![]() |
Beyaz sandal
Yüreğimin kor ateşi Gözlerimin yaz güneşi Umut ile son limana Geldim seni bekliyorum Gül yüzlümün har gözleri Uyutmuyor *******i Yalan dünya dar geliyor Çıkış yolu arıyorum Aşk denilen duygu seli Bir hecelik söz değilmi Demir atdım göz yaşına Beyaz mendil istiyorum Kalem kaşlı kara benli Ak yüzlerin gül değilmi Martıların feryadına Umut yazdım inliyorum M. Tamer Altıparmak |
Bilirmisin
Umut dolu çağımızı Hicran yaptık aşkımızı Son kavuşma şansımızı Harap ettik bilirmisin Engin gönül dağımızı Güller açmış bağımızı Bizi saran ağımızı Kesik attık bilirmisin |
Bir ben olayım
Bir ben olayım Çayında eriyen şeker Dudağını yakan bardak İçini ısıtan kaynar su olayım Ayağını okşayan çimen Parmağını koklayan gül Ruhunu süsleyen renk olayım Saçını dağıtan rüzgar Yanağını ıslatan gözyaşı Kulağını çınlatan ses olayım Sigaranı yakan ateş Damağında isli nefes Gönlünü saran kafes olayım Her öğünde aşında tuzun Peşinde gezinen kuzun Yüzünü süsleyen bir ben olayım. |
Bir Çiçeksin
Çok güzelsin gözümde Hep çilesin özümde Dert küpümün içinde Bir çiçeksin sen gülüm Hep hayalsin gözümde Yar özlemsin gönlümde Sen güzeller içinde Bir çiçeksin sen gülüm Bir nefessin içimde Senin ismin dilimde Sen gönlümün içinde Bir çiçeksin sen gülüm Yer etmişsin beynimde Bir değersin gözümde Sen sözümün içinde Bir çiçeksin sen gülüm M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Bir Gününe Bedel Olmaz Bu Ömrün
Bülbülüyüm hasbahçede bir gülün Meftunuyum mecnunuyum has yüzün Feryat etdim fiğan etdim çok bugün Dilim dertli sözüm dertli ben dertli Gönlüm dertli gözüm dertli can dertli Reva görme bana böyle dert hüzün Çekilmiyor şelek şelek aşk yükün Taze çiçek tomurcuksun bal özün Günüm dertli gecem dertli ben dertli Yürek dertli beden dertli can dertli Bir gününe bedel olmaz bu ömrün Cennetinen farkı varmı ak döşün Kıymetini iyi belle son sözün Hece dertli şiir dertli ben dertli Dilim dertli sözüm dertli ben dertli Verdin bana gece gündüz bin hüzün Gecem ile gündüzlerim bir bütün Sahil gülüm tadım yokdur sen düşün Çiçek dertli arı dertli bal dertli Kagıt dertli kalem dertliben dertli M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
Bir Ocak
Ela gözlerin bir ocak Gönlüm onunla sıcak Seninle hazan olacak Ömürsün ela gözlüm Duygular kucak kucak Gönlümdeki tac duvak Ömür boyu kalacak Gülümsün ela gözlüm M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
Biricik Oğlum
Halil ibrahim güzeldir adın Baldan tadlıdır senin yanağın Sevmeye doymasın seni cananın Biricik oğlum Halil İbrahim Gülmeyi unuttum sessiz ağlarım Bağrıma taş bastım yalnız yatarım Senden ayrıda ben ne yaparım Biricik oğlum Halil İbrahim Bende böyle bahtı karayım Derdimi dinleyin bir bir sayayım Oğlumu özledim ben de babayım Biricik oğlum Halil İbrahim Oğlumu bırakın esir kalayım Ömür boyunca hasta yatayım Senin yerine tek ben solayım Biricik oğlum Halil İbrahim Uzun boyuna bende kurbanım Sakın solma benim gülfidanım Tez gel bende mutlu olayım Biricik oğlum Halil İbrahim |
Bitmeyen Kahır
Dermansız dertler benimi buldu Yorgun düşürdü gözlerim sulu Sona ermedi çilenin yolu Bitmeyen kahırla her gün ağladım Badeyi gönlüme gözlerin sundu Çarpıldı yüreğim yandı kavruldu Pür neşe gözlerim çağlayan oldu Dinmedi gözyaşım her gün ağladım Silinmez duygumla yazdım adını İçimde kaynadı acı kazanı Ruhumda kanadı hasret çıbanı Bitmeyen kahırla her gün ağladım Ne yapsam bende tatlı belanı Sineme çektim dünya kahrını Kalbime yazdığım kara sevdanı Bir gün silmedim her gün ağladım M.Tamer Altıparmak |
Bize ne derler
Karnımız aç sırtımız çıplak Evde oturan çocuklar üşür Ücret düşük maaş yetmez Adıma memur diyorlar İlaç yok para yok Rüşvet sarmış işimde yok Dert çok beni anlayan yok Adıma işsiz diyorlar Dokuz baş horanta Aç yatar aç kalkar Şehirde yaşayan beyler Adıma köylü diyorlar Vatandaş çile çekiyor Bağrımda yürek kanıyor Kimsede halim sormuyor Adıma garip diyorlar |
Bozcaada
Ege güzeli ada Bir incisin gerdanda Sessiz ve sakin ada Şirinsin Bozcaada Gökçeada yanında İkinizde yan yana Şehitler boğazında Şirin kolye Bozcaada Nazlı gelin olup da Görünürsün rüyamda Sen başkasın dünyamda Sevdiğim Bozcaada Tamer Altıparmak |
Bozdağlar
Ilgıt ılgıt bahar yeli esince Yamacında çiçek açar kuş uçar Kış mevsimi dolanıpda gelince Eteğinde yağmur yağar kar yağar Bozdağların eteğinde sar beni Hasret ile kollarına al beni Etrafını lale sümbül sarınca Mor menekşe nergizlerin mis kokar Her çiçeğin süslü gömlek giyince Çiçek gezen arıların bal yapar Bozdağların eteğinde sar beni Hasret ile kollarına al beni |
Bozuk Düzen Yüzünden
Mertlerin üzüldüğü Namertlerin güldüğü Fakirin süründüğü Bozuk düzen yüzünden Haksızın sömürdüğü Açlığın öldürdüğü Defterin dürüldüğü Bozuk düzen yüzünden M.Tamer Altıparmak |
bölünemez
Şehit dolu toprağımız Hilal açmış bayrağımız Birlik bizim kaynağımız Bölünemez Türk milleti Vatan bir,bayrak bir Dilimiz bir dinimiz bir Tek vücutta ruhumuz bir Bölünemez Türk milleti Üzülsek beraberiz Sevinsek birlikteyiz Hep birlikte yaşıyoruz Bölünemez Türk milleti Anadolu yurdum sensin Yaşayacak Türk milleti Dostlar bilsin düşman bilsin Bölünemez Türk milleti Tamer Altıparmak |
Böyle oldu Borç Yükümüz
Dış borçmu banane İç borçda sanane Bağımsızlık odane Geçinip gidiyok işte Derken böyle oldu işler Hakimiyet milletin Hemde kayıtsız şartsız Ne yaz nede hatırlat Uyuduk uyanmak işte Derken böyle oldu işler Vekilimiz mecliste Mecliste gardaş mecliste Serdiği un durur ipte Böyle geldi böyle gider Derken böyle oldu işler |
Böylemi gidecek
Borcu borçla ödüyoruz Zevk i sefa sürüyoruz Lak lak edip gülüyoruz Düzen böyle sürecek mi Dolar markı alıyoruz IMF ye kızıyoruz Çalışmaktan kaçıyoruz Devran böyle sürecek mi Tatlı sözler ediyoruz Yine bir şey yapmıyoruz Zam üstüne zamlıyoruz Kervan böyle sürecek mi Hep tozpembe görüyoruz Yeni sayfa açmıyoruz Egemenlik demiyoruz Acep gaflet bitecek mi Güya halkı seviyoruz Ona hizmet etmiyoruz Birde hakir görüyoruz Acep böyle gidecek mi Ateş aldık yanıyoruz Bir gemide batıyoruz Daha neyi bekliyoruz Düzen böyle sürecek mi M. Tamer Altıparmak |
Bulunur mu
Milletim dersen asil millet Yönetim demokratik cumhuriyet Dinim hak dini islamiyet Böyle devlet bulunur mu sorarım Sembolüm Bozkurt taşır asalet Bayrağım ay yıldızlı keramet Toprak dersen bin bir bereket Böyle ülke bulunur mu sorarım Topkapı da durur kutsal emanet Çağ kapadı çağ açtı bir velet Asker olur gönlü ister şahadet Böyle millet bulunur mu sorarım Tanrı misafiri sözü merhamet Mevlidi şerif dine dile bir hizmet Peygamber efendimiz Hz.muhammet Böyle iman bulunur mu sorarım |
Buse
Dudaklarından öpmem susarsın Kulağına konuşmam duyarsın Yanağını okşamam utanırsın Acıyor der merhamet sanarsın Müsaade et bedenim bedenini sarsın Tenimde teninde hasret gidersin haz alsın Konuşursak sesimi duyar beni anlarsın Kulaklarına aşk nağmeleri yayılsın Gözlerin cıvıl cıvıl baksın gözlerime Ruhun ruhumda açılsın Körpe narin vücudundan Alev alev dalga dalga Hasret yayılıp dağılsın Ellerim okşasın gözlerin baksın Sevsin sevsin yine de doymasın tenim teninle ruhum ruhunla kaynaşsın Sakın ayrılık kader olmasın sakın Ruhum ruhunla kalsın Ne olur varsın aynı aleme ikisi Ne olur ikisi beraber varsın İşte o bagrına bastığın an Dudaklarından yanaklarından Bana hatıra bir buse kalsın M.Tamer Altıparmak |
Canımsın
Sevgi kaynağım Aşk pınarım Can yoldaşım Gül fidanımsın Gök kuşağım Gönül tacım Dert ortağım Sevgi yumağımsın Tamer Altıparmak |
Cismin nerede
Baykuşlar ötüyor viran gecede Gönlümün sahibi bülbül nerede Gün doğarken gelme ay doğarken gel Hayalin gözümde cismin nerede Derdimi açtım seher yeline Gecikti gelmedi sevgilim nerede Şafak söktü derdi bitmez yinede Hayalin gözümde cismin nerede Mehmet Tamer Altıparmak |
Çagladı göz pınarım
Ne gittiğim yol bitti Ne çektiğim dert bitti Benim sinem çok çekti Çagladı göz pınarım Ne gözümde yaş bitti Ne dünyamdan yar gitti Dertden bağrım delindi Çağladı göz pınarım Dilimde tüyler bitti bir ömür böyle geçti kader bana gülmedi Çagladı göz pınarım Hasret henüz bitmedi Çilem baştan gitmedi Yarsiz yüzüm gülmedi Çagladı göz pınarım. M. Tamer Altıparmak |
Çal Davulcu Kız Anası Ağlasın
Perşembeden bayrak dikdik dama biz Kız evinden çeyiz aldık geliriz Davul çalar halay çeker gencimiz Çal davulcu kız anası ağlasın Çal zurnacı kız babası ağlasın Kazanlarda kaynar düğün aşımız Masalarda başlar rakı faslımız İnkar etmek köylü bizim aslımız Vur davulcu kız anası ağlasın Çal zurnacı kız babası ağlasın Halaylarda bükülürken dizimiz Arşa çıkar naralarla sesimiz Oynadıkça coşar gönül keyfimiz Çal davulcu kız anası ağlasın Çal zurnacı kız babası ağlasın Kız evinde kına yakar güleriz Gelin kızı ağlatansa bizleriz Kına yakar eve geri döneriz Vur davulcu kız anası ağlasın Çal davulcu kız anası ağlasın Gelin alıp pürneşeyle gezeriz Düğün bitdi yorgun düştük hepimiz Genç çiftlere mutluluklar dileriz Çal davulcu kız anası ağlasın Çal zurnacı kız babası ağlasın M.Tamer Altıparmak |
Çekilmez
Seninle süslenir gece rüyalar Hayalle ıslanır çatlak dudaklar Teninde ısınır soğuk avuçlar Çekilmez derdimin dermanı sensin Gönülde taşınır güzel duygular Bir aşk uğruna ağarır saçlar Dermanım olmaz sessiz ağıtlar Çekilmez derdimin dermanı sensin M.Tamer Altıparmak |
Çile
Sevgi gönüllerde ruhlarda var olmak Ölüm sonsuz karanlıklarda kaybolmak Ya ayrılık,ya ölüm,ya yalnızlık Bedenin ruhun çektiği çile değil mi? Mehmet Tamer Altıparmak |
Çok çekmişti
Günlerden cumartesi Hasretin kara çizgisi Yer istanbul haydarpaşa Duyuldu düdük sesi Çook çekmişti çok Çook beklemişti çook Kendisi inşaat amelesi Meselesi ekmek meselesi Doğduğu yer Adana şakirpaşa Vardı tek bir düşüncesi Bir hasret birde sevgilisi Çook çekmişti çok Çook beklemişti çook Sırtında ceket eskisi Gömleğin eksik düğmesi Amele gardaşın boştu kesesi Birde günlerdir midesi Çook çekmişti çok Çook beklemişti çook Yola düştü vagon kafilesi Dumanlar çöktü kesti nefesi Guruldadı yine boş midesi Ne aşı vardı nede meyvesi O anda yine geldi neşesi Çook çekmişti çok Çook beklemişti çook Bir mevsim sürdü dönmesi Gözüne geldi yarin çehresi Garibin bir başkaydı gülmesi Çabuk gel demişti sevgilisi Çook çekmişti çok Çook beklemişti çook Bir yanda kuzuların sesi Öte yandan itlerin ürmesi Aklına geldi çoban çeşmesi İşmar ediyordu sevgilisi Çook özlemişti çok Çook beklemişti çook M. Tamer Altıparmak |
Çok Sevmiştik Bir Zaman
Gözlerimde tomurcuk gülüm oldun bir zaman Takındığım göğ boncuk uğrum idin sen taman Kem gözlermi acaba bizim aşkı kıskanan Tomurcukken Solduydu Henüz gönlüm doymadan Aşık değil mecnundu senin için bende can Muradına ermedi seven gönül birde can Uğrun uğrun buluşduk mutlu olduk vuslatdan Ne zaman ki kavuşduk mehtap doğdu semadan Yüreğimiz hoş oldu muhabbetle o zaman Hep diline doladı bizim aşkı kıskanan Aşık değil vurgundu iki beden iki can Muradına ermedi iki gönül iki can Gözmü değdi bilmem ki sakınmadık nazardan Yüreğimden kan damlar hep çektiğim acıdan Ayrılıkdan kahrolduk çok sevmiştik bir zaman Tomurcukda solarmış henüz daha açmadan Aşık değil vurgundu iki beden iki can Baharına ermedi seven gönül iki can M.Tamer Altıparmak |
Çukurova
Çukurova ılık geçer kışların Yabanına erken gelir baharın Baharında başlangıcı mart ayın Efsanedir güzelliğin dillerde Uyanışı erken olur doğanın Fakirleri beslemektir amacın Meyve sebze hububatdır baştacın Efsanedir bereketin dillerde Toroslara kucak açar yamacın Çukurova beter olur sıcağın Firezlerde öteriken turacın Efsanedir seyhan nehrin dillerde Bir başkadır tadı yine kebabın Ferahlatır içilince şalgamın Fakir aşı salatayla pilavın Efsanesin çukurova dillerde Tamer Altıparmak |
Davet
Ruhumu okşa Gönlümü hoş tut Aşka davet et Sevgilim diye Elimden tut Sahilde gezdir Şiirler oku Aşıkım diye Dünyayı unut Yalnız benim ol Sevgiyi yaşa Sevildim diye Mehmet Tamer Altıparmak |
Demem
Acılar içinde kavrulur sinem Günlerim geçtikçe çoğalır çilem Ağlamak kadermiş gülmeyi bilmem İçtiğim siğara sırdaşım benim Aslı'ya aşıkdı bir zaman kerem Canana can kurban keremim demem Acıya alıştım bal olsa yemem İçtiğim badeler sırdaşım benim Çilenin topuna bir kuruş vermem Elimden gelirse bağrımda çekmem Şifadır deseler elimi sürmem Kağıtla kalemim sırdaşım benim Bülbüle hayranım baykuşu sevmem Güzele can kurban çirkini nidem Goncadır bağrım da adını demem Çektiğim acılar sırdaşım benim M.Tamer Altıparmak |
Dert Küpünde Dertli Diller yıkanır
Gül koynunda diken almış payeyi Kim demiş ki bülbül bilmez sevmeyi Dert küpünde sevda dili ballanır Bülbül sever diken sarar çiçeği Hazan gelmiş bülbül neyler gülmeyi Ruhu inler dili döker nağmeyi Dert küpünde dertli diller yıkanır Bülbül başka fiğan eyler çileyi Can canan der görmez başka kimseyi Reva görme mevlam yarsiz ölmeyi Her dem yanar kahve gibi kararır Kim ister ki kara günler görmeyi M.Tamer Altıparmak |
Dertsiz Kulu Sen Göster
Çokmu dertli yüreğin gözyaşların dinmiyor Ağlamak mı kaderin neden yüzün gülmüyor Benzin solmuş elemden erim erim eriyor Kader deyip ağlama şu yalancı dünyada Lalda olmuş dillerin sesin sedan çıkmıyor Feri sönmüş gözlerin kahır dolu bakıyor Gel hayata küsme sen ömür geçip gidiyor Kader deyip ağlama şu yalancı dünyada İçin için yanmışsın bak elinde titriyor Ağlama değmez hayat seni senden ediyor Sende umut besle gel bak insanlar gülüyor Kader deyip ağlama şu yalancı dünyada Alın yazım deme sen seven nasıl seviyor Ele geçmez bir daha günler gelip geçiyor Yığın olmuş dertlerin birer birer bitmiyor Kader deyip ağlama şu yalancı dünyada Dertsiz kulu sen göster derdi Allah veriyor Gözyaşında beyhude sana çare olmuyor Müzmin derdim var deme güneş hergün doğuyor Kader deyip ağlama şu yalancı dünyada M.Tamer Altıparmak |
Dile kolay
Ben neyleyim demeyin Dile kolay demesi Aşk deyipde geçmeyin Dile kolay çekmesi Bana bakıp gülmeyin Dile kolay sevmesi Yar deyipde geçmeyin Dile kolay seçmesi M.Tamer Altıparmak |
Dinmiyor acısı bilki derdimin
Avutursun beni sabret diyerek Susturursun yine diller dökerek Ne kadar sürecek seni beklemek Unutursun bir gün böyle giderse Derdimi diyemem kırıp dökerek Mutluluk dilenmem minnet ederek Zoruma gidiyor böyle beklemek El alem olursun böyle giderse Usandım cananım sabret sözünden Huzurum kalmadı bu söz yüzünden Daha da beterim aşık keremden Sebebim olursun böyle giderse Yolunu gözledim umud ederek Bekleye bekleye buda sönecek Hesapda yok amma bir gün gelecek Derbeder olursun böyle giderse Dinmiyor acısı bilki derdimin Ne zaman bitecek senin hasretin Mahsuru varmıdır hemen gelmenin Vefasız olursun böyle giderse M.Tamer Altıparmak |
Diyarı gurbet
Diyarı gurbette aşk çilem Yanar gönlüm yanar sinem Sensiz bomboş durur alem Senbaşkasın ela gözlüm Derdim azdı ciğer parem Çok ağladım nasıl gülem Hasret yakar gönül parem Bir başkasın ela gözlüm Ben dünyayı sensiz nidem Senle başka gündüz gecem Varlığınla çok hoş alem Sen başkasın ela gözlüm Mehmet Tamer Altıparmak |
Doktor
Doktor beni ne muayene et Nede tedavi Çünkü söndüremezsin sen İçimde alev alev yanan ateşi Tıp aciz kalır bırak Sende kalsın o bildiğin reçete Bedeni ılık ılık saran o buğu O güzel aşk o güzel duygu Eczanede satılmaz Paraylada alınmaz bu ilaç Sudan aziz toprak gibi Bahar havası gibi temiz Gökyüzünden daha berrak bu sevgi Işıksız dünyamı aydınlatan Yapayalnız *******imi doyuran Günlerimi mutlu kılan bir şey bu Bir çift göz Bir çift söz Bir tatlı buse Ve uzanacak bir çift el ilaç olacak bana Ancak o söndürür alev alev yanan bağrımı Ancak o dindirir acımı Yalnız ilacım o olur Doktor beni ne muayene et Ne de tedavi Çünkü ben hasta değil aşığım M.Tamer Altıparmak |
Dolu
Aşkımızın takvimi Hasret günüyle dolu Beklemekle geçermi Günler çileyle dolu Sensiz bahar mevsimi Yine tatsız çileli Ömrümüzün gündemi Gönül derdiyle dolu Mehmet Tamer Altıparmak |
Dudağım Titriyor
Gözünü ayırma biran gözümden Elini bırakma sakın elimden Haykırmak geliyor bilki içimden Aşığım ben sana aşığım diye Yağlarım eriyor seni beklerken Hayalin son perde gözüm dalarken Tüylerim ürperir rüya görürken Aşığım ben sana aşığım diye Duramam gel gayrı seni görmeden Yüreğim çarpıyor daha şimdiden Dudağım titriyor bunu söylerken Aşığım ben sana aşığım diye Sevdim seni sevdim hemde gönülden Aşığım ben sana mecnun türünden Dilimden kan damlar ahı dökerken Aşığım ben sana aşığım diye M.Tamer Altıparmak |
Dudaklarımı duman öptü sensizken
Hayaller savurur beni Uzakdaki umut dünyasına Toz pembe bakarım karanlığa Aradığım umut ışığı Gözümde sen gönlümde sen Soğuk odamda yalnızken Ellerim üşür bedenim titrer Kınalı ellerinden çayın dumanı yükselir İşveli bakışların hadi iç der sanki Tatlı sözlerin şeker olur çayıma Gözlerin başımı döndürür derki gel Reklamlar yazısı belirir ekranda Dağılır hülyalar gökyüzüne Herbiri yıldız olur mavi semada Senin gibi çok uzakda onlarda Ruhumda çöl fırtınası eser Sığınırım çaya siğaraya Dudaklarımı öpen dumanlara Nefesimde is olur sanki Beni avutsun isterim oysa ki Keşmekeş beynim yine of of Duygularımda hüzün Düşüncelerimde sen varsın Beyhudeymiş ızdıraplar çekmek Değmezmiş avutan sözlerine hayaller kurmak Sen ne bilirsin ki sevmeyi sevilmeyi Bir kedi geçiyor yavaş yavaş Islak caddenin kaldırımların da Saçalardan dökülürken yağmur Sesi başkadır güz yağmurunun çinko damlarda Süzülen gözyaşımın karıştığı hıçkırıkda Hayaller ıslandı yağmurlu *******de Dudaklarımı duman öptü sensizken M.Tamer Altıparmak |
Duygu kaynağım
Gönül bağımda tomurcuk gül Buğulu gözlerimde saklı gizem Çatlamış dudağımda hüzünlü şarkı Sımsıcak duygumun kaynağısın Göz deryasını süsleyen yakamoz Kavrulan dilmde açan çiçek Hüzünlü yüzümün umut ışığı Çağlayan duygumun kaynağısın Gül yapraklarına çiğ düşmüş sanma Ağlamak kaderimin olmazsa olmazı Yaşlı gözlerimin tatlı hayali Gece gündüz dert kaynağımsın M.Tamer Altıparmak |
Duygular
Gönlümden taşıyordu Bağrımı yakıyordu Gözüme yansıyordu Bende olan duygular Gün boyu sürüyordu Geceye taşıyordu Ömrümden çalıyordu Umut olan duygular Gönlüm hazanda soldu Gözüme yaşlar doldu El alemde ne duydu Bende kaldı acılar Kör baykuşlar kuş oldu Viran gönlüme kondu Hani bülbül ne oldu Baykuş gönlüm yaralar Can cananın kuluydu Gözü gibi korurdu Yan başında dururdu Neden şimdi ayrılar M.Tamer Altıparmak |
Duygular Dile Geldi Şiirler Yazdım
Senden haber aldım mesut diyorlar Bir kızın olmuş mesude'ymiş adı Duygular dile geldi şiirler yazdım Bir çiçek dikmişsin ikimiz için Dalından koparma solmadan kalsın Duygular dile geldi şiirler yazdım Gurbetde gezen seven üzülen ben Ayrılık acısı hasret acısı sanki sarmaşık Duygular dile geldi şiirler yazdım Artık hayaller aşkımızın rüyası oldu Kavuşmak zor ayrılık kader oldu Duygular dile geldi şiirler yazdım M.Tamer Altıparmak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:14 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.