![]() |
İlla vatanım
Vatanıma bağlıyım,onsuz olamam. Başka bir ülkede,vatan bulamam. Vatan bulsam bile,mutlu olamam. Varsa yoksa,illa kendi vatanım. Memleketler gezdim,tecrübem oldu. Bazı olaylardan,gözlerim doldu. Bütün dertler gelip,benimi buldu. Varsa yoksa,illa kendi vatanım. Çok para kazandım,mutlu olmadım. Halimden anlayan,dost bulamadım. Vatanımdan başka,vatan yapmadım. Varsa yoksa, illa kendi vatanım Kazandığım paralar,uçuşup gitti. Yaşım ilerledi,umutlar bitti. Vatan hasretliğim,hep öne geçti. Varsa yoksa, illa kendi vatanım. Para pul istemem,vatan sağ olsun. Vatan sevgisiyle,gönüller dolsun. Dilerim sevenler,hep mutlu olsun. Varsa yoksa, illa kendi vatanım. Dünya benim olsa,dönüp te bakmam. Canımı satarım,vatanı satmam. Ölüme giderim,arkama bakmam. Varsa yoksa,illa kendi vatanım. Ayrı kalmayanlar,hasretlik bilmez. Yabancı ülkenin,derdi çekilmez. Dünya malı için,boyun eğilmez. Varsa yoksa illa,kendi vatanım. Kendi vatanımdır,canim ciğerim. Ondan ayrı kalsam,çarpar yüreğim. Onu seviyorum,aynen bebeğim. Varsa yoksa,illa kendi vatanım. |
İnanmak
İnanarak çalışırsak. Mutlaka kazanacağızi Geçmişten fayda beklenmez. Geleceğe bakacağız. Kadın erkek hep beraber. Aynı görüşte olalım. Sevgi ile saygı ile. Yeni yollardan aşalım. Amacımız devlet olsun. Devlete yardım edelim. Devletsiz bir millet olmez. Bunu hepimiz bilelim. Devlete yardım edelim. Yardımımız boşa gitmez. Devletine güvenmeyen. Allah'ada güvenemez. Allah'ı memnun etmeyi. Eyer arzu ediyorsan. Biki senden memnun. Vatanını seviyorsan. |
İnanmayanlara örnekler
Ey Allah'a inanmayan, Gafıl aldanmış insanlar. Doğru bir yol bulamayıp. Sağa sola sataşanlar. Bu dünya bir,handır bize. Gelir konaklar gideriz. Zamanı gelen gidiyor. Nasıl gittiğin bilmeyiz. Dünyada uyanık olun. Kimse sizi aldatmasın. Kötülük lerden kaçının. İyilikler sizde kalsın. Bu yerlerin,bu göklerin. Elbette var bir sahıbı. Tam bir ahenk'le çalışır. Bak hiç varmıdır ayıpı. Milyarlarca yıldızlar var. Hepsi boşlukta dolaşır. Kim bilir kaç milyar uıldır. Bir biriyle selamlaşır. Allah güneşi yarattı. Dünya'nın emrine verdi. O güneşin sayesinde. Dünya gelişti süslendi. Elbette bir gün gelecek. Bu dünya da yok olacak. Dünya'yı besleyen güneş. İhtiyarlayıp ölecek. Bu alemlerin yanında. İnsan oğlu bir zerredir. Bunların ömrü yanında. İnsan ömrü salısedir. Hep Allah'a inanalım. Onu sevelim sayalım. Bir gün ona döneceğiz Doğruluktan şaşmayalım. Allah kullarını sever. Hiç kimseye azep etmez. Biz de Allah'ı sevelim. Onun rahmeti tükenmez. |
İnkar edemem.
Bütün süçlarımın, arkasındayım. Hiç birini, inkar edemem sana. Senden istediğim, islah olayım. Bu günahlarımla, gelemem sana. Seni çok aradım, bulamıyorum. Bildiğim odur ki, hep yanımdasın. Sevginemi layık, olamıyorum. Unutmadım seni hep aklımdasın. Eğer bir kul sana, aşık olursa. Sen ona yolunu, tarıf edersin. Yolu şaşırmadan gelebilirse. Bazı süçlarından, azad edersin. Abdulkadır ister hüzüra gelsin. Hiç bir günahını inkar etmiyor. Senden bazı gizli, sırlar öğrensin. Ruhundaki kiri, silmek istiyor. |
İslam dini.
İslam dini çok güzel, kiymetini bilelim. Hurafelerde değil, fikirde birleşelim. Bir insan ınandığı, dine hizmet ederse. Ona karışmayalım, aşırıya gitmezse. Yalnız devlet laiktir, buna inanacağız. Kanunlar ne diyorsa, onlara uyacağız. Dinde aşırı gitmek, bize yanlış yaptırır. İnsanları bunaltır, dinden uzaklaştırır. İnancımız hur olup, orta yolda yürüsün. Eğer dürüst olursan, aradığın bulursun. Bir insanda dürüstlük, en büyük meziyettir. Her iki cihanda da, menzile ulaşmak tır. Bir insan devletine, yürekten bağlı ise. Onu çok güzel korur teslim etmez hırsıze. Demokratık devletin, anayasası hurdur. Bunu yaşatacağız, işte doğru yol budur. |
Kırkıncı yaştan sonra
Bir ınsan kırkında nadım olmazsa. Allah'a yalvarıp tövbe etmezse. Yürüduğu yoldan geri dönmezse. Artık kurtulamaz sonsuza kadar. senelerden beri yaşadım durdum. Dünya yaşamına ayak uydurdum. Bazen bulamadım bazende buldum. Yazık ki hiç biri kalan olmadı. Anladım ki dünya boştür ey dostlar. Yaş ilerledikçe kapanır yollar. Bize nasıhattır hep bütün bunlar. Kapanmayan tek yol hakka gidendir. Akıllı her insan düşünmelidir. Malın mülkün servetin tehlikelidir. Allah'a dönersen yolun bellidir. Bu yolun sonunda ferah bulursun. Arkadaş tövbe et zamanı geldi. İyice anladık sonumuz belli. Ne yapalım malı mülkü serveti. Allah'a diz çoküb döndükten sonra. |
Kıskanç sevgiliye
Ey kiskanç sevgilim, seni üzemem. Senden başkasını, asla sevemem. Seninle ölmeye, hayır diyemem. Bana güven artık, beni kıskanma. Biliyorsun seni, her an sevmişim. senin için bir çok, çile çekmişim. Sonunda da mura dıma ermişim. Ben sana bağlandım,seninim artık. Kalblerimiz birdir, ayrılamazlar. Ayrılık sözüne katlanamazlar. Dünya servetine,dönüp bakmazlar. Onların serveti, sevgidir artık. Ayrı yaşamamız çiledir bize. Belki şifa olur,dertlerimize. Bir gün kavuşuruz,birbirimize. Sevgiyle beklemek,işimiz artık. |
Kış *******i
Bu kiş *******i,bitmek bilmiyor. Ne kadar uyusan,sabah olmuyor. Yalnız yaşamayı,aklım almıyor. Düşündürür beni, kış *******i. Dişada soğuk var. dolaşılmaz ki. Sanal sevgiliyle,buluşulmaz ki. Kendi kendine de,konuşulmaz ki Düşündürür beni, kış *******i. Sevdiğim kadından,uzakta kaldım. Belki gelir diye,bir haber saldım. Kendini beklerken,telefon aldım. Havalar soğuktur,gelemem diyor. Artık gel ne olur,bekletme beni. Elimde deyil ki,özledim seni. Gelmeyeceğini, öğrendim yeni. Senin yollarını,bekleyeceğim. ******* çok uzun,bunalıyorum. Muhabbet edecek,dost arıyorum. Bu yanlızlığıma,üzülüyorum. Sen yanıma gelde,sevindir beni. |
Kış günü
Çadırımın önünde oturuyorum. Soğuk bir kış günü dişarda kar var. Dağlara bakarak düşünüyorum. Sanki ağlıyorlar, belli hüzün var. Kış günleri böyle olur buralar. Herkes şehre inmiş, hiç kimse yoktur. Heyecanla baharı bekler ağaçlar. Baharda buranın neşesi çoktur. Arı kovanlarını seyrediyorum. Hiç birinden arı, çikip üçmüyör. Belkide bir çoğu öldü diyorum. Elbette onlarda, yazı bekliyor. Yaz gelince rengarenk, açar çiçekler. İnsanın yüreği neşeyle dolar. Arılar hepsini tek tek dolaşır. Doğa harıkası bal, petekler dolar. Arılardır benim,gücüm kaynağım. Çok sıkı bağlanmış, onlarla bağım. Onlardan ayrılmak, zor gelir bana. Gitmek istesemde çekmez ayağım. |
Kitap okumada
Kitap okumada, biraz tembeliz. Okuyup öğrensek, fenamı olur. Böyle doğruları, nasıl belleriz. Cahil kalan toplum, geride olur. Bizlerde birazcık, geride kaldık. Bir türlü ileri, geçemiyoruz. Öğrenmeye değil, hayale daldık. Artık gerçekleri, göremiyoruz. Bu konuda görev,devlete düşer. Bizi öğrenmeye, teşvik etmeli. Cahil insanlar, çok hataya düşer. Bu konuda, bazı yollar seçmeli. Sağ olsun medyamız,reyting peşinde. Halk bilmiş bilmemiş, ömründe değil. Maalesef onlar, kazanç peşinde. Bilgisiz kazançlar, kalıcı değil. Elbet bir gün gelir, bunlarda geçer. İnsanlar gerçekçi, olabilirse. Bilinçli toplumlar, iyiyi seçer. İyiler ayakta, kalabilirse. |
Kur'an inancı
Kur'anı bilipde anlayamazsan. Verdiği mesajı kavrayamazsan. Onun harıcinde,yollar ararsan. Din tacırlarına köle olursun. Din bezirganından,fayda beklenmez. Okendinden başka,kimseyi sevmez. Hayale dalmıştır,Gerçeği görmez.. Gerçeği görmeyen alım olamaz. Eğer okuyorsan kur'an mealı. Okuyanın mutlak,güzeldir halı. Kur'ana uyarsan olursun veli. Yalnız gerçekleri,görebilirsen. Her insan kur'anı,okumalıdır. Onun sözlerini,anlamalıdır. Onda kendine,yol aramalıdır. Başka kurtuluş yok,bilirsen eğer. |
Kur'ana ınanan.
Kur'ana ınanan,dürüst olmalı. O nun anlamını, iyi bilmeli. O yüce kitaba, layık olmalı. Inananı Allah sever her zaman. Kuran'da olmayan, dınde de olmaz. Bilinçsiz ibadet, yerini bulmaz. Hurafe ye kanan, yolunu bulamaz. Yaptığımız işler, güzel olmalı. İnanmak çok güzel, bilebilirsen. Inandığın gibi, ola bılırsen. Allah'ı gerçekten, seve bilirsen. Kötülük ler senden, uzakta durur. Akıllı bir ınsan, gerçeği görür. Yanlışlardan kaçar, hep doğru yürür. Her ne arıyorsa, kur'anda bulur. Böyle olan ınsan, aldanmamalı. Abdulkadir kur'an rehperin olsun. Onun merhameti, kalbine doğsun. Her iki dünyada, yardımcın olsun. Bu makama layık, olabilirsen. |
Memleketimin halı.
Memleketin halını,anlamak istiyorum.. Bizi yönetenlere,dürüst olun diyorum. İnsanlar arasında,adalet sağlanmazsa. Bu iş nasıl düzelir,kimse sahip çıkmazsa. İşsizlik çok ileri,boyutlara ulaştı. İşsiz kalan insanlar,sokaklarda dolaştı. Böyle devam ederse,sonumuz iyi olmaz. Bir çare bulunmazsa,namuslu insan kalmaz. Bir tarafta insanlar,zevki sefa içinde. Karnı tok olan insan,mutlu gider işine. Çok büyük bir çoğunluk,açlıkla uğraşıyor. Bu zavallı insanlar,durmadan iş arıyor. ülkeyi yönetenler,bir önlem alıyor mu. Aç insanlar ne yapar,bunu anlamıyor mu. Büyük şehirlerimiz,yaşanmaz hale geldi. Eşkıya dağdan inip,çeteleşmeyi bildi. Özelleşme adına,işyerleri satıldı. Milyonlarca işçiler,sokaklara atıldı. Yabancı milyarderler,istila etti bizi. İçimiz kan ağlıyor,yüreğimizde sızı. Eskiden bankaların,içi boşaltılırdı. Allı pullu sözlerle,bize anlatılırdı. Şimdide bakıyoruz,orman yağmalanıyor. O güzel yeşillikler,betonla kaplanıyor. Bunları yapanlara, hesap sorulacak mi. Talan edilen yerler,geri alınacak mi. Bu ormanlar bizlere,emanet edilmiş tir. Bu uğurda ne kadar, şehitler verilmiştir. Bu memleket sadece,zenginin malımıdır. Fakir fukara halkın,Tanrısı ayrı midir. Madem ki Müslüman’ız,doğru yolda olalım. Eğer ganimet varsa,beraber paylaşalım. Bunları yazdım diye,beni eleştirmeyin. Adalet'sizliklere,sizde pirim vermeyin. |
Musluman
Ey musluman diye bilinen insan. Bir hiç olduğunu sakın unutma. Bu kisa ömrünle,fanı dünyada. Cehalete düşüp,yolundan sapma. Dünya'ya iyi bak,açık kör olma. Ah ile vah ile,ömrün geçiyor. Eğer gerçekleri,göremiyorsan. Kıldığın namazlar,boşa gidiyor. Allah'ı seversen,adaletli ol. Adalet olmazsa,rahmetde olmaz. İnsanlara karşı merhametli ol. Merhamet olmazsa,imanda olmaz. Evvela insan ol, sonra müslüman. Kalbin ile dilin beraber olsun. Dini menfaatın,için kullanma. Allah'ın rahmeti, seninle olsun. |
Musul mahpushanesi
Duvarlarla çevrilmiş, musul mahpus hanesi. Hasta olsan bakmazlar, yoktur hastahanesi Mahpus hane hayatı, zordur arkadaş zordur. Parmak lıklar ardında, insana değer yoktur. Buranın ahvalını, ben anlatayım size. Burdan kurtulmak için, dua eyleyin bize. Sabahları erkenden çorba verirler bize. Köpeğe versen yemez, şaka gelmezsin size. Öğlende yemek gelir,adına mırık derler. Burda kaşık bulunmaz, yemeği elle yerler. Akşam yemeği gelir, bir patates bir ekmek. Kimsenin karnı doymaz,ismi yinede yemek. Gece saat dokuzda, gelir bizi sayarlar. Demir'den kapuları, üstümüze kaparlar. Kovuşta yatıyoruz, sira sira yan yana. Kovuşumuz benziyor, aynen bir kabrıstana. |
Namaz.
Namaz kılmak çok güzel--eğer layık olursak. Hülüsu kalb ile yanlız--Allah'a bağlanırsak. Bazıları namaz kılar--Olmaz sözünün eri. Namazı kıl kötülük yap--olmaz onun değeri. |
Nasıhat
Dinleyin ey dostlar, size sözüm var. Aklıma bir şeyler, anlatmak geldi. Neden bu insanlar, dürüst olmuyor. Mazlumların ahı, bağrımı deldi. Hayatım boyunca hep çile çektim. Sevdiklerim bana, küsmesin diye. Kimseye hor bakıp, gönül kırmadım. Kırılan gönüller, ah çeker diye. Bu zamanda rahat, yaşamak için. Hiç hata yapmadan, çalışmak lazım. İnsanların seni sevmesi için. Yalana dolana alışmak lazım. İnsanlar dürüstlük, nedir bilmiyor. Herkes menfaatı, ilke edinmiş. Hak hukuk adalet, kalkmiş aradan. Azap geleceğini kimse görmemiş. İşte çektiğımız, azap'tır dostlar. Allah rahmetini götürdü bizden. Kötülükler arttı, kalbler karardı. İçim kan ağlıyor, ne gelir elden. |
Ne hale geldim.
Düşüne düşüne, ne hale geldim. Artık dayanacak,gücüm kalmadı. Koca bir ömürün,sonuna geldim. Sırdaşım olacak,dostum olmadı.. Yaş ilerledikçe,sorun artıyor. Aradıklarını,bulamiyorsun. Dostlar birer birer,uzaklaşıyor. Yeniden dostluklar,kuramıyorsun. Samımı bir dosta,ihtiyaç vardır. Teselli olmayı,insan arıyor. Kiş mevsimi gibi,sanki her yer kar. Gönüller umutla,yazı bekliyor. Halbüki başka yaz,gelecek değil. İstasyonlar bitti,son duraktır kış. Sakın bu Dünyaya,vermeyin meyil. Gönüller çökerse,yok yapacak iş. Gençlikte bunları,bilebilseydik. Mutlaka yaşamlar,farklı olurdu. Şimdiki günleri,görebilseydik. Dert değil mutluluk,bizim olurdu. Abdulkadır yazar,derdini döker. Fazla düşünmenin,bir faydası yok. Belkide geçmişin,süçünü çeker. Kader diyeceğiz,başka çare yok. |
Ne mutlu.
Kalbi temiz olan lara ne mutlu. Onlar ki Allah'ı göreceklerdir. Merhamet li olan lara ne mutlu. Onlara merhamet edilecek tir. Yaslı olan ınsan lara ne mutlu. Yarın onlar teselli edilecek tir. Halim olan ınsan lara ne mutlu. Yer onlara miras verilecek tir. Ne mutlu salaha susayanlara. Kevser şarabından içeceklerdir. Ne mutlu sabreden fakır kullara. Onlara cenneti vereceklerdir. |
On kasım
Bugün yaslı günümüz, Atayı anıyoruz.. Onun ilkeleriyle, huzurlu yaşıyoruz... On kasım'ları sevmem, bana hüzün verirler.. Unutulan kederler, tekrar geri gelirler... Atatürk öldü amma, kalbimizde yaşıyor... Çok seviyoruz diye, Dünya bize şaşıyor... Onun ilkelerini, yaşatmak zorundayız.. Bıraktığı mırası, bilmek durumundayız... Cumhuriyeti kurdu, ummeti millet yaptı... Laiklik ilkesiyle, tarafsızlık yarattı... Bazı insanlarımız, bunları anlamıyor.. Başlar kuma gömülmüş, sağa sola bakmıyor.. Ne yazık ki geçmişi, çabuk unutuyoruz.. Söylenilen her sözü, doğru zannediyoruz. Her söz doğru değildir, bazı istisnalar var... Bu rejimle ilgili, bir takım emeller var... Türk milleti bunlara, asla tavız veremez.. Atatürk sevgisini, gönüllerden silemez... |
Sanal sevgiliye
Bu gece hep sizi düşündüm,acaba nasılsınız diye. Dedim kendi kendime,daha tanımadan bu sevgi niye. Bu bir aşk midir hayır değil ya nedir böyle aşktanda öte. Düşündüm ki bu sevgi,bizi hazırlar derin bir muhabbete. Sız asıl bir kadın olmalısınız,yaşıyorsunuz çocüklarınızla. Tek başınıza değilsiniz,teselli olun yeni dostlarınızla. Galıba biz dost olacağız,aşktan ve sevgiliden çok ilerde. İnşallah mutlu olursunuz,önünüzde olan bu uzun senelerde. Sizinle dost olabilmek,bana bir şeref olsa gerek. Sizinle bir muhabbete ve sevgiye,razı olurum severek. Ben sizi görmedim,sizde beni görmediniz elbet. Kalb gözümle görüyorum sizi,öocuklarınızla ederken muhabbet Arada bir telefonla konuşabilsek,nasıl olurdu bilmem. Birazda korkuyorum,çok etkilenirimde terk edemem. Ben kimseyi terk edemem,bu bana Allah'ı terk etmek gibi, Sizinle yazışmak ve söhpet,zevk veriyor bana ibadet gibi. Inanın son satırları yazarken,gözlerim yaşla doldu. Dedim ya rabbim af et beni,içimde kattıyyen kötülük yoktu. Ağlıyorum Derya ağlıyorum,Allah yanımdadır. Sende ağla ne olur,ağlamak seninde gönlündedir |
Sekiz mart kadınlar günü.
Kadın haklarına, sahip çıkalım Bilelim onlar sız, bir yaşam olmaz. Sonsuz bir sevgiye, karar kılalım. Sadakat olmadan, sevgi yaşamaz. Kadınlardır bize sevgiyi veren. Dertli günümüzde,olurlar yaren. Vefakar olanlar, kemale eren. Onların hakkını ödeyemeyiz. Çocuklarımıza anne olurlar. Her nerede olsa, sevgi bulurlar. Ufak bir çiçekle, mutlu olurlar. Onların hakkını ödeyemeyiz. Kadınlar olmadan, hayat çekilmez. Her derde devadır, sırrı bilinmez. Mücevher gibidir, ele verilmez. Onların hakkını ödeyemeyiz. Kadınlar olmadan, kalkınamayız. Mutlu yaşamayı başaramayız. Onları hor görüp dışlı yamayız. Billur kadehlerde, incidir onlar. Kadınlar Dünyada, çok çile çekmiş. Ezilmiş büzülmüş, her şeyi vermiş. Yinede sabredip, kaderdir demiş. En zor çilelere, katlanır onlar. Cumhuriyetimiz, kadını bildi. İnsanca yaşama, hakkını verdi. Tutsaklıklar bitti, özgürlük geldi. Bu haklardan taviz, vermeyeceğiz. |
Seni arıyorum
Arıyorum seni, bulamıyorum. Acaba nerdesin, ne yapıyorsun. Seni kimselerden, soramıyorum. Merak ettiğimi, biliyor musun. Ey sevgili dostum, artık gel bana. Bütün benliğimle, bağlıyım sana. Sevgimi kullandım, hep senden yana. Merak ettiğimi, biliyor musun. Beni böyle dertli, bırakamazsın. Sendeki sevgimi, azaltamazsın. Biliyorum bensiz, mutlu olmazsın. Merak ettiğimi, biliyor musun. inat etme artık, dön bu sevdadan. Kini ve nefreti, kaldır aradan. Sonra bizi bağış lamaz yaratan. Merak ettiğimi, biliyor musun. Seni bir dost diye, bağrıma bastım. Kalbimi sadece, bir sana açtım. Senin yollarına, sevgimi saçtım. Merak ettiğimi, biliyor musun. Telefonunu aç, cevap ver bana. İçimdeki derdi, açayım sana. O zaman belki hak, verirsin bana. Seni sevdiğimi, bilmiyor musun |
Sermaye
Sermaye ilahlaştı, dediğim dedik diyor. Arkasından gidenler, kurtuluruz sanıyor. İnanşlar yozlaşıyor, hürafeler revaşta. Gerçekler kaybolüyoy, akıl kalmadı başta. Devletimi severim, o beni sevmesede. Kanunlara bağlıyım, içim el vermesede. Sevgili arkadaşlar, aynı yolda olalım. Çıkarımız uğruna, siyaset yapmayalım. Başınızı ağırttım, kusuruma bakmayın. Mecburen yazıyorum, derdim çok ne yapayım |
Sevgili arkadaşım.
Sevgili arkadaşım, selam gönderiyorum. Merhametli kalbin var, sana inanıyorum. Hakiki dost olalım, Kinden nefretten uzak. Gerçekleri görürsek, kimse kuramaz tuzak. Hayat geldi geçiyor,sonumuz ne olacak. Bizi teselli eden,gerçek dostluk olacak. samımı davranalım,dostlarımız çoğalsın Gerçekten sevenleri,kimse yadırgamasın. Sevgi bu insanların,aşıdır ekmeğidir Barış ile kardeşlik, sevginin emeğidir. Allah’a giden yolda,sevgi olmasa idi. Ne kadar yalvarsak ta o bizi sevmez idi. Halbuki Allah’ımız,bizi ne çok seviyor. Samımı olanlara, ne isterse veriyor. İnsanları sevmeden,Allah’ı sevemeyiz. Adıl olmazsak eğer,murada eremeyiz. Bu Abdulkadır kulun,oldu barıştan yana. Sevgini benden alma,yalvarıyorum sana |
Sevgili Babam.
İbadetle geçti bütün hayatın. Dillerde söylendi,övgüyle adın. Malı mülkü bıraktın,dağlarda kaldın. Yerin cennet olsun,sevgili babam. Sen gittin gideli,ben kala kaldım. Senin boşluğunu, dolduramadım. Tatlı sohpetini, unutamadım. Yerin cennet olsun, sevgili babam. İstiyorum sana, layık olayım. Senin bulduğunu, bende bulayım. Dünya yaşantından, örnek alayım. Yerin cennet olsun sevgili babam. Dünya kelamına,yalan katmazdın. Herkesi severdin, taraf tutmazdın. Höş görülü idin,hiç kalb kırmazdın. Yerin cennet olsun sevgili babam. |
Sevgimiz sönmesin.
Yalandan dolandan uzak duralım. Verdiğimiz sözde karar kılalım. Sevilen gönüllerde kıral olalım. Sevgimiz sönmesin kalıcı olsun. Dini inançlara saygı düyalım. Hep doğrudan yana taraf olalım. Eğer yanlış varsa bulup atalım. Sevgimiz sönmesin kalıcı olsun. İnanç sömürüsü yapmamalıyız. Kimsenin ahını almamalıyız. Bizi eleştirenleri düymamalıyız. Sevgimiz sönmesin kalıcı olsun. Dini kullanarak para kazanma. Sahtekar insana sakın yaranma. Dürüstlükle aran süçlü aranma. Sevgimiz sönmesin kalıcı olsun. Ceza veren olma af edici ol. Kötülükçü değil iyilikçi ol. Mazlüm olanlara merhametli ol. Sevgimiz sönmesin kalıcı olsun. |
Siyası cinayetler.
Siyası cinayet, işleyenlere. Yardım edenlerin, sonu hüsrandır. Suçsuz yere insan öldürenlere. Acıyıp yedirmek, bile haramdır. Allah’ı sevenler, insan öldürmez. Bilirler insanın değeri çoktur. Hakka aşık olan kin bile gütmez. Zulüm ve intikam, dinlerde yoktur. Dinlere uyarak yol yürüseydik. Ayrı ayrı değil birlik olurduk. Allah’ı gerçekten sevebilseydik. Düşmanlık gütmeyip dostlar olurduk. Bu sözler sadece, bizlere değil. Semavi dinlerin, hepsini bağlar. Allah’a inanmak, bir oyun değil. Dürüst inananlar, yanlışa ağlar. Gerçekten inanan,insan olalım. Allah’ın rahmeti,bizimle olur. Yanlış yapanlara, karşı çıkalım. Samımı olursak o bizi bulur. Allah’ım yardım et, bu insanlara. Hakikati görüp iman etsinler. Bir mucize göster aldananlara. Sözde değil özde seni sevsinler. |
Sevmek
Insanları sevmek,bize görevdir. Sevelim sevilelim,mutlu olalım. Sevmek sevilmekten,daha üstündür. Bizde sevenlere,yardım edelim. Gönül zenginliği sevgiden geçer. Eyer sevgi yoksa,gönül haraptır. Sevgiyi besleyen,beyin gücüdür. Bu güce sahıpsan,gönül ferahtır. her zaman olalım,sevgiden yana. Sevgisiz bir yaşam,neye yararki. Sevgi verelimki,saygı alalım. Bilelim saygısız, sevgi olmazki. En büyük zenginlik,sevgimiz olsun. Onunla ağlayıp onunla gülelim. Bizimle beraber,oda yaşasın. Her hasattan sonra,tekrar ekelim. |
Son zamanda dostluklar.
Son zamanda dostluklar,-menfaata dayalı. Yardımlaşmalar kalktı,-her şey oldu paralı. İnsanlar her şeyden çok,-maddıyatı seviyor. Zenginler şaha kalktı,-fakırlar eziliyor. Milyonlarca vatandaş,-açlık sınırındadır. Kalkınıyoruz diye,--halk aldatılmaktadır. Fakir fukara halkın,-hiç çilesi bitmiyor. Bunun sono ne olur,-kimse umursamıyor. Memleket tehlikeli,-bir viraja giriyor. Bu virajin sonunu,-kimse merak etmiyor. Vatandaşlar olarak,-çok iyi düşünelim. Gideceğimiz yolun,-menzilini bilelim. Şanlı Türk ordusuna,-kusur aramayalım. Ordunun üzerinden,-siyaset yapmayalım. Mukaddes dinimizi,-elbet koruyacağız. Dinimizi korurken,-hata yapmayacağız. İbadetlerimizi,-höşgürüyle yapalım. Hurafelere değil,-doğruya inanalım. İnanmak çok güzeldir,-eğer dürüst olursa. İnsanı mutlu eder,-serde menfaat yoksa. |
Sorunlarımız çoktur.
Sorunlarımız çoktur, hangisini yazalım. Eleştirmekle olmaz, bir çözüm arayalım. Vatandaşlar olarak görevlerimiz vardır. Herkes kendi derdinde, düşünenimiz azdır. Hep el ele vererek Fikir üretmeliyiz, Eğitimle sağlığa çok önem vermeliyiz. Sağlıklı toplumlarda, insana güven artar. Refah seviyeleri kendi kendine artar. Toplumların refahı teknoloji ve bilgi. Biz bilgili olursak artacak bize ilgi. Ekonomimiz geri, bunu düzeltmeliyiz. Geriden gelmek olmaz, ileri geçmeliyiz. Uygar medeniyetin içinde olacağız. Başımız dik durarak taviz vermeyeceğiz. Herkesi eğitelim cahil insan kalmasın. Halk bilgili olsun ki, kimse kandıramasın. Genç nüfusumuz çoktur bundan yararlanalım. Kahve köşelerinde, gençlere kıymayalım. Kitap okumuyoruz, bu bizim eksiğimiz. Toplum cahil kalırsa, bozulur birliğimiz. Kütüphane açalım hem köyde hem bucakta. Kültürümüz yükselsin bilgi olsun revaçta. Internet kafelerde durum içler acısı. Şimdi anlaşılmıyor, sonra gelir sancısı. Gençlere iş bulalım, Boş gezmesin çalışsın. Hazır yemeğe değil kazanmağa alışsın. |
Şairler
şairler söylerler, gerçek sözleri. Kimseye kul köle, olmazlar asla. Malı mülkü şöhreti, görmez gözleri. Eğer bir toplumda, ezilen varsa. Bizim aramızda, güven olursa. Çok güzel işlere, imza atarız. Eğer bir dert gelip, bizi bulursa. Samımı sevgiyle, onu savarız. Sevgimiz olsun ki, güven duyalım. Çok güzel günlere, hayal kuralım. Bu zalim dünyaya, bağlanmayalım. Sonra bizi yakıp, küle döndürür. Acımasız hayat, eziyor bizi. Yüreğimizde var, derin bir sızı. Saltanat sürenler, görmüyor bizi. Biz onlara pırım, vermemeliyiz. Düzenimiz bozuk, eziliyoruz. Bizi ezenleri, göremiyoruz. Kendimize bir yol, bulamıyoruz. Teslimiyetimiz, nedendir bilmem. Herkes sorununu, dile getirsin. Şikayeti varsa, gidip bildirsin. Şahsı menfaate, boyun eğmesin. Mutluluk çıkara dayalı olmaz. |
Şehit kubilay.
Şehit kubilaylar,kalb lerde yaşar. Unutulmazlar sa,düşmanlar şaşar. Öyle bir yürek ki,dağları aşar. bu yolun sonunu, bulamazsınız. Kubilay'ı anma törenlerini. Şehit edenlerin,hünerlerini. Nefret kaplamıştı,yüreklerini. Onlar içimizde,kara leke dir. Bu bir zihniyet tir,kolay kaybolmaz. Bunun sahıpleri,yobazmı yobaz. Bunlar zaman gelir,olurlar canbaz. Görünüşlerine,aldanmayalım. Bazen kuzu gibi,masum olurlar. Bazen kurtlar gibi,zalım olurlar. Hep kendilerine,zemin ararlar. Dumanlı havalar,onlar içindir. Bu zihniyet hala,devam ediyor. Bu laik rejimi,kabul etmiyor. Bunu bozmak için,çare arıyor. Batıla dalmıştır,hakki göremez. Canavarlar vardır,kanla beslenir. Av bulamayınca,ulur seslenir. Bu sahtekarlar da,dinle beslenir. masum insanlara tuzak kurarak. Böyle olanlardan,uzak duralım. Saf dürüşlarına. inanmayalım. Onlar yanaşmadan,önlem alalım. İş işten geçerse çaresi olmaz. Bana darılmayın,gönlüm dertlidir. Allah'a gidilen yollar bellidir. Bazı yollar vardır,sonu sislidir. Güneş'li yolları tercih edelim |
Şiir değil öneri.
Dini konuları araştırırım,insanlar dinlerini hangi amaçla kullanırlar bakarım. Ve görürüm ki,dine hizmet edenlerin,büyük bir çoğunluğu dine hizmetin yanında Kendi çıkarlarına hizmet ediyorlar ve kendi menfaatlerini düşünüyorlar. İnsanları kendilerine inandırabilmek için Allah’ın ismini kullanıyorlar. İnsanlara gerçekleri söylemeyerek hurafelerle ve sahte hadislerle İnsanları oyalıyorlar. Bu hareketleriyle inançları ipotek altına alarak yozlaştırıyorlar.Sadece saf ve Bilgisiz insanları inandırabiliyorlar.Akıllı ve kültürlü insanlar bunlara inanmıyorlar. Bu böyle ne zamana kadar devam edecek,insanlar kakı katları nasıl öğrenecek. Veyahut inandıkları doğruları nasıl açıklayacaklar. Asırlar boyu devam eden dinlerin istismarı nasıl önlenecek ve insanlar ne zaman Tam özgür olacaklar? Ekonomi sorunları bahane ederek insanlara yeni umutlar verip onları kendi emelleri Doğrultusunda yönlendirenler nasıl susturulacaklar. Bütün bunların düzelebilmesi için yeni senenin miladın başlangıcı olmasını diliyorum. Her bireyin özgür iradesiyle sadece Allah’a inanarak ondan yardım istemelerini diliyorum Şeyhlere..dervişlere,tarikatlara teslim olanları kınıyorum.ve sadece Allah’a teslim olmalarını Diliyorum.. İklimler ayrı bölgeler ayrı kültürler ayrı örfler ayrı yaşamlar ayrıdır olsun ne fark eder ki. Bunların yanında yaratıcı güç tek tir,herkes kendi inancıyla kendi kültürüyle kendi Düşüncesiyle kendi hur iradesiyle Allah’a inanmak istiyorsa buna kim engel koyabilir ki. İnsanları kendi hallerine bırakalım herkes kendi özgür ve hur iradesiyle bildiği yollardan Allah’a ulaşmak istiyorsa bırakalım bildiği yoldan yürüsün olmaz mı ne fark eder ki. Eğer Allah kulunu kendisine yaklaştırmak istiyorsa ona kim engel olabilir ki. İnsanların niyetlerini düşüncelerini ve emellerini ondan başka kim bilebilir ki Bırakalım bu din bezirganlarını kendi pazarlarında kendi aralarında ticaret yapsınlar. Dürüst insanları inançlı insanları aldatmasınlar. Bilsinler ki eğer şeytan varsa onlara yardım ediyor onların şeytanları insanları aldatıyor… Sevgili kardeşlerim gelin birlik olalım birbirimizi sevelim ve yardımlaşalım ve özgür olalım. Her söylenen söze inanmayalım doğruları arayalım ve gerçekçi olalım. Yeni yıl hepimize mutluluklar getirsin,,Önümüz aydınlıktır kimse merak etmesin. |
Şiir sevenler.
Şiir seven insan,duygusal olur. Her nerde olursa,sevgiyi bulur. İnsanları sever,eylemez gurur. Onun aklı fikri, barıştan yana Barışı seversek,mutlu oluruz. Düşmanları değil,dostu buluruz. Nerde haksızlık var,orda dururuz. Haksızlıkla savaş,işimiz bizim. Şahsı menfaatı,düşünemeyiz. Haksızlık yapmayı,beceremeyiz. Çalıp çırpanlara,odun vermeyiz. Sevmediklerimiz,onlardır bizim. Dostlarım bu yolda,devam edelim. Sonumuz aydınlık,bunu bilelim. Gerekirse biraz,çile çekelim. Çile çekilmeden,hakıkat olmaz. Devletimiz bize,yetişemiyor. Feryatlarımızı,işitemiyor. Yinede bu yolda, çare orıyor. Düşüncemiz olsun, devletten yana. |
Şiirin bir dili var.
Şiirin bir dili var,o dilde konuşalım. Savaşlar sona ersin,barışta buluşalım. Politika siyaset,işimiz değil bizim. Yanlış olanı görmek,amacimiz dir bizim. Vatandaşlar olarak,adalet istiyoruz. Adaletsiz olmanın,sonunu biliyoruz. Bir ülkede insanlar,ihmal ediliyorsa. Huzur ortadan kalkar,önlem alınmıyorsa. Türk milleti cesurdur,her cefaya katlanır. Kimseye köle olmaz,her yargıda aklanır. Avrupa ülkeleri,bize yanlış yapıyor. Yandaşlarına karşı,taraflı davranıyor. Ortaklar arasında,ayrılık olmamalı. Herkese ne olduysa,bizede o olmalı. Sabırla bekliyoruz,bakalım ne olacak. Üyeler arasında,kim kazançlı çıkacak. İyi niyetimizi,istismar etmesinler. Onlarsızda yaşarız hiç merak etmesinler. |
Şiirle uğraşanlar
Şiirle uğraşanlar, duygusal olur. Kötülük yapmayı, düşünemezler. Düşünceleri hap,doğruyu bulur. Zalım ınsanları,asla sevmezler. Şiirler insana,mutluluk verir, Dinleyen gönüller,sevgiyle dolar. Dargın olanlara,bir yol gösterir. Düşmanlıklar biter,dostluklar başlar. Şiir yazanlara,moral verelim. Neşeli olsunlar mutlu yazsınlar. Onlar duygusaldır,dikkat edelim. Höş sözler söyleyip,gönül alsınlar. Şairler toplumun yıldızlarıdır. Onlar yol gösterir,bizler yürürüz. Bize yol göstermek,taktırlarıdır. Bazı yanlişları biz höş görürüz. Her duygusal insan,şiir yazamaz. Onunda belirli,kuralları var. Sözleri yazdıran,öğretmen olmaz. Bu yetenek onun genlerinde var. |
Şiirler anlatır
Şiirler anlatır, gerçek sözleri. Okunup geçse de, kalır izleri. Anlatır sevenle sevilenleri. Şiir okuyarak mutlu olalım. Mutlu yaşamanın sırları vardır. Kini ve nefreti ortadan kaldır. Her işin belli bir sebebi vardır. Karamsar olmazsak, mutlu oluruz. Sevgisiz yaşanmaz, bunu bilelim. Mutlu olmak için, gayret edelim. Bizi seviyorlar, bizde sevelim. Sevgisiz gönüller virane olur. İnsanın gayesi sevgi olmalı. İnsanları sevip gönül almalı. Ona buna kızıp kalp kırmamalı. Kırılan kalplerin tamiri zordur. Seni seviyorum ey yüce Tanrım. Sana yalvarırken secdede anlım. Senin varlığınla çarpıyor kalbim. Sevgini bizlerden eksik eyleme.. |
Şiirler yazıyorum.
Şiirler yazıyorum,dost’lar okusun diye. Sevgi ve kardeşliği,düşünmeyelim niye. Hepimiz bu ülkede,beraber yaşıyoruz. Bazı yanlışlıklara,bakıp şaşırıyoruz. Kimseyi eleştirmek,haddimiz değil bizim. Doğrular öne geçmez,eğer yok ise azım. Siyası görüşümüz, tek taraflı olamaz. Halkı düşünmeyenler,iktidarda kalamaz. Şair'ler şiir yazar, menfaat beklemezler. Bazı yanlışlıkları,görmeden geçemezler. Halkın çektiği çile,bizi düşündürüyor. Büyükler küçükleri,her zaman sömürüyor. Bu yoksulluk bu çile,kaderimiz olamaz. Hiç kimse bu konuda,bize baskı yapamaz.. Adaletimiz işler,zengin olandan yana. Bu gerçek değil midir,bir cevap verin bana. İnsanlar arasında,eşit davranmalıyız. Parayı pulu değil,hakkı aramalıyız. İnanan inanmayan,amacımız bir olsun. Kanunlar karşısında,yargımız eşit olsun. Devlete inanalım,oda bizi korusun. Yanlışları görelim,işler güzel yürüsün. Yanlış yapanlar olur,bunları dışlayalım. Şanına şöhretine itibar etmeyelim. Bunları yazdım diye,kusuruma bakmayın. Beğenmeseniz bile, yabana da atmayın. |
Şiirsel dua
Allah'ım ne olur yardım et bana. Bütün kalbim ile,inandım sana. Her zaman olmuşum,doğrudan yana. Beni kendine dost,eyle Allah'ım. Lüzümsuz işlerden,alı koy beni. Her zaman kalbimle,anayım seni. Dostlarımı eyle,seni seveni.. Beni kendine dost,eyle Allah'ım. İstiyorum seni memnun edeyim. Beni sevdiğinden,emin olayım. Sevmediklerinden,uzak kalayım. Beni kendine dost,eyle Allah'ım. Yaşadığım sürece sihhat ver bana. Dert veripde derman,aratma beni. Bilmediklerimi,sen öğret bana. Ben kendime veli,eyledim seni. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:12 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.