![]() |
Evin Uzaklarinda
Yakin mesafe evin uzaklarinda Dogudan batiya yavas akan nehrin Uzerinden gecen parcali bulutla Sisli doruklari asma koprulerin Desen desen dalgalar sahil boyunca Okyanus avuclarinda sanki demin Mesafesini olcerken uctan uca Ebedi mahkum oldugumuz bu yerin Sahaneydi cikarken daglara Selvi agaclari esliginde serin Bir kus bakisi gozlerinde manzara Ruyasiyla demir almis gemilerin Zihni Ozselmanoglu |
Eylul
Karanlik agir basiyor gunduze, Devrilmis gidiyor koskoca sene. Beklemeden gelmis aylardan eylul, Gunler kisaliyor her gecen saniye. Zamani solmaya yaklasan gul, Fayda etmedi ne yaptiysa nafile. Koklanmak isterdi yazda sumbul, Farketmedi onu kimse belki de. Sonunda hakim oldu dogaya guz, Dudaklarimda ruzgardan buruk bir nagme. Kalmadi ciceklerde o gulen yuz, Yagmur ziyaret ediyor buralari gene. Sensiz ilerleyen zaman sessizliginde, yapraklarin dokuldugu bu karanlik mevsimde, Ve yekpare bir anin etrafa dagilan huznuyle, Yine de senle gecen yaz vardi gonlumde. Zihni Ozselmanoglu |
Gece Hayati
Felekten bir gece daha caldim, Sefasini suruyorum hayatin. Bir elimde icki diyerinde sigara, Arkadaslarla bir olup cene caldim. Alistim bu arada gece hayatina, Cok denedim onsuz yapamadim. Hayattan zevk almak eger buysa, Aylik maasimi bir anda harcadim. Her kim kurmussa bu duzeni, Isbirligi icinde vesveseci seytanla. Icki ve kumarin cok agirdir bedeli, Faydasi yok ugrasma sen haramla. Zihni Ozselmanoglu |
Gece Ve Sen
Etraf sakin herkes uykuda Kalmissin bas basa sen geceyle Endamin ulasiyor gokdeki yildizlarla Guzelsin yakisiyor giydigin siyah elbise Gece almis seni yavasca kollarina Tatli bir tebessum aksediyor yuzune Meydan okuyorsun adeta gecen zamana Mehtabla ay dans ediyor ahenkle Cikariyorsun git gide gecenin zevkini Yururken aksamin tukenmeyen yollarinda Harab etmis cilvelerle kendini Kaybolmus halde buyulu ruyalarda Zihni Ozselmanoglu |
Gecen Zaman
Sesiz gecen zaman icinde sade Donme dolap gibi akan devran Gonca gul kadar zarif ve ince Bir cig gibi buyuyor icimde sevdan Agir agir gunduzu orten gece Sanki geri doneceksin gibi her an Yanip kul olmus eski bir mesele Oyle vakti kuytu golgede hulyan Bir yaz vardi terk edilmis mazide Guz anlasiliyor kurumus yapraklardan Yeni bir gun uyanirken uykudan hasret kaldim askla evelki gunlere Zamanla alistim sensiz gecen vakide Yaz ve gul askimizdan arda kalan Ara sira karisan hayaller icinde Ask ve beyhude gecen zaman Zihni Ozselmanoglu |
Gecmisde Bir Gun
Eger istemeden gecmisde bir gun, Kirmissam kalbini inan uzgunum. Sen baharda acan nadide gulsun, Bense hayata kuskun. Ceylan gozlerinden akarken yaslarin, Azabini cektim inan her damlanin. Sen kelebek oyle mahzun, Bense yasiyorum icimde huzun. Arka bahce serin aksamlarin, Bin parcaya bolunmus hatiralarin, Sen en guzeliydin ruyalarin, Bense esiri oldum kabuslarin. Hala yakinsin sanki dun, Siyah gozlerinde aski gorurdum. Sen kalbi kirik buralardan goctun, Bense saymadim kac defa oldum. Zihni Ozselmanoglu |
Genclik
Olsemde gam yemem artik dunyada Genclik birakmis cekip gitmis coktan Sirma saclarimdan eser kalmadi basimda Gercekmi bu yoksa acayip bir ruya Kemiklerim sizliyor soguk havalarda Yag birikmis gobegim civarinda Tig gibi delikanli degilim artik ruya bu elbet uyanirim sabaha Alamiyorum bir turlu etkim altina Ne kadar ihtirasla baksam genc kadina Yakisikli zamanlar goctu hayatimdan Aslinda bunlar yoktu hic hesapta Zaman gecer bakmaz kimsenin yasina Bas rolde degilim artik hayat oyununda Herkes gecermis bu kisa yoldan Unutma yasiyoruz fani dunyada Gencligim oldu guzel bir hatira kendimde aradim bulamadim hic hata Derin uyukuda yaklasiyorum sabaha Sanki beni biri uyandiracakmis gibi guya Zihni Ozselmanoglu |
Gonlunu Ac
Gecenin buyusuyle ezelden yorgun, Sabahin isiklariyla gozlerini ac. Mahmur gozlerinin huzunuyle solgun, Seni rahatsiz eden ruyalardan kac. Kirik dallariyla bir kosede ulu, zamanla sirdas olmus yasli agac. Sana askin verdigi gizemle dolu, Kalplerdeki kedere biraz nese sac. Kendiden aheste hava gorkemli, Ruzgar daha sakin yerlere muhtac. Haz icinde kaybederken kendini, Sabahla gelen aska gonlunu ac. Zihni Ozselmanoglu |
Gozler
Mavi yesil renkli, Bakislari zevkli, Ara sira gizemli, Buyuyle bakar gozler. Kimlerinin yerinde keyfi, Tepeden gorduler fakirleri, Bayagi derindi cepleri, Kibirle bakar zengin gozler. Icinde seytanca dusunceleri, Icten pazarlikli ve sinsi, Aklina koymus mahvetmeyi, Kotulukle bakar kem gozler. Aralarinda ender guzeli, Begendikce karsi cinsi, Alimli bir ceylan gibi, Ask ile bakar gozler. Acilirken agir kirpikleri, Karsisinda gorur seheri, Acarken kirmizi perdeleri, Sabaha bakar gozler. Zihni Ozselmanoglu |
Gozler
Mavi yesil renkli, Bakislari zevkli, Ara sira gizemli, Buyuyle bakar gozler. Kimlerinin yerinde keyfi, Tepeden gorduler fakirleri, Bayagi derindi cepleri, Kibirle bakar zengin gozler. Icinde seytanca dusunceleri, Icten pazarlikli ve sinsi, Aklina koymus mahvetmeyi, Kotulukle bakar kem gozler. Aralarinda ender guzeli, Begendikce karsi cinsi, Alimli bir ceylan gibi, Ask ile bakar gozler. Acilirken agir kirpikleri, Karsisinda gorur seheri, Acarken kirmizi perdeleri, Sabaha bakar gozler. Zihni Ozselmanoglu |
Gun ve Aksam
Hazirliksiz yakalandim sicak gunlere Muhabbet derin ickiler elde Hic ses etmeden etraftaki esyalar Kulaktan kulaga gezen dedikodular Sicagin erisemedigi kalin golgeler Yukselir semaya sevincli hengameler Bir kosede yalniz sen ve kendim Defalarca onumde renkleri degisen mevsim Konusmaya calisirken kahkahalar icinde Ve sahid olurken askin sekline semaline Bir cig gibi nemli ayni zamanda islak Dudaklardan dokulen kelimeler gibi sefkat Buyulu bir anda yaslanmis kollarina Gullerle uyumlu gecen zamana Sicak hava ve icindeki dayanilmaz sehvet Gunesin oksadigi vicudundaki zerafet Ruzgarin kiskandigi safran kokulu saclari Simsiki sardim askla gelen bahari Yaklasan aksamda sesiz huzun Ve ruzgarin oksadigi o guzel yuzun Buyulu avize gibi yansiyor mehtabdan Bu askin anlatmak istedigi kavram Mahmur gozleriden suzulurken aksam.... Zihni Ozselmanoglu |
Gunun Sonu
Sonuna geldik bir gunun daha, Yorgunluk cokuyor ustune sehrin. Evine varmak istiyor isinden cikan, Ne guzeldi gun batimi ufukta. Telas bttmis insanlar cekilmis huzura, Yandi birer birer sokak lambalari. Halinden memnun olan olmayan, Gomuluyor gecenin karanligina. Zihni Ozselmanoglu |
Gurbet
Bir gun alip basimi cekip gittim gurbete Suzlurken yanaklarimdan husranla yaslar Gozumu kirpmadan gecen onsekiz sene Tesellim oldu gurbette yasadigim asklar *******in verdigi yasemin ozlemiyle Bir masal gibi geciyor buralarda yazlar Ezelden ziyan olmus saf gencligimle Yagmur bir baska sekliyle etrafa yagar Zaman aldi birbirimize alismak seninle Sahidim oldu saclarinla eylenen ruzgar Ugrasip para kazanmak alin terimle Konca gullerle o an yekpare bahar Yuzundeki isikla degisen her mevsimde Gozlerinde isildar gokyuzundeki yildizlar Gul nagmesi gibi acilip sacilan gonlune Asik oldugum gunler gurbette baslar Zihni Ozselmanoglu |
Gurbetin Zindanlari
Tanima serefine eristigim o guzel gunu Seni sevdim hemen hic kirpmadan gozumu Gosune takilmis kirmizi bir ruzgar gulu Gurbet beter ediyordu yuzundeki huzunu Omrumun korpe zamanlarindaki hatiralar Kac defa yasadi gozlerinde ikinci bahar Anladim dostum degildi buradaki insanlar Nisan yagmurlari kadar kisaydi gurbette asklar Yagmurlu havalarda savrulur nem kokulari Seyir ederken dusen kuru guz yapraklarini Yanaklarindan suzulurken usulca gozyasilari Gencligimi harab etti gurbetin zindanlari Zihni Ozselmanoglu |
Gurbette Anne Ozlemi
Yasasaydin ne olurdu sanki benle Acisi hafifletirdi belki gurbetin Saclarini oksardim iki elimle Seslenirdi bana merhametle sesin Ayri durmak da varmis kaderimizde Sensiz tadi olmaz bu acayip yerin Merak etme bir gun kavusuruz senle Yeter ki allahim iyiligini versin Omrumuz sona gelip tukendiginde Cennet olacak her kosesi mahserin Yine de sen benden umudunu kesme Annecigim inan seni cok ozledim Zihni Ozselmanoglu |
Guya
Inanilmaz bir ruya gibi Yasarken aski uykuda Gormesin gozlerim seheri Askin buyusu bozulur sonra Eskalin belli belirsiz uzaklarda Endamin tipki hayal ettigim gibi Mevsimin yonlendigi zaman bahara Sanki tozpembeydi o anda dunya Ask ve elindeki sihirli deynegi Dokundu hafifce haz sacildi ruhuma Bana istahla bakan o gozleri Ucup gidiyorum uykudan mutluluga Seni sevmek yeter bana ruyada Hatirlasam bile aci gercegi Bu hayaller icinde yasadigim askta Guya sende sevmistin beni Zihni Ozselmanoglu |
Guzel ve Ayna
Sabah misil misil uyuyan guzel Hemen karsisinda gizemli ayna Davet ediyor ruyalarima gel Gecen yillari hayatindan sayma Ask bir misal gullerle kapli her yer Yari dogru yari hayal kafamda Ayna der senden baska yoktur guzel Kuru bir tebessum dudaklarinda Zihni Ozselmanoglu |
Guzeller Guzeli
Sen mujdeli sabahin aydinlatan gunesi Sicak yaz gunlerinin mehtabli *******i Sen guller Gibi acan guzel kirmizi renkli Koklamaya doyamadigim yabani kir cicegi Sen sevilmeyi hak eden guzel hanim efendi Aklimi basimdan aldin buymus askin bedeli Ask tadidir hayatin olmaz yalani gercegi Sen cigerimin tenefus ettigi en guzel nefesi Sen ve isik sacan o guzelim gozleri Seninle birlikteyken carpan kalbimin sesi Endaminla yururken vicudunun golgesi Sen neymissin be guzeller guzeli Zihni Ozselmanoglu |
Guzelligini Kiyaslarken
Kiyaslarken guzelligini mehtabin isiklariyla Gozlerine yansirken sabah ve aksam Seni sevmenin yere goge sigmayan istahiyla Bir gulle gonlunu haberdar edsem askimdan Gumus renkli mevsimin degisen simasiyla Ruyalarima girip sabahlari beni uyandirsan Acarken perdeleri ince zarif parmaklarinla Mubarek isiklar altinda daha guzelsin sabahtan Hayalinde yasadigin buyuk askin havasiyla Kendini kaybetmis seninle o anda yekpare zaman Endaminin verdigi yasemin kokulu garip edasiyla Saclarinin her teli savruluyor serin ruzgarlardan Askin magdur biraktigi kalblerin pismanligiyla Vazgec artik kendini gorme dev aynasindan Icinden bal akan kurumus sahvetli dudaklarinla Memnun olurdum yanagima bir opucuk kondursan Zihni Ozselmanoglu |
Havadan Bir Yasam
Devlette bir isim vardi havadan Kalmadi ne mal ne de mulk babadan Gecinip gidiyordum aylik maasimla Yetmese bile gozum yoktu haramda Sukur ediyorum yasadigim hayata Saglik ve huzur onemlidir paradan Evlenip boynu bukuk gittim buralardan Hic donup de bakmadim ardima Umutla actim penceremi sabaha Basimi egip hep calistim durmadan Sonra karistim coluk cocuga Bir kizim oldu digeri oglan Siir yaziyorum bos zamanlarimda Yoktu onlardan pek de anlayan Misralar dokuluyor kurumus dudaklardan Bazen konusu olur gozyaslarimda Bir sikinti basar beni bogan Alir goturur uzaklara zaman zaman Memnundum yillar once tanidigim kadindan O da nasibini aldi yasadigim hayattan Zihni Ozselmanoglu |
Huzun
Ufkun otesinde yukselen gun Tahmin etmek zor ne kadar omrum Sevmisti seni bir zamanlar gonlum Ah o tatli hatiralar ve huzun... Yanimdayken kimseyi gormezdi gozum Birakip beni nerelere gittin be gulum Akan yaslari silmekten mahvoldu yuzum Ah o tatli hatiralar ve huzun... Bir gun belliydi gelecegi guzun Agaclardan dokulen yapraklar uzgun Ask terkedip gitti oyle kaldim mahzun Ah o tatli hatiralar ve huzun... Zihni Ozselmanoglu |
Icinde
Yesil balkonun ardinda acilan pencere Gozlerin kapali uyuyorsun haz bicimde Endam, guzellik ne ararsan sende var Bende ozlem sen pembe hayaller icinde Prenses gibi gelen sabah dibinde Kalk aynada muhtesem vicudunu izle Saclarinda yasadigmiz baharin kokusu Bende hasret sen guzellikler icinde Bir gul gibi hayalin arka bahcede Arzularin tasmis masmavi denizlere Sen baktikca hayert icinde aynalar Bende sevda sen ruyalar icinde Saclarini tararken oturmus vaziyette Meydan okuyorsun yuzunde tebessumle Yesil balkonun ardinda bekleyen umutlar Bende ask sen guller icinde Zihni Ozselmanoglu |
Isik
Geceye hakim aydinligi mehtabin Seffaf sulardan akseden ince isik Omur ve gelecekte yasanmayanin Bilmece ruya gibi karmakarisik Sonbaharda yalniz kalan sarmasik Hisseder acisini hasin ruzgarin Kabir sesizliginde huzunle aglar Beyazlar icinde zarif ve sik Herhangi bir seher vakti mor rengin Mutlu sona ulasmayan kalpler kirik Gunduzleri yasanan yasak sevdalar *******i ruyalar yorgun ve tutsak Askla para arasinda bocalayan yasamin Guz ruzgarindan nasibini alan yaprak Sonra gullerle kucaklasan bahar Agir geceye hakim mehtap parlak Sabah rehberidir yeni umutlarin Sular mevsimden hafif bulanik Saklanmis sirlar altinda yildizlarin Hayali gercek yapan mubarek isik Zihni Ozselmanoglu |
Isiklar Altinda
Isiklar altinda degisirken saclarinin renkleri Mevsimlerle nesir sanki gecerken yillar Bir ruya icinde ozlerken evvelki gunleri Kanat sakirtisi yankilanir ucarken kuslar Gokle denizin birlestigi yerdeki iki mavi Aksama yakin vaktin huznuyle buliusurlar Mazide bir askin kalbinde biraktigi izleri Izah ediyor yanaklarindan suzulurken yaslar Solarken sen gunden gune yorgun bir gul gibi Anlamsiz ruh halinde dokulurken yapraklar Askin hukum surdugu romantik bahceleri Saclarinla beraber oksardi serin ruzgarlar Zihni Ozselmanoglu |
Istanbul'da Eski Zaman
Allah eger nasip ederse Belki bir gun ordan yolum gecer Bogazdan yukselen esintilerle Ruyani gorduydu yuce peygamber Zafer mujdeler tekrar gozlerinde Tarih icinde cami medreseler Iki kita baglanir koprulerinle Ezanlar okunur allahu ekber Ismini bir baska anar gecmisle Unutmadi seni hiristiyanlar Hukmederken karadan gemilere Gonlunde hala sultan mehmet yasar Semalarini actin hazerfene Ucururken onu serin ruzgarlar Destan oldu ayasofya dillere Sahibiydi yillarca bizanslilar Bir baska ihtisam sultan ahmet’de Sinan devrinde harika eserler Seni gormek isterdim sevgilimle Insallah rabbim bir gun nasip eder Bahari yasadin lale devrinde Ardindan her cesit kanli isyanlar Son halifeyi gonderdin surgune Ah istanbul tarih seninle baslar Zihni Ozselmanoglu |
Isterdim
Isterdim mevsimle acan guller gibi Sacilsin etrafa ask ve nese Kovalarken hayalimdeki guzel gunleri Acilmak mavi engin denizlere Isterdim arinin bal aldigi cicekleri Koynuma alip uyudugum gecede Yeniden sevmek hayati ve seni Yaprak yaprak dokulen ruya icinde Isterdim gormeyi ask icinde gozleri Tipki semalar gibi masmavi renkte Senle bulutlar uzerinde yurumeyi Son yolculuk huznuyle edebiyete Isterdim askinla gormek mevsimleri Billur bir su gibi akan seneler icinde Hatiralar ve giden sayamadigim renkleri Terkedip beni gitmeselerdi keske Zihni Ozselmanoglu |
Kar
Yagiyor gokten ince ince kar, kaplamis dogayi parlak beyaz. Kar topu oynuyor sokaklarda cocuklar, Kirip geciyor suratlarini ayaz. Ucusuyor taneler pamuk gibi havada, Bugulanmis penceremdeki camlar. Agaclarin dallari kaplanmis karla, Sakin bir sekilde esiyor ruzgar. Soguktan titriyor gecenin kemikleri, Buram buram duman kokuyor bacalar. Kar yagmadan coktan ucup gitmis kuslar, Bir hayal olmus sanki gecen yaz. Zihni Ozselmanoglu |
Kara Bir Aksam
Disarida sert esen ayazdan Coker kalplere kara bir aksam Duvarda gezer esyadan golge Uyurken sakin dolap cekmece Lapa lapa kar gecer sokaktan Billur taneler parlak isiktan Kirli duman havaya karisir Isi kaybolur goge ulasir Kis anlasilir esen ruzgardan Kalpdeki askdir esas isitan Kuskuyla ilerler zaman belli Kisalir git gide gun mutdedi Yaratir seni cilesi kulun Yuzunu oksar eli yagmurun Zihni Ozselmanoglu |
Kim Bakar
Zarif yeni acmis gul kadar Senle alem bir baska bahar Saclarini aheste ucururken ruzgar Gozlerin mavi kiskanir okyanuslar Guzelsin dilinden sanki bal akar Askla beraber gecirdigimiz sicaklar Teninden havalara dagilirken kokular Ask sorhosu gibi bir baska yazlar Silkele gonlunu sacilsin sevdalar Kollarida olmak benim icin intihar Su gibi akip giderken yasadigmiz zamanlar Sen yanimdayken baskasina kim bakar Zihni Ozselmanoglu |
Kimsesiz
Kimsesiz kalmis dunyada, Uzanmis kirsik yatagima, Gozlerimi dikmis tavana, Buzulmus titriyor bedenim. Matem renkli selviler, Ay isigi suzulmus dallarina, Oynuyor pencerede golgeler, Sesizlik icinde kendim. Gercekle karisik hayaller, Caresiz kistirilmis kapana, Gecmis tatsiz olsada, Aci gunleri ozledim. Karanlik nini soyler, Anilar toplanmis odamda, Dalarken hazin uykuya, Yine de seni sevdim. Zihni Ozselmanoglu |
Kirmizi Perde
Sabaha merhaba dedigin pencere Ruzgarla dalgalanan kirmizi perde Gunesli bir gun keyfin yerinde Bakiyorsun uzaklardaki aska ozlemle Tilsimli bir anda acarken perdeleri Yuzunun o anda degisen hali Odaklanmis vicuduna sabahin gunesi Nur icinde ve son derece ilahi Etkisinde kalmis buyulu ruyalarin Gecerken icinden hayirli aksamlarin Ulasmadan doruklarina gelen sabahin Sana ait ruyalar bende hatira kalsin Zihni Ozselmanoglu |
is Aylari
Kis aylarinda dayanilmaz soguklar Cimenler uzerinde kirik agac dallari Bakire beyaz renginde yagarken karlar Her tanesi icin melekler sanki aglardi Sen titrerken aklinda daima yalanci bahar Gozlerinin icinde gulumserken guz yagmurlari Kisa suren gunduzden galip cikar aksamlar Uzum baglarindan suzulur sessiz cig damlalari Gonlum bin parca esen ruzgarla aglar Sen hakliymis gibi anlatirken evvelki anilari Soguk gunlerin esliginde yasadigim asklar Yerinde kim olsa kalbimi kirdigini anlardi Aci bir ask sanki iskence kisla bereber aylar Icinde yagmur kar ve siddetli ruzgarlar vardi Aksederken yuzunden kisin getirdigi soguklar Dudaklarinda huznuyle sanki askin izleri kaldi Zihni Ozselmanoglu |
Koklarken Gulleri
Koklarken bahardan kalan gulleri Henuz dogarken sabahin gunesi Doga canlandi aydinlandi tanyeri Karsimda gulumsuyor askin hayali Hayal gibi olsada hep seni sevdim Sevgilim sen guller kadar guzeldin Inanmak isterdi beni sevdigine kendim Bahar asklarin yasanacagi bir mevsim Hayran kaldigim guzelliginin doruklarinda Bu oyle bir duygu ki her sey bambaska Eger senin de gonlun raziysa musterek aska Mutlulugu aramayalim birbirimizden baska Koklamak istiyor baharda gonlum seni Oksuyor yuzumu hafiften sabah meltemi Sen istahla acan ciceler kadar gizemli Sevgilim askinla unutuyorum butun dertlerimi Zihni Ozselmanoglu |
Lanet
Bu sevda bana yetti de artti, Yillar oldu elim degmedi tenine. Askin kokusu icimi karartti, Kahrettim seni bekledigim her gune. Sevmistim seni lanet olasi, Sense baktin kendi keyfine. Esir aldi beni *******in karasi, Utancimdan bakamadim askin yuzune. Inkar etmem ask her zaman vardi, Yalnizca tarifi uymadi hayalime. Demek ki bu sevda bir anlikti, Asklarin en guzeli masallarda kaldi. Zihni Ozselmanoglu |
Mavi
Gunlerden bir gundu acilmistim denize. Yazin kokusu kalmisti sanki, Coktan terkedip cekip gitsede. Gunesli bir gundu hava sutliman, Dalmistim o sonsuz engin maviye Ugurlayan bir allahin kulu yoktu, Ardimda bos kaldi tahta iskele. Yelkenleri actim ruzgar costu aniden. Gitmek istedigim o mazinin icinde, Her zaman bir yer vardi sakli hayalimde. Cevirmistim gemiyi olur olmaz bir yone, Ne kara, ne bir ada, hic cikmadi onume. Martilara anlatacagim hayli coktu, Yelkenler fora gidiyordum aheste, Dogrusu asiktim ben o guzelim maviye. Zihni Ozselmanoglu |
Meltemlerin Muammasi
Sahillerde billur halindeki kumlar Eliyor dort bir yana sanki zamani Bir gemi icinde dolastigimiz adalar Aksederdi gozlerinden bunaltici yazlari Kuytu golgede seninle nesir hulyalar Ihtisamla seyir ederken garip ruzgarlari Yuzunde tebessum dokulurken yapraklar Ucusan saclarinda siyah rengin tonlari Denizin cazibesiyle eylenen dalgalar Mubarek isiklalarin sanki odak noktasi Mavi gok altinda muhtesem turkuvazlar Ask yonetiyor o anda gemi ve tayfalari Ayrilmis irili ufakli mesafeyle adalar Cicek kokulari kaplamis her kose bucagi Buyulu bir cember icinde vakit su gibi akar Urpertirken vicudunu meltemlerin muammasi Zihni Ozselmanoglu |
Merhaba
Merhaba ask, seni cok ozledim, Sormadim bunca zaman nerelerdeydin. Huyun degildi geri donmek kimseye, Belki sebebini hic merak etmedim. Yas tutum ama karalari giymedim. Guz gecti ruzgarini hissedmedim. Hakkimdi elveda sakin gecede, Belki senin kiymetini hic bilemedim. Donecegne inandim ileride bir gun, Yolunu gozledim birakmasa da huzun. Seni yasadim, kalmadi yalniz sozde, Belki kiymetimi anlayip dondun. Yanimdaydin yine ellerimde ellerin, Bakalim kimlerle gonul eylendirdin. Belki yuz vermedin hic bir kimseye, Belki de sen beni hic sevmedin. Zihni Ozselmanoglu |
Meydan Okuyorsun Aska
Gencsin sigmiyorsun ele avuca Birak saclarin oynasin ilik ruzgarla Yuzune isigi yansiyor mehtabin Bir ciglik gibi icindesin sedanin Fezadaki ay kadar saf ve temiz Gozlerinde dalgalanir masmavi deniz Yurudukce endaminla on bahcede Adeta cicekler sana ediyor secde Endamin guller kadar baska Guzelliginle meydan okuyorsun aska Zihni Ozselmanoglu |
Muhacirin Aski
Tahta salincakta savruluyorsun ileri geri Bahar geldi guller istahla tekrar yeserir Masum yuzunle beraber hayal ederken seni Ask zaten denizden esen ruzgarlari icerir Manzaralar arasinda fark ederken gozlerini Icimden bir ses sana sevgilim diye seslenir Romantik anlarda hazim ederken sozlerini Tabiat goz kamastiran sekliyle acayip yesillenir Oyle bir duygu ki yoktur daha esi bezeri Gul rengindeki nagmeler elbiseni kirletir Endaminla basim doner puslandirir cicekleri Gonlum seni sezdikce festivaller gibi senlenir Alem ask sarhosu sanki ezelden serseri Ruzgarlar ruhunun derinliklerini urpertir Pembe fantaziler icinde kaybederken kendini Ben yalnizca sana hayran zavalli bir muhacir Zihni Ozselmanoglu |
Mumkun Degil
Donmek istiyorsun gecmis gunlere Biliyorsun mumkun degil uzgunum Genclik cagi bir hayal gozlerinde Gidemezssin geriye vazgec gonlum Hayal meyal anilarla mazide Guzellerin gonlunde acan guldun Bazen kalbin yalniz kaldi huzunle Bazen kalp kirdin sevgilini uzdun Her sabah yalanci ayna icinde Mevsim renginde kir saclari gordun Yaslanmaktan baska bir tercihin de Allahin emri kacinilmaz olum Zihni Ozselmanoglu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:17 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.