![]() |
Ben özgürlüğü sevdim
Ben özgürlüğü sevdim Ben özgürlüğü sevdim Bir de seni Boyun eğmedim Bu yolda hep yürüdüm Ben özgürlüğü sevdim Bir de seni Özgürce Gem vurdurmadım Namerde eğilmedim Ben özgürlüğü sevdim Bir de seni Özgürce Yoluma atılan taşlara Gizli oyunlara Tüm engellere rağmen Ben dikine yürüdüm Enine yürümedim bu yolu Temizledim tek tek Işıklandırdım yolumu Ben özgürlüğü sevdim Bir de seni Özgürce Uyumadım ben Ben hiç Uyumam Yaşarım tüm günü Doyasıya Ben özgürlüğü sevdim Bir de seni Özgürce Yaşadım,yoruldum Yoruldum,yaşadım Bu yorgunluğumun tadını Bilemeyecekler Ve hiç tadamayacaklar Yorulmaktan aldığım tadı Tattırmayacağım.. Yorulmadan,yaşamadan.. Ben özgürlüğü sevdim Bir de seni Özgürce Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Ben ve Ben
Ben ve Ben Yüzümdedir acısı Tokatlayan anıların Bir çok “ben”olurum İzlerinde geçmişin Bir sigara yakarım Baş başa kaldığında Diğer “ben”tarafım Yıllar değiştirir “ben”liği “ben”deki “ben” gibi Her akşam uykuya dalan Aslında ölüdür insan Bilirim yaşam her sabah Doğar yeniden “Ben”ölürüm, “ben”doğarım Her akşam,her sabah Düşünürüz,ölümü Bize değildir yakın Biz oraya hiç ulaşamayız Ki..hep başkaları ölür Bu yüzden.. Yüzümdedir acısı Tokatlayan anıların Bir çok “ben”olurum İzlerinde geçmişin.... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-13.01.2004 Burhan Küçük |
Ben yokum
Ben yokum Ne sen beni anlayabildin Ne ben seni çözebildim Bu gece,ah bir bilsen Kendimle savaştım. Bir savaş ki,ne ateş kes,ne barış Hep kendimle bu savaş Duymadın,kalbime sıktım kurşun Ben yokum,seni öldürdüm.. Burhan KÜÇÜK Kdz.ereğli-18.05.2004 Burhan Küçük |
Beni aldatan
Beni aldatan Güneşi bekliyorum Koca bir kış boyu Ve parıldadığında Kumsala atıyorum Kendimi umarsız Deniz ve güneş Kavuruyor bedenimi Gecenin bir yarısı Omuzlarımda bir sızı Anlamıyorum Deniz mi? Güneş mi? Beni böyle uyutmayan Yoksa koca kış mı? Beni böyle aldatan. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-04.07.2004 Burhan Küçük |
Beş var
Beş var Günün bitimindeyim Vakit gece yarısına beş var Düştü düşecek göz kapaklarım Uyku kirpiklerimde bekçi Düştükçe göz kapaklarım Gözlerime batan yar Hala aklımdasın Vakit gece yarısına beş var Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-22.10.2004:23:55 Burhan Küçük |
Bırakırım
Bırakırım Sen zahmet etme ne olur Ben çekip giderim Bütün gördüklerimi Yaşadığım tüm günlerimi Yazdığım şiirlerimi Bırakırım geride Sen zahmet etme ne olur Ben çekip giderim Geride sevgimi bırakırım Güneşimi.. Yıldızlarımı bırakırım Kafesteki kuşumu Kapıda ceketimi Bir yudum rakımı Yarım kalan sigaramı Bırakırım geride Sen zahmet etme ne olur Ben çekip giderim Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-17.12.2003 Burhan Küçük |
Biliyor musun?
Biliyor musun? Tutamayıp kendimi dudaklarımdan dökülüyor O iki kelime, 'Özledim seni' Yakınımda olduğunu bilmek Huzur veriyor bana Ve ısıttığın kalbimde İnce bir sızı Yeni yeni fark ediyorum Yokluğunu aslında Biliyorsun ki; Hiç istememiştim gitmeni Geldin ya işte Özlemişim seni Hem de çok Biliyor musun? Yakındakiler de özlenirmiş Öğreniyor insan zamanla Ve yüreğine söz geçirmek En zor işmiş insana Ne kadar yasaklasa da.......... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Bilmezdim
Bilmezdim Ben aşk nedir bilmezdim Daha on beş yaşında çocuktum Seni gördüm, sana tutuldum Yanmam derdim,yandım kül oldum Aşkın çemberinden geçirdin Attın rüzgarlara savurdun Yaktın kalbimi kavurdun Daha on beş yaşında çocuktum Şimdi yangının eksik olmaz yüreğimden Gülümsersin hep,gönül penceremden Gönlüm geçse de bu dünyadan Bil ki sen hep gönlümdesin Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Bir daha
Bir daha Arkadaş üstüne bir avuç toprak attım Hissettin mi? Süzüldü yanağımdan göz yaşlarım Görebildin mi? Alev alev yüreğimi yaktın geçtin Anlıyor musun? Nereye böyle, aldın başını gittin Anlatabilir misin? Önemi yoktur her halde buraların Mutlu musun? Bir haber,bir ses.. Bir mektup,bir mail.. Gönderebilir misin? Her sabah gülen gözlerinle günaydın Yada bir daha merhaba..... Diyebilirsin? ... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-15.12.2003 Burhan Küçük |
Bir ekmeğe bir şiir yazılır kardeşim
Bir ekmeğe,bir şiir yazılır kardeşim Şiir sattım fırıncıya bir ekmek aldım Yanında azık da verdi neyleyim Alış veriş dünyası bu verirsen alırsın Bir ekmeğe bir şiir yazılır kardeşim Aç mı kaldın arkadaşım al sana şiir Ekmek alırsın belki karşılığında Herkese de vermezler istersen dene Bir ekmeğe bir şiir yazılır kardeşim Ne hallere düştük be kardeşim Oysa bölüşürdük bir dilim ekmeği Kendi ellerimizle hazırladık bu sonu Bir ekmeğe bir şiir yazılır kardeşim Çekilmez hale getirdik dünyamızı Can sıkıcı fırtınalarla uğraştık Kriz,enflasyon,borsa,on bir eylül Bir ekmeğe bir şiir yazılır kardeşim Depremlerle,Irakla,kapkaçlarla Hep boğuşuyoruz denizlerde Bir kulaç öne,iki kulaç geriye Bir ekmeğe bir şiir yazılır kardeşim Haydi sevgiye,dostluğa,paylaşmaya Öne çıkaralım paylaşmayı üslubumuzla Fırıncıda ekmek vermiyor artık Bir ekmeğe bir şiir yazılır kardeşim Desek de....... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Bir hüzün yarattım kendime
Bir hüzün yarattım Bir hüzün yarattım kendime Yaşadığımı anlamak için her nasılsa Yaşıyorsam acı ve hüzünde olmalı Baktığım zaman göreyim istedim En uzaklardaki küçük yıldızları Gökyüzünün aydınlığından ileri Karanlık dan bakayım istedim Gerçek aydınlığı derinlerde aradım Aydınlık dan karanlığa bakamadım Denedim bir çok kez Bu seferlik de böyle olsun Hüzün,acı yarattım kendime Karanlıktan baktım ilk kez Gün ışığından,görememişim Evrendeki küçük meteor taşlarını Gecenin karanlığında yağdılar üstüme Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Bir kadın geçti
Bir kadın geçti Bir kadın geçti Yanı başımdan Her yanı oynak Cepleri misket dolu Saçıyor sağa sola Ardın da Çoluk çocuk Misket topluyor Bir kadın geçti Yanı başımdan Saçları uçuk Ardın da Çoluk çocuk Ellerin de uçurtma Bir kadın geçti Yanı başımdan Elinde silah Kurşun kalbimden geçti Ardın da Çoluk çocuk Boş kovan toplar Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-05.05.2004 Burhan Küçük |
Bir kalem yeter
Bir kalem yeter Özgürlük kelimelerde saklı Ateş suda,dalga denizde Güneş karanlıkta saklı Yağmur bulutta Buğday toprakta saklı Öğrenci kitapta Hayat,yaşamda saklı Ruh bedende İnsanlık ruh da Sevda hep kalbimde saklı Bir kağıt,bir kalem yeter bana Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-11.02.2004 Burhan Küçük |
Bir kere
Bir kere Bir kere aynalara küsmeye gör Ne kadar çabalasan kafi değildir Zaman güzelliğini alır götürür Bir kere solmaya başlamaya gör Ne güneşin olur,ne suyun kalır Çekilir el etek tüm çehrenden Ver yansın eder gözlerin aynada Bir kere solmaya başlamaya gör Aynalarla başlar ilk hesaplaşmalar Sokup elini çıkarmak istersin suretini Ne var ki ayna kırılır vermez sureti Bir kere solmaya başlamaya gör Çekilirsin kabuğuna,dünyan daralır Zindan eylersin kendine üç beş günü Tüm vücudunda bilinmez ağrılar Bir kere solmaya başlamaya gör Şimdi; Küsmeden aynalara yaşama zamanıdır Esirgeme gözünü maviye iyi bak Denize,buluta,semaya,akan bir ırmağa Güneşi çek vücuduna,kollarınla sar “Bir kere solmaya başlamaya gör” Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-02.03.2004 Burhan Küçük |
Bir nisan havası
Bir nisan havası Uyandım baktım camdan Bir nisan havası mı ne Güneş vurmuş cama Kirpiklerim pır pır eder Uçuşuyor kuşlar Kelebekler de var Bir nisan havası mı ne Yağmur yağar belki birazdan Ah! .. yok olur kelebekler Hızlı atıyor kalbim Kanım inceldi mi ne Bahar mı çarptı acaba Bir camdan bakmayla Uçuşuverdi kalbim kuşlarla Bir nisan havası mı ne Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-24.02.2004 Burhan Küçük |
Bir şey var aramızda
Bir şey var aramızda Seni gördüm göreli ben böyleyim Her gün kaleme sarılıyorum Bir şey var aramızda,biliyorum Kelimeleri birbirine karıştırıyorum Bir şey var aramızda,yaklaşıyorum Giydiremiyorum kelimelere giysi Anlatamıyor,yutkunuveriyorum Çözemedim gitti ben bu sihri Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-10.10.2004 Burhan Küçük |
Bir şiir
Bir şiir Bir şiire bulaştım ki.. Nefes alamıyorum Gözlerimle boş duvara Hayalini çiziyorum Saçlarına yıldız ekiyorum Bir şiire bulaştım Boş duvara Harf ekiyorum. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-15.05.2004 Burhan Küçük |
Birden bire
Birden bire Birden bire mi çöktü binalar Birden bire mi oldu her şey Nereye kayboldu birden insanlar Bir daha açmaz mı güneş Ne oldu aya Birden bire mi yok oldu yıldızlar Niye boğulduk böyle karanlığa Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-17.08.2000 Burhan Küçük |
Bitti Eylül
Bitti Eylül Geçti gitti eylül sessizce Ne sarı yaprak kaldı Ne yeşil bir ağaç Sen gönlümden gidince Yaz da bitti,bahar da Bastırdı kış ansızca Gönlüm şimdi hüzünde Sevmiştim seni gizlice Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-01.10.2004 Burhan Küçük |
Biz ne zaman
Biz ne zaman Biz ne zaman aşık olsak Tutunacağımız bir dal kalmaz Kurumuş yaprak gibi düşeriz Salkım,saçak... Kalbimiz de aşk ateşi Meyhanede soluğu alırız Sallanıp sokaklarda Sarhoşu oynarız Kah Mecnun oluruz Kah Kerem..... İstanbul’u çöl,surları dağ Boğaz içini de dere sanırız Biz ne zaman aşık olsak Ege’yi, Karadeniz’e akıtırız Yıldızları Ay Ay’ı yıldız görürüz Gözlerimizi gönlümüze takar Gönlümüzü Rüzgara salarız........... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Bize uymaz
Bize uymaz Güzel yaşamaksa hayat Gönül sarayı neylesin Saray bize uymaz hey hat Kapalıdır etrafı,göremezsin Tüm güzellikleri Deniz olmalı Orman olmalı Güneş olmalı Ay olmalı Gök kubbenin altında Etrafın boş olmalı Güzel yaşamaksa hayat Birde gönülde Gül yüzlü dilber olmalı Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Bizim ki
Bizimki Kalemden uzak duramaz Eli kalem tutanın Gönlü aşksız duramaz Gönlünde aşk yatanın Bizimkisi; Hayali aşklar Yaratmamız Bu yüzdendir ki; Gönlümüz aşksız Elimiz kalemsiz duramaz Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Boş ekran
Boş ekran Bu kente yağmur yağıyordu Akşamın güneş batımında Rüzgar......... Hangi tarafa eseceğini bilmiyordu Antenleri ters dönmüştü Kalbimin ekranının Ve hep seni gösteriyordu Yağmurlu,puslu bu havada Bir cızırtı,bir karıncalanma Sen kayıyordun ekranda Düzeltmek için anteni Çıktım dama yağmurda Döndüm,ekran bom boş kaldı Işıkları çoktan kesmişlerdi Yıldırım korkusuna,elektrikçiler Şalterleri indirmişlerdi Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Böyle dünyaya
Böyle dünyaya Umutsuzluk içini kaplamışsa Yarınlar cam gibi kırılmışsa Aldanışlar Art arda geliyorsa Bıçak gibi saplanıyorsa İhanetler yüreğini parçalarcasına Kurşunlar çıkmışsa Güvendiğin ellerden Yüreğine saplanmışsa Kalabalığın ortasında Yapayalnızsan.. Yüreğin ağustosta üşümüş Zemheride yanmışsa Küçülmüşsen,ufalmışsan Sevmekten.. Tutma gözyaşlarını aksın Ve tükür geç böyle dünyaya... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-2000 Burhan Küçük |
Böyle gidişle
Böyle gidişle Düşmesen de gece Düşle,hayalle Unuturum seni Belki zamanla Bir türkü tutturmuş Dans ediyorum Yıldızlarla Gönlüm deniz Gönlüm yayla Sevişirim gece ay’ la Sabah aynaya Düşen usla Dalar giderim Mavi ufuklara Ne seni isterim Ne senden vazgeçerim Böyle gidişle Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-14.07.2004 Burhan Küçük |
Bu alemde
Bu alemde Sevgi bulamaç olmuş dilde Dolanıp durur bu alemde Dostluk konserve kavanozda Son kullanma tarihi geçmiş Bekletip kapağını açtığımızda Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Bu gece
Bu gece Bir an bakarken yıldızlara Düştün aklıma bu gece Yol alırken sonsuz semaya Gönül dağı aydınlandı bu gece Düştün cemre misali ısıttın Gönül volkan oldu bu gece Patladı tüm ihtişamıyla Aydınlattı gökyüzünü bu gece Uzandım evrendeki yıldızlara Tek tek topladım her birini Belki sensindir diye Göz kırpmıştı biri bu gece Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Bu rüzgar
Bu rüzgar Kalemi ele aldı mı durmuyor Aşk; yüreğe girdimi çıkmıyor Ah be,Ah be güzelim Bu yollar hiç bitmiyor Bir bilsen deryayı Hep kudurup duruyor Yok mu bu dalgalar Her geçen gün Büyüdükçe büyüyor Kalbim küçük bir sandaldır Kıyıdan kıyıya vuruyor Esti mi bu rüzgar Adamı har vurup Harman savuruyor. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-05.01.2004 Burhan Küçük |
Bu şehri
Bu şehri Ve maviydi hayallerim Kızıla boyalı İçinde bu şehrin Çok severdim bu şehri Sevişme sonrası Orgazm sigarası gibi Her sabah uyanışımda Açmaya çalışan çiçek gibi ****** gülüşleri vardı Köşe başı pazarlığından artan Ki her günün sonu Midemi delice ağrıtan Ah bu şehir yok mu Beni uykusuz bırakan Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-07-11.2005 Burhan Küçük |
Bugün Pazar izin verdim kendime
Bugün Pazar izin verdim kendime Bugün pazar izin verdim kendime Bıraktım işi gücü tatil eyledim Dolaşacağım Ereğli'yi şöyle bir Tanyeriyle beraber çıkacağım Göztepe' ye Güneşin doğuşunu seyredeceğim Usul usul doğarken,Uyuyan Güzelden Geçeceğim Doruk Tepesi'ne Haykıracağım Bağlık Tepesi'ne Bugün pazar izin verdim kendime Çeştepe'den seyri alem yapacağım Yelkenlerini fora açmış teknelere Erdemir'e yük boşaltan büyük gemilerin Yol alışlarını Karadeniz deryalarına Bakıyorum gözlerimin yeşiliyle Karıştırıyorum Karadeniz in mavisine Yeşillik bulaştırdım maviye Gözlerim de izinli nede olsa bugün Bugün Pazar izin verdim kendime Şiir yazacağım,resim çizer gibi Kaleni fethedip,Karadeniz Ereğli sana İneceğim sahil yoluna Bir tur atıp boydan boya Sahildeki börekçilerden börek alıp Çınar altında ince belli bardaktan Demli bir çay içeceğim Birde sigara yakarım çayın yanında Bugün Pazar izin verdim kendime Cehennem Ağzı'ndan şöyle bir bakıp Ölüler Vadisi'nden geçeceğim Uzun Mehmet in kara elması bulduğu Kestaneci Köyü'ne yol vereceğim kendime Güzel köylü kızlarından Bir avuç Osmanlı çileği alacağım Çileğin,çeliğin dostluğu sembolü olmuş Sevgi,dostluk barış kenti Karadeniz Ereğli Bugün pazar izin verdim kendime İnip tekrar sahil yoluna Çıktım teras kafeye oturdum Elimde bir fincan kahve Gözlerim tümden yolcu Karadenize Vakit tamam,zaman su misali aktı Bir elimde kağıt,bir elimde kalem Karadeniz Ereğli bu akşamüstü Şiir oldu aktı kızıl gün batımında Bugün pazar izin verdim kendime Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Buğday
Buğday Buğday tanesi gibiyiz Başak olur, Değirmende öğütülürüz Un oluruz,kepek oluruz İyi güneş alırsak Toprağa tekrar atılırız Beceremezsek; Toz oluruz,yok oluruz Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-05.02.2004 Burhan Küçük |
Bulutlar
Bulutlar Hüzünlendi yine ah garip gönlüm Bulutlar ağladı,yoksun diye sen Odamda sessizlik,masamda resmin Yalnızlığım benim kor *******im Bulutlar yine benim tek sırdaşım Onlarda ağlamasa,ben neylerim Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Bunun adı
Bunun adı ekmek kavgası Bunun adı ekmek kavgası Bilemediler ki başka bir işi Görmediler ki bir gün,gün yüzü Bunun adı ekmek kavgası İndiler metrelerce yerin altına Ekmeğini çıkardılar yeryüzüne Vurdular kazmayı kayaların beline Bunun adı ekmek kavgası Ellerine aldıkları sefer tası Köyünden getirmiş iki domatesi Karanlıkta açmışlar çilingir sofrası Bunun adı ekmek kavgası Yerin altında bir şehir kazdılar Yıkılmasın diye kütükler sardılar Bir çatırdı duyduklarında kaçıştılar Bunun adı ekmek kavgası Dizlerinin üstünde kazma salladılar Çıkmasın bir kıvılcım istediler Metan gazına lanet okudular Bunun adı ekmek kavgası Sürme çekmiş gözleriyle dışarı çıktılar Sarmış her taraflarını çamurlar, karalar Güzel havada güneşe bile bakamadılar Bunun adı ekmek kavgası Bir dilim katık helva aldılar Onu da çocuklarıyla paylaştılar Madenciler hep böyle yaptılar Bunun adı ekmek kavgası Başlarına yeryüzü göçtü Bir çok arkadaşları şehit oldu Çocukları,eşleri yetim kaldı Bunun adı ekmek kavgası Bizler ısınırken sıcak sobanın yanında Onlar yol aldı,çizmeleriyle çamurlu yollarda Kazma,kürek ellerinde gecenin karanlığında Bunun adı ekmek kavgası Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli(maden şehitleri anısına 2002) Burhan Küçük |
Büyür hüzünler
Büyür hüzünler Kamaşır mı, gecede gözlerim Vurunca ay ışığı Çalkalandıkça koca deniz Savurur atar mı yakamozları Uçuşur mu gecede martılar Çizgisinde seyreder mi kıyılar Hiç yanaşır mı gemiler Söndüğünde limanda ışıklar Geceye bakarsa gözlerim Büyür hüzünlü ******* Sönerse tüm ışıklar Düşer asık suratlı gölgeler Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Cehennemin dibi
Cehennemin dibi Mahşer yeri gözlerin Değdi gözlerime Ve düşünmeden ben Attım kendimi Cehennemin dibine.. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Celladıma
Celladıma Gönlümün sesi böler geceyi Kalk der uyuma,uyuma kalk Söz geçiremem celladıma İdama götürür beni her gece Bu yaşlı,ihtiyar,bunak dünyanın Köhnemiş *******inde Uykumu böler,uyutmaz hiç Ve her gece darağacında Sallandırır beni celladım Gece olmasın isterim Güneş hiç batmasın Bir kez sormuyor ki celladım Nedir son dileğin Uyumak diyeceğim,uyumak Sözümü dinlese gönlüm Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Cellat
Cellat Ah öyle yanmışım ki sana Ateşime katırlar taşır odunu Hep yüzü gizli mi olur celladın Şafak vaktimi son bulur ömrü insanın Seni öyle çok sevdim ki Seve seve çıktım darağacına Ve yağlı ilmeği Geçirdim ellerimle boğazıma Ne denizler yarılır artık bize Ne Nuh un gemisi gelir kapımıza Kolomp yeniden mi keşfeder Amerikayı İstanbul mu fethedilir milenyumda Gorki çalışır mı artık ekmek fırınlarında Çar,Dostoyevskiyi koyar mı namlunun ucuna Shakespeare hangi kraliçeye Yazar bir sone daha Sahra çölünde yakalanır mıyız aşk fırtınasına Robinson artık düşer mi yalnız bir adaya Yeniçeriler kazan kaldırır mı bir daha Attila İlhan yazar mı bir şiir daha Engizisyon mahkemesi yargıçları gibi Sorgusuz sualsiz,astın beni insafsız Kalbim hala durmadı Seni öyle çok sevdim ki Nerden bilirdim Beni böyle asacağını Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-29.10.2005 Burhan Küçük |
Çağın silahı
Çağın silahı Geçmişte kaldı Marsın kılıcı Cengiz hanın topuzu Fatihin güllesi Japonya ya düşen atom bombası Çoktan attım tabancamı Bir kağıt bir kalem Çağın acımasız silahı Beynin vurur insanı Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-26.12.2005 Burhan Küçük |
Çırılçıplak
Çırılçıplak Gitmeli buralardan Çırılçıplak çıkmalı yola Eskimiş ayakkabıları Yırtılmış elbiseleri Bırakıp rutin işleri Çırılçıplak çekip gitmeli Martılara takılmalı Bir geminin ardına düşmeli Gökyüzünde salınmalı Denizin dalgasına Rüzgarla beraber süzülmeli Bulutların üstüne çıkmalı Yatıp uyumalı Her limanında geminin Neresi olursa olsun inmeli sahile Serilmeli çimene çırılçıplak Güneş tüm vücudu yakmalı Sonra yeniden dalmalı Mavi sulara çırılçıplak Çıkmalı engin dağlara Yaban çiçekleri arasına Gönül otağını kurmalı Gelmeden kış mevsimi Gitmeli buralardan çırılçıplak Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Çocuklar ve kuşlar
Çocuklar ve Kuşlar Uzun zamandan beridir uğramamıştım Çocukluğumu geçirdiğim mahallemize Mahallemizde,dut,kiraz,erik ağaçları Dalların da cıvıldayan kuşlar Ve cebini yeşil eriklerle dolduran Kulaklarına kirazları küpe yapan Mahallelinin tuttuğu çarşafa Dut silkeleyen çocuklar vardı Göremedim ben,göreniniz var mı Şimdi neredeler kuşlar ve çocuklar Sokağımızda misket oynardık Top oynar,bakkalın camını kırardık Sokaklarda boş,kaybolmuş çocuklar Hiç kuş sesi de duymadım cıvıldaşan Meyve ağaçlarını da göremedim Çocuklar kirazları küpe yapıyor Yeşil erikleri henüz kızarmadan Ağacından düşen dutları Kuşlar böcekler topluyor diye mi Betonlaşmış bütün buralar Yoksa mahalleli bir demlik çayı Bölüşüyor mu diye gölgesinde Oysa dutun balını Yeşil eriğin,kirazın tadını Biz mi unuttuk yoksa Kuşlar ve Çocuklar mı Daha iyi biliyor Ne yaptık biz böyle Kuşları kafeslere hapsettik Çocukları evlere Sonra çıktık sokak sahnelerine Usta bir tiyatrocu gibi Özgürlük şarkıları söyledik Umutlarımızı,geleceğimizi Hapsedip.... İyi halt ettik.... Burhan Küçük Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:16 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.