![]() |
Hüzün
Ziyan edilen aşkların Sonudur hüzün Riyakar kalplerin Dışa vurumudur, yaşanılan yanlışlar Her yanlış bir diğerinin başlangıcı Her son bir hüznün aynasıdır Ayrılan sevgililerin Yeni sevgilisidir hüzün Deniz Önderoğlu |
İhtiyaç
Senin sesini duymak Nefes almak gibi, su içmek gibi Sesini duymak Bir bebeğin annesine muhtaçlığı gibi Sesini duymak Seninle ilgili düşüncelere dalmak Ve bakıp uzaklara seni görmek Sessizliğindeki seni anlamak Yaşamak seni Ve yaşlanmak isteği seninle İsteklerimin en güzeli Deniz Önderoğlu |
İmkansız Aşk
Dünya ve ay gibiyiz sevgilim Yaklaşınca birbirimize Med cezirler oluyor Fırtınalar kopuyor Uzaktan bakınca birbirimize Acı oluyor Ayrılık oluyor Deniz Önderoğlu |
İnan
Bütün dünyanın durduğu andır Zaman Kalbim bir tepsidedir sana Sunulan Ne bir çatal, ne bir bıçak olacak Kullanılan Atıyorsa o yürek Durmadan Sana olan sevgimdendir buna İnan... Deniz Önderoğlu |
İstenmeyen Sevgili
Ne zaman terkedeceksin beni Senden ne zaman ayrılacağım Beraber yürüdüğümüz yollardan Ne zaman başkasının ellerini tutarak geçeceğim Yıldızları başka gözlerle izlemek istiyorum artık Beni bırak Mutluluğu başka kollarda bulayım Baharımı güzlere çevirme Güneşimin önünü balçık gibi sıvama Git artık Sevgi dolu kalbimi Zindanlara çevirme Kurudu dudaklarım yağmurların altında Lanetinden kurtulamıyorum Bırak peşimi yalnızlığım Sevgisizlikten soluyorum Deniz Önderoğlu |
İsteyiş
Akşam olduğunda Yatağına yattığında Gözlerini kapadığında Karşında beni görmeni isterim Sabah olduğunda Yatağından kalktığında Pencereni açtığında Karşımda seni görmek isterim Deniz Önderoğlu |
İsteyişler
Seninle aynı coğrafyada, Aynı havayı solumak, Aynı toprağa basıp, Aynı yağmurda ıslanmak, Aynı gökyüzünde yıldızları seyre dalmak isterdim. Ve ölme isterdim. Avuçlarının içinde bir kartanesi gibi erimek, Yorgun gözlerinde hüznü, Dudaklarında mutluluğu yaşamak Ve inip kalbinin ta derinlerine, Sana oradan senin gözlerinle bakmak isterdim. Şimdi burada yalnızım Sana yalnızlığımın ötesinden sesleniyorum; Seni Seviyorum. 23 Kasım 2004 Deniz Önderoğlu |
Kalbim
Sevgileri yoğurmaktan yorulmuş Acıları yaşamaktan yaralanmış Ne sevgiler yaşamıştı oysa Dünyalara değişilmez Uğrunda ölünecek Hepsi birer birer gittiler şimdi Ardlarına bile bakmadan Yaşadığın her tütlü acıya Rağmen hala bir sevgi ararsın Tekrar içini acıtacak Deniz Önderoğlu |
Kaldım
Susuz kaldım Yağmurların altında Sessiz kaldım Gürültünün ortasında Yalnız kaldım İnsanlar arasında Ve sensiz kaldım Yağmurların altında Gürültünün ortasında İnsanların arasında... Deniz Önderoğlu |
Kar
Kar yağıyor dışarıda İçime yağdı yavaşça Doldurdu, dondurdu kalbimi Ne kadar sıcaklık lazım bilmem İçimdeki buzları eritmeye Deniz Önderoğlu |
Kar Taneleri
Kar tanelerini düşün Birer birer düşüyorlar yeryüzüne Yavaş yavaş Sonra her yeri kaplıyorlar Hiç boşluk bırakmadan Sen de böyle yavaş yavaş Gir kalbime Sonra en ücra köşesine kadar Her yerini kapla Sen ol onun hakimi Sadece senin için kıpırdasın Ve sana yöneltsin bütün aşkını Deniz Önderoğlu |
Kederliyim
Kederliyim yine bu akşam Yalnız bir kalp taşımaktan Bıktım usandım artık Aynalarla konuşmaktan Yalnızlığım azrail gibi Peşimde dolaşıyor Deniz Önderoğlu |
Korku
Özleminle yanıyor kalbim Gözlerini arıyor gözlerim Ellerimde ellerinin dokunuşu Kalbimde yokluğunun korkusu Deniz Önderoğlu |
Memleketim İstanbul
Memleketim İstanbul Yok dünya üzerinde senin gibi bir şehir Aşk sende Sevda sende Mutluluk sende Ayırılık sende sadece bu kadar güzel olablilr Senin denizinin gözüyle bakmak dünyaya Ve senin mavi göğünün altında nefes almak Ve senin topraklarında yummak gözlerimi dünyaya İstanbul, memleketim İstanbul Eğer tekrar geleceksem bu dünyaya Yine seninle yaşamak isterdim Galata kulenden sana bakmak Boğazında denizini seyre dalmak isterdim Tarihin senin talihindir İstanbul Memleketim İstanbul Deniz Önderoğlu |
Müsait mi Yüreğin
Gözbebeklerinde kendim yerine başkasını gördüğüm insan; yalan söylerken bile nasıl bu kadar masum durabiliyordun? Oysa ki sarılırken sana, başka bir tenin soğuk kokusu varmış bedeninde. Bilmiyordum... İçten içe ağladığım onca gecenin hesabını nasıl verebilirsin ki. Söyle; en fazla kaç intiharıma sebep olabilirsin? Yüreğimin sancılarını nasıl yok edebilirsin? .. Bu gece başka bir ölüm gecesi daha? Bu kez gem vurmadan geldim acılarıma... Senin yüreğin uçurum ve ben hiç korkmadan cesurca ölmeye razıyım kollarında... Kahretsin... Sana son bir defa daha sarılmak için o soğuk kokuyu duymaya bile razı olmak ne kadar acı... Korkularımı ve heyecanlarımı bir yana koyup, yanıma sadece her zaman hasret olduğum yüzünü alıp gidiyorum bu gece ölüme.... Peki bir geceliğine müsait mi yüreğin? Sadece son bir kez ölüp gideceğim... (Devrem herşey aşk için) Deniz Önderoğlu |
Ne'sin
Bir rüyasın sen Sonu hiç gelmeyecek Umutsun Hiç tükenmeyecek Gülümsemesin yüzümde Gözlerimi parlatan Hayatsın Yaşamaya yeni başladığım Aşksın Seni tanıdığımdan beri Tadına doyamadığım Sensin işte Dünyaya gözlerimi kapayacağım.. Deniz Önderoğlu |
Neredesin
Gözlerin nerede Bakınca içimin ısındığı Beni rüyalar ülkesine götüren gözlerin Ellerin nerede Her tuttuğumda kalbimi yerinden oynatan Ellerimi ısıtan ellerin Sen neredesin Hayatıma anlam katan Yokluğunla beni zindanlara kapatan sen Neredesin! Deniz Önderoğlu |
O=Ben
Ne varsa istediğin Hepsini verdim Kalbimi, sevgimi Duygularımın tek sahibiydin Ben ben değildim artık Bende benden çok Sen vardın... Deniz Önderoğlu |
Oyun
Son gülen iyi gülermiş her zaman Bir önceki gülenden Ne ilk oldum bu oyunda Ne de son gülen Deniz Önderoğlu |
Ölüm
Ölümse hayatın sonu Yokluğun ölümün aynasıdır Varlığınla can bulacaksa bu beden Seni beklemekle sürdüreceğim hayatı Gelmeyeceğini bilsemde Yine sen olacaksın gözümün baktığı her yerde Ve bir gün gelirsen bu kalbin çarptığı bedene Ben olmayacağım artık cenazemde Deniz Önderoğlu |
Ölümün sensizliği
Ölümden öte ne var bu dünyada! Sensizlikten daha mı acı acaba ölüm? Yokluğun kadar soğuk mu? Seni görememek nasıl acaba toprağın altında? Ellerini tutamamanın verdiği boşluk kadar anlamsız mı? Ölüm sensizlikten acı mı? Deniz Önderoğlu |
Sen Yoksun
Sen yoksun artık Gözümün baktığı yerlerde Terin tenimde değil artık Senin için çarpmayacak artık Kan dolu yüreğim Sen değilsin artık Ve olmayacaksın Bendeki ben Deniz Önderoğlu |
Seninle
Yokluk vardır hayatta Bir de varlık Açlık vardır Bir de tokluk Senden önce yoktum Artık varım Mutluluğa açtım sensiz Yalnızlık şimdi bizsiz Deniz Önderoğlu |
Sensizliğin Rengi
Siyah beyaz resimlerin saflığında Rengarenk bir aşk yaşadık seninle Pembe hayallerimiz vardı Mavi umutlarımız Gökkuşağının her rengini işlemiştik sevgimize Hayatlarımızı Beyaz bir sayfa yazmıştık Siyah kalemlerle Silinmeyecek güzelliklerle Şimdi bu rengarenk dünyada Siyah beyaz kaldım Sensizliğinle Deniz Önderoğlu |
Sessiz Ölüm
Ölümüm sessiz olacak Sessiz ve sensiz bu beden solacak Yavaşça kapayacağım gözlerimi En son gördüğüm halinle Kalacaksın gözlerimde Ve girdiğim zaman O soğuk kabre Ahrete kadar kalacak Gidişin gözlerimde Deniz Önderoğlu |
Sevda
Yaşamaksa, yaşayacağım Sevmekse, seveceğim Ölmekse, ölmeyeceğim Seninle gözümü tekrar açtığım bu hayatı Sevginle sürdüreceğim Daha önce neredeydin, neredeydim? Gel Mutluluk bahçesindeki çiçekleri Sevgimizle büyütelim Arzularımızı birlikte gerçekleştirelim Gel, gel ki; Asıl sevda nedir Şu dünyaya gösterelim Deniz Önderoğlu |
Sevgi
Bu dünyada herşeyi sevmek istedim Ağaçları, kuşları, bulutları ve gökyüzünü Fakat, bir gün seni gördüm Ve tüm sevgimi sana verdim Deniz Önderoğlu |
Soru=Cevap (Akrostiş)
Bir hayat yaşamak istiyorum En güzel bir birlikteliğin olduğu Nice seneler mutlu bir şekilde İki kişilik bir hayat yaşamak Maziyi tamamen silip Layık olduğumuz mutlulukla Evimizin çatısı altında yaşamak istiyorum En güzel duyguları beraberce Ve en muhteşem şekilde yaşamak Lazım olan herşeyin En güzel biçimde olduğu Niyetlerimizin ve isteklerimizin İstediğimiz şekilde olduğu Rüyalarımızda yaşadığımız bir hayat yani Masal gibi bir gece sonunda İkimizin Sadece ve sadece İkimizin yaşayacağı bir hayat için Ne diyorsun var mısın? Deniz Önderoğlu |
Susma
Susma bana Konuş Konuşki sensizliğin verdiği acı hafiflesin yüreğimde Susma Sesini kazıyayım kulaklarımın içine Dipsiz kuyularda beni sessiz bırakma Susma... Deniz Önderoğlu |
Tanrı
Tanrı olsaydım eğer; Ol derdim, olurdun Öl derdim, ölürdün Git derdim, giderdin Gel derdim gelirdin Ama tanrı değilim Ne oluyorsun Ne ölüyorsun Ne gidiyorsun Ne de geliyorsun... Deniz Önderoğlu |
Var'dı
Dalgasız denizlerde rüzgar olmak vardı Bir de yıldızsız *******de ay Yanında olmak vardı Gözlerine bakmak Sesini duymak Mutluluğu buldum seninle Mutluymuş yaşamak Deniz Önderoğlu |
Var mısın?
Varmışsın gibi bir boşluk var hayatımda Anlamsız tamamsız bir boşluk Gözlerinle doldurdum yokluğunu Ellerinle tamamladım anlamları Yüreğini kattım yüreğimdeki boşluğa Sen oldu Öyle bir sen oldu ki Aynaya baktığım odamda Bir tek sen kalmıştın Duvarlarda Deniz Önderoğlu |
Y Siiri
Yalnızım yine Yaşadıklarımın Yaşlanmışlıkları var yüreğimde Yalnızlığa terkedilmiş bir kalp Yaşlanmışlığa terkedilmiş bir beyinle Yitirilmiş hayatlar yaşamak Yitik bir gün yaşamak Yaşamamak geliyor artık içimden Deniz Önderoğlu |
Yaklaşan Son
Ölüme yaklaşırken insan Ne düşüneceğini bilemiyor Korkusundan Oysa ne var ki korkacak Yokolmaktan Ölümü bilerek yaşamıyor muyuz zaten Elbet bir gün toprak olacaksa bu beden Sınırlarını zorlamalı insan yaşarken Ve yaklaşınca ölüm Beden denen bu giysiye Ruhunu teslim ederken sevinmeli insan Yeni bir elbise giyeceğinden Deniz Önderoğlu |
Yalnızım
Ay kadar yalnızım Şu yeryüzünde Ay'ın etrafını milyonlarca yıldız kaplamış Benim bir tek yıldızım nerede! Deniz Önderoğlu |
Yan yana
adının yanınına koydum adımı anlamları çoğaldı, ben oldu sen oldu biz oldu yaşamının yanına koydu yaşamımı varlık oldu teklik oldu çokluk oldu kalbinin yanına koydum kalbimi nehirlerin birleştiği denizler gibi coştu dalga oldu girdap oldu tufan oldu sevginin yanına koydum sevgimi denizler okyanus oldu ******* gündüz oldu ölüler yaşar oldu senin sesini duydukça parladı gözlerimin içi yeni doğan bebeğin saflığında kış bahar oldu kötü iyi oldu ceza armağan oldu seni sevmekle başladı her şey sensizlik ölüm olurdu Deniz Önderoğlu |
Yasakları Yasaklamak
Yasak olan ne varsa Yaşamak istiyorum seninle Yasak meyveyi yemek, Sokaklarda öpmek, Sarılmak istiyorum Bütün yasakları Yasaklamak istiyorum Seninle... Deniz Önderoğlu |
Yaşam
Yaşadık, yaşamak denirse Kısacık ömrümüze Büyük ayrılıklar sığdırdık Her ayrılık değilmidir zaten Bir diğerinin başlangıcı Başlangıcı olmayan Hayatlar yaşadık Deniz Önderoğlu |
Yaşayan Aşkımız
Geldiğin gün kapıma Yüreğimin ve kalbimin kapılarını Sonuna kadar açacağım sana Sana yeminler edeceğim Ruhum ve bedenimle Sonsuza dek senin olacağıma Söz etmeyeceğim sevdamızdan Kimselere Bizimle ölecek Yaşayan aşkımız! Deniz Önderoğlu |
Yine Yalnızlığımla Başbaşayım
yine yalnızlığımla başbaşayım hayatın önüme çıkardığı bir başka kalp acısıymış yaşanan yaşamalıymışım demek ki olmayan bir savaştan yine yenik ayrıldı o koskocaman ordu her yenilgiyi bir acıyla doldurdu ve kalmadı artık bu kalpte acıya katlanacak bir hücre 14 Kasım 2006 Deniz Önderoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:43 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.