![]() |
Bir Şiir Ölüyor
Bir şiir ölüyor bir yerlerde Gecenin karanlığında İzbe bir kaldırımda bir başına Sırılsıklam aşık Bir şiir ölüyor dostlar Güneşin battığı ufukta Nemrut'ta Ölümsüzlüğüne aldırmadan Mısralarında şairin Kelimeler aşk kokan Sevgi kokan özlem tüten kelimeler Yalnızlıkların yalnızlığında Parıldayan gözlerde ölüyor Bir martı çığlık çığlığa Karadeniz'de Ağıt yakıyor dörtlüklere Sahipsiz isimsizlere Aldırmıyor hiç kimse ölümüne Bakıyor güzelliklere şair Ölümüne buğulu gözlerle şiirin Yıkılıyor oracıkta ve gün doğuyor Aldırmadan ölümlere Ahmet Salih Bak |
Bilmiyorum
Ben neresindeyim hayatın Yaşanmışlıkların Neresindeyim bilmiyorum Batan güneşin kızıllıgında Karanlığa gömülen şehrin Neresindeyim Mutsuz sokakların İzbe caddelerin Akşam üzerleri umutsuz Neresindeyim En önemlisiyse Kimsesiz sensiz Neresindeyim hayatın Bilmiyorum Ahmet Salih Bak |
Bugün
Giderken Bıraktığın izleri sevdim Bugün Beklerken seni rüyamda Bıraktığın Kokuyu kokladım. Bugün Özlerken seni Sensizligimde Öperken dokunan Kirpiklerini Özledim Bugün Hayal ederken Seni dünyamda Yürürken salınan Saçlarını düsledim, Şakaklarıma yagarken Kar Ahmet Salih Bak |
Buluşma
Oltaya takılan Küçük istavritin Çektiği acılardı Belki de Çektiğim sancılar Gökyüzüyle buluşma Anında yaşadığı acı Oltanın ucundayken Gökyüzü Acısı Aşkın ve sevdanın Yanması yüreğimin Ahmet Salih Bak |
Canım'a
Yoruldum beklemekten Duran zamanları Zamansız sevgilerimle Kolay olmayacak Biliyorum Pusudaki ayrılıklarla Savaşım Ahmet Salih Bak |
Canım Yanıyor Yağmurda
Yağmur damlalarının Yerdeki şemsiyesine Sığmayan sevgim Oluşan kaybolan ıslanan Sırılsıklam çaresizce Ve Terkedilen üzerine basılan Şemsiyeleri damlaların Sevdiğim umudum Geleceğim şemsiyeler Onları çok seviyorum Özlerken Beklerken yağmuru Ahmet Salih Bak |
Çanakkale
Nara Burnu'na bakıyorum Kakmadağ'dan Gemiler geçiyor içimden Silah yüklü gemiler Gün batıyor Anzac Koyu'na doğru Güneş alçalıyor Tutmak istiyorum Mehmetçiğin Fısıltılarını duyuyorum Alçıtepe'de Kadınlar yürüyor Arıburnu'na Geleceklerini bırakıp Geride Henüz doğmamışların Umutları olma adına Yürüyorlar Anafartalar'a Ve Gece Fısıltıların sustuğu Yarının planlarının Yapıldığı Tepeye doğru Yürüyorlar Conkbayırı'na doğru Tarihin yazıldığı Yere doğru yürüyorlar Yeni bir sayfa açmak için Yürüyorlar Ahmet Salih Bak |
Çocuk
Portakal kokulu elleriyle Koşarken çocuk Gamzeleri çıkıyordu Oyuncak Çok uzakta değildi Çocuk yüzünde sevinç Ulaşma mutluluğu Oynamanın dayanılmazlığı Dokunmak oyuncağa Bir an önce Dönüp bakmak geriye Parıldayan gözlerde Sevinç Hoş geldin çocuk Aldatılmışlıkların Dünyasına Seni bekliyor Keşmekeşlik Sevgisizliğin aldatılmışlığın Dünyasına Hoş geldin Ahmet Salih Bak |
Çok
Bildiğin Gördüğün Bütün çoklardan Çok özledim Seni Bil istedim Ahmet Salih Bak |
Çok bekledim
Yüzyıldır bekliyorum seni Doğmadan sevdiğim. Büyümeni bekledim. Okyanus ötesinde Seni bulmayı, Sonra sevmeyi. Geldin, Bir kapıyı açarcasına Apansız. Beni benden aldın. Ben Sen oldum Bir bedende İki insan İkiside yarım Ahmet Salih Bak |
Çok Eskiden
Uzaklarda El sallanmayan uzaklardasın Biliyorum Bir gün Belki bir ögleden sonradayken Sevdam Çıkıp geleceksin Sobe ben geldim Diyeceksin Bende olmayan Bana Gözlerine bakacağım çaresiz Gemici düğümü olmuş Duygularımla Nerelerdeydin Der gibi Ben çaresiz Uykusuz duygularla Bakacagım Can yüzüne Ben Bana geç kalmışken Keşkelerim koro oluşturmuşken Gidişime bakacagım Senden Kelebeğin ömrü olmuş Sevdamla Ahmet Salih Bak |
Çözümsüzlüklerin çözümsüzlüğü
Uzaklıkların uzağındasın, Erişilmez uzaklarda yani. Batışında güneşin Sarozda. Doğuşunda Ankara'da. Bende degilsin. Ben sendemiyim? Bilmiyorum. Erişilmezlikler yumağı Olmuşuz çözemiyorum. Çözümsüzlüklerin çözümsüzlüğü Olacağız. Bu gidişle biliyorum Biliyorum Beni terkedeceksin Çözümsüzlüklerdeyken Ben Ahmet Salih Bak |
Değildi
İmkanlı herşey Biliyorum. Bana gelmen Kulağıma fısıldaman Sevdiğini. Değil imkansız Biliyorum İsteseydin Ahmet Salih Bak |
Değmezmiş
Güneşi balçıkla sıvamak İstedim Seninle Yıldızları toplamak Karanlık *******de Uçmak Galata'dan gönlüne Çok istedim Sana değmezmiş Ahmet Salih Bak |
Deniz
Gönlüm ağladı Yaşlar sanki Maviye aktı Mavi çağladı Sanki mavide Ağladı Sessiz sedasız Uçsuz bucaksız Sevdamdı Sadece mavi bildi O bildi Sanki o' da Onu sevdi Gönlüm ağladı Yaşlar Maviye aktı Mavi çağladı Sanki mavide Ağladı Ahmet Salih Bak |
Durak
Duraktayım Seni bekliyorum Dün gibi Gelişini bekliyorum Soğukta Üşümüyorum Gelişini beklemek Isıtıyor içimi Birazdan geleceksin Ve Seni görecegim Sen beni Görmesen de Bu bana yetecek Belki de Ya da sana ulaşamamak Beni kahredecek Biliyorum Bilmediğimi bekliyorum Saatler geçiyor Yoksun Anlıyorum ki gelmeyeceksin Yarını bekleyecegim Seni görmek Yarına kaldı Bu Kaçıncı yarın bilmiyorum Kaçıncı gelmeyişin Gelme be gül yüzlüm Bil ki Gelmeyişinin Yerine koyabilecegim Bir şey yok Gelme ne olur Bir umutla Beklemek seni Belki de Beklediğim Bilmiyorum Ahmet Salih Bak |
Düşler
Bir çatıya çıkmalıyım Belki Kokun ulaşır bana Rüzgarda Bilmediğim uzaklarda Sahipsiz sevdalarda Issız düşlerdesin Paslı yalnızlıklardayım Sensiz Gelsen de olur Gelmesen de artık Ahmet Salih Bak |
Ellerine Dokunmadan
Erciyes'teyim Soğuk ve sensiz Bir gecede Donuyorum Duygularım donuyor Çaresizim Erciyes'te Çare sendin Ellerin bağlıydı Kalbin benimleydi Biliyorum Paranga ayaklarındaydı Gel desem Gelemezdin Ben yine Kar yağan duygularımla Baş başayım Erciyes'te Ahmet Salih Bak |
Eyfel'e Aldırmadan
Konuş benimle Yosun mavisi Gözlerime bak Aldırmadan Eyfel'e Paris sokaklarına inat Sarılsın gözlerimiz Caddede doyasıya Ve yıkılsın Paris Bu sevgiden Ahmet Salih Bak |
Gece
Kadehime düşen Kar tanelerini izliyorum Gecede Yalnızlığımın Paylaşımcıları onlar Onları çok seviyorum Kadehimde umutsuzca Çırpınıyor yok oluyorlar Onlardan geriye Tadı değişen şarabım Ve Yalnızlığım kalıyor Biliyorum Bitecek yalnızlığım Bir gün Her nasılsa Ahmet Salih Bak |
Gel
Beklerken Seni Rüyamda Gelmelisin Bana Koşarak Yalınayak Ahmet Salih Bak |
Gel ne olur
Gelmiyorsun bana Özlemlerdeyim Biliyorsun. Nasır acısı. Yokluğun. Canımı acıtıyor. Rüyalarıma gel Razıyım Ahmet Salih Bak |
Geleceksin
Tırnaklarımla kazıdım sesnsizligi. Kalbimin ücralarından İzin kaldı Canım acıdı Sızdı sensizlik göhsümden Aldırmadın giderken. Gelecektin biliyorum Bİliyordum bildigini Bekledigimi seni Acılara aldırmadan Ahmet Salih Bak |
Gelmelisin
İste gidiyorsun Doğduğum kente Yine Ganita'da oturacaksın Denize bakıp Çayını yudumlarken Düsüncelere dalacaksın Biliyorum Bırak artık düşünmeyi Gel de bana Geleyim Koşayım sana Sarılayım sıkıca Kokunu Çekeyim ciğerlerime Yıkılsın tüm şehir Biz görmeden Mutluluktan ağlasın Deniz El ele çıkalım şehirden Kİm ne derse desin Kimin umurunda Biz mutlu olalım Gel de Gel de Ne olur Gel de Sana geleyim Pedaliza'm Ahmet Salih Bak |
Gençligim
Kaçamak bakışlarındı Kaçırdıgın, Tutamadıgım ellerin Dokunamadıgım saçlarındı. Yürüyüşlerimizdi ******* boyu. Suskun. Sevdiğimdi kırmaktan korktuğum Gençliğim Ahmet Salih Bak |
Geveze Kelimeler
Binlerce hece düştü dilime Rüzgarda savrulmadan önce Kelime olma adına Yok oldular Ahmet Salih Bak |
Gibi
Öpmek Dudagından utangaç. Sevmek ölümsüzcesine İstemek yaşamsızlık gibi Beklemek,ana gibi unutmak balık gibi Ahmet Salih Bak |
Giderken
Bugulu bakışlardaydın Giderken ardına bakmadan Soguk ellerine dokunmaktı gidişin, Mahsunlaşan dokunuşlarda. Gitmeseydin gitmeseydin Girdaplarında kayboldugum Gözlerinde bırakarak beni Gecede Ahmet Salih Bak |
Gidis
Gitmek istedim Bu sehirden Kaçmak olanlardan. Belkide, Kendimden kaçmak istedim. Gün boyu uzuyordu yollar Kaçamıyordum Benimleydin. Çırpınıyordum Seni üzmek istemiyordum Artik Seni çok yaralamıştım Seni sende bırakıp Gitmek istedim. Heryerde sen vardın Gittigim. Tutunuyordun bana sıkıca Tam kenarındaydım Ucurumun. Gözlerin tutuyordu beni Düşemiyordum Çok cabaladım Olmuyordu. Anladımki Gitmek degildi Çözüm olan Seni götürdügüm sürece. Bende idin İcimde yani Beni benden almamıştın henüz Ve ben Seni sana bırakmamakta Kararlıydım. Ahmet Salih Bak |
Gidişin
Ölüme aşık olmak Gelişsiz gidişlere gitmek Beklentisiz zamanlarda Küçük istavritin Gökyüzüyle buluşma anı gibi Mutlu ve üzgün Sonsuzluktaki sen gibi Gidişin Ahmet Salih Bak |
Gidişin..
Bak bir yüreğine,duruyormu hislerin Sensiz kaldıgım andan beri kapanmadı gözlerim Ah bir anlayabilsen; Seni ne çok özledim Sevgi dedin,saygı dedin,aşk dedin Kimselere vermediğimi,sana verdim Ne tuzaklar kurdun bu gönüle İsteseydin bu canı uğruna verebilirdim Hiç bir şey yıkamazdı beni bu hayatta Senin gidişin kadar Vazgeçilmez oldun, nedense bende Bu yürekte her an sevgin var. İstediğim çok şey değildi senden Küçücük bir sevgi, azıcık saygı O zaman kimseler alamazdı seni benden Ah biraz sana güvenim olsaydı Oysa sen kolay olanı seçtin Ansızın beni terk edip gittin Beni perişan bir halde bırakıp Verdiğim tüm sözler yalandı dedin DEDİM YA GÜLÜM YIKTI BENİ GİDİŞİN FARK ETMEZ ARTIK SENSİZ YAŞAMIŞIM ÖLMÜŞÜM AMA ŞUNU BİLKİ KARAGÖZLÜM; BEN SENİ İMKANSİZ DENECEK KADAR SEVMİŞTİM Ahmet Salih Bak |
Gidiyorum
gidiyorum kendimi birakip bu sehirde gidiyorum götürsemde kendimi gidecegim gitme pahasina kendimden gidisim felaketim biliyorum gidisimde mutluluk var bircok hayatlarda huzur var biliyorum. sonlu baslangıçlar biryerlerde mutluluk olacaksa gitmeliyim. kendimden kaçarcasina gitmek belkide istedigim. yasamsızlıga gitmek. gelisleri olmayanların doğmayanların gelmeyenlerin oldugu yere gitmek Ahmet Salih Bak |
Gitme bende kal
Gel gelişlerindeyim Gitme Gidişlerinde olmak zor Yüzün bende. Gelişlerinde. Sarılmak sevdana, Sende. Geride kalsın artık Gidişlerin Sırtı bana dönük Sevdalara inat Gelmelisin bana Çırılçıplak Ahmet Salih Bak |
Gitmeseydin
Bıraktın beni El sallayamayacağım Bir caddede Islak kirpiklerimden Süzelen damlalar Islatırken ellerimdeki Sensizlikleri Açılan kapıları sensizliklere Çaresizlikleri ezdim Rugan ayakkabılarla Arnavut kaldırımlarında Gitmeseydin keşke Okyanus aşırı diyarlara Kalbimdeki seni bırakarak Bende Ahmet Salih Bak |
Görmek İsterdim
Karanlıklar İçindesin Seni görmekti Arzum Sigara ışığı Yeterdi bana İçmedin Ahmet Salih Bak |
Hafızalarda Ölmek
Önce diz çöktü kelimeler Sonra ateş ettiler Tüm sevgiler ölüyordu Kurşunlara kalkan olma adına Duygular sızıyordu göğsünden Delik deşikti göğsü Sevgi dolu koca adam Yavaşca düştü toprağa Yerden kalkan tozları izledi Uçuşan Ayrılırken bedenden ruh Artık Bayramlarda birileri gelecekti Ya da Hatırlayacaktı sıcacık odalarda Herşey geride kalmıştı artık Unutkan hafızlarda kalmak Zor muydu Bilmiyordu Ahmet Salih Bak |
Havai fişek
Fırlayıp gidiyorsun Çok hızlı uzaklaşıyorsun Işığın aydınlatıyor Karanlıklarımı Yıldızların Başıma düşüyor Sevği şarhoşu oluyorum Karanlıklarda Ahmet Salih Bak |
Hoşgeldin Dünyama
Nerelerdeydin Önceleri Neden Beklettin beni Bunca yıl Sensizlik Beni Sana getirirken Nerelerdeydin Kozan güneşi Gibisin Gül yüzlüm Ahmet Salih Bak |
İçimdeki Yalnızlık
Kardan adam olmak vardı şimdi Soğuk ve ıssız bir parkta Zeytin gözleri düşmüş Üşümüş havuç burnu Eski çalı süpürgesiyle Kardan adam olmak vardı şimdi Soğuk ve ıssız parkta Ahmet Salih Bak |
İnsan olmak
sadece insan olmak istedim.hayatımın her döneminde.ve bunu başarmak için cabaladım.geçen haftalardan birinde bir konserde ellibeşbin kişiye seslenen sanatçı insan olanlar elini kaldırsın dedi ve şok oldum insan olanlar elini kaldırsın cümlesine insan olmak güzeldi sevgiler tüm insanlara ve çaba sarfedenlere Ahmet Salih Bak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:11 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.