![]() |
Canım Babam (Dün Gece Seninleydim)
Uzanıp tutuyor bazan ellerim, Dokunuyorum! Okşuyorum! Kır düşmüş saçlarını, Sarılmak geliyor içimden, Doyarcasına, Boşluklar sarıyor kollarımı, Dayanamayıp ağlıyorum, Sırra kadem basıyor, Okşadığım saçlar, Özlediğim kokular, Ve, Sabah ezanları ninni oluyor uykularıma, Minik bir bebek gibi, Uyumak istiyorum, Uykuda,da olsa sarılmak istiyorum, Seni her gece bekliyorum, Fazla bekletme canım babam, Seni çok özlüyorum, Dün gecenin anısına 13/06/2006 Şenol Mersin |
Cinayet!
Issız soğuk ve karanlık bir sokak, Bir haber polis telsizinde, Asmalı sokakda cinayet ihbarı, Bütün ekiplerin dikkatine, Ne kan,ne ceset,ne bir çekirdek, Sokağın ortasında, Vurulan gururum, Akan kan yerine göz yaşım, Öylece ulu orta, Kurşun yerine sözlerindi beni deviren, İlk buluştuğumuz yer olay mahali, Asmalı sokak, Memur beyden öğrendim, Cezası yokmuş terketmenin, Suçlusu ben oldum, Gezdiğim için kirli sakallarımla, O sokakta, Asılsız bir ihbar değildi,ölen bendim, Buna emindim, Şimdi yeniden burdayım, Cinayet mahalinde, Ölmek için gömülmek gerekmiyormuş, Bunu öğrendim, Ve bir sevenin nasıl öldüğünü, Asmalı sokaktayım şimdi, Seni düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum, Cinayetin suçlusu sensin bunu biliyorum, Ama anlatamıyorum.. Şenol Mersin |
Çapraz Yanlızlıklar
Soluk soluğa kalmışlığımla yürüyorum yolları, Dikenler batıyor ayaklarıma hayat yolunda, Karanlıkların korkutucu anında gözümü açıp, Nerde sevği diyorum sevği hatıraları, Çığlık çığlığa geçen tam otuz yıl geride, Yok olmuş sevğilerin eksikliği yüzümdeki çizğiler, Saçlarımdaki beyazların sayısı belli değil, Mutluluk sandığım bir Serap birazcık ileride, Bir taşın damarlarına can vermek kadar zor, O güzel gözlerden yağmur bulutu yaratmak, Bakışları gökyüzündeki çoban yıldızı sanki, Bakarken gözlerine görebilmek çok zor, Çapraz yanlızlıklar var şimdi yanımda, Güneşin doğuşundan korkar oldum üç aydır, Uçurum kenarı oturduğum yer,karşıda papatyalar Uzandığım bir umut karşıkı yamaçlarda, Yağmurlar geçiyor aklımdan,güz yağmurları, Yağmurlar kadar ağlayabilmek,toprağı ıslatabilmek Çiğ düşmüş yanağıma,damlaya dönüşecek, Yanağım ıslanmıyor,gözümü silen kimin parmakları.. Şenol Mersin |
Çığlık Çığlığa
Kırlangıç sesleri gelir kulağıma, Çığlık çığlığa yaşadığım hayatta, Şimdi yaralı kalbimle yazıyorum seni, Evet seni yazıyorum,çığlık çığlığa, Seni unutmak kolay olsaydı, Zaten kolayca sevemezdim, Gözyaşlarımı kolayca dökemezdim, Bu son şiirim olmayacak, Yazacağım seni! Anacağım her an! Çığlık çığlığa seni anılarda bulacağım, Şenol Mersin |
Elimde Değil!
Gecenin bekcisi diyorsun bana, Ne yapayım güzelim elimde değil, Uyumamı istersin kızarsın bana, İstesemde olmuyor,elimde değil, Ellerin boş kalsa birgün seninde, Kalırsan yapayanlız kendi kendinle, Geceyi sabah eden acı hüzünle, İstesemde olmuyor elimde değil, Elâ gözlüm bana rahatla dersin, Bilirim sende rahat değilsin, Uzaktasın bensiz mutlu değilsin, İstesemde olmuyor elimde değil, Üzülmek için yaratılmışım, İstemiyorum ama elimde değil, Gülmeyi deneyip şakalaşırım, İstesemde olmuyor elimde değil, Gezdiğim yerleri unutama,ki! Dağları tepeleri elimde değil, Sen yokken hayata tutunamam,ki! İstesemde olmuyor elimde değil, Karanlık yolların yolcusu sensin, Sorarsın neden? Mutlu değilsin! Sensiz tadı olmuyor bunu bilesin, İstesemde olmuyor,elimde değil.. Şenol Mersin |
Emanet Duygular
Bu gece yine yapayanlızım! Umutlarımı yarına emanet ettim, Belki gelirsin diye sabahladım kapıda, En büyük umutlarla beklerken sevğiye firar ettim, Yarında gelmeyeceksin biliyorum! Yarınlar peşpeşe gelecek bekleteceksin, Yollarına toz olduğum Temmuz *******ini unutup, Senin için yanan yüreğimi terkedeceksin, Şubat soğuğunda tanımıştım güzel yüzünü! Kömür karası gözlerin ısıtmıştı üşüyen ellerimi, Toz pembe günlere umutlarımdın unutma, O siyah saçlarınla,yakmıştım yüreğimi, Şimdi yıkılan umutlarımın sebebi sensin! Unutma umutlarımı yarına emanet ettim, Sen kalbime ektiğim bir kırçiçeği gibisin, Anlasana sensizliğe yemin ettim, Bu gece yine yapayanlızım! Usandım sensizlikten,yanlızlığı terk ettim, Anlıma yazılan bir yazı oldun, Yüreğime gömdüm seni,sensizliği terk ettim. Şenol Mersin |
Esmer
Esmerim tutsaydım birkez elinden, Hoş geldin demeye fırsat kalmadı, Haber ver birdaha bana gelmeden, Yeniden sevmeye mecâl kalmadı, Sevmeyi isterim bende delice, Ne yazık tükendi ömrüm kalmadı, Bu dertler kederler bana gelince, Esmeri sevmeye fırsat kalmadı, Benimde hakkım var mutlu olmaya, Hepsini almışlar bana kalmadı, İnsanın birkere gülü solmaya, Esmere dökecek yaşım kalmadı, Gençliğim tükenmeden neden gelmedin, Seninle gülmeye zaman kalmadı, Elâ gözlerine doysam esmerim, Elveda demeye fırsat kalmadı, Unutulmaz bir sensin esmerim benim, İnanki sevmeye istek kalmadı, Ergeç anlayacaksın beni esmerim, Hoşçakal demeye fırsat kalmadı, Şenol Mersin |
Esmere
Kördüğüm olmuş duyğuların zamana yansımasıydı belki, Peş peşe çekilen mesajların içerdiği konular, İki ayrı daldaki iki ayrı Serçe olmanın sebebi, Ağaçların farklı yerlerde olması değilmiydi! Daha fidanken,o ağaçları yanyana dikebilmek eldemiydi sanki, Lâkin,hürlüğüyle ünlü Serçeler uçamazmıydı yan yana, Yasağı ne aynı dalda durmanın,aynı gölde susamanın, Öksüz yüreğim kızmıyor kimseye,suçlusu ne dal ne serçe! Gülebilmek saatlerce,kucak açıp mutluluğa koşabilmek, Huzuru söküp almak,kör talihin elinden istenilen gerçek, Çok uzak dağ yamacında el değmemiş bir çiçek, İçimdeki duyğuların şiirsel tarifcesi. Yağmurlu bir havada davetkar bakışları,ıslak saçları, Fiilen uzaklaşmak,kalben yaklaşmaktı o akşam düşündüğüm, Kör olmuş bir sızıydı,kalbimin dilime yansıttıkları, Duyğularım farklıydı anlayabiliyordum,o akşam, Şimdi düşündüğüm,yazdığım şiirin sahibi o esmer, O esmer ki,yazılanlardan rahatsız olmayacak kadar olgun Başlamadan bitmiş bir aşk hikayesinin kadını, Bir bilmece sanki yaşananlar kördüğüm oldu duyğular, Bir meltem rüzğarının,getirdiği kokuydu sanki, Ömrümden geçişi çok çabuk oldu,bir lodos gibi, Simsiyah gözlerine baktıkça,avuçlarım terler, Tel tel olmuş saçlarını savurdukca,nabzım beynimde atar. Sevğiye öksüz kalmışlığımla belki belki derken, Milyonda bir ihtimaldi,yüreğimdeki umut kırıntısı, Sarhoşluğum devrilen şişeden değil,umutsuzluğumdan, Zamana kahretmekmi gerek,geçmişe küfretmekmi, Beni geçmiş sevğilere hapseden esmer kimdi, Her gece rüyalarımı süsleyen,ismini gökyüzüne yazdığım, Nedir çelişkilerin içinde kalışım,nedir bu azap, Betbahlığımın suçlusu kim,yoksa zamanmı, Belkide mutluluğumun nedeni tatlıca reddedilmek, Tesellidir belkide halen görüşebilmek,konuşabilmek, En acı yanı ise gözgöze gelememek, Sanırım tek yapılan şey,hisleri ertelemek.. Şenol Mersin |
Eylül
Eylül de başladı bu düşler, Benimde düşlerim vardı zamansız, Dün bugün ve yarın! Beklemekten usanmadım,hasretle, Bir bebek düşler, Uykumda uyuturdum! Hoş geldin derdim,bir kız çocuğuna rüyalarımda, Sonbahar rüzgarlarında savrulan yapraklara benzetirdim,hayallerimi, Sürüklenirdi düşlerim zamansız, Arzumdu! Kızım diye sarılıp koklamak, Onunla ağlamak,onunla gülmek, Arzumdu! Eylül den beri, Eylül de düşlemiştik kızımızı, Eylül de istemiştik, Hoş geldin aramıza, buğün senin günün, Eylül den önce geldin, Altı mayıs doğum günün, Hoş geldin gülüm.. Biricik kızıma 06/05/2006 Şenol Mersin |
Feda Ederim
Bir gece ansızın aklıma gelsen, Seni andığımı anlayabilsen, Geceden korkmayıp bir gelebilsen, Uğruna yılları feda ederim, Sensizliğin zorluğunu anlayabilsen, Sevdamın farkına bir varabilsen, Aşkımın haykırışını bir duyabilsen, Uğruna yılları feda ederim, Sensiz olamıyorum anlayabilsen, Yüreğimin ateşini bir görebilsen, Kalbimin çarpışını hissedebilsen, Uğruna yılları feda ederim, Şu yalan dünyada bir gülebilsem, Ellerin elimde bir gezebilsem, Sarılıp boynuna bir öpebilsem, Uğruna yılları feda ederim. Şenol Mersin |
Garip
Gözleri hep yaşla dolu, Bilemezki nedir sonu, Efkarlıdır sağı solu, Nasıl gülecek bu garip Kan damlıyor yüreğine, Asılamaz küreğine, Derman gelmez bileğine, Nasıl gülecek bu garip.. Şenol Mersin |
Garip Adam
Doğduğunda dertle doğmuş, Kaderine boyun eğmiş, Omuzunda yükü varmış, Derdi çeker garip adam, Yaşar iken gülmez yüzü, Yalan değil özü sözü, Yaşamakta değil gözü, Ölmek ister garip adam, Ağlamaktan usanmamış, Murad'ını alamamış, Gözyaşını silememiş, Ağlar bizim garip adam, Şenol Mersin |
Garip Aşık
Yüreğime yazmışım paylaştığım günleri, Yanlızım yine sensiz soğuk kış *******i, Düşünürüm sensizken senden kalan herşeyi, Bir garip aşığım ben kimse anlamaz beni, Şu gönlüm söz dinlemez,istiyor yine seni, Hatıralar resimler avundurmuyor beni, Bu dünyaya ne yaptım neden üzüyor beni, Bir garip aşığım ben,kimse anlamaz beni, Elâ gözlerine bakıpta dertlerimi unutsam, Saçlarını okşasam,boynuna bir sarılsam, Hasretim çok sevğilim,derdimi kime yansam, Bir garip aşığım ben kimse anlamaz beni, Şenol Mersin |
Gece Boyunca
Dün gece hasretle seni düşündüm, Yine uykularımda mutlu düş'ümdün, Sıcacık odamda sensiz üşüdüm, Aklımdan çıkmadın gece boyunca, Rüzgar'la geldi sıcak nefesin, Anlattılar seni kısılmış sesin, Demişsin bu gece beni beklesin, Aklımdan çıkmadın gece boyunca, Yine uykusuzum bu gece sensiz, Beklemek çok kötü inan tarifsiz, Nasıl uyurum'ki bu gece sensiz, Aklımdan çıkmadın gece boyunca.. Şenol Mersin |
Gidene!
Sen benim aynaya yansıdığımsın, Sen benim ALLAH,a yalvardığımsın, Sen benim kaderim,alın yazımsın, Sırtını dönüpte gidemezsin sen, Aklından çıkmasın tatlı sözlerim, Aklından çıkmasın yaşlı gözlerim, Aklından çıkmasın sana özlemim, Sırtını dönüpte gidemezsin sen, Bilirsin sen yokken çektiklerimi, Bilirsin sensizken *******imi, Bilirsin her gece hayallerimi, Sırtını dönüpde gidemezsin sen, Şenol Mersin |
Gittiğin Yerden!
Gönülden gönüle sevğiler gider, Her akşam güneşin battığı yerden, Mehtaba bakınca sancılar diner, Gelirsen karanlığın çöktüğü yerden, Gelirsen karanlığın çöktüğü yerden, Yıldız'lar toplarım avuçlarına, Sarılıp boynuna öptüğüm yerden, Güneş'ler toplarım yarınlarına, Güneş'ler toplarım yarınlarına, Kuyruklu yıldız'ın kaydığı yerden, Sevğiye yelken açan umutlarımla, İzini arıyorum geçtiğin yerden, Umudum kalmadı şaşırıyorum, Gözyaşım akıyor öptüğün yerden, Yoruldum ben artık yıkılıyorum, Sevğilim gel artık gittiğin yerden, Şenol Mersin |
Gönlüm
Mısralar,mısralar gelir aklıma sen yokken, Bazan resmine bakıp bakıp en güzel şiirlerimi sana yazarım, Sana adarım içimdeki bütün güzellikleri, Hasretim kalem olur yüreğim,deki sevği sayfasına, Yazar,yazar'da seni bulamaz gönlüm, Dökülür yüreğim,in yaprakları,kurumuş bir ağaç gibi, Rüzğarda savrulan yaprak gibi savrulur harfler, Yazar yüreğim,deki sevği sayfasına en güzel şiirleri, Yazar,yazar'da seni bulamaz gönlüm, Kurumuş toprak gibi hasrettir sana gönlüm, Anlatır yüreğim,in sevği sayfası yazılanları, Bir damla göz yaşı ile silinir unutulur acılar, En güzel şiirlerde seni bulamaz gönlüm, Damlalar sıklaştıkça daralır yüreğim sıkışır kalbim, Akar,akar da gözyaşım,seni bulamaz gönlüm, Şenol Mersin |
Gönül Yarası!
Kurşuna gerek yok ölmemiz için, Zaten öldürüyor,gönül yarası, Belkide gün gelip kavuşmak için, Parçamız oluyor gönül yarası, Sevdaya trenler kalkıyor gardan, Kalbimi sızlatır ayrılmak yardan, Belki geleceğim kurtulup dardan, Gözlerimi kör etti gönül yarası, Neyleyim dünyanın güzelliğini, Güzellik bırakmadı gönül yarası, İçimdeki sevdanın serinliğini, Kara'yele çevirdi gönül yarası. Şenol Mersin |
Gurbetten Ölüme
Terkedip giderken ardına bile bakmamış, Yenilmişliğimle terketmiştim en güzel anıları, Bir esmer uğruna çekmek zordu anlamıştım, Unutmak istemiştim geçmişteki acı hatıraları, Geride kalanların,çığlıklarına kulak vermekti, Terkettiğim topraklara yeniden dönmek, Gururuma yenilmemin,anlaşılmaz bir örneğiydi, Elimle yaktığım ateşi bir bardak suyla söndürmek, En büyük yeminlerde yüz yüze gelmemek vardı, Kalbimdeki sevğinin sahibi olan esmerle, Ayrılırken en son baktığım enginler misali, Uğruna yıllarımı feda ettiğim o gözlerle, O gözlerki saatlerce konuşmadan baktığım, Saatlerce huzuru mutluluğu bulduğum gözler, Fırtına öncesi bir sessizlikti sanki, Son gecemizde ayrılmak için sarfettiği sözler, Geçmişdeki izlerden eser kalmamış,eskimiş mahallede, Yıllardır haber alamadığım,sokak lambası, Şimdi aldığım bir haberle yıkıldı umutlarım, Sokakların kahpesi olmuş hem esmer hem ablası, Geride kalanların çığlıkları,hayalmiş bende, Son bir umut vardı bende belki diyerek geriye dönmek, Hazan yemiş yapraklar gibiyim şimdi, Sanırım yapılması gereken şey biran önce ölmek. Şenol Mersin |
Hadi Sen Gül! ! ! !
Baharı görmeden kış beni buldu, Tomurcuk güllerim açmadan soldu, Acılar ağlattı dert beni buldu, Sen olsan gülermisin benim yerimde? Karanlık sokağa benzedi ömrüm, Sevğiyi gülmeyi özledi gönlüm, Mutluluk aramakla geçti bu ömrüm, Sen olsan gülermisin benim yerimde? Devrildi kadehim ıslandı gözüm, Sevenler dinleyin sizedir sözüm, Izdırapla geçecek benim bu ömrüm, Sen olsan gülermisin benim yerimde? Şenol Mersin |
Hasret
Sarmaşıklar gibi sardı, Hasretin heryanımı, Nazar boncuğu bakışların, Hala aklımda, Çürümeye yüz tuttu, Kalbim yüreğim her yanım, Verdiğin son öpücük, Hala sol yanağımda, Hasretin sardı, Gece ve gündüzümü, Adım adım seni arıyorum, Günlerdir,gittiğin yollarda... Şenol Mersin |
Hasret Sancısı
Bir çözümü yokmu çekilen acıların, İlacı yokmu dünyada hasret sancılarının, Hiçmi insafı yok sevği tanrılarının, Yokluğunu kalbimden silemiyorum, Seni kaybetmek istemiyorum, Sevda çeken gönüller acı hissetmez, Uzaktayım sensizim özlemim bitmez, Senin için razıyım ölmek farketmez, Yokluğunu kalbimden silemiyorum Seni kaybetmek istemiyorum, Ta derinden sarsada hasret sancısı, Yüreğimi yaksada sensizliğin acısı, Sen oldun bitanem,bedenimin yarısı, Yokluğunu kalbimden silemiyorum, Seni kaybetmek istemiyorum, Tarifsiz sevğimi veririm sonsuz, Çok fazla seviyorum seni korkusuz, Kalmayacak dünyada bu aşk sonuçsuz, Yokluğunu kalbimden silemiyorum, Seni kaybetmek istemiyorum. Şenol Mersin |
İhanet
Ayrılmayı düşünüp kıyma canıma, Razıyım bilirsin bütün huyuna, Sırtını dönüpte gitsen uzağa, İhanet tek korkum sakın düşünme! Sevğimi taş gibi çiğneyip geçsen, Anıları unutup benden vazgeçsen, Razıyım yüzüme tükürüp gitsen, İhanet tek korkum sakın düşünme! İstemesen yanında,beni görmesen, Senin için yandığımı unutup gitsen, Gül yüzünü saklayıp alaycı gülsen, İhanet tek korkum sakın düşünme! Seni sevdiğimi sakın unutma, Mezara girmeden beni aldatma, Aşkımı pazara çıkarıp satma, İhanet tek korkum sakın düşünme! Şenol Mersin |
İstanbul
Ah İstanbul sana itirazım var, Seninle yaşayan sevdiğim o yar, Yüksek dağlarına yağıyor kar, Dağları aşılmaz koca İstanbul, Benide al koynuna bende geleyim, Senin yollarına güller beze'yim, İstanbul üzerinde benmi fazlayım, Yolları bulunmaz koca İstanbul, İtiraz etmekte haklıyım bence, Toprağınmı daraldı beni görünce, Beni de kabul et keyfin gelince, Dağları aşılmaz koca İstanbul, İtirazıma karşı cevap vermezsin, Şu garibin gözünü sende silmezsin, Aşkım seninledir,hayalimdesin, Yolları bulunmaz koca İstanbul.. Şenol Mersin |
İşte O An Seni Unutacağım
Göremezsem yüzünü, Gözlerimi yummadan, Bir kez senle beraber, Uykulara dalmadan, Ölürsem bir gün sensiz, Aşkımıza doymadan İşte o an seni unutacağım! Sen üzülme! Gül neşeyle herzaman, Gülüşünü ve seni, Ölmeden unutamam, Ölüm gelirse eğer, Seni asla bulamam, İşte o an seni unutacağım, Sen mutlu ol! Unutmam topraklara girmeden, Sen sırtını dönüpte, Uzaklara gitmeden, Mezarıma girersem, Gül yüzünü görmeden, İşte o an seni unutacağım, Ezanım okunupta sarılırsan kefene, Kalmaz fırsat o zaman, Seni bir kez görmeye, Tabuta konulupta alınırsam ellere, İşte o an seni unutacağım, Musallaya yatıpta donunca kanım, Yüzüme topraklar değince canım, Çürürse mezarda sensiz her yanım, İşte o an seni unutacağım. Şenol Mersin |
Kahpe Dünya
Düşünceler sarıyor ******* boyu, Sabahı bir türlü bulamıyorum, Tanrım nedir bu çektiğim çile, Bir türlü düzlüğe çıkamıyorum, Didinip durdukça kahpe dünyada, Doğruyu bir türlü bulamıyorum, Çilekeş yazılmış anlıma benim, İstesemde olmuyor silemiyorum, İsyanım kadere Tanrıya değil, Gerçeğin ucundan tutamıyorum, Kadehi şişeyi kaldırıp atıp, Tertemiz düzlüğe çıkamıyorum, Nedir bu sitem nedir bu azap, Dostumun elinden tutamıyorum, Katmer katmer olmuş yaralar bende, En güzel günümde gülemiyorum, Bozkırda büyüyen dikenmiyim ben, Anamı yurdumu bulamıyorum, Kadere katlanmak boynumun borcu, Sanırım ben artık yaşamıyorum.. Şenol Mersin |
Kahpe Dünya Sana Kızgınım
Kahpe Dünya Düşünceler sarıyor ******* boyu, Sabahı bir türlü bulamıyorum, Tanrım nedir bu çektiğim çile, Bir türlü düzlüğe çıkamıyorum, Didinip durdukça kahpe dünyada, Doğruyu bir türlü bulamıyorum, Çilekeş yazılmış anlıma benim, İstesemde olmuyor silemiyorum, İsyanım kadere Tanrıya değil, Gerçeğin ucundan tutamıyorum, Kadehi şişeyi kaldırıp atıp, Tertemiz düzlüğe çıkamıyorum, Nedir bu sitem nedir bu azap, Dostumun elinden tutamıyorum, Katmer katmer olmuş yaralar bende, En güzel günümde gülemiyorum, Bozkırda büyüyen dikenmiyim ben, Anamı yurdumu bulamıyorum, Kadere katlanmak boynumun borcu, Sanırım ben artık yaşamıyorum.. Şenol Mersin Şenol Mersin |
Kanlı Hançer
Bir akşam getir bana kanlı hançeri, Güneş'i keseceğim denizler kan olsun, Umrumda değilki deniz ve güneş, Tadı yok onların çünki sen yoksun, Zamanlar kalleş saatler yalan, Kırılsın yelkovan saatler dursun, Günlerim geçmesin umrumda değil, Saatler çok acı çünki sen yoksun, Bir akşam getir bana kanlı hançeri, Dünya'yı keseceğim,bulutlar kan olsun, Dünya'da yaşamak haramdır bana, Umrumda değilki,çünki sen yoksun, Çiçekler sahtekar,çimenler siyah Ateşler için de yeşil kurusun, Güller artık kokmuyor kıyamet kopmuş, Koparsa kopsun çünki sen yoksun, Bir akşam getir bana kanlı hançeri, Üzülme vur kanlarım aksın, Kaybolsun dünyadan bir seven daha, Ölümü umursamam,çünki sen yoksun. Şenol Mersin |
Karar
Bir yaradır benimkisi, Ömür boyu çekilecek, Bir karardır seninkisi, Zorda olsa verilecek, Bir hasrettir benimkisi, Sevilmenin özlemidir, Bir gerçektir seninkisi, Sonu gelmez bekleyiştir, Bir acıdır benimkisi, Ömür boyu bitmeyecek, Bir arayış seninkisi, Beni mutlu etmeyecek, Bir duygudur benimkisi, Yüreğimden sızan sana, Bir gerçektir seninkisi, Arkadaşlık sundun bana, Şenol Mersin |
Kıskanıyorum Seni
Kıskanıyorum seni herşeyden, Adım adım gezdiğin yollardan, Dolaştığın parklardan, Kıskanıyorum seni, Yağan yağmurlardan, Islattığı için saçlarını, Kıskanıyorum kokladığın çiçekten, Kokusunu bıraktığı için yanaklarına, Ellerinle tuttuğun için, Kıskanıyorum güneşten, Bembeyaz tenine değdiği için Kıskanıyorum seni herşeyden, En çokta kendimden. Şenol Mersin |
Kısmetse!
Kadere küsüpte boynunu bükme, Yıkılıp mahvolup gözyaşı dökme, Umutsuz çaresiz yollara çökme, Kısmetse gelirim sene olmadan, Unutmam imkansız güzel yüzünü, Kıyamam ıslatma ela gözünü, Herzaman tutarım verdiğim sözü, Kısmetse gelirim sene olmadan, Bizim kaderimiz gurbet olmasın, Seni benden başka,kimse sormasın, Hayalimiz rüyalarda kalmasın, Kısmetse dönerim sene olmadan, Şenol Mersin |
Korkarım Seni Sevmekten!
Korkarım seni yeniden sevmekten, Korkarım, Kör karanlıktaymış gibi sensizlikten, Uzanan ellerim boşlukta süzülür, Bakışlarım bir noktada kesilir, Korkarım yeniden yollarına düşmekten, Seni sevmek ölmek demek, Yaz gününde kar olursun başıma, Kışları ateş, Yapraksız ağaç olursun düşündüğüm, Belkide kurumuş bir dal ilkbaharda, Korkarım seni sevmekten, Korkarım terkedilmekten, Bir soğuk kahvehane köşesinde,seni düşünüp, Sensizliği yaşarken, Korkarım seni sevmekten, Şenol Mersin |
Koybolan Gençliğime
Gençliğim giderken kayıp elimden, Oturup geçmişime ağlayamadım, Mutluluk getirmeyen,gönül telimden, Usandım ben artık kurtulamadım, Karalar bağladım bir ömür boyu, Ömrüme acıları sığdıramadım, Gündüzler geceden olduda koyu, Güneşin doğuşuyla buluşamadım, Yaşadım dediğim geçmiş günleri, Bir türlü mutluluğa çeviremedim, Karalar bağlatan acı günleri, Mutluluk yıllarına çeviremedim, Yüzümde buseden eser kalmadı, Bu kadar acıyı kaldıramadım, Yıllarca yüreğim huzur bulmadı, Gençliğimi aldı zaman durduramadım. Şenol Mersin |
Lokanta
Aylardan Ekim! Üsküdar,da bir lokanta, Masada bir bardak birkaç çatal bıçak, Karşımda sen! Cam kenarı oturduğumuz yer, Amaç açlık gidermek değil, Amaç hasret gidermek, Ellerin ellerimde,sıkılgan ve utangaç, Şimdi hatırlıyorum lokantanın ismini, Günaydın restorant, Nerde bir lokanta görsem, Aklıma gelir o gün! Hâla gözümün önünde oturduğun o sandalye, Nasılda mutluyduk o lokantada, Gözlerimiz konuşuyor biz susuyorduk, Gözlerinden anlıyordum,sende çok seviyordun beni, Unutulmaz bir anı o lokanta, İlk yemeğimizdi seninle dışarda! ! Şenol Mersin |
Mahallenin Sürtüğüne
Nerdesin hani nerde, Yıkılan ümitlerde, Daldığım hayalimsin, Yırtılan resimlerde, Sevdama kurşun olan, O acı sözlerinle, Bir mahalle sürtüğüsün, Şimdi gurbet ellerde, Uykusuz *******de, Düşüncelerim oldun, Ben sana yandım ama, Kaybeden bak sen oldun. Şenol Mersin |
Meleğim
Sen alın yazımsın Meleğim! Senki,gözyaşlarımı dindiren,yüzümü güldürensin, Dinle bak,sevda çiçeğinden sana mektup var, Benki! yıllarca gülmeyen hayatı dümdüz, Karamsar,mutsuz umutsuzdum, Seni tanımadan önce,bilemezdim mutluluğu Bilemezdim,sevğiyi,sevmeyi sevilmeyi, Sen alın yazımsın Meleğim! Yüreğimdeki yangınları söndüren,yüzümü güldürensin, Yıllaraca özlemiştim,bir sıcak eli,gülen bir yüzü, Benim acılarımı alıp götürensin yüzümü güldürensin, Bilirmisin yanlız *******de,dökülen yaşları,ağlamaları Sen bilirmisin sevğisiz geçen yılları, Ve sabahlara kadar yapılan duaları, Sen alın yazımsın Meleğim! Ben yoklukların çocuğu,bir fakirin oğluyum,ama unutma Doğruyum, yalansızım,sevdimmi tam severim, Sildimmi tam silerim, Ben dağdaki bir taş gibi çıplak,gökyüzündeki bulut kadar sade, Sıcaklığını veren güneş kadar,yalansızım, Sen alın yazımsın Meleğim! Seni bir ananın yavrusunu,Mecnun'un Leyla'sını, Kerem'in Aslı'sını,sevdiği gibi karşılık beklemeden seviyorum, Nasıl ağaçlar susuz olamazsa,nasıl kuşlar kanatsız, Serçeler vatansız,bende sensiz olamam. Sen alın yazımsın Meleğim! Unutmaki ne sensiz kalmayı,nede sensiz yaşamayı isterim, Seninle bir ömür yaşamak,hayatı paylaşmak istiyorum, Ve gururla haykırıyorum, Seni evet seni herşeyden çok seviyorum! Şenol Mersin |
Melek (Aşkıma)
Gönlünden koparıp ayırma beni, Ben sensiz olamam bilesin Melek, Dört gözle bekledim bana gelmeni, Hep mesut olasın gülesin Melek, Seninle buldum hazzı,huzuru, Sensiz hayat ölü,çirkin,kupkuru, Kalbimin gıdası aklımın nuru, Sen bir kucaksın yuvasın Melek, Kalbime sevğiden bir tohum attın, Ruhuma imandan bir maya kattın, Doğruyu gösterdin,severek baktın, Sevabı ALLAH,tan bulasın Melek, Gayesiz başıboş hayatım vardı, Ruhumda fırtına,dünyam,da dardı, Bacım çok üzülür,anam ağlardı, Beni sen kurtardın bilesin Melek, Şenol Mersin |
Mutsuzluğa İsyan
Didinip durdukça mutluluk için, Mutluluk yerine azabı buldum, Neydiki ALLAH,ım benim günahım, Bir ömür boyunca acıyla doldum, Huzuru aramakla geçti bir ömür, Gülmeyi unutup hep ağlar oldum, Anlıma yazılmış mutsuzluk benim, Düşündükçe yılları isyankar oldum, Bir çınar misali kurudu dalım, Yağmura hasret toprağa döndüm, Çilekeş ömrümde bir kez gülmedim, Her çeşit acıyı kendimde buldum, Şenol Mersin |
Nerelerdesin?
Boğazımda bir hıçkırık yollara düştüm, Bekliyorum hergün seni nerelerdesin? Revâ'mıydı bizim için ayrılık ah yar, Bir ızdırap içindeyim nerelerdesin? Ömür boyu gamla keder bize geldi, Güldürmedi zalim felek nerelerdesin? Yüzümdeki buselerden eser kalmadı, Derdim çoktur derman yoktur nerelerdesin? Döner dedim dönmüyorsun ah yar! Hem rüyâ'mda hem hayalimdesin, Bir dilenci oldum sevda dilenen, Şu halimi birkez gör nerelerdesin? Yaşlanmış umutlarla bekliyorum seni, Henüz yaşamaya küsmeden gel, Her kayan yıldızda dileğim oldun, Gökyüzüm kayboldu nerelerdesin? Depremler yaratır yokluğun bende, Yanlızlık dostum oldu günlerdir, Ağlatma ne olur dön artık geri, Göçmen kuşlar döndü,nerelerdesin? İsyanım yokluğuna sana değil, Günahkar etti yokluğun nerelerdesin? Mutluluk uzak değil,gel artık yeter, Bekliyorum bıraktığın gibi nerelerdesin? Nerelerdesin ah yar nerelerdesin? Gönlüm sensiz sevğisiz kaldı, Hatırla sözünü bütün hatıraları, Uykusuz kaldı gecem nerelerdesin? Şenol Mersin |
Nisan Yağmuru
Senin için ıslanmıştım Nisan yağmurlarında, Sokak lambasının altında titrerken,hayalin vardı karşımda, Bedenime işleyen yağmur damlalarına aldırmıyordum, Çünki seni bekliyordum,Nisan yağmurlarında, Yoldan geçenler üzülüyordu halime, Yüzümdeki gizli tebessümü hissedip,aşık bu diyorlardı, Sokak lambasının yandığında akşam karanlığı çökmüştü, Ümit kalmamıştı bende,yağmur hala yağıyor sen gelmiyordun, Her Nisan yağmuru sanki bana atılan taş parçaçıkları, Sanki yüreğimden birşeyler koparıyor, Dışarda yine var Nisan yağmuru,gökkuşağı çıkıyor, Yıllar geçsede aradan,senin için gözyaşlarım akıyor. Şenol Mersin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:56 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.