![]() |
Biz Vefa Lisesi öğrencileri
Edebiyatçı kara Fatma'nın en sevdiği öğrenciydi Remzi Eskitürk Beyoğlunda Çift Geyik Karaca mağazasının imalathanesinde Okul harçlığını çıkarıyordu bayan deri çanta tezgahında Her gün okul çıkışı Vefa lisesinden tabana kuvvet bozdoğan kemeri, şişhane,unkapanı köprüsü,beyoğlu hattını tamamlar iş dönüşü Tersine Direkler arası denen yere eve Benide işe aldırmak için beraber yürüyoruz benim ilkim Kafamı her yere uzatıyorum remzi tedirgin ramo geç kalıyoruz iyi sen git ben yarın gelirim Endişeleneceğine otobüs durağını gösterip,Taksim'den Arnavutköy; e Yolcu edecekti beni Yok öğle yağma uğrayıp gezeceğim noktaları işaretlemiştim bile onu ben işyerine dönüşteuğurladım Beyoğlu olgunlaşma Enstütüsü Elif Naci İbrahim safi a girdim içeri Savaşı gördüm İkinci katliam yılları Yeşil bir ölüm bir sürü kurukafalar, İbrahim safi bey'den Broşürünün imzalısını almıştım Bir küçükte muhabbetini Hep işe girecektim hesapta ya bahane olup çıktı Bilgi ordusunun gönüllü eri Remzi siyasalı bitirdi 26 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Boğaz köprülerine
geçmeden altından gemiler Çok sular akmadan Pilot bayrağıyla çamaşırlar astım reklamlarla yıkanmış Şiir lekeleri kal el dokunulmazlığa Çok sular vurur kalbini kıpırdatan elde avuçta bişi olmayan kız kulesinin şiir özlemi Sion fenerinide geçersin fenikelilerden evvel aşağılara vardıkça peşinde bir deniz kızı Pulu yok kendi gelmiş damgasız Eşgali seni andıran 07 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Bolulu İbo
Amcaoğlundan devraldı mutfağı DB Deniz yolları yolcu gemilerinden emekli, Ustamdı benim çok ekmeğini yedik fırınından çok kıymasını çektim mekanik kıyma makinasından mercimeğini ayıkladım taşından çok kakalak ilaçladık İbo gelir salona yaş ellibeş Akşam saatinde,kamaradan iki duble atıp, İt ürür kervan yürür bu gemide yürümezse öbür gemide yürür Sabah kalkar gidersin işine, it köpek takılır peşine bakmazlar ela gözüne,kara kaşına, tuz katarlar pişmiş aşına it ürür kervan yürür, Armatörün varsa yüz gemisi, yüzer benim gemimde çalıştım çabaladım dört çocuk baktım tekeri beyaz yanaklı Anadol aldım yaranamadım iki günde devirdi arabayı bayırdan aşağı gıçı tekmeli benim kamorot oğlum şimdide, ikinci kaptana nerede takılıyorsun diyor it ürür kervan yürür 11 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Bozer
Gitti Gül bahçeleri hisara kaldı Hiç tabureye çöktüğünü Elinden gitar düştüğünü Asılı duran gitara rağmen Gül yapraklarıyla Tınısını Koklıyan Padişah Hindilerine inat, Yazık değilmi O'da sevilmezmi Ramazan Mehmet Tanal |
Bozuk mal
İyisini tavsiye etmiyorum Ne kötü bir günah çıkarma Karalamarda Damardan,pişman dizeler Evim var Kızım var Arabam var Babam ölü; Ozan Turgut Mutsuzum bozuk mal İğnesi saplantı kalmış Firavun dizelerine Öğle sallanır durur Boşluk bulduğu damarda Şırınga Gümüş kaşığı çorbalara gömüt İlk defa korkuyorum Turgut oğlundan ödüm patlayacak Pansuman davetlisiyim Neler yaşadım Kıyısına tövbe denizlerin Ne midye Noyan ağabeyin E dört At ef üç çıkışı Açılış Bir piyonla başlamak,oyuna Hayat tiyatrosu biletleri Annenin görmediği Hiç mutlu anı yokmuş gibi çocukluğun Direkler arası Ramazan'ın At üstünde Şekerler yediğim Vefa 'da 06 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Bu saz,Bu söz
An bu saz hak almazdan belki Ah bu söz ramazan mehmet tanal 'dan Saz olmasa Olmasa,bu ilde yangınmıyım Tutuşturanlar var Kımıldayan her nesnenenin Yokki babalık hakkım gırtlağına yapışam il ki,ilkiş 'i bilmiyenlerle,cum Kılınmış cim hası,ha hıyla Nasıl toplayım Hikmeti ilahiden nasibim Ankara,tehtdid altında,cum,cun.ve,veraset Sevmediğin polisler,onun köpeği RAKİİ Haberinde hatırlatır sana Temel'i Ki kimsenin bilmediği bir karadeniz fıkrasından ibarettir. 13 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Budha' nın yasakladığı
Hep serseriyiz Eski den dem Hisar Ölülerimi yakıp kül savuramam buradan Budha yemin ettirdi Tabutta rövaşatayla Coşkunun mezarına ten ten Hasan uzma Serdar Şapka memed Noyan abi Gerçi Coşkun abi Su katmazdı Biz yinede yasaklıydık Budha' tarafından Uğurluyu çok dövdü Film icabı Ama O ' kızda Öldü Benimle yatmak isteyen Film icabı Ama olsun oda bir şekil Heroin Otobüsün unutulmaz Almanyası Plastik aşklara Son veriyor Sinemanın güçlü oyuncusuyla Dayak Falaka Baba elinden çıkmaydı Yine yatırmışlar Dizesini filmler e Can Baba'sı'nın Ben hisarda bi dayak yedim Balık gibi böğürdüm Yıkılmış sandallarla uyudum Barbi beni kurtardı 01 10 07 Sandal muhabbeti Ramazan Mehmet Tanal |
Bulacağım seni
Sabah ezanında Sahur vaktinde Işınları camına çarpan Batman'ın ıssızlığında İnternet başında bir cafede Kartpostal şeçtiğin bir kitapçıda Bulacağım seni bir şarkılarda Sesini duymak için Çamur sıçratacağım eteklerine Bana iyice bağır diye doğum günü pastanı ben keseceğim mumlarını ben üfleyeceğim Kısmetse seni öpeceğim Gözlerin kapalıyken senin 02 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Burhaniye yurdumuzun
Burhaniye Yurdumuzun Yeliz tarafından en unutulmuş kıyılarındandır Tarihi eserler kendisi tarafından ekranlara yansıtılmamıştır Yoksa bu tarih köşesini Kendinemi ayırmakta Çadır ve kamp yerleri Tarih sutunları Onca yeşil onsuz solmakta Sen Yoksan Bu Şiir Yok İncir ağaçlarına asmışsın Bikinilerini Üflet rüzgâr batman'a 01 10 07 Altınkum Şalgam suyu deresi Ramazan Mehmet Tanal |
Burun buruna
Balık tuttunmu Kuzeylerde İltihaplı ellerle daniştınmı Burun buruna öpüşmek Kalp yaslamak Izgaraya Çadırlar Kar karandan İniltiler Ekvator kuşağından 05 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Büyünün resmi
Öylece baka kalan güzellik Ellerimde İçimden şu sarı kızı İndirmek geliyor Akçay'da İçimden Denize ulaşan Ve fışkıran a bu hayat Kanatlarının heykelini Yapıştırmak gözlere Sarı saçlarının nadide foto yenik Fotojenik, Kameraları kırdıran büyüsün sen Mısırlılardan kalma Gözlerin büyü Saçların büyü Serapsın yalnızlığımın çölünde 05 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Castro show
sofrası Aile ortamı gibisi yok dedirtecek Halen yaşadığına emin olmadığımız Havana İşte Arkadaşsız olmazlığın abidesi Açık sözlülüğü Çok dudakları Bürktü duymayalım ama yazmalı şıst Benim oropularım bile Üniversıte mezunudur Şöyle yorumlansa Aldınmı küba'lı karı Problem yok Böyle yorumlansa Üniversite bile bitirse ve si nemada görsen onu Ka rşılıksız Lı mana beklersin Ramazan Mehmet Tanal |
Ceza
Bilmek isterdim Kulağıma söyle usulca Mahkumdum önce Makine sintinesi temizlettiler inanmam sen swetlana Sintine temizledin ha Şu an kgb polisiyim Hadi ya Korkma pajalusta Öpüyorum hala inanmıyormusun Öpme lan öpme n'payım kgb öpücüğünü Daha sı gemi personeliyim Eee servis yapayım İstemem O zaman gemiye nasıl gidecen hemen olmaz Derdime çare olmayınca Sen yolda kalıcan Nasıl seveyim seni Bizde insanız Spasiba Spasiba Bolşoy 23 09 07 Zeytinli/edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Ciğerci
Hatırlamıyorum Uzun bir zamandır Yolunu Ciğerci Çok gelen giden olmuş, Aşk mezatında Küçük yürekler taze tezgâhta Bi takım kalp Rica ederim ızgaralık Yürekten olmasın Tezgâhtan Ramazan Mehmet Tanal |
Cihan'ın Babası
Gemiler geri döndü Cihan'ın babasının Haritada basmadığı Toprak kalmamış Cihan'ın babası geri döndü Cihan söndü Babam yalan söylüyor Babam yalan söylüyor Cihan hep doğru söylemiştir... Cihan hep doğru söylemiştir... 13 09 07 Zeytinli/Edremit |
Compüterden sonra Terledikten evvel
Nasılda konduk Kandemirden evvel Erkin Baba boşunamı kaçırdı Damla'yı Bit birikintileri bahane Abdülkadir Jimlastikçi kızı Chatten indirmiş yere göğe sığdıramıyor Barış barışı sevdiren çağdaş şovelyem şaman barbaros Tabutta röveşata'nın Doğa'sı Hisar Hisar Şapka memet Nariç Ben aşılıyım Neyzen boynuna asmamış osmanlıca bir HİÇ Ha Hah Ha Sanki ölüyom Alp tarafı üzülmüş Sinema geçiştiriyom Ramazan Mehmet Tanal |
Coşkun abi ve Noyan sümültanesi
Pina Artist tekne Oyuncu değil bunlar,Coşkun,Noyan Balık ayıklarken livara Şah çeker; oyuncuya alibaba Akasya çay bahçesindeki Güvercinin paçasındaki hamlesiyle Yünlü Çuval bir ceketi vardır Takas etmek isteyen çoktur kürk mantoyla Değişmez Kiripton gezegeninden kalmıştır,Noyan ağabey Doktor Ahmet Özlemi uzaklaştırırken Pinayla bu berduş aleminden Özlem,özler berduş alemini Noyan abi Bospouros Universitat'e Coşkun'un tuttuğu balıklar ile oyuna katılır Dişçi,sarı.tenten,hasan uzma ateş yakardı alev için Film koptu Tabu rovanşını Ahmetle geri istiyor usulcacık Uğurlular.. Adnan çok resmi Nariç öğrenci bile değil Midyeler ayıklanmış Rıza abi Küllü şeyin kadir 27 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Cum
Dost kitap Elinden tutar Test kitap sonuna kadar bırakmaz seni Ramazan Mehmet Tanal |
Çamurdan çıkarılmak
Elmas bulmuşlar Çamurda ışıldamayan Batakta çivi gibi Tabanlarında kristal çizikler Öldür beni çamura yatan çok mandalar var sıyrılan Markasını bilmediğim süt petlerinde Gırla giden Manavda meyve seyretmek istiyorum domates kıvırcık limon yeşil soğan Tablada sudan yeni çıkmış balıklar İmbikten süzülmüş Haydari Haydar,Haydar 26 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Çekin beni gemiden
Çekin beni gemiden Dilekçe imza aşçı Ama bu kaçıncı bu bir Nişan yaptum,söz kestim Çekin beni gemiden Varan iki Sayun kaptanum Atacakmuş yuzugu Çekin beni gemiden Varunca inceğum aşağuya Singapur'da Çekin beni kaptanum Aşçıyı daraltmışlar,güverteden geçmiş idarelik Üstelik ekmekte pişiriyor,şimdi çıkar fırından Yettim kardaşlık Teslim meslim istemez Sana hayatta başarılar 23 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Çemen
Sen hiç pastırma çaldın mı? Yumurtalının başından hiç kalkmazdınki Şöööle yüz metre; Şölene Fırından sıcak ekmek Ayran fıçılarını devirir Susurlukta,susamış Fil Vardın mı Adana'ya Tere,yere,kıçtan düşmüş şalvara Buzların arasında Bir Zebra kaabusu,Diyarbekirli'nin Boyumdan büyük yetiştiremenin abidesi,muttluluk fotoğrafı an'ın Salyalarını karpuzun Kendi çocuğunda görmek istersin babalık Kandil akşamı,benim yerime Ver elini,öpeyim Kar taneleri şahittir,öptüğüm elin,nasırına Baba 13 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Çetin Ceviz
Elli defamı süpüreceğiz İkinci kaptan haşmetli savunuyor Nafile Coninin dediği deedik.. Vermem bu yükü size Çimento boşalt bir gün arayla mısır yükle İn anbara Çık anbardan İn anbara Çık ambardan İn anbara Çık anbardan Coni kopartmadan beşbin doları Yükü vermedi Soktu kendi adamını Al şu garantiyi Anbar bir saatte neta Bir kitap vardı orada burada gezen Sayfasını alakasız kişilerin açtığı Gavur yapmış be abi Bak işte koca elektirikli anbar süpürgesi Bak koca elektrikli anbar paspası Şimdi olacak bundan Anbar olacak cillop M/V Hacı Kemal Bey conimi tanır...! ! ! 23 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Çin'in büyüsü
Selametle vardık Sarı deniz'i geçip Binlerce balıkçı Başka bir yerlerde, Balıkçı bayramlarında, bilmem nerenin; göremezsin Korsanlarındanda sıyırdık görüntüleri kaldı aklımızda Işıldaklı,gümüşleri sermişler Çek çek sefasından sonra Sağa çektik Önümüz vitrin akvaryum Prezent gibiyiz yahu söyle brother hangisini keseyim Soya soslu mu olsun,acılı Hiç karışmayız istediğin gibi mr.cook 23 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Çok uzaklarda
Batarya gemi Çok uzaklarda Şarj olur Repoda hümanist düşünceler Şöyle oh olmuş diyemezsin Ellerini göğsünde sıvazlayıp Korkusu düşer içine Çekerlermi ifade vermeye seni Ramazan Mehmet Tanal |
dal Rûyalarına
Farklı bir şeydir oruç açmak Patlatılan topla İki rekât namaz sonrası Zeytinle Bereketin sigortası Beklemek iki dakika daha Cengiz hep aksini savunurdu Hemen çiğnemeden okunur okunmaz Sınır olmamalı sabır olmalı Sadece umulan bulunmalı Niyete kabulü şefaat Efendimizden Bağışını Hakları olanlara nasibeyle Ey kabulü muhakkâk Af! Af! ! Boş çevirmeyeceğini bildiğim için muhakkak istiyoruz.. 02 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Damar taşımak
Tanrım bana Şah damarımdan daha yakındır Damarımın sahibi O' dur Şaha kalkan Şamanım Aldatanların; Atalarının burnunu sürtecek Bozlakta Kıssasta Erişilmemiş kıtada Gök mavi Hun mavi Huzur bulacak 27 09 07 Zeytinli/Edremit |
Dandik Memet
kapanırdı kamarasına, kadehinden whisky eksik olmazdı nereden bulduysa o Kavalı Silici liman belgesiyle Lostrama'lık yapardı Panama Bandıralı M/V Barba gemisinde, belindesilahlı çarkçı başısı vardı, Karinası Fahri eski Novorossısky'nin Seamens Klubünde Sweetlana bas,bas Darling Memet çağırıyor, ekemeyince, gemi arkadaşlarını Darling Memet; Dandik Memet oldu Dandik Memet oldumu saat 23 00 Shore pass'ların yanmasına bir saat kala Restorant ve Barları dolaşıp, elemanları toplar, kalan Ruble'leri ağaç diplerine gömer(çoğunlukla yerlerinde bulunmazlardı) Gümrük kapısından vukuatsız geçerdik. Şekersiz çayla ayılıp Vardiyacı vardiyasına,gerisi banyolara,yataga duş ve geyik fakat ne yaptıysa garip Arif'in başını yedi, Arif 3.makinistliği lostrama belgesiyle yapıyordu Dandik,Barcelona'dan aldığı Panama Zabit belgesiyle Arif'in aklını başından aldı O'da çekip Aşçının bıçağını kaptan kamarasına kadar kovaladı Arif'i deli raporu ile paket ettiler 3.mk.Zabitliği Dandiğe kaldı onbeş yıl sonra, Dandik ölü bulunmuş kamarasında, Gemi yalpaya düşünce, Kaval,bir iskeleye,bir sancağa nefessiz kalmış.... 11 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Dedeme rastladım bizle oturmadığı sofralarda
boş şey boş şeylerdir ancak Nerede o delikanlı Yavuklusunu gerdek gecesine Kendinide o şeytana esaret etmiş Yoksa şu mor yıllarmı Soyunu kaybetmemek uğruna ne ayıp Sarhoş edip babayı Film setinde kız bozmakmı Dede Eski bir rus çifçisinden kalma Prenses'e, yaklaştırmamak için Çariçenin şartı şurtu Ele geçirmek zordur yakutları Elmaslar problem değil 23 09 07 Yakutistan Ramazan Mehmet Tanal |
Değişmeli mi
Ana makinanın yağı ********************** Senin arayıpda bulamadığın Kitaplar; Bana günlük gazete, gibi Ulaşır ******** Değişmeli mi Ana makinanın yağı Yoksa sardırmalı mı? ? ? Çarkçı başım adı güzel Nuh Kıyamete iman Al paranı çekil kenara Aslanım,esaretten kurtar,Morocco'daki karını Üzgünüm..... Ha ne diyecektim.. Satamadığın box sigaralar vardı ya Müşterisi geldi İngiltere Hampshire 'de Fırtına,sel basmış temmuz 2007 Ah be zulan patlamış Fransa'da,Belçika'da Winstonlar haybeye *********************** E güzel Takdir ettim,transfer etmişsin kendini Tallah sevdiğine kavuştursun yakın ol Akdeniz'de karına ******************************** Gocunuyorum değil mi? Yarem var! ! ! ******************************* Görecen sen akdenizde kimliksiz dolaşmayı Emekli olabilen mi? barı Ahmet Afrika kıyısında ayıktığı Güneş'in penceresinde olur ya Kaynanan, kahvaltıyı getirir yatağına klimayı devreye alır Ayazlar kış kıyamet kar yağana kadar Ama Gemide ana makina yatak sarar Lumbar ağızından sen çoktan yürümüşsün İyisi mi sen kendine bir kaç kurban al Kesersin, ibrahim sofrasında,İsmai'le rağmen Kanı da akıtırsın Biskay'da Nası olsa bir soytarı yazar Senin hikayeni 980 dolarlık rüşvet yetmiştir satın almaya parfümünü sık Demir parmakkapıdaki Dreams cafede'ki emanetini yokluğa dayan O' seni bulacak.... 18 09 07 Zeytinli/ Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Demir Çelik
Karadeniz ereğli Port liman Abourd gemi Yürüyoruz, Müsade yok Acenta bizi ta kapı ağzına geçiyoruz Demir kazanlarından İçine düşüp kemiği bile bulunamayanın hikayesini Bayrak çekenin asgari ücretini Çıkıyoruz çarşı pazar Elimi uzatsam ateş Çeksem nazar Kalkmadan gemi yetiştim Yerel radyolara İz der eni body Liliy marlen Gemiyle gitti dediler Tüfenklerin ucuna Çelik güller yerleştirmiş 01 10 07 Seyir Ramazan Mehmet Tanal |
Denizdünya
Vezneciler ilk okulunun,ders kitabından Büyük denizci Magellan'ın şiir dümenine basıp Yol aldın limandan, Gülderen öğretmenle,vedalaşamadan Atla çabuk gemiye Castro'yu,Putin'i,Blair'i,Bush'u yolda öğrenirsin Sarhoş ruyasıydı seninkisi! ! Yırtığını söküğünü görülmez iğnelerle yamayan Gençtin ama çocuk sayılırdın; Miço yada silici Yorgunluktan postu serecekken ranzaya Rock müziği dinlerdin,sarılarak rakıya zuladan Saflıktı içindeki,davetiye çıkaran Gözü bağlı seferlerde Savaşların kıyısında,uçan mermileri,havai fişek sanırdın.. Hep sen vardın timsah sofralarında Vardın diyelim; limana Ambar kapağı parçalamadan bedenini Uykuda ranzadan düştüğünü Lombouzdan içeri giren, köpüklü deniz sularının iyot kokusunu Unutturacak bir şeyler olmalı.. Gümrükten,Liman korsanlarından vize alıp, Bulursun davet eden bakışı,gemiyi neta edip.. Öpmekte gelir içinden,ayakbastığında toprağı... Rahat bir nefes hoşgeldin melekleriyle, Hayat kadınlarını,hayatının kadını sanırdın Denizdünyayı dolaş,dünya'dan bir haber Döndüğünde yüzatmış olan, giderken yirmi iken tapusuz.. Popçular popo sallar Hocalar sendika kurar İçininizdeki tetikçi parmağın,doğrulttuğu tüfek Malbuş,coni,dizel,keleş,coka,maradona...... Sorgularından kopmuş, Ne ortaktın kaçağa Balda,sürülmemiş diline damağına Yörüü,doğru çarmıha A benim şeytanım Bombalanmış gemilerin battığı, bir hiç yüzü suyu hürmetine,Asrisular mezarlığına,eldivenleriyle Fatihasını okur mr.Pilot.. Zeytin bile yiyemedik Nuh'un sofrasında 30 08 07 zeytinli Ramazan Mehmet Tanal |
Derin kes keza
Sabah kalktım Sıfır altı Bir hırlamadır gidiyor şu an on kırkaltı edremit ormancıları; geldi kesilen ağacın ölçüsünü aldı Adam hala kesiyor Site bakıyor Adam kesiyor İhbar filan işlemiyor site bakıyor adam kesiyor 18 09 07 zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Derin yara
Cimcik at bana Canım yansın,artık Morarsın depreşsin sen,öldü değiştiremez nasısa O rh negatif başkası Dinle çay demle Tütün sar kaçak Hoş tut gönlümü Malabadi köprüsünden geç Arapa sarı saman; yedir tımar yap Harayı aydınlat Apranti doğur bana Bi güzel göz yaşımı sil 01 10 07 Büyük R Ramazan Mehmet Tanal |
Desdurr Zekeriyyadur adu
El incasuyla Aldum valuzuni Kemiye Ha pu Kemilere yok iken ikuncu Tapusuni çözdürdüm O'namert deluğe Ne oldi da Saldın bağa haberu Dört sekuze uyuriken Tekmuli isterisun, hazur lokmayu Senun bu kapitanluğun kadar idu anca Benum geçtu ömrüm çaylaru 11 09 07 Zeytunli Ramazan Mehmet Tanal |
Diri Deniz
Eti Budu şusu busu Turistlik mekan Karavan Diri Deniz,mayoları kuruttuğumuz Onların kendi ölü Mangaldan düşmüş kılçıkla kediler Miv Miv Keleopatranın ayağındaki Hal halı ben taktım iyimi Civ Civ Şurda ki yosunlardan capon çorbasını Fü Fü Şu muz var ya Muz Kamış gibi Lak Lak Benimkisi daha güzeldi Oskar abi çok kâr etmiş Bu sezon Festivalden ÜÜüüü 02 10 07 |
Dizi Filmleri Alper'in
SOKAK'da başladı Alper'le arkadaşlığımız,Beşiktaş'ta İskender kitabını yeni çıkarmış *Gözlerim yüzüme sığmıyor* Alper çakmaya başladı,Kabataş lisesi'nde; Seda'yla çıkmaya başladığından beri Okul birincisiyken Ben Mustafa Mükân'ı tanımaya başladım O gemi benim bu liman senin Odalar Sağır oldu Hedefine vardı Kafasına koyup sinemayı bitirdikten sonra... Açıyorum bir saatler Çocuk ya festivallerde yada set'te Ama ne zaman İstanbula geldiğimi duysa Bir vakit basar gaza 06 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Don dur kıçta durmayan
Üşüdük Kalp rahatsızlığıdır dediler Isıtmaya geldi Janne Dark Çivi bakışlarıyla damarımı açmaya Leningrad köprüler Üniversiteler Kralın Faytonları Leninin lokomotifleri jan Darka Kod aradı Bilir kendini Selamın aleyküm'ün Rusça'sıyla Priviatla girdim Seamens Clube Döktür şarapları Jan Darka Omuzuma yapışmış baygın Kurtarabildim mermere çarpmadan Sarı sarı saçlarını Onun unutulmazı Benim unutulmazım Sen Petersburg 01 10 07 Ramazan Mehmet Tanal |
Dudaklarına -B-vitamini çekmiş kaptan
Demirliyecektik İst Kadköy'e mola demir bismillah Koptumu sana bir fırtına,kıyamet Ne oluyor diye irkildim Mutfak tencereleriyle ocağıyla, Yerinden oynayınca Birde baktım,baldırından kurşun tünelli reis; Valizi toplamış,herkesden evvel Batacağız millet kimse kalmasın ulaaa Ortalık can pazarına döndü yeşil çamlı Gemi'de Nereden yetiştirdilerse hemencecik ikinci kaptanı baş üstüne çakılı Baş altından yara almış karşı gemi Armatörde basar kalayı, Kos koca kadıköy'de yermi bulamadun,De bağa kaptan Demir vitaminli ruj'uyla Fırtına çıktı,demir tutmadı Gemi sana teslim, Bana musade 22 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Duruşma
Sofralardan Sufimin Buluşturur bizi Konya'larda Nefesi Yunus' Kalem tersime dönmüş Sorumsuz Gök yüzerden bir kasap Postunu Sermişte ya Benim yeşilden AH Khan'Im ah Ki Ah Küllüktü söndürdüğümde cuğara Basar gibiydi yarama Unutturamadığın Kubbeler Kalem uçlanmış Sivri Bir bakışta anladığımız Mesneviler Dört dolanır Elinini değmek için eteğine Gönül yaresi bu N' zaman kavuşmah içun 01 10 07 altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Duyarsın yokluğu
Damar var Çalışma var Ter var Ter gibi gürülkan Damar içine işleyen Kırksekizin derdi Farmolkolojide 100 yıllık yallnızlığa 100 yıllık adalet Komik Nerde görülmüş Moşe nin Hammurabi'den habersiz bilet kestiği Ramazan Mehmet Tanal |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:19 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.