![]() |
Kadere Kırk Beş
Sen, Kara gelinliğinin içinde Kaderine boyun eğmiş Bembeyaz tenli Taptaze bir genç kızsın. Sen, Kara gelinliğine rağmen Kaderine boyun eğmişliğinle Öylesine bembeyaz tenli, Öylesine taptaze bir tomurcuksun ki; Benimse, Hiçbir söz hakkım yok, Biliyorum... Yine de gönül bu Seni ölesiye seviyorum! Arada engeller var... Çünkü ben de kaderime boyun eğmişliğimle İsteğimce kendime bir yön veremiyorum Kadere kırk beş savrulup gidiyorum. Sen, Kara gelinliğinin içinde Hayalinde yaşattığın mutluluktan Adım adım uzaklaşırken Sensiz olan ben, Mutsuzluğa bir o kadar daha gömülüyorum. Hep ağlamaktan, ağlamayı unuttum Artık, ağlayamıyorum. Ve bir gün, günün birinde Bedenimizi saracak olan beyazlar içinde Birbirimize kavuşabileceğimizi hayal ettikçe Ağlarken durup gülebiliyor Gülebiliyor da; Sabırsızlıkla o günü bekliyorum.! Ziya Kara |
Kaderimden Vazgeçemem
Kaderimden vazgeçemem Seninle de sensiz de olabilir Çok uzun da yaşayabilir Çok erken de ölebilirim Ne olacak nasıl olacaksa olacak Kararı ben veremeyeceğim gibi Ne ben kaderimden vazgeçebilirim Ne de kaderim benden... 03.08.2006 Ziya Kara |
Kalbindeki Fırtına
Gönül katlansada göz görmeyince Kıskanmamak elde değil sevince Kalbindeki o fırtına dindi mi Ne olur saklama gerçeği söyle Ilık ılık rüzgar esiyor önce Sonra yağmur kar yağıyor ince ince Kalbindeki fırtınaya gelince Ne olur saklama gerçeği söyle Seni böyle üzgün bitkin görünce Kahroluyor yıkılıyorum ben de Fırtına öncesini sormadım hiç Sevgim sana helal olsun yudum yudum iç Ziya Kara |
Kandırıldık
Bilirim her şeyi yakabilirsin Yakıp yok edebilirsin Yalnız anılara el süremezsin Ben ölmeden sen ölemezsin Günü geceyi dolu dolu yaşadık Az zamanda çok şeyi paylaştık Belki yıprandık belki de yaşlandık Kandırıldık aldatıldık ayrıldık Ziya Kara |
Kendim Gibi
Sana inat, bana inat, ben seni Lüzumundan fazla önemsiyorum ki; Seni kendim gibi seviyorum. Benim için, yaşam da sensin; ölüm de! Ziya Kara |
Kendimden Bile Kıskanıyorsam
Bir ömür değil, bin bir ömür de yaşasam; Ben, sensiz olunca hayal bile kuramam! Ve ben seni kendimden bile kıskanıyorsam; Ölümüne sevmekten başka bir hata yapamam! Ziya Kara |
Kendimle Savaşıyorum
Güneş misin, ay mısın, yıldız mısın Sana bir türlü ulaşamıyorum. Deniz misin, dağ mısın, orman mısın Düşünürken üşüyor, titriyorum. Belki; harıl harıl yanan ateşsin Ateşinde ben ısınamıyorum. Hayat bu, bugün varız yarın yokuz Bazen de; kendimle savaşıyorum. Ziya Kara |
Kırgınım Sadece
Kızgın değilim, olamam da zaten Olabilsemde; kırgınım sadece... Ne oldu böyle bize hakikaten Sensizliği hakettim mi ben sence! ? Ziya Kara |
Kıyamet Kopar
Ne siz sorun, ne de ben söyleyeyim Neden böyle üzgün, benim bu halim Yer yüzü, gök yüzü, fark etmiyor ki; Tutunamıyorum, boşluklardayım. Suçlanacak biri varsa, o, benim Ben dünyaya uyum sağlayamadım Sevenim olmadı, sevmek de yasak Demek ki; ağlamak, benim kaderim. Hayat daha farklı olabilirdi Ama ben, her şeye mahkum edildim. Dünyayı alt üst etsem de boşuna Gönlüm yarı açık ceza evinde. Her şey olacağına varacaksa Ha bir eksik, ha bir fazla benimle Arayanım soranım yok, yalnızım Yaşıyor, yaşamıyorum, kime ne? Hepimizin sonu belli değil mi? Ay'a, güneş'e çıksam ne değişir Yıldızları tutup, yere indirsem Bir şey olmaz, ancak kıyamet kopar Ziya Kara |
Kıymetini Bilmeliyim
Kala kala bana sen kaldınsa Kendime çeki düzen vermeliyim Kendimle böbür böbür böbürlenmek yerine Eğer ben insanlıktan nasibimi almışsam Senin değerini kıymetini bilmeliyim Aksini iddia edersem Bana hesap bile sorabilirsin Benim senden farkım var mı ki! ? Ziya Kara |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:09 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.