![]() |
Cezalıyım
Seninle bahar geldi sanmıştım Çiçekler gök kuşağı gibi Renk renk açtı dünyamda Oh! artık mutluyum derken Yine tüm renkler siyah ve gri Yok, yok sadece dünyaya gelmişim Yaşamın güzelliklerine karşı cezalıyım Mutluluk bana göre değil Ben yaşama karşı cezalıyım Çiğdem Çimen |
Damarlarımda Dolaşıyorsun
Melankolik bir hal aldı beni başladım sevgi yumaklarını ellerimle örmeye yaşama dair,sana dair kanatlandı uçuyor sanki düşlerim al yuvarlarımda sızıyor sevgin dedim ya melankolik bir hal aldı beni yüreğimde bir aşk türküsü söylenmekte yangının orta yerine düştü sanki dal dal sevgi çiçeği derliyor yüreğim gönlümde garip bir sızı duyuyorum dedim ya melankolik bir hal aldı beni yüreğimde bahar yeşili umutlar yeşeriyor göz yaşlarım nisan yağmuru gibi yağmur sonrasında kokan toprak misali sevgi kokuyor aşk içiyor sanki yüreğim dedim ya Melankolik bir hal aldı beni Çiğdem Çimen 13.45 Emirgan Çiğdem Çimen |
Çok Geç Kaldın
Geldin mi can Bitirdin mi içimdeki özlemi Görebiliyor musun Gözlerimdeki ışığı Duruyor musun hala yüreğimde Ellerin elerimde iken Kalbimin sesini Duyabiliyor musun Gözlerim gözlerine Takılı kalıyor mu Yürüdüğümüz sahil Ayak seslerimizle coşuyor mu Martılar kanat çırpıyor mu Alkış tutuyorlar mı Sevdamıza Radyolarda Şarkılarımız çalıyor mu Senin için şiirlerde Fal tutuyor muyum Dudaklarım söyledi mi O tek heceyi Evet geldin can Geldin ama Çok geç kaldın Sen benden giderken Öldürmüştün içimdeki seni Şimdi Kabri ziyarete mi geldin Geldin ama can Çok geç kaldın 16/01/2007 02.15 Emirgan Çiğdem Çimen |
Dile Geldi Ezberim
Eski bir şarkısın sen yüreğimde Seni söyler gönül çekip gitsen de Parlayan yıldızsın bu gönlümde Gözlerimde ışığı sen söndürsen de Sen yaşam sevincim tek varlığımsın Hüzün denizine dalıp gitsem de Kadere inat sen tek sevgimsin Vaz geçemiyorum çıkıp gitsem de Sen kara sevdamsın benim nefesim Katra katra ben yok olsam da Sen aşkı anlatan sesimsin benim Sevdamı içimde sen öldürsen de Ben gezdiğin yolda yeşil çimendim Sen basıp çiğneyip beni kurutsan da Ben dört mevsimde hep gül bahardım Soğuk kara kışa sen çevirsen de Ne kadar tanıdık söylediklerim Bunlar benim olup kaybettiklerim Sen bana aldırma ezber kalanım Dizelere geldi bu yaşadıklarım Çiğdem Çimen |
Dizelere Geldi Yürek Dilimden
Eski bir şarkısın dinler yüreğim Seni söyler yalnız çekip gitsen de Parlayan yıldızsın akar feleğim Gözümde ışığı sen söndürsen de Sen yaşam sevincim sensin varlığım Hüzün denizine dalıp gitsem de Tek sevgimsin inan yürek darlığım Vaz geçemem senden çıkıp gitsen de Sen kara sevdamsın bilki nefesim Katre katre akıp içime dolan Sen aşk ın anlamı yürek kafesim Eski sevdalarda açıp ta solan.... Ben gezdiğin yolda yeşil çimendim Basıp ta üstüme çiğnedin beni Dört mevsimde açan gülü severdim Kara kış gibisin tanıdım seni... Ne kadar tanıdık söylediklerim Bunlar dı benimle kaybolup giden Sen aldırma bana eklediklerim Dizelere geldi yürek dilimden... Çiğdem Çimen |
Dilimdeki Türkümsün
Kahve gözlerde yandım ok kirpiklerle vuruldum.savruldum yalnızlığa sarıldım aşk ile kavruldum duygularım ağlıyor şimdi yalnızlığıma hasretine büründü bedenim yine sensizliğimle baş başayım sanki hep yanımdaymışsın gibi sensizlik acı verdi yine içim kabardı kirpiklerim ıslandı duygularım muhtaç yine bu gün sana adını türkü yaptım dilimde nakarat nakarat dökülüyorsun yine duygularım ağlıyor özleminle kavruldum bu gün yine 28/02/2007 15.00 Emirgan Çiğdem Çimen |
Dokunma Bam Telime
Sen değer nedir nerden bilirsinki Kökün çürük yaprağın kül İpliğini pazara çıkarana olursun kul Gözden düşersin olursun pul Gel sen gönlüm değersize değer verme Cahilse dost olma düşersin derde Şahlandırır atını olmasa da eğer İnsanlıktan nasibini almamış meğer Seher yeli estin gürledin yine Dokundular mı senin bam teline Vurdukça kaderin mızrabına Tuz bastın kapanmayan yarana 11/06/2007 14.30 Emirgan Çiğdem Çimen |
Dostluğumu Gömme Aşk Mezarına
Sen kıyıya vurmuş bir balık gibi çırpındınmı hiç Çaresizce baka kaldınmı bir adımlık suya Sen hiç bitmeyen bir hasretle yandınmı sevgiliye Ha geldi ha gelecek diye bin bir umutla bekledinmi sevdiğini *******de gözlerin gündüzlerde yüreğin ağladımı hiç Öyle ise bilemezsin dostum Aşkın ne acı bir tat olduğunu Sen hiç karanlık bir odada yalnız kaldınmı Çalan her telefona çığlık çığlığa uyandınmı Uzun uzun daldınmı uzaklara Takılı kaldınmı gök yüzüne Yıldızlarla selam yoladınmı seni hiç duymayan sevgiliye Öyle ise bilemezsin dostum Aşkın ne acı bir tat olduğunu Seni seviyorum deme bana Ben sevmeye tövbekar oldum Yüreğimde aşka mezar açtım sevdalar yüreğime düşman Seni seviyorum deme bana Dostluğumu gömme aşk mezarına 30/05/2007 03.32 Emirgan Çiğdem Çimen |
Durdurun Yürekteki Göçleri
Hasret kokuyor bu gece şiirler yine Hüzün tufanı esmiş yüreklere Deli deli esmiş rüzgar yine Savurmuş duyguları her bir yere Özlemle bekliyorum Hasretler ne zaman Vuslatlara bırakacak yerini Hazana düşmüş yürekler Baharı ne zaman yaşayacaklar Ne zaman çiçekler açacak gönüllerde Ne zaman ellerde solmayacak Sevgi çiçekleri Hasretle bekliyorum Gülen gözleri Yürekteki göçlere kim dur diyecek Kim söyleyecek aşkın yürekte doğduğunu Ve yalnız yürekte yaşayacağını Kim durduracak yürekteki sürgünleri Özlemle bekliyorum Kim sevdasını yüreğinde büyütecek Mutluluğun prensi kim olacak Sevdanın prensesi kim Özlemle bekliyorum Yürekteki sevgi ülkesini 06/06/2007 03.05 Emirgan Çiğdem Çimen |
Duy Sesimi
Göçmen kuşlarla selam saldım Gelmediler mi? Almadın mı selamımı Ne bir haber var senden Nede selam Akan nehirlerle seslendim Esen rüzgarla haykırdım Duymadın mı? Gökteki yıldızlarla Ay ışığıyla aradım Nerdesin? Damarlarımda akan kanım Canıma can katan canım Nerdesin? Biliyorum Çok üzdüm seni Kırdım kalbini Sevdana ses vermedim Haykırışlarını duymadım İşte çok pişmanım Nerdesin? Sabahları günaydın diyişini Kahkahalarla gülüşünü Bana aşkım diyişini Özledim. Nerdesin? Sevdana sevda katmadım Yüreğine yüreğimi açmadım Biliyorum çok kırgınsın bana İşte pişmanım Nerdesin? Seni kaybedince anladım Yokmuş senin gibisi Nazımı çeken Derdime derman olan Ağlamalarımda Omuzu nu mendil yapan Üşüyünce yüreğinin sıcaklığını sunan Dön sevdam İşte pişmanım nerdesin? Nerdesin? 08/1/2007 01.45 Pişmanlıkların ardından nafile bekleyişler Çiğdem Çimen |
Duygularını Hep Yansıt
Sana doğru akan sevdanın sonundayım bu gece seni son kez görmeye geldim içimde sana dair son umudumu da yitirdim kalemimde son defa seni yazacak ilk kez aklıma yürüyeceğim bu gece yüreğimi, kirli bir sayfa gibi buruşturup atacağım son defe konuşacağım satırlarla bu gece sonra sana dair hep susacağım varlığınla yokluğun arasında kalmayacağım yürek sayfamdan koparıp atacağım say ki seni hiç görmedim say ki hiç yaşamadık yürek acısını gün doğdu doğacak şehir aydınlığa kavuşacak sen önceliklerine günaydın diyeceksin bense, yeni bir güne Çiğdem ÇİMEN 21/01/2008 02.32 Emirgan Çiğdem Çimen |
Dürüstlük Nerenin Dibinde
İnsanlıktan dürüstlükten dem vuranlar Gösterin dürüstlüğünüzü görelim Bizde size selam duralım Dürüstlükten payımızı alalım Ölümüne ser verdiğin İşte buradayım buradayız dediğin Çıkarın benciliğin Hortlayınca içinden Ne insanlık kaldı Nede dürüstlüğün Zalimlere zulümlere Kin kusan serin Bam teline dokunulunca Çıktı içindeki gerçeğin Git be işine Önce insanlığı sindir içine Kalleşçe vurma dostum dediğine 06/02/2007 22.50 Emirgan Çiğdem Çimen |
Endişe Magması
Bu baharı başlatıp yaza erdirmeyeceksen çıkıp gideceksen hiç dokunma tenime ayrılığın taze yarası kanıyor içimde sarıp sarmalamayacaksan gelme dokunma yüreğime gece yarılarında akan göz yaşlarımı silmeyeceksen yürek mendilinle usulca git bakma gözlerime sevginin ölümsüzlüğüne inandırmayacaksan korkulardan şüphelerden arıtmayacaksan usulca git sözcükler yükleme duygularıma ellerimin arasında kayıp gideceksen ağır sancılar yükleyeceksen kalbime beni sen de kaybedeceksen usulca git mavi ay olup doğma yüreğime acılarla dans ettireceksen yüreğimin sesini duymayacaksan ayazlara bırakacaksan üstü kapalı yalnızlığımı açma usulca git sen üzülme elvedalar yakışır bana Çiğdem ÇİMEN 06/01/2008 23.44 Emirgan Çiğdem Çimen |
Eşsiz Pırıltı
Gözlerimi kapatıp dinlerken seni iç çekişlerime gizledim bir daha duyamam diye kuytusuna saklandım o buğulu sesinin gecenin nefesine kattım seni senin gökyüzüne dokundum umuda sevdalı kuş gibi semalarında uçtum bu gece ay ışığı bakışlım seni tüm benciliğimle seviyorum sana uyanan sabahlara kapanır kirpiklerim aydınlığına açılır gözlerim süslü bir elbise gibi hayalini giyindim bu gece sonsuzluğa dans ettim seninle ahtapot gibi sardım kollarımla yüreğimdeki aşkı döndüm durdum saatlerce gözlerimi kapatıp dinlerken seni karanlıkta büyüyen inci gibiydin ışığıma eşsiz bir pırıltı kattın suskun ve soğuk dudaklarım dile geldi ben söyledim.kalemim yazdı Çiğdem ÇİMEN 08.03.2008 05.20 Emirgan Çiğdem Çimen |
Figüran
Sana attığım her adımda yüreğinin çelmesine takılıyorum. bu aşk masalında baş rol verilmedi bana yoruldum, figüran olduğum bu pasajda el vurma yüreğime yaramın acısı sızlıyor kuru bir yaprak gibiyim hangi deli rüzgarlar taşıdı beni sana zifiri karanlığında, ne zaman sana yıldızım desem sen başka ufuklarda parlıyorsun uzaklaştıkça daha da yoruluyorum dipsiz,sağır kuyulardasın çığlıklarım sende kayboluyor içimde bir ışık sönüyor koca bir sevda un ufak oluyor yüreğimde giyindiğim bu sevdayı üzerimden çıkaracağım yakıyor yüreğimi zemheriyi giyineceğim üstüme batsın yüreğimdeki güneş fırtınalar, boranlar sarsın bedenimi donsun gözlerimdeki nem ayaza çalsın gönlüm konmasın bir daha gönül çeperime şakıyan bülbüller Çiğdem ÇİMEN 18/02/2008 03.25 Emirgan Çiğdem Çimen |
Firari Duygum Dön Gel
Bulutlarda dolaştım gelişinle gidişinle kırıldı kolum kanadım yere çakıldım toz duman içinde kızgın çölde susuz kaldım gidişinle sevda ayrılık anladım ölüm kadar acı ve soğuk dondum,buz kesti yüreğim içimde sevdan üşüyor yar anılarımız dindirmiyor yüreğimin acısını kelebek kanadı kadar ince narin bir sevdayla seni arar seni sorar yüreğim yar özlemin sağanak oldu yağar üzerime yüreğime neşter vurulmuş sanki canımdan can kopuyor yar sevdanın diğer adıdır ayrılık deme aslının sevdasını yaşatma ne olur yüreğimdeki bu ince sızı ne gözlerimde kontrolsüz akan bu yaşlar da ne takattımı kesen benliğimi benden alan bu acı ne ne zaman dinecek bu sızı yar ne zaman yar ne zaman felek gülenlere katacak beni ne zaman mutluluğun bayrağını taşıyacağım bende firari duygum gittin yine alt üst ettin içimi fırtınalar kopardın yine yüreğimde mutluluğun adısın sen sonsuz sevdamsın ta yüreğimin derinliğinde ellerim ısınsın çık gel firari duygum dön gel umutlar yağdır günlerime dön yar sevdam ısınsın seninle 01/07/2007 13.45 Oba Çay bahçesi Çiğdem Çimen |
Gecenin Karanlığına Sığındım
Yine seni düşündüm bu gece uykuya yenik düşmeden önce karabasanlar sardı yine saatlerce umutsuzluğa düştü bu yürek yine uzaklaşıyor sesin senden uzak düştüm sanki bir ‘düş’sün ruhum namlusuna kurşun sürmüş gibi yüzümde patlıyor sevdam gecenin karanlığına sığınıyorum ayrılık pusuya yatmış içimde çığlıklar yükseliyor yokluğuna dokunuyorum içim yanıyor küle kesiyorum sensizlik ağırdır sözler boş gelir sessizlik çöker dilime sesinin sarı hasreti yakar yüreğimi derinden sensizlik korkusu, saç misali döküldü omuzlarımdan yokluğunda, yüzümü aşka saklayıp ağlıyorum sensizliği kesiyorum seni ekliyorum düşlerime biliyorum, şiirlerimde sürgün etmeliyim sensizliği tutunmalıyım aşkının kanatlarına kanatlı turnalara tutunur gibi sen siyahı seçerken ben kırmızıyı uğur böceği olmalıyız sevdamız adına Çiğdem Çimen 14.25 Emirgan Mehtap Çiğdem Çimen |
Geçme Birdaha Gönül Kapımdan
Uğrama sakın gönül kapıma yolundan bile geçme söyleme sakın cılız sevdanı gerçek sevdam ağlar öfke duyar celallenir bir kaşık suda fırtına kopartır yer yerinden oynatır giydirirlmemiş çıplak duygusuz ruhsuz sevdanı söyleme sakın yüreğim incinir sevdam incinir daldan dala konduğun hangi çiçeğe söylersen söyle hangi böceğe söylersen söyle susuz gıdasız sevgini sakın sakın ha narin nazlı çiçeğe söyleme yaprağı incinir dalı incinir bir kaşık sevdam yalan sevgilerine ruhsuz sözlerine öfke kusar derin dalgalar yaratır ejderha kesilir ateşler savurur güneş olur alev alev yakar kavurur sakın bana söyleme o sevgini gönlüm incinir duygum incinir sakın bir daha bakma gözlerime dokunma saçlarıma diline yakışmayan o çıplak bakımsız sevgini bana söyleme geçme bir daha gönül kapımdan gözüm incinir telim incinir 04/05/2007 05.45 Emirgan Çiğdem Çimen |
Geleceği Olmayan Gelecek
Omuzlarındaki hayat yükünden çökmüş ruhu özlemlere doymayan ümitsiz yürüyen sevdam hangi gelecek bekler bizi alnındaki çizgilerde uzun bir geçmiş var yüzünde hala hüzün ve hala hasret var yorgun beyaz gözkapağı altında iki sönük göz var çizgileri belirsiz tebessümsüz gülmeyen dudaklar kaplumbağa derisi gibi bir deri hangi gelecek bizi bekler ki senden uzakta dolaşan ruhun elimi uzatsam, dokuna bilirmiyim ne renk gözleri görebilir mi beni dili var mı ruhunun,konuşabilir mi aç çocuk gibi bakışırız göz göze sevmeyi de bilmiyoruz şimdi bildiğimizi de yok saydık öğrete bilir mi bir daha sevmeyi öğretebilir mi Çiğdem ÇİMEN 24/02/2008 19.23 Emirgan Çiğdem Çimen |
Gelen Senmisin
Haydi uyandır beni Söyle bu bir düş değil demi Sende gidemedin Uzaklaşamadın benden Yokluğuna inandıramadın beni Buruk hasret dolu günleri Öldüreceğim bir gün Ayrılık şarkılarını Kurşuna dizeceğim Bir daha acı veremeyecekler bize Geldin işte Geri geldin yüreğimdeki yerine Buruk hasret dolu günleri öldürmeye Ayrılık şarkıları rafa kaldırmaya Yüreğim bayram şenliğinde Hadi uyandır bu bir düş değil demi Sende gidemedin Uzaklaşamadın benden Gördüğüm en güzel rüyasın sen Bitmesini istemediğim Uyanmak istediğimde Seni görmek isteyen de benim Hayallere dalıp gitmem Çünkü can Tek hayalim sensin benim Ben öldüğümde Son suyu dökende sen ol Biliyorum bu yürek Ölüp gidinceye kadar Sadece seni sevecek yar Sadece seni 29/01/2007 18.30 Emirgan Çiğdem Çimen |
Giderken Gülümse
Gideceksen eğer tek bana söyle Gülmesin ardımdan dost düşman öyle Dünya zaten yalan sen bile bile Gidecektin neden girdin gönlüme... Bilinmez deryaya yelken açarsın Neden kondun bana neden kaçarsın Bir parça yürek ver arkadaşım ol Sarar sarmalarım bende rahat ol... Üstüne kar yağan çatlayan bağım Kaymasın elimden arkadaşlığım Sıkı tut yıkılma dur deli canım Bak senin içinde bir yüce dağım... Ben gönül bahçende açan bir gülüm Dalından koparıp soldurma canım Sana yüreğimi verip güldürdüm Sokul yerleş can akmasın kanım... Ey geceden gelip geceye giden Sessizce ağlarım karanlığıma Elimi bırakma düşerim birden Düşürme benide yalnızlığıma... Çiğdem Çimen |
Gönül Kapını Çaldım
Çiçekleri dereyim gönül bahçende Bülbül gibi konayım yürek hanene Aşk şarkıları çalsın dilde lehçende Aç gönül kapısını sana gelene... Muhabbet sofranda sözün olayım Artık yüzüne doğsun tebessüm gibi Hicranlı gözlerine nurla dolayım Aç gönül kapısını geldi sahibi... Gecene parlayacak yıldız olayım Denizine kavuşup sevgiyle akan Baharının müjdesi cemren olayım Aç gönül kapısından o bendim bakan... Derdinin dermanıyım merhem yarana Çatık kaşlarının yayı olayım Kara zülfüne bakıp seni sarana Aç gönül kapını senle dolayım Gönlünde yaşattığın ölümsüz sevdan Yoluna can olayım canan gönlüne Gölgen olup seninle yaşayan candan Aç gönül kapısını götür çölüne... Çiğdem Çimen 09/03/2008 23.51 Emirgan Çiğdem Çimen |
Git
Sendeki ne aşk nede sevda Seninki şuursuzca savurduğun öfke Sevilmemişsin hiç Bilemezsin sevginin ne olduğunu Bir şeyler kıpırdanıp durur içinde Bundandır senin huzursuzluğun Yoruldum bitkinim yeter İstemem senden gelen ömürde olsa Razıyım sensizlikten bin kez ölmeye Yeter ki çık git dünyamdan Yerlerde sürünmeye razıyım Bir saniye özgürlüğüme Bin kez canımı vermeye razıyım Uzak dur artık benden Sokaklarda dilenmeye razıyım Yeniköy 17.05 Çiğdem Çimen |
Gör Dokun His Et
Yürekte olmayana Sevda denmez Şafakla gel Umut olayım sana Yüreğime dokun Umut al Bende senin yüreğinde Şafağı alayım Yüreklerimiz birleşsin Gök gürlesin Yağmur yağsın Yeşersin dört bir yan Güneş olalım Sevda alıp sevda satalım Sevdasız yüreklere Umut olalım Aşk olalım Yüreği yetimlere Umut ver bana Şafağı sunayım sana Gör dokun hisset Enerji akışı sağlansın Birleşsin üç element Her yer sevda çiçekleri açsın Buram buram sevda koksun 25/01/2007 01.08 Emirgan Çiğdem Çimen |
Gözlerimde Sakladım Seni
Hüzün vardı yine yüreğimde gözlerimde sakladım seni ağlamak istedim ağlayamadım akar gider bir daha dönmesin diye yoruldum gülüm yalancı sevdanı saklamaktan sen gönlünü eylerken deli sevdanla ben çoktan yoruldum söylesene bir tanem sen yalanlarla yorulmadın mı seni sadece yazdıklarımda saklayacağım sadece gözlerim anlatacak sevdanı ben senin gibi usta değilim yalan söyleyemem seni sevmedim diyemem ki gelme istemiyorum artık seni unutamam belki senden başkasını sevemem ama sadece kalemim yazıp çizecek seni belki buydu sevmek hayat belki buydu sen haklıydın belki yalanlarla ayakta kalmaktı hayat belki görmeden öleceğim oysa sevdanın dalına yağan kar tanesiydim yapraklarında ölmeye gelmiştim bedeller ödedim senin için her an çığlık çığlığa sevdanı sayıkladım söyle ey yüreğimi acılarına adadığım sevgili benim için yalanlardan başka ne yaptın gelme artık gelme yaşadığım aşkın mutluluğunu bulutlara yazacağım bize vuslat yasak seni sadece dizelerime dökeceğim kalemim yazıp çizecek seni sen deli sevdanla eğlenirken ben seni yaşamamış sayacağım 09/04/2007 12.16 Emirgan Çiğdem Çimen |
Gülümse Giderken
Eski bir şarkısın dinler yüreğim Seni söyler yalnız çekip gitsen de Parlayan yıldızsın akar feleğim Gözümde ışığı sen söndürsen de Sen yaşam sevincim sensin varlığım Hüzün denizine dalıp gitsem de Tek sevgimsin inan yürek darlığım Vaz geçemem senden çıkıp gitsen de Sen kara sevdamsın bilki nefesim Katre katre akıp içime dolan Sen aşk ın anlamı yürek kafesim Eski sevdalarda açıp ta solan.... Ben gezdiğin yolda yeşil çimendim Basıp ta üstüme çiğnedin beni Dört mevsimde açan gülü severdim Kara kış gibisin tanıdım seni... Ne kadar tanıdık söylediklerim Bunlar dı benimle kaybolup giden Sen aldırma bana eklediklerim Dizelere geldi yürek dilimden... Çiğdem Çimen 30/12/2007 1.30 Emirgan Çiğdem Çimen |
Gözlerinin Işığıyla Aydınlat
Bir dem çekeyim durda karanlık çullanmadan Nem içinde gözlerim isyan uykusuzluğa Yağmurlarım sel olup yüreğe sarılmadan Gözündeki güneşi süreyim karanlığa Bırak ta nefesini umut diye çekeyim Geceye bıraktığın o kor dudaklarından Güneş değdiği yerden gözlerine gireyim O sıcak gülüşündür beni sana bağlayan Gönlümü dert koynuna saldım sen olmayınca Ağlamalarım yıkım özlemlerin içinde Yüreğe ayaz vurdu o giden sen olunca Hayata soru sordum cevapları niçinde Beton duvar olmasın aramızdaki perde Siyah bulut çökmesin dağ gibi üzerime Bir avuç güneşle gel gül açtığın o yerde Yokluğunun hançeri düşmesin yüreğime Çiğdem ÇİMEN 09/04/2008 01.43 Emirgan Çiğdem Çimen |
Güneş Parlıyor Aydınlık Üstüne
Yalanlar dokunsa da ilmik ilmik umutları emziren zamana sığındım hüzünleri kendime yüklemekten vaz geçtim göz bebeklerime yerleştirdim iyiyi ve güzeli gökyüzü maviliğine yerleştim takılıyorum rüzgara boran,kasırga kopsun savursun bildiği yere içimde kopan tufan kadar olmaz ya hüzünlere duvar ördüm harç harç yüreğime sarıldım sımsıkı çimenler içinde masmavi yaprak gibiyim umutlar yeşerttim umutsuzlukları sakladım demir kapılar arkasına karanlıklar aydınlandı güneş parlıyor usulca, aydınlık üstüne yüklenmeyeceğim artık sana dair hüzünleri Çiğdem ÇİMEN 30/03/2008 19.30 emirgan Çiğdem Çimen |
Güneşim Ol
Diyorsun ki,”yağmurum ben” “Bu akşam rüzgâr olacağım” “Bazen güneşin” Dur! duygu seline tutma Hazır değil bu yürek Korkarım sevmekten Yüreğim acırsa Sevdam ağlarsa Dayanamam Hep güneş ol İstemem kar boran Çok az zamanım var Yosun kok buram buram Deniz ol dalga dalga Ama fırtına olma Dayanmaz bu yürek Ne karlara ne boranlara Nede poyrazlara, lodoslara Sam yeli ol ılgıt ılgıt Es bağrıma bağrıma Sar beni ama asla savurma Yüreğimde ol benim Sevebildiğimce seveyim seni Çiğdem Çimen |
Hasret Rıhtımında beklerim Seni
Ne yıldızlar istiyorum Ne güneşi istiyorum gece yarılarına Seni istiyorum yalnızlığıma Sadeci seni Uyanır mazimde bir buruk sevgi Alıp eskilere götürür beni Sevda yelkeni Hasret rıhtımında bekletir beni Ben tutsağım şimdi Sevgiye gönüllü Çözmeyin yüreğimin kilidini Görsün prangalarım Doğacak günü Gözlerim eski parlaklığını yitirdi Ellerim uzanır hayallerime Günler geçtikçe bende geçiyorum Kendimden ben yok olurum Ne çok çizgiler belirledi yüzümde Kan çanağı gözlerim Ne çok yorgun Kuğu bakışlı yarim Ne çok hasretim sana Ne çekilmez özlemlerdeyim Bilemesin yar bilemesin 10/01/2007 13.30 Çiğdem Çimen |
Hayat İksirim
Mevsimlere adını verdim baharlar adınla başlıyor adınla bitiyor sevdan yağmur gibi her damlası yüreğime vuruyor göz bebeğim kıvılcım saçıyorsun kirpiklerimde senin için kül kesiliyorum demledim seni içimde sana olan sevdamı içiyorum ellerimle tutuyorum artık hayatı yalnızlığı boğuyorum sen yaşam fidanım seninle çoğalıyorum bir büyü gibi ışıldıyorsun hayat iksirimsin yüreğinden gelen bir gülüşle yeniden doğuyorum kumsal gibi sonsuz aşkım düşlerimde düşme sakın Çiğdem Çimen 01/04/2008 17.30 Emirgan Çiğdem Çimen |
Hükümsüz Bir Kayıp Sevda
Sana armağan edeceğim / bir şarkı bile yok paylaşacağım hiçbir şey birlikte dans etmek gibi el ele yürümek gibi göz göze bakmak gibi senden bana kalan hiçbir şey yok artık çünkü yüreğin yüreğimde kayıp vakitli vakitsiz düşerdin aklıma dayanılmaz olurdu gözlerimdeki keder kalmamış artık bakışlarımda senden eser çünkü gözlerin gözlerimde kayıp ellerim ellerine takılırdı,tutuşurdu avuçlarım yüreğimde kor alevlerin sıcaklığını duyardım derinden sevdanın külünü de toparlayıp gitmişsin benden avuçlarım kanamıyor artık sıcaklığında çünkü ellerin ellerimde kayıp sana armağan edeceğim / bir düşüm bile yok sevda gibi umut gibi vuslat gibi senden bana kalan hiçbir şey yok artık çünkü düşlerimde düşlerin kayıp 14/12/2007 03.03 Emirgan Çiğdem Çimen Çiğdem Çimen |
Her şey Gri ve Siyah
Düşünüyorum bir köşede yalnız başıma Umutsuz isteksiz vede sevgisiz İçimde ki sevgiyi de sevgiliyi de öldürdüler Benliğimi yıkarak Sonunda duygusuz bir hayvan gibi Yaşamaya mahkum ettiler Eridim tüm gücümü kaybettim Bu yürek bitiren aşk savaşında Bilemiyorum Ne kadar karşı koyabilirim Lanet kaderime Sevdiğim her şey birer birer Değerini kaybediyor gözümde Sevmek mi o nasıl bir şey Hatırlamıyorum bile İçimdeki o duyguyu Parçalayıp attılar her bir yere Hayatımın tüm mavi ve beyaz renkleri Hepsi gri ve siyaha çalıyor artık Soldu kurudu içimdeki sevgi Saksıdaki susuz çiçek gibi Güneşi de görse yağmuru da Dirilmez artık bir daha 01/02/2007 12.30 Ortaköy Feriye Eurimages Çiğdem Çimen |
Hayat Sen Çok Güzelsin
Sımsıkı sarıldım hayata Her an bitecekmişçesine Belki yarın nefes alamayacağım Belki de yarın hiç olmayacak Bu gün yaşamalı doya doya Acı tatlı her ne varsa Gökkuşağının renklerini yaşamalı Renk renk pırıl pırıl Belki ağlamalı yaşanan dertler Sevdayı tatmalı bir günde Ayrılığı da çekmeli Dün hiç olmamış gibi Umarsızca yaşamalı dünyayı Sevgiyle neşeyle mutlulukla Hayat bize sunulan Büyük bir hediye paketi İçindekinin ne olduğunu bilmeden Heyecanla,merakla yaşarken Açtığımız ne olursa olsun Bize sunulan yaşanmalı Hayat çok güzel Yaşamak nefes almak Sabah uyanmak gibi Hayat çok güzel Her şeye rağmen yaşamaya değer 05/01/2007 19.50 Emirgan Çiğdem Çimen |
Hazana Döndürme Ömrümü
Bir hüzün var sesinin tınısında küskün sanki sesimle üzerine çöken bu sis bulutları ne at ne olur bu kara bulutları üzerinde seni hıçkırıklara boğan bu üzüntü ne gülümse haydi güller açsın yüreğimde sen benim baharımsın hep yeşeren hazana döndürme ömrümü ne olur nerden sardı bu karamsarlık seni sen ağlama sakın ben hazırım bir damla göz yaşına can vermeye sen benim canımsın hey yar sen cansın can unuttum seni dediğime bakma sitemdi tüm sözler sana uzun yollara kızgınlığımdı sarp kayalıklaraydı küskünlüğüm yüce dağlaraydı öfkem sana kavuşamamanın çığlığıydı sen ağlama sakın göz pınarlarım dolu hazır senin yerine ağlamaya sen benim canımsın candan öte yar 09/03/2007 16.20 Emirgan Çiğdem Çimen |
Hepinizmi sağırdınız
Ah şu engeller engelleri yakıp yıkmak geliyor içimden hey! olmaz diyen sesler yalnızlığım bir çığlıktı hepiniz mi sağırdınız duymadınız yüreğimden yitip giden bir sevdaydı engellere takılan neden hep benim neden başaramıyorum bende dalından erken ayrılan yaprağı topuklarımın altında ezebilmeyi herkes gibi bende bulutlarda nazlı nazlı uçan turnayı kanatlarından vurabilirdim uçmasını engelliye bilirdim özgürce uçan kelebeği alaca kanatlarını koparabilirdim yürekteki yanan sevdaları söndürebilirdim. ama ben bu değilim ki istesem de karanlıktaki kara olamam ki bakmayın böyle sitem ettiğime aydınlık adına her karanlığa bir mum yakanım engelleri önüme sürenlereydi sözüm yalnızlığım bir çığlıktı hepsi birer sağırdı duymadılar içimde ölen bir sesti 12/02/2007 22.00 emirgan Çiğdem Çimen |
Hüzün Teskeremi Ver Artık
Hüzünleri kuşandım savaşıyorum İçime sarılıyorum üşüdükçe gülüm Ben kedere yenik gerçeğimi ararım Teskeremi versen artık hüzün sen Her gece sensizliği çekiyor gönlüm Kalbim hala senin kopmadı içim Vuruşurum acıyla kalmadı gücüm Teskeremi versen artık hüzün sen Enkazlar altında biçare ruhum Hayallerim siyah kadife gibi Fırtına kopuyor asi yüreğim Teskeremi versen artık hüzün sen Sessiz feryatlarımı duy bu gece Düşünsene seni severken delice Hasretin çığ oldu kalbim ateşte Teskeremi versen artık hüzün sen Hey keder üstüme bastığın yeter Göz yaşım işkence ok gibi batar Hasrettin büyüdü ruhumu bunaltır Teskeremi versen artık hüzün sen Çiğdem Çimen |
Hüzün Ver Teskeremi
Hüzünler kuşanıp savaşıyorum İçimi yakıyor üşüyor gülüm Kedere yenilip aşınıyorum Teskeremi versen gelmeden ölüm Her gece seninle ağlıyor gönlüm Kalbim hala senin kopmadı ipim Vuruşur acıyla bitmeden gücüm Teskeremi versen kalmadı halim... Enkazlar altında biçare ruhum Hayallerim siyah bir kuyu dibi Fırtına koparken deli olurum Teskeremi versen sen adam gibi Sessiz feryatları duysan bu gece Düşünsene seni severim yine Hasretin çığ olup düşer delice Teskeremi ver artık gelirsin yine Hey keder üstüme bastığın yeter Göz yaşım ok gibi çıkar bedenden Hasretim büyüdü sendende beter Teskere isterim hüzünüm senden.... Çiğdem ÇİMEN 26/12/2007 02.41 Çiğdem Çimen |
Işığım
Öyle bak ki aynalara, kendini iki kişiymiş gibi gör ama ikisi de seher yeli olsun yalnız biri sabah essin biride gece benim yüreğime esmeden önce söyle söyle ki kalbime anlatayım sevdanı söyle ki gözüm buğulanmasın söyle ki sevdan beni yakmasın söyle ki aşkından biçare olup düşmeyeyim yollara söyle ki aşkım, yüreğimin içine gizleyeyim seni çünkü sen ansızın gecemi aydınlatan bir ışıksın çünkü sen soğuk *******imin sıcaklığısın çünkü sen benim ani ama umutlarımın başlangıcısın sen benim yaşam sebebimsin aşkım sen benim ılgıt ılgıt esen rüzgarımsın sen benim hiç solmayan çiçeğimsin 30/09/2007 2.40 İZMİT Çiğdem Çimen |
İstediğin gibi olsun
Seni sensiz yaşıyorum İstediğin gibi Sevdamı içimde yaşıyorum Ağlamıyorum bir tanem Sitem de etmiyorum Sensizliği öğreniyorum Söz verdiğim gibi Sahte aşkları görüyorum Yalan sevdalar yaşıyorum Biliyorum kızacaksın Seni sensiz yaşıyorum Söylediğin gibi Yalan Söylediklerime inanma Sözümü tutamıyorum Seni sensiz yaşayamıyorum Seni seninle yaşamak istiyorum Ben sevdayı böyle tanıyorum Dön artık sevdam Seni sensiz yaşamayı öğrenemedim Çok zor Beceremedim sözümü tutamadım Seni seninle yaşamak istiyorum 12/07/2005 Bakırköy 21.21 Çiğdem Çimen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:38 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.