![]() |
Bahar Dalım
Bahar dalım Güz çiçeğin Sana muhtaç Duyuyor musun? Şimdi sen Nerelerde Kiminle Yaşıyorsun? Seni ben Hala Eskisi gibi Eskisi kadar Seviyorum Biliyor musun? Ziya Kara |
Bal Dudaklım
Eli pamuk, dili tatlı, bal dudaklım! Senden sonra kimsede bulamadığım Akıttığın balı arıyor dudağım. Ben sana hala aşığım bal dudaklım! Yüzü nur, gözleri billur, bal dudaklım! Teninin kokusu gitmedi tenimden Aşkına mahkum oldum senin yüzünden Azat olmak da istemiyorum bal dudaklım! Ziya Kara |
Bana Ben Kaldım
Gözlerim buğulu Başım bulutlu Unuttuğumu unuttuğum Aklıma takılınca; Unuttum gitti! Bana ben kaldım Yeniden yine Her zaman olduğu gibi... Ziya Kara |
Bana Senden Miras Kaldı
Icığını cıcığını çıkardığım Deli dolu yaşamımda İstihareye yatmak Tövbe, istiğfar etmek Bana senden miras kaldı! Senden sonra istim üzerinde Akibetim meçhul bir şekilde Sonumun sonunun ne olacağını Bin bir merak içinde beklemek Bana senden miras kaldı! Ziya Kara |
Başaramıyorsam
Ne olursa olsun başaramıyorsam Nasıl olursa olsun beceremiyorsam Pes ederim Olur biter. Sonrasındaki yokluğumda Bir yılda bir gün Hatırlansam yeter Ki; ben de yaşamıştım diyebileyim. 14.05.2006 Ziya Kara |
Battı Batacak
Ayrıldık diye seni unutmak, Aklımın ucundan bile geçmedi. Anı değilsin ki; seni anayım Sana ölümüne sevdalıyım! Gerçeksin, varsın ve sen yaşıyorsun Olan bana oldu, ben sensiz kaldım. Sığınabileceğim bir liman yok Denizimde gemi battı batacak. Ziya Kara |
Bayrama Hazırlık
Bayrama hazırlık var bütün evlerde. Bende kıpırtı yok, bana her gün bayram... Sakın ha; deli olduğumu sanmayın, Aklım başımda; düşüncelerim alt üst! 16.10.2006 Ziya Kara |
Bazen
Sana güvendim; yüreğimi açtım. Hatıralarımı bir bir paylaştım. Günler oldu; *******i aç yattım. Seni içimde yaşadım, yaşattım. Ben, bazen böyle ağlamaklı olur; İşte o an! Rabbime sığınırım. Bilirim ki; yalnız o beni anlar, Dertlerim diner, huzur bulurum... Aradığım, özlediğim, beklediğim, Tam karşıma çıktı dediğim an; Senden aldığım kötü bir haberle, Dünya, adeta başıma yıkıldı! Ben, bazen böyle ağlamaklı olur; İşte o an! Rabbime sığınırım. Bilirim ki; yalnız o beni anlar, Dertlerim diner, huzur bulurum... Ziya Kara |
Bebeğim
Seninle yeniden doğdum bebeğim En az da kendim kadar seveceğim Hasretim özlemim bitti bebeğim Ağlamana dayanamaz yüreğim. Henüz mini miniciksin bebeğim Seni ninnilerle büyüteceğim İnsan olmak kolay değil bebeğim Ben de bir insan yetiştireceğim. Sütüm sana helel olsun bebeğim Üzmezsen beni ben de diyeceğim El bebek gül bebeksin sen bebeğim Sana dürüstlüğü öğreteceğim. Zamanla sen büyüsen de bebeğim Ben bebeğim olarak seveceğim Sana bir de nasihatım var bebeğim Sevgiye saflığa sembol ol bebeğim. 07.08.1997 Ziya Kara |
Bedeli Bu mu?
Hayat vermenin, Üzerine titremenin, Yemeden yedirmenin, Giymeden giydirmenin, Yaşamadan yaşatmanın, Karşılığı olarak; Bütün bunları, Ben mi istedim? demek! Hiçe saymak, Kırmak, incitmek, Acı çektirmek mi? Karşılık beklemeksizin, Yıllarca ödünsüz verilen, Sevginin, sevmenin, Bedeli bu mu? Ziya Kara |
Beklemek
Her beklenen gelse; Beklemek anlamsızlaşır. Paylaşılmaz denilen yalnızlık; Beklenenle birlikte paylaşılır... Ziya Kara |
Bekleyeceğim
Gök gürleyecek, Şimşek çakacak, Yağmur yağacak, Bazen de olsa; Korkacaksın. Ve bil ki; Ben bunu hissedeceğim. İçten gelen bu hissedişimle Sen istesen de İstemesen de Seni düşüneceğim. Yanında, Seninle, İç içe olmak isteyeceğim. Belki boşuna, Ama yine de; Gel deyişini bekleyeceğim...! Ziya Kara |
Belki de
Düşünebilsek! Nasıl var olduk? Nereden geldik? Önemsemeyiz, Ayni dini paylaşmadığımızı, Ayni dili konuşmadığımızı. Çözebilsek! İnsanlığın, Dünyanın sırrını. Ölümsüzleşebiliriz Belki de! ... Ziya Kara |
Belli Değil
Kimin eli kimin cebinde Kim kiminle Belli değil! Düşünülen Can mı, Canan mı, Cana can katan mı? Belli değil! Seven seviliyor mu? Sevilen seviyor mu? Belli değil! Yoksa; Bir gün kadar kısa hayatta Yaşanılan Her şey Sadece bir göz boyamaca mı? Belli değil! Ziya Kara |
Ben Adam Olmam
Benimle biraz samimi olanı, Göklere çıkarmakla; Hata yaptığımı biliyorum. Bu ilk değil. Son olur mu? bilemem! Bildiğim bir şey var, Bu böyle gittikçe; Ben adam olmam! Ziya Kara |
Ben Beklerim
Kuşku duyma; sen gelene kadar ben beklerim, Ömür boyu her demde; sen de beni bekle ki, Yaşananların tadı damağımızda kalsın! Mutluluğun; geçmişi geleceği olmasın... Ziya Kara |
Ben Bittim
Hayallerimi bile emrine havale ettim, İstediğin gibi yön verip, kullanabilirsin. Bu da demek oluyor ki, ben bittim! Öyle bir yoldayım ki, kıldan ince kılıçtan keskin. Ziya Kara |
Ben Hep Ayni Yerdeyim
Ben hep ayni yerdeyim, Ya sen! ? Nerelerdesin? Ne yapıyorsun? Günlerin nasıl geçiyor? *******in nasıl sabah oluyor? Umarım, iyisindir. Ben sana, yanına gelemesemde; Sana dokunamasamda; Sen bana dokunmasanda; Benimlesindir. Biliyorsun, yerim yurdum belli, Seni bekliyorum. 27.09.2006 Ziya Kara |
Bende Saklı
Sen bende saklı Bana yasaklı Ben sana hayran Sende tutuklu Duman dumanım Yanıyorum bak Can suyum ol da Küllendir beni. Beni sen keşfet Canımı iste Feda ederim Düşünmem bile Ruhumu Ruhun sarsın yeter Işık ol, ateş ol Yan benimle. Ziya Kara |
Benden Önce de Benden Sonra da
Varolduğun sürece Cehenneminde yakma Cennetine al beni Gözüm açık gitmesin! Beni benden çok severek Kendinede haksızlık etme Sana sen lazımsın Benden önce de, benden sonra da! ... Ziya Kara |
Beni Affeder misin
Kim olduğumu, Nereden geldiğimi, Ne yaptığımı, Unuttum. Konuştukça konuşup; Attım tuttum. Sana yalan söylemek istemezdim, Ama söyledim. Özür dilesem! Beni affeder misin? Ziya Kara |
Beni Anlamak
Beni anlamak için Önce bir adım at, Beni bir kitap kabul et, Çevir çevir oku... Başladığın yerde takılıp kalma Sonunu getir. Göreceksin bak Beni anlamak Ne sanıldığı kadar zor, Ne de umulduğu kadar kolay. Kendini anlayan Beni de anlar... Ziya Kara |
Benim Değilsen
Dünya benim olsa, neye yarar ki; Sen benimle değilsen, dünya bomboş. Yer yüzü, gök yüzü değişmiyor ki; Benim sana olan sevgim değişsin. Bir dilim kuru ekmek, bir bardak su, Bal, baklava bana, katığım olsan. Gözümde değil, ne cennet, ne de cehennem, Yaşam haram bana, benim değilsen. Ziya Kara |
Benim Gibi Kimse Sevemez
Varlığın yetiyor, yetiyor bana Elin elime hiç, hiç değmese de Yüz yüze, göz göze gelmesek bile Tapıyorum sana, içimdesin sen. Sökemem, atamam seni içimden Çok derinlerdesin, ölüm gibisin Sormuyorum bile ecelim misin? Seni de içimde götüreceğim. Gelmem deme sakın, elinde değil Gelmem diyemezsin, sen bende bensin İster istemez kabulleneceksin Seni benim gibi kimse sevemez.! Ziya Kara |
Beraber Olmak
Yakın, daha yakın, çok yakınında Olmak istiyorum daima senin Senin kollarında bir ömür boyu Seninle paylaşmak tüm mutluluğu... Sana ortak olmak zor günlerinde Sevdiğime göre, mesele değil Vazifem olmalı seven olarak Seninle bir ömür boyu beraber olmak. 20.09.1984 Ziya Kara |
Beş Paralık Etmedim
Seni çok sevmiştim; Sen benim sevgimi hak etmedin. Sevdiğim için pişman da değilim; Mutlu da değilim. Umutlu muyum dersen? Ne kendimden, Ne senden, Ne de gelecekten; Umutlu da değilim. Çok aşklar yaşadım, Bini bir para etmez. Ama ben, yine de; Sevgimi beş paralık etmedim. 27.06.2006 Ziya Kara |
Beter Olayım
Gizliden gizliye için için ağlıyorsan, Bana içini dök ki; yarana melhem olayım. Beni kendine hala yakın göremiyorsan Sensiz olacağıma, senden beter olayım. Ziya Kara |
Beterin Beteri Var
Beni sana bıraktım Seni kendimde buldum Göz yaşlarıma sordum Suçlu ben mi oldum? Dağları denizleri Aşarız sanıyordum Şeklen fikren iç içe Yaşarız sanıyordum. Olmadı ben yanıldım Hakkım olduğu halde Sana darılamadım Beterin beteri var. Elma misali gibi Yarım yarım değilken Ölümü göze alabilir Ölüp gidebilirdik. Anılar yaşananlar Geçmiş ölümsüzleşti Göz yaşlarım akmıyor İçimdeki sen öldün. Bütün bu olanların Hesabı kime çıkacak? Faturayı kim ödeyecek? Mahşerde belli olacak! Ziya Kara |
Bildiğimi Biliyorsun
Kalbimi kırdığını bildiğimi biliyorsun Yine de kılın kıpırdamıyor yazıklar olsun Demek ki mutlu değilsin beni istemiyorsun Kabul be güzelim nasıl istiyorsan öyle olsun... Ben bakarım başımın çaresine, sen mutlu ol Senin mutluluğun benim de mutluluğum demek Sensiz de olsam sen her zaman bende olacaksın Gün gelir de aklına düşersem beni anlarsın! Ziya Kara |
Bilebilsem
Bu satırlar sana dair. Senin için, Sana özel. Şimdi; sana içimi döküyorum. Yüreğimde yüreğin, Bedenimde gölgen, Ben senin yüreğini seviyorum. Sen; sevdiğimi bilebilir, Ya da bilemeyebilirsin. Ben, kendim; Bunu sana hala söyleyemedim. Böyle bir durumda; Senden ne bekleyebilirim? Bilemediğini bilebilsem; Seni ölünceye kadar İçimde gizlerim. Bildiğini bilebilsem; Sensizliğime boyun eğmem. Bilip bilmediğini nasıl öğrenebilirim? Yol göster, ışık tut bana, Istırabım sona ersin. 14.10.2006 Ziya Kara |
Bilemiyorum
Bu gün, Bu akşam, Bu gece, Karamsarlığım Üzerimde yine. Varla yok arası Bir çizgide, Olmakla olmamak arası Bir karar vermenin, Kararsızlığı içinde; Sonumun Ne olacağını Bilemiyorum! Ziya Kara |
Bilinmesi Gerek
Laf lafı açar tamam da; Ulu orta da konuşulmazki, Yerin kulağı olduğu bir gerçek. Hırlısı var, hırsızı var, Nerede, ne zaman susulacağıda; Bilinmesi gerek. Ziya Kara |
Biliyorsun Değil mi?
Senin iç gıdıklayıcı Kışı bahara çeviren İnsanı alıp götüren Apayrı; hoş bir sesin var. Bakışların çok manalı Şiir, şarkı, roman gibi Okumak, dinlemek, hissetmek Yazmak, sevmek gerek seni Biliyorsun değil mi? Ziya Kara |
Bilmeni İstiyorum
Seni her ne kadar sevmek istemiyorsam O kadar, o kadar daha çok seviyorum. Hayallerimde bile iç geçiriyorsam Bendeki senden beni geri istiyorum. Seninle sensizliği düşünemiyorsam Neden ben hala nefes alıp veriyorum? Sen bendesin de; beni sende arıyorsam Nasıl yaşadığımı bilmeni istiyorum! Ziya Kara |
Bir Bakarsınki
Bir sırrın varsa kendinde gizli tut Aklının bir köşesine yaz unut Gün ola harman ola, bir bakarsınki Senin sırrın sana senden son umut Ziya Kara |
Bir Ben Değilim
Bir biri ardına Sorular soruyorum Kendi kendime Cevaplayamadığım Cevap alamadığım Delimiyim ki ben Gülüp duruyorum Ağlamaklı halime Sanmıyorum Sananlar olsa da Oysa ki Çok iyi biliyorum Bir ben değilim Boşluklar içinde olan Özünü aslını unutmasa da Her şeyiyle unutulan! Ziya Kara |
Bir Bulutum
Yer yüzünden Deniz üstünden Bakınca Masmavi gök yüzüne Bazen bembeyaz Bazen kapkara Bir bulutum Damla damla düşüyorum Gök yüzünden denize Yer yüzüne Ne denizi taşırabiliyor Ne de kuraklığı önleyebiliyor Kaybolup gidiyorum Güneş bana Ben güneşe hasret! ... Ziya Kara |
Bir Dileğim Var
Duyduğuma göre mutlu değilsin Hala bana tutkun, esir gibisin Yıllar sürebilir senin bu tutkun Bana sorarsan, ben çoktan unuttum. İzi kaldı belki, bir yara gibi Sonsuz ufukların derinliğinde Çoktan hak ettiğin bir dileğim var İnim inim inle, inle de ölme! Sebep sorma bana, dileğim neden Dilim varsa bile sana söylemem Kilit vuramazsan sen hislerine Düşün dur da; kahrol kendi kendine! Sen sandığımdan da deli dolusun Seni kim isterse onun olursun Ruhuna işlesin dileğim benim İnim inim inle, inle de ölme! Ziya Kara |
Bir Gün
Bir gün yaşadım bin defa öldüm! O bir günde gerçekleri gördüm. Herkesi kendim gibi sanmakla; Hayatımın hatasını yapmışım. Ziya Kara |
Bir Varmış Bir Yokmuş
Sana çocukluğumda aşık oldum Haberin yoktu ama biliyordun Bu güne dek seni sensiz yaşadım Yıllar geçti hala da aşığınım. Kalbimin derinliğinde saklısın İçimdesin ama bana yasaksın Nerede olursan ol, yaşıyorsan Sevdiğimi de hissediyorsundur. Arada bir de elimde olmadan Çocukluk yıllarıma geri döndüğümde Ben neredeysem sen de oradasın Her şeyi birlikte paylaşıyoruz. Sonra kendime gelince sessizce Yelkenleri suya indiriyorum Acı ama gerçek, bir varmış bir yokmuş Hayat kaldığı yerden devam ediyor. Ziya Kara |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:11 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.