![]() |
Babam Beni Çok Severdi
Hatırladığım ilk şey çocukluğumdan Babamın izine gelirken Almanya’dan getirdiği Cicilerimdi. Üstünde kuş resimleri olan Kareli bir pantolon Kırmızı bir gömlek Kadife patilerdi. İlk bahar bitmişti Ya mayıs, ya hazirandı Köyün kıytısında evimiz Taş yapıydı Toprak damında serçelere Sığırcıklara yem döker Tuzaklar kurardım Avlardım da! .. Bazen serçeleri yakalarken Parmaklarımı ısırırlardı Ağlardım da! ... Köyün kıytısındaydı evimiz Bitişiğinde ahırımız İçinde birkaç ineğimiz, danamız Önünde göz alabildiğince Bir köyden, bir köye Yemyeşil, dümdüz, halı gibi çayırlar vardı. Alırdım bazen yastığımı, yorganımı Düşerdim o yaşta yollara Nerede yoruldum... Neresinde kaybolduysam engin çayırların Orada atardım mitili Yatardım. Gözlerimi dikerdim masmavi göğe Öylece, derince, sessizce Bakardım. Bir süre sonra ya anama Ya Sakine halama yakalanırdım Ellerinde bir tas mama Onlar otuzunda bense beş yaşında Koşardım bakmadan ardıma Onlar kovalardı Kuşların kahkahası arkamızda O zamanlar kahkahada ucuzdu Ne olacak bin kahkaha bir çöp Mutluluk çoktu kuşlar bile gülerdi Dalga geçerdi vallaha Neyse canım, nerede kalmıştık? Ha! Çayırda koşuşturmada Evet, evet... Nitekim yakalarlardı beni Tıkarlardı boğazıma mamaları Akşamda Almanya dan gelen Misafir babama şikayet ederlerdi Babam o zamanlar beni çok severdi Çok severdi. Hiç kızmazdı. Beni severken söver,söverken aslanım, oğlum, derdi. Babam o zamanlar beni okşar, çok öperdi Sonra tekrar Almanya’ya giderdi Babam gibi beni hiç kimse sevemezdi Hiç kimse! ... Cengiz Süslü |
Bağlandım Artık..
Kaçtıkca hasretin düştü peşime Böyle yaşamaktan yoruldum artık Bakmaya korkarken yırtık resmine Hayaline her gün sarıldım artık Rahat ol kalbimde ebedi yerin Teselli nafile yaram çok derin Bir gün unutupta olsan ellerin Bilki hayatıma darıldım artık Bir bilsen sevdanın sonunda Cennet Allah'tan geliyor bu yüce kudret Yoksa dayanırmı göğsümde bu et Bu yüzden aşkına bağlandım artık Cengiz Süslü |
Bak Şimdi..
--(Şan-1) Çok yorgunum çok güçsüz,bak gençliğim yaşlandı Deli dolu çağımda,..kalbim aşkınla yandı Her umut hüsran oldu benimsin diyemedim İnandığım her sözün en başından yalandı --Ara Nakarat- Niye ben aptalmıyım Niye ben yalanmıyım..Bak şimdi.. Sana yanlış yapmadım Kimseyle aldatmadım Seni sevmekten başka Hiçbir hata yapmadım…. --Nakarat-- Bak şimdi yakarım,yıkarım bütün Dünya’yı Bak şimdi yaşamadım sayarım zalim sevdanı.. Bak şimdi silerim yüreğimden o vefasız adını Sen gibi yaşarım sorumsuzca…umursuzca --(Şan-2) Hem suçlusun hem güçlü,bu kadarı yüzsüzlük Verdiğin mutluluk değil yalnızca çözümsüzlük Bir hazan mevsimisin savurup atıyorsun Birde yüzüme bakıp belki aldatıyorsun --(Ara Nakarat--) Niye ben aptalmıyım Niye ben yalanmıyım..Bak şimdi Sana yanlış yapmadım Kimseyle aldatmadım Sırf keyfin olsun diye Yüreğimi yakmadım.. Cengiz Süslü |
Bahar
Çok şükür kışı geçtim birde baharI görsem,.. Bu bitmeyen çileyi tutup maziye gömsem. Cengiz Süslü |
Balçova'lı Sevgilim
Hiç bir akşam bana güzel gelmemişti Ayışığı Bu güzel akşamki sessiz aşkımızın tanığı Öyle büyük bir arzu varki içimde Koşarak çıkmak gibi bu sevgi basamağını Ne kalabalık bir ortam umurumda Ne denizin kıyıya vuran sesi Sensin gözlerimdeki teselli kaynağı Sensin bu akşamki arzularımın sevgilisi Boş bir cadde düşlerimde kimsesiz Kötü duygalardan uzak sessizmi sessiz Tutsan ellerimi diyorum sıcak dokunuşlarla Isıtsan içimi tüm gerginliklerden habersiz Ne kaldırım taşları Ne bize göz kırpan yıldızlar anlasın İçimizdeki aşka susayan maksadı Öylesine sıkki ellerimi acısını duyayım Parmaklarımın Rüya olmadığını anlayayım Boş olduğunu bileyim Korkularımın Sen Balçova'lı sevgilim Gözlerimin dolduğuna Zaman zaman ufka çakılıp kaldığıma Bakıp Başkasını düşündüğümü sanma Yanındayken beni coşturan duygularımı Sana olan duygularımı Sana olan tutkularımı Güneşin battığı yere yazmaya Çalışıyorum Seni baktığım her yerde bulmaya Senden uzaklaşmaya değil Sana yaklaşmaya çalışıyorum Cengiz Süslü |
Bana Bırak
Gel gözlerinde hasretle Gel kendini bana bırak Arzularını bekletme, Sen kendini bana bırak Boş ver içinde hırsını Buzla kaplama ısını Bahar ederim kışını Mevsimini bana bırak Aşık olmak istiyorsan Kalbine renk arıyorsan Boşa yaşadım diyorsan Hayatını bana bırak Cengiz Süslü |
Bana eyvallah
İşte gidiyorum kal sağlıcakla Sana mutluluklar bana eyvallah Kalbim seninle gözüm arkada Sana mutluluklar bana eyvallah Olmadı işte sözler hep yalan İki damla yaş geride kalan Beni seni sevdan hüsrana salan Sana mutluluklar bana eyvallah Doğruyla başladı yalanla bitti Emeğim uğraşım hep hiçe gitti Böyle olacağı baştan belliydi Sana mutluluklar bana eyvallah. Cengiz Süslü |
Bana kendinden sözet..Sevgiliye mektuplar..2
Henüz cevap alamadım! Henüz yazmadın. Bu ikinci mektubum.. Ama; moralimi bozmadım. Kısa olacaktı gidişin Her gün yazacağım demiştin Hani her gün arayacaktın, Hani gülümseyen bir resmini gönderecektin ya... Hani çabuk dönecektin. Daha çok üzülmüş değilim Boş duvarlarla konuşmaya başlamadım daha; Daha şişelere dalmadım okyanus sanıpta Daha günde üç paket cigaraya çıkmadım Ağlamaktan kendimden geçmedim Umutsuzluğa kapılıp isyan etmedim daha... Neyse; Bana kendinden söz et Yine üşüyormusun? Yine geçip aynaların karşısına.. ..kendini seyre dalıyormusun Yine kahkahanla uçuruyormusun kuşları, Okşuyormusun her gördüğünde çocukları yine... Yine her fasıl proğramında nağmelerle coşuyormusun, Akşamların büyülü semalarında..., ...efkarlara konuk olduğunda, yine iki damla yaş düşüyormu bir ilk bahar mevsiminde.. ..yağmur ormanlarının,her hangi bir yaprağından... ...düşer gibi toprağa. Menekşelerle dertleşiyormusun? Düşüp kelebeklerin peşine bahçelerde, ..uçuyormusun onlarla birlikte? İnatçılığın üzerindemi? Yine arıyormusun yorulmadan mutluluğu? Yine ağlıyormusun hatıraları ziyaret ettiğinde? Yine konuşuyormusun papatyalarla, fal mevsiminde? Bana ellerinden söz et. Yine titriyormu resimlere dokunduğunda? Saçlarına dalıyormu parmakların? İlk baharda nadas mevsimi geçmiş tarlalarda, Toprağı alt üst eden saban misali Yine geçiyormu,usta bir ressamın okşadığı tuvalde, Nadide bir eserin üstünde kalan,samur fırçanın bıraktığı izler gibi..? Yine sıcakmı? Yine yumuşakmı? Dokunuyormusun? Dokundukça bütün heyecanları serpiyormusun... Bir başkasının ellerinde yüreğine? Bana gözlerinden söz et! .. Yine sonsuz,... Yine umutsuz, Yine kanunsuz ve Yine korkusuz bakıyormu..? Gözlerin yine dalıyormu... Ufukta kara delikler açıp; ... Yine çakıyormu çelik çiviler gibi.. Bakışlarını bulutlara? Utanıyormu bakışların Konuştuğunda..? Kirpiklerin düşüyormu önüne? Yine özleme tercümanmı? Yine doğaya hayranmı? Hasrete rehbermi yine gözlerin? Yine saf membaların ışığı kıran mücevherleri akıyormu? Yine öyle hassas,... Yine öyle sevdalı bakıyormu? Gözlerin ah... Gözlerin. Yörüngesinde pervane ediyormu bütün kalpleri? Yine küstürüyormu,kıskandırıyormu? Susturuyormu,uçsuz bucaksız çayırları? .. Yine yıkılmam diyenleri yıkıyormu? Bana kalbinden söz et! Unuttumu? Yoksa hala seviyormu? Henüz cevap alamadım Henüz yazmadın Bu ikinci mektubum. Umutluyum ve; Hala moralimi bozmadım. Cengiz Süslü |
Baş ve son
Kurulmuş kainatın baştan sona düzeni Baştan başa çizilmiş hem boyu hemde eni Kilim kilim olurmu dokunmazsa deseni Güneş doğup, batarken şansmı sanıyorsunuz. Varoluşu tesadüf İlah'ı yok sayanlar Aya - Marsa füzeler yapıpta yollayanlar Küçük beyinlerini hiç yokken zorlayanlar Herşeyin O'nda bittiğini anlamıyorsunuz. Cengiz Süslü |
Azad Edin Beni
Kaldırım taşları sıralı konmuş Sevdiğine varan ne güzel kulmuş Bendede açmayan çiçekler solmuş Beni azad edin benden hayır yok Ne garip kelepçe tutmuş elleri Bir dosttan bir dosta atar elleri Bende hazin hazin aşk türküleri Beni azat edin benden hayır yok Cengiz Süslü |
Başarmak
Işığa elek tutun,eledikçe eleyin Başarmak sevdasına kendinizi deneyin Cengiz Süslü |
BaşakTarlaları
Rüzgarlar eserdi, Kokunu toplardım Başak tarlalarında Sevda türküleri okurdum Karlı dağların Doruğunda. Yağmurlar yağdırırdım, Bazen yıldırımlar tutardım Okyanuslarda İçimde büyürdü, boğardı beni, hasretin dalgalarda. Bir fırtına kopardı ki; Bütün arzularınla,.. sokardı bir gece yarısı seni; Buz gibi yatağımda koynuma,.. karakışta. Ey saçları gece yarısı, bütün sevdalarımın.. can yakıcı noktası, alıp beni göndersende.. kaf dağının arkası, sana en yakın mesafem olacaktır. Cengiz Süslü |
Başım Gözüm Üstüne-
At biner binici meydan dar gelir Yiğit olur başım gözüm üstüne Baş düşer sır vermez ama can verir Destanlaşır başım gözüm üstüne Selamın getirse düşmanım dahi Severim sayarım inan vallahi Yol verip gönderse Hikmet ilahi Çıkta gel başım gözüm üstüne Gurbette bu beden biçare naçar Düştüğü çıkmazda dost bir el arar Allah aşktan yana vermişse karar Her bir halin başım gözüm üstüne Kırgınım sudaki ışık misali Bendeki suskunluk volkan emsali Gönlümdeki bela aşkın timsali Büyüdükçe başım gözüm üstüne Bir zaman şah idin şimdi biçare Güvendiğin dağda kar pare, pare Şimdi ben ateşim sende pervane Dönersin başım gözüm üstüne Zamanı koymuşum yastık altına Yazdığım her şiir senin hakkında Gelde yerimde ol Allah aşkına Koy kapıya başım gözüm üstüne İçim kan ağlıyor baksam yüzüne Güvenmek isterdim inan özüne Bırakıp gidemem sözüm üstüne Varlığın başım gözüm üstüne Bazen can çekişir kıvranır beden İsyanım yükselir göklere yerden Yar deyip koklarım gülden,dikenden Delirtsen de başım gözüm üstüne Genç idim,güç bende,kan bende derdim Ölüme,mapusa kader bu derdim Kemiği,iliği,eritir derdin Çürüsemde başım gözüm üstüne Belalım; Gönlüme tek çare senden Adını zikreder kalbim ezelden Ayağının tozu bana her şeyden Kıymetlidir başım gözüm üstüne Gözümden uykuyu alır periler Çelik çomak oynar benimle cinler Aklımı başımdan alıp giderler Aşkın kalır başım gözüm üstüne Sana sitemimden edersem cefa Etmesin bu ömür yarına vefa Öldürsende beni her gün bin defa Nefretin başım gözüm üstüne Korkarım bu gidiş sonuçsuz kalır Ömür iflas eder nefes daralır Musalla taşında beden yıkanır Göz yaşın başım gözüm üstüne Gül sana,gül sana dikenler bana Çile bana,dert bana mutluluk sana Başka bir kişiyi alsan koynuna Kodesler başım gözüm üstüne Davam Allah için insanı sevmek İnsan olmayı da sana öğretmek Gittiğin bu yoldan geri çevirmek Dönde çık gel başım gözüm üstüne Cengiz Süslü |
Başıma Gelecek Varmış
Ne desem nasıl anlatsam Aka karalar bağlasam Narı mühürle dağlasam Başıma gelecek varmış Dilim derdimi söylemez Kimse halimi bilemez Tabip merhemin süremez Başıma gelecek varmış Simsiyah saçlar ağarmış Baharda karda yağarmış Gönül soysuza bağlanmış Başıma gelecek varmış Mecnunun bastığı kumdum Leylaya deryayı sundum Sevdada belayı buldum Başıma gelecek varmış Çırak oldum,usta oldum Muhabbetle aşkla doldum Bir tek sevdanla yoruldum Başıma gelecek varmış.. Cengiz Süslü |
Başıma Kalkma..
Ben bir gençlik yitirdim seni bulma uğruna Mazimde mutsuzluğu tutup başıma kalkma Giden gitti..Bundan sonra ömrüm armağan sana Verdiğin mutluluğu her gün başıma kalkma Yar sırf senin kaşına,gözünemi vuruldum Sanma körü körüne aşkına köle oldum Bende her güzelliği yaşayarak duruldum İlk sen olmadın diye..bunu başıma kalkma Önce yiğit biriymiş dedim ruhunu sevdim Hal,hatır,kadirşinas ahdı vefalı dedim Sonra kapılarımı açıp kalbimi verdim Seni deliler gibi sevdim başıma kalkma Saygıda eksikliğim oldumu söyle bir kez İlgime alakama şahittir bilen herkes Ölsemde istermiyim,senden bir yudum nefes Aşkıma onurluyum diye başıma kalkma Belkide aradığın uçuk kaçık bir sevda Bugün selam, merhaba belki yarın elveda Aşkta riyakar olmak isyandır bil Allah'a Esnek değilim! Kaba! Deyip başıma kalkma Yar gözümden hasreti,hüznü..bir kezde sen sil Birkezde Allah için kadir kıymetimi bil Bana değil aşkıma saygı duy bir kez eğil Gereksiz gururunu hergün başıma kalkma Sen ayrı bir efsane,ben ayrı bir efsane Biraraya gelmişken gereksiz bu mesafe Ya bana sarılırsın yada beyaz kefene Sakın demedi deyip sonra başıma kalkma İş işten geçmiş olur benim başımı yakma Cengiz Süslü |
Başka Bir şey..1.
Bilmek başka bir şeydir Anlamak başka bir şey Sen sevgimi bildinde Anlayamadın… Hayat başka bir şeydir Yaşamak başka bir şey Ben hayatı tanıdım Yaşayamadım.. Bir gün karşıma geçip Derdimimi dinledin Benim gibi hissedip Benim gibimi sevdin Gözlerimle gözgöze Söyle kaçkere geldin Tutulmak başka şeydir Tutunmak başka bir şey Gülmek başka bir şeydir Mutluluk başka bir şey Ben çok güldüm beklide Mutluluk göremedim Sabır başka bir şeydir Merhamet başka bir şey O güzel gözlerine Direnemedim.. Cengiz Süslü |
Başka Bir Şey..2..
Aşk özgürce yaşanır Sevgi saygısız olmaz Güvenmek başka şeydir Menfaat başka bir şey Kalp bir lafla dağlanır Bütün mazi canlanır İncinmek başka şeydir Kırılmak başka bir şey Boşa gelinen Dünya Baki değil insana Borçlanmak başka şeydir Borç yapmak başka bir şey Yollar eğri olsada Sular hep dümdüz akar Eğilmek başka şeydir Eğrilmek başka bir şey Doğru dümdüz saç teli Ucu çatallı olmaz Adalet başka şeydir İhanet başka bir şey İnsan gördüğünede İnanmıyorsa eğer Aptallık başka şeydir Ama-körlük başka şey Diliyorum Allah’tan İlim versin herkese Işık başka bir şeydir Aydınlık başka bir şey Cengiz Süslü |
Başka türlü sevememki…
Silmeden gönlünden hatıraları Yanlızca seninim diyememki ben Unutman gerekir başkalarını Kendimi sana verememki ben Benim ol yanlızca..yanlızca benim Sanada banada yeter bu sevgim Aşkı tadacaksın benle eminim Başka türlü seni sevememki ben Ben kabul edemem paylaşılmayı Beceremem kendimi alıştırmayı Bir kızıp,bir küsüp,bir barışmayı Oyun oynamayı bilememki ben Cengiz Süslü |
Bebek
Soyadımın devamı,bu bitmez kan davası O gözlerimde umut gönlümde Türk havası Bir bebeğim daha olsun istiyorum gönülden Bir bebeğim daha olsun istiyorum ta dünden Cengiz Süslü |
Bedduam
Kızıl kıyametler kopsun başından, Başkasını yar diye bakarsan eğer İn,cin top oynasın küçük aklında, Başkasına yar diye bakarsan eğer Bütün özlemlerin düşlerde kalsın Hayallerin gözünden yaş olup aksın Yüreğin hasretle tutuşup yansın, Başkasını yar diye sararsane eğer. Dostların şeytanlar ve cinler olsun Kalbine zalim diye kilit vurulsun. Ahrettemekanın cehennem olsun Başkasına yar diye bakarsan eğer. Çocuklar sana hep uzaktan baksın Analık özlemi kalbini yaksın, Duaların Allah'a isyan sayılsın Başkasını yar diye seversen eğer Cengiz Süslü |
Beklenen Gelecek..
Bir martının kanadında beklediğim gelecek Belki umut yerine hasrerti getirecek Çok uzakta olsa bir ihtimal daha var Belkide, yolunu kaybedip o vefasız gelecek Rüzgarlarla bağladım gönlümün takasını Yelkenlerim yırtılmış sonsuz mesafelerde Bir acı söz delmiş sandalımın bağrını Hasretin nabzı atar deniz fenerlerinde Karanlık yavaş yavaş çöküyor üzerime Sen benim yüreğimin en son umudumusun? Yıldızlar bile düştü kayarak derinlere Karanlık *******de aşka kılavuzmusun? Gecenin onikisi saatin gongu çaldı Yalnızlık dalga dalga örtüldü üzerime Göğsümde anılarla nazar boncuğun kaldı Berrak su pınarları yayıldı gözlerime Gözlerin geçer bazen sessizce gözlerimden Ağlar görürüm seni yanakların hep ıslak Rüzgar değil sensin giren kapımdan penceremden Ne olurdu hiç olmassa mutluluktan ağlasak Cengiz Süslü |
Beklenti...
Sabahın çiğ saatlerinde,.. güneş henüz doğmamışken, gün ağarmamışken,.. yıldızların veda edişini izliyorum... Seni düşünerek. Şefkatiyle tenimi okşayan ve... teselli veren rüzgarlara bırakıyorum.. hasretimi ve bütün özlemlerimi. Sigaramdan tüten buram,buram dumanın, nihayet toprağın özlemi, göz yaşlarımla karıştığını görüyorum. Yalnızlığımı ve yüreğimin bir yumak kadar boşluğunu,.. yapraklar bana söylüyor. Ne yapabilirim. Düşüncelerimin dudaklarımdan... çıkan ateş gibi nefesle, havaya karıştığını biliyorum da; Düşlerime kaybolup gitmesin diye,... Bir çivi çakamıyorum. Ve; Arzularım okyanuslar misali.. kabarıp coştuğunda, masmavi gözlerinin derinliğine dalıyorum. Sevginin anlamını bilmeyen,.. Yaşamanın ve hayatın anlamınıda bilemez diye... düşünüp; Fikirlerime bir kurşun sıkamıyorum Bazen; Göğsümde düğümlenen hıçkırıklarımı... Boğmak istiyorum. Yüreğim gibi ruhumuda zincirlerle.. bağlamasın diye... Senden ve senin dünyandan beklentim olabilir mi? Sevgi ve şefkat verebilirmisin bana? Beni sevebilirmisin? Sevmesende; Hiç olmazsa sevdiğimi bil ve beni anlamaya Çalış ki; Bütün duygularım buharlaşıp,gökyüzünde... hak ettiği yere ulaşırken,boş bedenimde.. huzur bulayım sevgilim...... Cengiz Süslü |
Beklenti.2
Bir parça anlayış Birazcık sevgi En mutlu anımda Biraz tebessüm Beklentisiz değil karşında duran Uzakta olsan, yakında olsan bana Benimde senin gibi beklentilerim var, Sevgime karşılık Gözlerimi dikerim ayın solgun rengine Uzun uzun düşünürüm, günlerce sensizliğime Bazen yıldız kayar ve ben, Tüm kalbimle seni dilerim Gökteki her hareketten Beklentilerim var senin için her şeyden Gökkuşağı çıkar, yeşilini gözlerine Saçlarına sarısını Kor rengini dudağına benzetirim Seni diler seni beklerim Benimde herkes gibi Muhakkak olacak beklentilerim. Cengiz Süslü |
Bekleyiş..Sevgiliye mektuplar..15
Kurt dumanlı günü bekler sabırla.. Bende seni o sabırla beklerim.. Biraz sitem,biraz acı,kahırla.. Hüzünlenir,..günü,güne eklerim. Kimi gün kıvrıldım,kıvrandım durdum Kimi gün kadehe,şişeye vurdum Seninle uyandım,senle uyudum.. Ürkek *******de korku işlerim.. Sarı duvarlara çizdim ah'ımı,.. Hasretle işledim gönülgah'ımı Kalbimi kuşatan karargah'ını.. Cennet bilip,..aşkım ile süslerim Sen kokar boncuklu dantel yastığın Canım olsun ayağını bastığın Tek teselli,dokunupta yaktığın.. Şu bağrımı incitirsen küserim Bu yük-ki! ..Omuzda paha da büyük.. Bu yüz-ki! ..Gittiğin yollara dönük Umudum yaşasın,bedenim sönük.. Kor ateş olsun,..zevkle çekerim Cengiz Süslü |
Belki..
Belki; Seni seviyorum dediğim zaman İnanmayacaksın bana.. Belki; Her gördüğünde güleceksin Bir eğlence ararken meçhul dalgınlığında Belki; Tanıdık biri fısıldarsa duymak istemediğim Hep korktuğum şeyi kulağıma Hele ondan da kötüsü Birini bulmuş derlerse eğitimli sevgilin O zaman; Gözleri yaşlı,çökmüş beden.. bırakmak istermisin ardından Belki; Bir gün tesadüfen karşılaşırsak sokakda Ne olur eğme başını, bir selam ver hiç olmazsa Olsamda kalbinden çok uzaklarda Kimbilir; Belki, Sende seviyorsun.Öyleyse İşte o zaman,sererim bütün hayatımı Senin için yollara Değmesin; Degmesin diye ayakların taşa toprağa. Cengiz Süslü |
Ben çiçekleride sevdim
Ne yeşil çeyırlar kaldı Otlarını okşamadığım Saçlarını okşar gibi, Ne düz ovalar Avuçlarında titrerken dolaştığım Ya o teninin kokusu Miski amber misali Aklımı başımdan alan Beni hayali bile zor Ormanlarda, deryalarda Dolaştıran. Ben kuşlarıda sevdim Kanatlarını kollarına benzettiğim Uzanıp göğsüne beni koruduğunu zannettim Uçtum seninle Her şeyi senin gözlerinle gördüm Senin nefesinle çarptı kalbim Senin ötüşlerinle beslendim Ben dağlarıda sevdim Orda yücelik vardı Orda kar vardı gülüp oynadığım Orda yağmur vardı gözlerinden aktığım Tırmandım, tırmandıkça Ne zor olduğunu anladım Orda yanlızlığı Orda vefasızlığı gördüm Ben yıldızlarıda sevdim Karanlıklarımı aydınlatan Küçük kandiller Umut ışıklarım Nazlı kuşkularım Yanlızlığımda seni paylaştığım Onlarla onca yokluğunu, İçimdeki doluluğunu yaşadım Ben çiçekleride sevdim Oturup seyrine daldığım Güzelliklerine aldandığım Tutupta koparamadığım Çiçekleri Öyle nazik Öyle narin Öyle can alıcı Hayran bırakan Aldatıcı, yanıltıcı Okşamaya kıyamadığım Yıldızlarla kıyaslamadığım Yeşil çayırlardan ayırdığım Boş avuçlarda aradığım Ben çiçekleride sevdim Soldular Benide soldurdular. Cengiz Süslü |
Ben gidiyorum..
Bütün hayallerimi geçmişe gömüp Kendimi bulmaya ben gidiyorum Geriye yepyeni taptaze dönüp Aldıklarınızı alacağım diyorum. İnsanız insanı sevmek görevim İnsana insanım hayvana devim Duygu hırsızları çaldığınızı verin Çocuklarımı aşkımı ben özlüyorum. Cengiz Süslü |
Ben Kosova Yolcusuyum
Kosova da savaş biter Trenler geriye döner Çıkmazsam bir kompartmandan Yaktığın mum o gün söner Ne bir mektup ne pusula Göndermedi dersin hala Sağsa yazardı mutlaka Deyip sarıl yokluğuma Gözlerin gaztede, radyoda Deli gibi orda, burda Rastlamaz isen adıma Sende oku bir fatiha Benden kalan hatıraya Sarılıp üzmeyin daha Aklım senle çocuklarda Geri kalanlar angarya Ben Kosova yolcusuyum Haktan bir tek damla suyum Sonsuz ilmin buluşuyum Ben Kosova yolcusuyum. Cengiz Süslü |
Ben ve O
Ben gözleri yorgun, Yüzünde binlerce yılın sarhoşluğunu taşıyan Zavallı biri. Ben ümitleri kırık dökük, Tesellisi olmayan, Hayatını bir meçhule adamış Sevdalı biri. Ben karanlık bir mahzende Birgün hatırlanıpta çıkarılmayı bekleyen YıIlanmış şarap gibi. Sen! Ufkun kızıllığı arasında, Binlerce güzel ümitle dolu. Sen masum ve şevkat dolu gözlerle Sevgi bağişlayan, Bir melek gibi Sen binlerce güzel ümitle dolu,.. ufkun kızıllğı arasından Ellerini uzatıp bana Gel demeyecekmisin...? Cengiz Süslü |
Beni Düşünme..
İçime kan aktı bugün Sen elveda dediğin an Çaresizce boyun eğdim Sessizce gittiğin zaman Beyhude geçecek günüm Yarınıma acır dünüm Aşkıma dair her sözüm Sana her şey helal olsun. Beni düşünme Kendini üzme Böyle karar aldı isen Geriye dönme Ben kimimki seni senden Sonsuza dek isteyeyim Ben kimimki Allahımdan Mutluluğu dileyeyim. Cengiz Süslü |
Beni kalbinle ara..
Ben karanlıkların dostu! Sana el uzatıyorum İster tut elimden, İstersen korkup kaç benden Ben karanlıkların dostu! Beni arayıp durma deliler gibi.. Zira ben yanıbaşındayım O fani gözlerin,ölümcül bakışlarınla.. Beni ebedi ruhunun derinliklerinde, böyle görebileceğinimi sanıyorsun. Beni gündüz ışığıyla değil, karanlıkların güneşiyle gör. Beni; parmaklarını gezdirip, cisimlerde arama Sevgi basamaklarından gözü kapalı tırman ve; Beni ruhunun boşluğunda,.. ..seni bakar kör eden sevginle ara. Unutma ki! seni kalbimde yaşatıyorum Unutma ki her an seni düşünüyor. Hasret ve yalnızlık kokan dünyamda, seni anıyorum. Gel sevgilim! Kavuştur kirpiklerini birbirine, gevşet bütün bedenindeki tüm gerginlikleri. Salıver söğüt yaprağı gibi saçlarını, meltem rüzgarlarına, Derin bir nefes alki beni... bütün bedeninde hissedebilesin. Ne olur tut ellerimi artık Arama beni herhangi birşeye tutulmuş gibi anlamsızca Beni,Bütün anlamlı şarkılarda, manalı sözcüklerdeki en güzel duygularda... ..bul. Cengiz Süslü |
Beni Unutma
Hadi gel beni avut Gözümde yaşı kurut Sen gönlümdeki umut Beni unutma Bir mektupla hatırla İki satır karala Gerek yok ağlamana Beni unutma Günümde gecemdesin Titreyen sesimdesin Bilmemki neredesin Beni unutma Cengiz Süslü |
Benide Sevdi.
Gönül yine coştu oynayıp durur Sahne dar gelir bana sazlar kudurur. Kıskanmayım dostlarım sizinde olur Böyle güzeller güzeli nerde bulunur. Bana çok görmeyin n’olur sonunda buldum Onu canım gibi gördüm canıma koydum Biraz daha akıl verin ben ne edeyim. Ona nasıl yakın olup gönlüne gireyim. Sazlar, barlar, meyhaneler dar gelir bana Eşim dostum deli diye vurur kafama Nasıl deli olmayayım gönlüme girdi Dualarım kabul oldu benide sevdi. Cengiz Süslü |
Benim Derdim de Sensin..Sevgiliye Mektuplar...13
Kolay şeymi silip atmak,bir anda olmasada.. Acıyla geçen yıllarda muhakkak hayır vardır Baktığında hiç bir şeyin değeri kalmasada.. Kırıntılı olsa da aşk,Tanrı'mız dan armağandır Her insanın bir derdi var,benim derdimde sensin Hayat boyu incitsende,Yaratan'dan nimetsin Her seste yankıma var,benim yansımam sensin Ben boşlukta yalnız bir ruh,sen ruh'uma bedensin Gelme istiyorsan..Olsun! ..Bilirim her şeyini,.. İnsan kaybettiğinde anlıyor değerini.. Cengiz Süslü |
Benim..
Baba benim, ana benim Kardeş benim, can benim Namus benim, evlat benim Vatan benim, kan benim Toprak benim, bayrak benim Deniz benim, dağ benim Dostum benim, postum benim Düşman benim, şan benim Akacak sular benim Yeşil ovalar benim Giydiğim aba benim Yattığım oba benim Çarık benim, fes benim Çiçek benim, diken benim Eken benim, biçen benim Uğruna ölen benim Ocağı sönen benim Sağır benim, kör benim Gittiğim eller benim Geldiğim yollar benim Düşen benim, kalkan benim Yıkılmış gurur benim Kırılmış umut benim Ağlayıp ölen benim Ölüp dirilen benim Seven benim, çeken benim Hakkı yenilen benim Yinede haksız benim Alan benim, veren benim Karnını doyuran benim Büyütüp bakan benim Onlar tokta aç benim Adım benim, adım benim İki hece adım benim Her şey benim, her şey benim Benim olan her şey benim Benim olan hiçbir şeyi Kimse benden alamaz. Cengiz Süslü |
Benimsin Anla..
Baharı yaşarım bir şey anlamam Yazlarım buz tutar kışı aramam Karalar giymişim boşa ağlamam Gitsende sonunda benimsin anla. Bir dosttan selamın alayım diye Adaklar adadım bir tek habere Çaresiz boynumu eğdim kadere Gitsende sonunda benimsin anla. Aşkımı boşuna nafile sanma Bir ömür harcadım senin uğruna Mühim olan ahret, dünya angarya Gitsende sonunda benimsin anla. Cengiz Süslü |
Benzetmek gibi olmasın…
Koca bir hayattı bıraktığımız Ardımızda..Ateşe verip yaktığımız Ne bitmemiş yol kaldı yüreğimizde Nede mutluluk…Azda olsa yaklaştığımız Hep umut besledim…Birini öldürüp,.. …birini dirilttim.Yeni baştan Ateşlenen her acımı,sabırla söndürüp,.. …bir-bir meyvesini topladım,kuru ağaçtan Hissettiğim hayatı yaşamak değildi Yorgunluğumda..Nefes almak vermekti İsyanım kabarıp gönül kafesimi doldurduğunda Bir damla gözyaşın sızımı dindirdi Koparıp bütün inançlarımın halatlarını Elimi uzatmak istediğimde enginlere… Bu sefer irademin savaşını,.. …bitiremedim…İman derinliğinde… Her başlangıcın bir sonuna inanarak Kabuğuma çekilip sindirdim arzularımı Artık her şeyi oluruna bırakarak Yokluğuna..Peki deyip susturdum korkularımı .. Şimdi ben yaşanmamış bir sevdanın Vurgun yemiş sersemi..Acılarını seven adam Sondaki başlangıcı bekleyen…Durgun..denizler gibi,… Benzetmek gibi olmasın..yaram… Cengiz Süslü |
Bırak
Kırkına doğru yaklaşıyor bu ömür Ömür ki dertten isli gamlı bir kömür Ey hayatın çarkı dönerken sömür Geriye sararmış bir kemik bırak Birdirbir oynardık çocukken bizler Çelikti şimdiki titreyen dizler Güneş doğarken oldu ikizler Birini alsan da birini bırak Hasat mevsiminde yabalar boy, boy Al başağı çevir buğdaylar toy, toy Taneyi samanı ayrı yere koy Samanı satsan da tohumu bırak Kirli şalvar giyer şehirden uzak Medeniyet ona sinsi bir tuzak Yolar koyununu yaparlar kazak Yazın giymesen de kışına bırak Babam kalkmış sabah ezan vaktinde O namazın, ben uykunun derdinde Ömürle güreşip devirdiğinde Günahı at gitsin sevabı bırak Babam küçükken bana hadi bin dedi Yağız küheylanı tutupta bana verdi Sıçradım üzerine beni yerlere serdi Atımı alsan da babamı bırak. Cengiz Süslü |
Bir Geceden Bir Perde
Asansör cızırtıyla Sekizden zemin kata Düşer gibi inerken …..Penceremde gördüğüm Sisli gri denizden ve; Yüksek oksijenden …..Kopar gibi gitmiştim …..Sözde son sistem kapı,.. Açıldı yardımımla Bambaşka bir dünyanın …..Kapısıydı adeta …...Önce soğuk ve sinsi Havayla karşılaştım Hüznün çınlayan sesi ……Selam dedi tanıştım ……Peşpeşe adımlarım Sokakta seyirirken Uğurlayan bir hiç ti ……Bekleyen başka bir hiç.. ……Ve; ..Bulutlar hıçkırıp, Sicim,sicim ağlarken ……Sirenlerle danseden Gecenin sevgilisi… Rüzgarın senfonisi. …….Uğultulu bir tokat Yüzüme teğet geçti Cılız bir köpek.. ………………..Sakat! Ürkek,ürkek inledi. Paslı çöp variline Zar-zor tırmanıp girdi.. Öte yandan bir gölge Elleri ceplerinde… Kasketi öne düşmüş Yıkık duvar dibinde Korkulardan imtina Gölgelerin kardeşi ……Mezarlığın bekçisi Beklemekten yıkılmış Kırış,kırış gözleri Anlaşılan çok geçti Beklenen var sanırım Her canlının düşünde İsimsiz kahramanlar Gecenin cümbüşünde Umutlar gülen Ay’ın Her günkü müjdesinde Beklenen beyaz atlı Hiç durmadı sözünde.. Cengiz Süslü |
Bir Bilsen...
Gidişin üstünden asırlar geçti Kaç kıyamet koptu başıma bilsen Kaç bin kez yüreğim yeminler içti Kaç bin kez tövbemi bozdum bi bilsen Yorgun hislerimin gücü kalmadı O günden bu güne,güneş doğmadı Ağladım olmadı,sustum olmadı Kaç bahar hazana döndü bi bilsen Cahilden,alimden hicazet aldım Bir tutam umuda bin kapı çaldım Her sefer yönelip Hakk'a yalvardım Kaç yıldız duamla kaydı bi bilsen Semaya yöneldi gece ellerim Bir kere isyana düşmedi dilim Duama şahittir Kur-an’ı kerim Kaç tesbih adınla dizdim bi bilsen Arama istersen verme hiç cevap Seninle yaşamak olsa da serap Aşkının hatrına her an bin sevap Kaç melek müjdeler verdi bi bilsen Her sabah seninle kahvaltı yaptım Her akşam mumları seninle yaktım Kadehe şişeye adını taktım Sarılıp kaç yudum içtim bi bilsen Rüyadan rüyaya kervanlar koştum Kimi an kahraman,kimi an suçtum Zerre-i kıvılcım gibi sarhoştum Kaç aşık aşkına küstü bi bilsen Gece sıyrılırken Ay’dan,yıldızdan Ses ve renk yeniden doğar ıssızdan Usandım hasretin arsızlığından Sensiz kaç sabahı ettim bi bilsen Gün düştü üstüme güller kurudu Her gülün hesabı bana soruldu Yargıcı,cellatı mizan-ı kurdu Kaç idam sehpası gezdim bi bilsen Dönme orada kal artık fark etmez Alışmış kalbimin zoruna gitmez Dilinden aldığım bu yara geçmez Kaç bin kez vefasız dedim bi bilsen Voltalar kalbimi aşkın bıkmadan İdama hükmetmiş yafta takmadan Ölürsem bir gece güne çıkmadan Hakkında kaç infaz verdim bi bilsen Dedim kaçıp gitsem belki son bulur Gözden ırak olan kalptende olur İnşallah bu volkan bir gün durulur Kaç şehir hiç yoktan yandı bi bilsen Telaşlı yüreğim sabrı öğrendi Hırsından kabaran gururu yendi Bekleye bekleye Hak’ka yöneldi Sensizken kaç gülden geçtim bi bilsen Sevdanın sınavı vicdanda Sırat Kırık belimde yük,ruhuma kır-at Ne mecnun,ne Leyla,ne Şirin,Ferhat Kül olup sarmadı kor-u bi bilsen Sırası gelmişken son sözüm sana Kalbimle yöneldim arşualaya En mutlu günümüz say musallada Balayımız canım mahşer bi bilsen Cengiz Süslü |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:49 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.