![]() |
Bergama da bir gün
bilinmezliğin o buruk tadı güneşin soğuğu içinde kabuslara giren perilere inat birbirine benzeyen aynı yerde başlayan aynı yerde biten hep bir yere gittiğini sanıp aslında gitmediğin mekansız, sınırsız göz göre göre kendini kandırdığın bu mekan bu zaman biter mi? bir gün ovalamaktan ağrıyan gözlerinle ufkun son noktasında kelimelerin boğazda düğümlenip kördüğüm olduğu o en son noktada yeter diye haykırılabilecek bu anlamsız günler biter mi? bir gün her yeni günle yeniden başlayan ve her yeni günle biraz daha büyüyüp güzelleşen karamsallık gülleri solar mı? bir gün 04 Aralık 2002 Rıza Aslan |
Beste
adına besteler yapılan bir şarkıdır zaman ve anlamını ve ezgisini söylendiği anda yitiriverir - yavanlaşır – 10 / 03 / 2004 Mersin Rıza Aslan |
Bırak
bırak saklı kalsın içimde saklı kalabilecek ne kaldıysa bırak içimde kalsın bırak yokluğun kalsın Rıza Aslan |
Bıraktığın yerdeyim
bıraktığın yerde kaldım kaç kış geçti aradan,yine öyle soğuk kaç bahar geçti,hep mayısta başlayan kaç yaz geçti, yaşanmayan ben bıraktığın yerde kaldım Rıza Aslan |
Bilinmesi Gereken
herkes biliyor, bilmemesi gerekeni. bir sen bilmiyorsun. bilmen gerekeni. 11-10-2001 Rıza Aslan |
Bilinmezliğin doğası
bilinmezliğin o özgün doğasında, yaşam ince bir çizgi üstünde yürümeye benzer ayrıntılardır dengeni sağlayan geçmişindir pusulan puslu havalarda yolunu bulmanı sağlayan zordur değişme dürtüsü değişmeye karşı bu kadar dirençliyken yıkıntıların gelir gözünün önüne kayıpların, yitirdiklerin gelir böyle zamanlarda aklına ve değişmek istemezsin değişme arzusuyla yanarken aklını yitirmekten korkarsın yitip gitmek zor gelir benliğine yaşamanın verdiği o sonsuz istekle, hırsla hep yaşamak istersin ölümü yok sayarak uzaktır sana ölüm benliğine yabancıdır ki benliğin yaşama ve bitmeme arzusuyla bu kadar doluyken gelmez aklına bir yitivereceğin ölümler, sevdiklerini yitirdiğinde geliverir aklına bir o zaman anlarsın ölümün dayanılmaz boşluğunu ağlaman bundandır ağlaman kendinedir ağlaman bir gün kendinin de yitip gideceği korkusunu yaşamandandır sonra yine kendini seni sen yapanları, yaşadığını düşünürsün yıllarca sonra anlarsın ki sen değilsindir aslında yaşayan o yaşayan senin dışında senden ayrı 21 Kasım 2003 Mersin Rıza Aslan |
Bilmen gerkmiyor artık
bilmen gerekmiyor artık ne sözlerin anlamı kaldı ne de bende kalanların bilmen gerekmiyor artık içimdeki yangını bilmen gerekmiyor altında ezildiğim yalnızlığımı bilmen gerekmiyor artık bilinmesi gerekeni bilmen gerekmiyor içimdeki seni bilmen gerekmiyor artık biteni bilmen gerekmiyor zamanında söylen(e)meyenleri Rıza Aslan |
Bir Avuntu
benim için her şey bir avuntu bir avuntu bu kendimi kandırdığım 10-11-2000 Rıza Aslan |
Bir Başka Hayat
bir başka hayata bir başka mekana geçiş isteyerek ve nedensiz... Rıza Aslan |
Bir beni ylnızca
al götür al götür beni uzaklara ve bir beni yalnızca 03 / 12 / 2003 Rıza Aslan Rıza Aslan |
Bir düş kur
bir düş kur içerisinde sana ait hiç bir yarın olmayan bir düş kur hep düş olarak kalacak bir düş kur Rıza Aslan |
Bir gün ben de
bir gün ben de sırtımı dönüp acılara içimi döküp yalnızlığıma - gideceğim - Rıza Aslan |
Bir Hahsızlık Bu Yaşananlar
bir haksızlıksa yaşananlar birileri haketmemişse bunları bunun senin,olmadığı biliyorsun akıttığın göz yaşları bir timsah misali aldatıcı bedenindeki çöküş suçluluğundan iyi dileklerini iletme bana benden iyi olmamaı bekleme her şeyim ellerindeyken duygularım önüne halı misali seriliyken benden yaşanılanlanları unutmamı bekleme zaman geçer belki hafifler yaşananlar yerini başkası alır başkasının yerini bir başkası niceleri gelir geçer niceleri unutulur benden unutmamı bekleme benden dost olmamı bekleme çünkü hiç bir dost arkadan vurmaz 23-10-2000 Rıza Aslan |
Bir Işık Gibi Silik
gözlerin çok uzaklardan gelen bir ışık gibi silik sen, bir zamanlarki sen değilsin değişmişsin. Rıza Aslan |
Bir Sancı
bir sancıdır bu, içini burkan. bir sancıdır bu, nedenini bilmediğin. bir sancıdır bu, kendinden kopup giden. bir sancıdır bu, boğazına düğümlenen. boğazına düğümlenendir, söyleyemediklerin. söyleyemediklerindir seni böyle yıkan. 27-09-2001 Rıza Aslan |
Bir sen değildin
bir sen değildin ardına bakmadan giden bu yaşananlar son değil ilk kez değil bu umutların böyle yıkılışı ilk değil bu ilk ağlamam değil bu ilk kahrediş değil bu yazdığım ilk hüzün şiiri değil bu vazgeçiş ilk değil bu ilk yıkılışım değil üzerine yenisini kurduğum enkazını daha kaldırmadan üzerine kurduğum bu ilk birliktelik değil bu yalnızlık ilk değil somurtuşum ilk değil hayata karşı ben senden önce de böyleydim emin ol senden sonra da böyleyim üzülmezsin biliyorum -ama- sen yine de üzülme her son yeni bir başlangıç değil artık yeni bir son daha yaşamaya tahammülüm yok artık yeni bir başalngıcım yok bu yüzden sen bana üzülmezsin biliyorum -ama- sen yine de üzülme ben alışkınım sensizliğe-sensizliklere- ben alışkınım bu yalnızlığa ben alışkınım bana bu benim yaşam tarzım ve bu son - değil - 27-10-2000 Saat :23:50 ankara Rıza Aslan |
Bir sen değilsin
bir sen değildin ardına bakmadan giden bu yaşananlar son değil ilk kez değil bu umutların böyle yıkılışı ilk değil bu ilk ağlamam değil bu ilk kahrediş değil bu yazdığım ilk hüzün şiiri değil bu vazgeçiş ilk değil bu ilk yıkılışım değil üzerine yenisini kurduğum enkazını daha kaldırmadan üzerine kurduğum bu ilk birliktelik değil bu yalnızlık ilk değil somurtuşum ilk değil hayata karşı ben senden önce de böyleydim emin ol senden sonra da böyleyim üzülmezsin biliyorum -ama- sen yine de üzülme her son yeni bir başlangıç değil artık yeni bir son daha yaşamaya tahammülüm yok artık yeni bir başalngıcım yok bu yüzden sen bana üzülmezsin biliyorum -ama- sen yine de üzülme ben alışkınım sensizliğe-sensizliklere- ben alışkınım bu yalnızlığa ben alışkınım bana bu benim yaşam tarzım ve bu son - değil - 27-10-2000 Saat :23:50 ankara Rıza Aslan |
Bir sevda
bulanık sulara yazılan ve yalnızca yazanın okuyabildiği bir sevdaydı bizimkisi yaşadıklarımız bir kelebek ömrü kadar uzun; bir timsah gözyaşı gibi aldatıcı; ve bitişi anlamsız gibi gözüken - anlamını sadece bitirenin bildiği- bir sevdaydı bizimkisi Rıza Aslan |
bir son
bir son olmalı hayal edildiğinde hoş -ama- hiç bir zaman ol(a)mayan Rıza Aslan |
Bir Şarkıydı Bizimkisi
bir şarkı gibiydi bizimkisi hiç bitmeyen bir nakaratın en beğenilen bir kelimesiydi bitmezdi bitemezdi Rıza Aslan |
Bir Şeyler Kopar
içimden bir şeyler kopar gönülde fırtınalar diner her şey gider ayrılır dönmez bir sen kalırsın çünkü sen düştesin Rıza Aslan |
Bir Şeyler Vardır
hani bir şeyler vardır tamam bitti dersin artık yok dersin ama - bitmez- benimde öyle bir şeylerim var tamam bitti derim - bitmez - 24-12-1999 Rıza Aslan |
Bir Tatlı Tebessümüm...
bir tatlı tebessümün bile anlamı kalmadı artık anılar, hatıralar, yarınlar, yarınlarda kalanlarİ; hiç birinin anlamı, kalmadı artık bir burukluk bu sadece yalnız zamanlarda yalnızlığı artıran 03-06-2001 Rıza Aslan |
Bir Tutam Sevgi
bir tutam sevgi için tüm bunlar içten gelerek yapılan her şey bu adilik yok üç kağıtçılıkta herşey içten her şey isteyerek Rıza Aslan |
Bir Yol
uzunca bir yolda, kalabalık içinde yapayalnızız. konuşacak pek çok şey varken belki de paylaşılacak bir ömür.. biz uzunca bir yolda kalabalık içinde yapayalnızız 1998 Rıza Aslan |
Bir Yol Arkadaşı
belki bir yol arkadaşıydın sınırları daha önceden belirli belki ulaşılmaz biri belki ütopik bir sevgili belkide zamanı belli olmayan zamanların, belli olmayan güzeli belki de... Rıza Aslan |
Birden
birdeb geldiniz aklıma neyim var neyim yok döktüm ortaya yargılayın beni dedim ceza verin bana hücreye atın gün ışığı göstermeyin çünkü ben taşıyamıyorum kendimi ben anlayamıyorum kendimi Rıza Aslan |
Birşeyleri Anlatmaya Çalışmak
bir şeyleri anlatmaya çalışmayarak haykırmayarak anlamsız bir serserlikle kendimi vurdum duymazlıkla coşkun bir denize bırakmak isterdim Rıza Aslan |
Biter Ama Nasıl
biter... ama nasıl ama biter üzülerek, sıkılarak tükenerek biter... zaman geçer giden gün ömürdendir giden gitmiştir üzülerek, sıkılarak tükenerek biten ömürdendir geçtiğine sevinilen her gün giden ömürdendir. 08 - 05 - 2002 Çarşamba Rıza Aslan |
Biterken
biterken böyle amaçsızca -harcanırken- sevgiler umutlar uğraşılar boşuna hep uğraşılar sebepsiz Rıza Aslan |
Bitiriliş
her bitirilişte tekrar ve yeniden sarılarak yaşama ve her defasında yeniden sarılarak yaşama kazanmayı unuttum kendimi unuttum 24-12-2000 Rıza Aslan |
Bitmeyen oyun
oyun bitti amacına ve gayesine ulaş(a) madan zamanın tüm hızına inat samimi içten yansız akıp giden anlara bir bent duyarlılığında oyun bitti gecenin amansız karanlığında ve ben ebe olmaktan tam da kurtulmak üzereyken hani rüyanın en güzel yerinde çalar saatin apansız,rüyayı bitirmesi gibi oyun bitti yıllar önce ve ben hala aynı oyun içinde ebelikten kurtulmak için çabalayan üstü başı çamurlu o küçük çocuk oyun bitti sonlanmadan sonun getirdiği o tarifsiz hazzı yaşa(ya) madan oyun bitti - aslında bitmedi... - 07 / 12 / 2006 Mut / MERSİN Rıza Aslan |
Bitmişiz
bitmişiz biz tükenmişiz ömrümüzün ilk baharında Rıza Aslan |
Bittiği an
bitmemesi için elimden gelen her şeyi yaparım, bunun sınırı yok ama bir gün gelir biterse, dönüp ardıma bakmam - bakmazdım senden önce- 28-10-2000 ANKARA KARACAN Rıza Aslan |
Biz seninle...
biz aslında seninle bir yok olmama savaşı verdik birbirimize olan saygımız uygunsuz zamanlardaki uygunsuz sevişmelerimiz hepsi nafile biz aslında seninle bir yok olmama savaşı verdik Rıza Aslan |
Boğulmak
varlığına anlam veremediğim benim dışımda bir ben var bu aralar farklılıklarım var çelişkiler yaşıyorum sık sık kendime dair boğuluyorum kendi varlığım boğuyor beni zamansız - sebepsiz 05/01/2006 Mersin Rıza Aslan |
Boşluklar ve belirsizlikler
boşluklar be belirsizlikler acaba denilen zamanlarda daha fazla yaralasa da umut, tükendiği yerden başlıyor yıkımlar beraberinde yeni yıkımları da getirmiyor umut, tükendiği yerden başlasa da… aslında hiçbir şey istenilen zamanda başlamıyor 27 Aralık 2005 Rıza ASLAN Mersin Rıza Aslan |
Boşuna
suçlu aramak boşuna gidenin dönüşü yok olsa bile - anlamı -yok 10-11-2000a Rıza Aslan |
Boşver
anlaşılmaya çalışmak gibi bir neden anlamsız şu an. bırak... boş ver... olacak olan olacağına varır. 19-01-2001 Rıza Aslan |
Bu İnsan
kahkahalarla gülen bu insanın içinde, hıçkırarak ağlayan, biri var bugün. Rıza Aslan |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:10 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.