sandım baharın Umutlandım, mutluluğa hazırlandım. Sözlerin oldu başlangıcı Gönlümdeki depremin, fırtınanın. Yepyeni binalar yıkıldı Tüm güzelliklerin yerinde enkaz. Bahar geliyor, derken yine kış Bahardan geçtim gelmiyor yaz, Ve, gözlerinde hayırsız bakış. Ahmet Ünal Çam |
Baktı da geçti
Aha şuram, sol böğrüm yanıyor bazı Nesini söyleyim doktorum yürekte bir sızı geldi de geçti Her dert anlatılmaz ya bir ahu gönlümü yaktı da geçti. Vurdu, yaraladı da dönüp şöyle bir baktı da geçti Denmeyle dert bitmiyor doktorum içimde volkanlar kaynıyor da “yandım! ” denmiyor doktorum. Koca ömrü tükettim de sanki bir yel esti de geçti. Boş ver beni, sen de arama sürme melhemin bağrıma ilaç kar etmez yarama gönlüme bir hançer değdi de geçti... Ahmet Ünal Çam |
Bana ait herşeyi yaktın mı
08-07-2007 20:15 Bana ait herşeyi yaktın mı Sevdamı maziye bıraktın mı Yangın benim içimde Hep yaktın bir biçimde Sanma bu garip aşık unutur Giderken küllerim peşin sıra savrulur Doğru söyle, bir mendil sallayışıyla Beni kalbinden sildin mi Yoksa içinde bir gamla Son pişmanlıkla, son heyacanla Giderken bir kez dönüp baktın mı Son trenle, son umudumla giderken, Son mendiller sallanırken, İstasyonda, sensiz aşığını gördünmü Ahmet Ünal Çam |
Bana ayrılan sürenin sonuna geldim hayatta
Artık katlanamıyorum solmasına Bahçemde gülümün Artık bakamıyorum acısına Aynada bakan yüzümün 40 yıllık süresi bitti Bir acı kahvesin daha içtim ömrümün, Ne desem, ne istesem boş, …Yaşadım … kimi gün acı, kimi gün hoş Yalan olur, hep ağladım desem Gülümsedim de, Halime çok güldüm hatta Bana ayrılan sürenin sonuna geldim hayatta Hoşçakalın, ayrılmam lazım Ecel bekler diğer hatta 03-Nisan-2008 16:00 Ahmet Ünal ÇAM Ahmet Ünal Çam |
Bana bir huzur borcun var
Bana bir gülüş borcun var, Bana bir huzur borcun var, Çok uzak diyarlardan geldim, İçimde hep hüzün, heybemde derdim Ben sana harcanmamış umutlar getirdim Senin yerine de ağladım uzaklarda, Kan doldu gözlerime, vurdum dizlerime Senin yerine de Dünyanın kahrın çektim Bensiz güldüğün yıllardan Bana bir huzur borcun var.… |
Bana hep diken oluyor güller (DÖRTLÜK)
Bir candan seven, çıkmadı gitti bana hep diken oluyor güller Yarabbi, nedir çilem, dolmadı gitti dost güler halime, gülüyor eller Ahmet Ünal Çam |
Bana kalan yine dert olsun
Al git neyim var, neyim yoksa Bir damla huzur bana çoksa Al git, al git Alışırım yine pencerelere Alışırım yalnız köşelere Al git benden beni, yık dünyamı, bük boynumu El sallarım ben, gülüşlere,neşelere Huzuru al git, Umudu al git Al git, al git, Al git, dünyama hüzün, odama yalnızlık dolsun Bana kalan yine dert olsun Sen gül daim, beni boş ver, boş ver! Yürek acısın, ağlasın her gün Boş ver, gözlerime kan dolsun Bana kalan yine dert olsun Ahmet Ünal Çam |
Bana ne, bana ne
Bana düşen ne Bu kargaşa içinde istiyorum, bana ne, bana ne! Bu kadar acı, bu kadar dertten sonra Bana yetmez istiyorum daha fazlasını işte Biraz daha ışık, Biraz daha huzur, Açlara yemek, dertlilere çare Bitmeden içimdeki umut yine, Uyanmadan son düşten de, Yoklukların içine Biraz daha gülüş, Biraz daha sevgi, barış Biraz daha, biraz daha bana ne, bana ne Ahmet Ünal Çam |
Bana yalnız ölmek yaraşır
Şahane bir gece hafif bir rüzğar derin bir sessizlik koyu bir yalnızlık Ah çeken her sese dönüyorum; benim Kırdığım kalemlerde kırılıyor sanki elim, Hayatımın son perdesi bu, bu son bölüm Adım adım peşimde ölüm İçimde coşkun ırmakların, kurumuş yataklarında Son ümidin, son izi kalmış. İçimde bir şair, Ümidin bol olduğu maziye dalmış Yaralarımı topluyorum, Çarpıyorum hatalarımla Yalnızım, yapayalnız Dost sandıklarım Solmuş fotoğraflarda Süzülüp çoook eski günlerden 'Gül' diyor bir şarkı,'Gül biraz daha' Gülemem, gülmek uzak bana Bana ağlamak yaraşır Bana kaybetmek, bana hep susmak, Bana ‘Yalnız ölmek’ yaraşır Ahmet Ünal ÇAM |
Bazen dalıp kalırım
Bazen dalıp kalırım, Hayalinle yanyana. Seni sensiz yaşarım, Sensizlik haram bana Ahmet Ünal ÇAM |
Belki Bir Gün
Belki Bir Gün 16-08-1990 00:30 Gece yarısı, herkes uykuda Ben, yarı uykulu, şiir okuyorum. Bazen, gözlerim satırlarda ilerliyor Aklım başka konuda Dalıyorum hayallere. Belki bir gün, başka biri de Benim şiirlerimi okuyacak Aynı böyle bir gecede, Böyle bir sessizlikte Ve, şiirlerimi okurken Uykusunu dağıtan bir sesle Mırıldanacak; “ne hüzel yazmış” diye Bunları düşünürken Gözüm duvara astığım karikatüre takıldı; Kapısı örümcek bağlamış bir odada, Ciltler dolusu kitaplar yazmış bir adam Masası başında, benim gibi hayallere dalmış, düşünüyor “Bir gün” diyor “Bir gün, değerimi anlayacaklar” Selam olsun, Değeri öldükten sonra anlaşılanlara Ahmet Ünal Çam |
Ben Derdim
Ben kahırım, ben acıyım, ben derdim. “Gücüm yeter dağlara, deviririm ben”, derdim. Dertler uzaktı bana, Artık, ben dertteyim, dert bende şimdi, ben derdim Ahmet Ünal Çam |
Ben Eski Ben Değilim
Ben, buz misali sevdalarda, kayan oldum, Herkese yabancı, kendime ayan oldum. Gülüşlerim yüzümü terketti, hoş görün, Biten bir dert üstüne, bin dert sayan oldum. Zor gelirdi gurbet, gurbette kalan oldum, Bağ idim, bahçeydim, şimdi ben talan oldum. Eski ben değilim, düştüm aşk deryasına, Yalan bilmez iken, şimdi ben yalan oldum. Ahmet Ünal Çam |
Ben gideyim- diyor hüznün
Şiir gibisin; sımsıcak ve biraz buruk Hazlar ve elemler var sende Geldiğinde 'Ben gideyim' diyor hüznün, gülemiyorum Giderken, seni görebilmenin sevinciyle ağlayamıyorum Alt-üst bile değil karmakarışık ediyorsun beni Yaz gününde, kar yağdırıyorsun gönlüme Serinliğe sevinemeden donuyor, buz gibi Kışın varlığın ateşliyor; 'Isınmak' gelirken aklıma yanıyorum, kül oluyorum Çöz de git, darmadağın gönlüm Sessizliğim aldatıcı Biliyorum; fırtına başlayacak gidişinle Ahmet Ünal Çam |
Ben hayalinle 23-07-2007 22:45
Ben seni, sensiz sokaklarda ararım Ben seni, korkarak senden, severim Korkarım, …bir gün öğrenirsin Öğrenirsin …biter büyü Biter bu kara sevda. Sen, sevgime yetmezsin Hayalin avutur beni Hayalinle gezerim güzel bahçeleri, Hayalinle çıkarız mehtaba Hayalinle haykırırız acıyı sevinci sensizliğin ızdırıbanı ve senin özlemini sen duymazsın, duysan da anlamazsın sen, seni sevmeyi bilemezsin sen hiç kor alevi tuttunmu nazik ellerinde sen sevdin mi bile bile karşılıksızlığını uzanacak kadar yakınken uzak kaldın mı sevdiğine sen, şarkılar söylersin şimdi şımarık artisleri düşünüp ben hayalinle ağlarken sensizliğe ben büyütürken içimde seni sen küçülürsün gitgide sarılıp sarılıp, hiçlerin içinde hiçe Ahmet Ünal Çam |
Ben ölünce başlayacak herşey, ben ölünce 05-03-2006
Ben ölünce başlayacak herşey ...ben ölünce... Aklınızda şiirlerim, ve binlerce düşünce Arayacaksınız beni satır satır, dize dize Duygularım yol gösterecek size Sevmeye başlayacaksınız beni, ...ben ölünce... Ahmet Ünal Çam |
Ben ölürsem, Diner mi Yağmur
24-11-2006 17:20 Ben ağlarım gökler ağlar, Şehirde yağmur Şehirde kara bulutlar Ben ölürsem biter mi tüm ayrılıklar Ben ölürsem diner mi yağmur Gider mi kara kara bulutlar Ben ölürsem kuru güller açar mı Tütmeyen bacalar tüter, Kuşlar öter mi Ben ölürsem belki de Belki de ben ölürsem Kurur gözlerde yaşlar Gece Mehtap gülümser, Gündüz güneş açar, Neşeyle çırpınır kuşlar Sular akar, açlar doyar. Parklarda çocuklar oynar Ben ölürsem Her yenilgimde eksildim, Kendime küstüm, kendim Ben üzüldüm dert çoğaldı, Dert çoğaldı, ben üzüldüm. Çıkmazların içindeyim Çaresizlik beni boğar. Ahmet Ünal ÇAM |
Ben seni sevdim de söyleyemedim' sokağından geçtim dün.
'Her derde şifadır da, aşka çare etmez' suyundan içtim dün. 'Gitme! olursun harap' diyarından döndüm dün 'Her köşede sen varsın' şehrine geldim dün 'Ağlar gezerim' Caddesinde aradım seni 'Ben seni sevdim de söyleyemedim' sokağından geçtim dün. 'Gönlü yanık aşıklar ağlar' tepesinde seyrettim göğü 'Çobanlara yol gösterdim' yıldızını karanlıkta seçtim dün Gece dolarken gönlümden içeri, eserken bir serin rüzğar Mehtapta gördüm de, sevinçle gözlerinden öptüm dün Ahmet Ünal Çam |
Bencil
Ey Afrikalılar !.. Ey aç insanlar !.. yoksul insanlar !.. Alın şu şiiri, yarım ekmeğimi de. Ben ekmeksiz umut yiyorum. Size yarım ekmek arası şiir kaldı. Umutsuz olduğu için kusura bakmayın affedin bencilliğimi, Umutların hepsi bende kaldı. Ahmet Ünal Çam |
Bende
Aldın gönlümü de, demezsin ki; 'Bende' Diyar diyar boş yere dolandım ben de Gördüm gül yüzünde ben var imiş Güldür o, gül kokar o ben'de Ahmet Ünal Çam |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:24 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.