![]() |
Büyüklere
Biliyorum Sensin külkedisi Korkum, Masalimda Kaynak: Nefes Çiçegi |
Büyür Korkma
Çarşaf deniz dalgasıdır çocuk Meltem Bora Giderek büyür Fırtınalarla Kendini geçer sınırları Olmaz farkında Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Cafer Efendi'ye Not
Cafer Efendi ! Bir ekmek Su Ve Hürriyet Başka bir şey istemem. Kaynak: Nefes Çiçeği |
Can Simidi Kalbinizde
Işte sevgimiz Sanki deniz Dal ... çik ... Bat ve öl Ne güzel ! Onunla dolunca Geniz. Kaynak: Aşk Meşk Vs. |
Cibinlikli
Kızdırma beni Uykum var küçük böcek Ne var üstümde yenecek Kabullenirim doğanı Ne olur al git Yaşam adına sessizce Bir damla kanımı Bizden olanlar aldı bizlerden Onca canı Kurşunlu bombalı Sessizlikte Kim uyandı ! Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Çikar
Düşünsenize Sizin olmayan Nelerin Sahibisiniz Aslinda Karşiliksiz çeklerin Aşklarin zenginisiniz . Kaynak: Nefes Çiçegi |
Çünkü
Neden mi şarap ! Bağım var ... Kaynak: Nefes Çiçeği |
Daima
Gerek Sevmek Gerekse Sevdiğin için Bir şey Yapmak... Bırak..! dediğinde direnme bırak... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Danışma
Okuma kitabı Yazma defteri Başladı ... yaşamının tarihi Yürüme Koşma ile devam etti Çalışma hayatında Sendikalaşma, Siyaset yapma yer etti Evlendirme memuru kıydı Çocuk yapma ikilemiydi Yaşadıklarını anımsama Hesaplaşma gibiydi ... Kaynak: Nefes Çiçeği |
Darağacı Dağarcıkta
Üzerinde yafta Asılı Uzak duruyoruz Sandığımızdan pahalı Okuyunca öğreniyoruz Bu kadar mı Ucuzlamış İnsan hayatı ...! Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Delil
Kandır ! Şarap damlası Değilse ! Kaynak: Nefes Çiçeği |
Denemesi Parayla
Herkes alınabilir ... Bu söze. Kaynak: Nefes Çiçeği |
Denizin Kızı
Kokunu getiren imbattır Takılır yelkenlere Gitmez burundan Direği sızlatır Bir sos istesem mezeme Koşar tüm masalar Sanılır imdattır ! Sevdiğim Giresunlu ya .... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Dere Boyu
Asılı renk renk çamaşırlar Rüzgar savurur Güneş yakar Yine de kurumaz tuzlu suları Denizle buluşurlar Gittikçe solan renkleri Umutları tanımlamakta Kaynak: Nefes Çiçeği |
Duvarlar I
Çıktılar Evden İşten Okuldan Döküldüler sokaklara Kaldırım taşlarına bakan Çarpışan duvarlar Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Duvarlar II
Odamdakilerle anlaşabiliyorum Sorun, koşuşan Birbirine çarpanda Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Duvarlar III
Çok mu zorladım onları Dışarıdayım Ayaklanmış Üstüme geliyor Odamın duvarları Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Duvarlar IV
Onca yazıldı üstlerine Kitap yerine okundu dersler Kin de vardı insanlara Tek küfür kalmış akıllar da Halen düz Yürüse de Mermer duvarlar... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Duvarlar V
Önünde kalktı yapıştı eller Dibinde yendi aç karna tekmeler Kimbilir neler söyleyecekler Dile gelseler Karşıt yazılar taşıdılar Artık yaklaştılar Birbiri üstüne düşen duvarlar... Belki bizim gibi tercih etmediler Yürümeyi Ayakta ölü Yazılı duvarlar ... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Duyardım
Pek zormuş Şair olmak Harfler... yan yana kelimeler ... Cümleyi koymak ardına Peşin sıra Anlaşılarak Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Dügümlü
Bogaz ... En büyük derdimiz Sen geçenlerden Biz geçmeyenlerden mustaribiz ... Kaynak: Rüzgar Kanatli Sevdama |
Dün Dün Müdür !
Taşıma suyla dönüyor değirmenler Lafla yürüyor Peynir yüklü gemiler Yılan zaten dokunmaz Yaşları bulur binler Damlar oluşmaz Yerinde göller ... Ata ! ya uymuyoruz sözüne ya dönüp söylenmeli yeniden günümüze ... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Düşün Gerçeği
Seni düşündüm Ömrüm boyunca Parmaklıklar ardında kaldım Görünce karşımda Düşünce sizlikse ! katlanamam Düşünmek sizin Sen benim olsan Kaynak: Nefes Çiçeği |
Düşündük Değil Taşındık Düşündük
Taşınıp gider ya insanlar Oradan oraya Birinci, ikinci, sonuncu kata Bodruma Ya da yerin altına onlarca defa Onlardan biriydi işte Sultanlardan bir Sultan Lakabı "Deli" olmasa da Sürmese de saltanat Biriydi bekarlardan Bir küçük arabacıkla İçine doldurduğu dünyasıyla Taşınıp gelmişti önüne O yüksek apartmana Çevre güzel mekan iyi Bilemez ki zenginlik Komşularının cebinde mi içinde miydi ! - Hoş geldin begim ! diye koşturan Önce adını sorduğu Yurttaş Cafer Efendi kim bilir nereli ! Cafer Efendi onu ne gördü öncesinde Ne de bilirdi Bildiği onun horlanmak, kızılmak Ve horlamak sadece uyurken ! Bazen de - Üstü kalsın ! lafını duymak idi Eşyalara bakılırsa Yeni taşınan uzun saçlının kapısında Hep sağır kesilecekti Ne isterdi ki bu adam ! Her Allah'ın günü İçinde bir poşetin Ayıp gibi dileklerin Kıvrılmış bir kağıda - Neymiş efendim ! Ca fer E fen di ye not : Bir ek mek Bir su Bir de mokrasi Baş ka bi şey is te mem ! Her yeri aradı işte yoktu mokrasi Bütün büyük marketlere sordu Almıştı ekmek'le su'yu Bulsaydı bir de mokrasiyi Çıkacaktı yorgunluğu Kimse getirtmiyordu Kimse güvenmiyordu Çünkü on-on beş yılda bir Fabrikası kapatılıyordu Kuponlu mu ki Ne veriyordu ! Er çıkınca evinden ... Yok yine tükenmiş oluyordu Ekmek ve su ile dönerken Kolunda Bir fısıltı kulağında çırak dediydi ya : - Yakında abi gelecek yakında hemen köşede ilkokulda satacağız hepsini seninle ve ağamla ! Bu lafı kulağına Uzun saçlı gencin notunu da Takmıştı kapıya Geldi ... gitti ... Gördü duydu ... Hep gözünde hep aklında Geçti vakit böyle Her hal beş yıla yakında Şu koca lüküs apartımanda Şuncacık şeyi Başka kim niye istesindi ki ! Onca yıl terk etmedi genç O güzel evini Bazen gitti ... aylarca gelmedi Tapusu onda değil ama Davranıyordu Evin sahibi gibi Lanet olsun ! Şu mokrasiyi bulmadıkça Bahşiş almak hayal idi Cafer ne kendinin Ne de komşuların İlkokuldan başka heç bi yere gitmediği bir günün ertesi Tıkladı kapıyı erkenden Uzun saçlı daha : - Günaydın ! demeden Uzanıp sıkarak elini Almıştı işte bahşişini - Abi istediğimiz geliyor lakin sık dişini akşama Demokrasi şimdi sandıkta ! Dili bile alışık değildi "Demokrasi" okurken bile neler açmıştı başına Öyle bir bütündü ki "Hecelenmiyor bile" Kaynak: Nefes Çiçeği |
Ekip Geliyor...
Susmalar sokakta Boykot var Duvarlarda yankılanacak Yazı var ... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Emin İm
İlk görüşte aşk vardır Son görüşte ... Kaynak: Nefes Çiçeği |
Faklıydın
Tam bir yıl geçti aradan Bilirsin Bizler için Sıradan Kucakladığında Seni Yaradan Zamandı Beni kızdıran Lakin Gidilmiyordu "Sıradan" Yaşamamıştın ki ! "Hakan" a ... Kaynak: Nefes Çiçeği |
Forsa
Kaç arya Gördü toka Aşk direkleri... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Geldik Tosta
Küçük kizin agabeyi Agabeyin küçük kardeşi Uzamayan kisalamayan Artik büyüyen yine de küçük olan Yavan ekmegi tost yapan, sucugu kaşari Ezilip büzülüp bir güzel kizarani Yukaridakilerle aşagidakiler Ortancayi çok severler de Çiçek olarak ... Kendime Sevgilerimle ... Kaynak: Aşk Meşk Vs. |
Genelde
Bir ayrılık İki şair eder Yalnız biri kalır Şair ... Zira dişi Nesir’i tercih eder Kaynak: Nefes Çiçeği |
Gerçekten...!
Hiç bir şey istemem Sevginizden başka Şanslısınızdır Belki Karşısınızdır Aşka. Kaynak: Nefes Çiçeği |
Geride Adım Yok
Yürüdüm hep güneşe Düşmedi önüme Hiç gölgem. Kaynak: Nefes Çiçeği |
Giedeceksen
Kırma zincirlerini Onlar Benim ! Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Gitti
Artık neden büyüsün dikenler Gül, Sevdana yakışır ... Kaynak: Nefes Çiçeği |
Göç Müş !
Haydar Paşa "Anadolu’nun ağzı" Kusar da kusar Yırtarcasına boğazı Gel ! der Yer bul Gör ! "Baba dolu" ocağımı. Onlar gelir katar katar ... Doymadılar memlekette İstanbul hepsini yutar ... Bulamamış koca ovada Bir yer bıçacak Bakalım nerede iş ! tutacak ... İstanbul Doydum demez Güzele Bakar yedi tepeden Arar ! Var mı daha yutacak ! Birazdan Bir tren daha kalkacak Oradan başlar İstanbul Zordur Kucaktan başka Oturacak yer bulmak. Kaynak: Rüzgar Kanatlı Sevdama |
Gömü
Zenginlik ... Özrün, Dilenmeye başladığı gündür. Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Görüyorsun
Her yer Bir Kağıt Bir Kalem Bin öykü Darmadağın ... Onları kaleme alıp Kağıdın üzerine koyunca Daha şiirin duruyor ... Kaynak: Nefes Çiçeği |
Gül
Aglamadim uzun süredir Gülmek zevksiz leşti artik Aglamak istiyorum Gülmeyi yeniden tatmayi Agliyorum ve bilmiyordum Gülmek için aglamanin Bu kadar güzel oldugunu Agla agla ve gül Gülün dikeni gözyaşi Yük taşi agla Mezar taşi ! agla Ve gül çocuk Çünkü sen de agladin dogdugunda Sanma savdin sirani Bir gülücük adina aglayacaksin ömür boyunca Sonunda güldürmek için başkalarini Aglayanlar birakacaksin ardinda. Kaynak: Aşk Meşk Vs. |
Gün Çocuk
İşte bir gün daha sizlere Beğenmezseniz değiştiririm Yirmi dört saatte. Kaynak: Nefes Çiçeği |
Gündüz Gece
Tutulmak ... ayla güneşle Ve sen de önemlisin Sözde ... Kaynak: Çalınmış Çağla Tadı |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:37 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.