![]() |
Gozlerine takılmak
arayan gozlerine takılmak sana tutkum oluyor biliyormusun bana bakıyorsun dusumde gozlerinde huzunle karısık bir suru sey anlamlar cikarıyorum hepsinden bir an.. bir simsek çakıyor gozlerinde ben yanıyorum karman çorman olmak istiyorum o an seninle sana varmak duslerımde sana dokunmak avuçlamak yuzunu dislerimi sıkarak seni bana tasımak geçiyor aklımdan cildirtiyorsun kapat artıkgozlerini, bakma bana, acım dinsin hayır hayır.....kapatma sakın sen benim dediğime bakma ac gozlerini ac ac isikları ates olsun yuregimde... yak yak beni al ve yak.... olimposun sonsuz atesinde olayım duman. goklere dağılsın kokum, tutsu olsun asklara Akdenizin kıyılarına vursun bembeyaz kullerimi sonbahar dalgaları tasısın limanlara... yaaa... sen... ne biçim adamsın... hem ince, hem ofkeli... sesindeki ve sozundeki... ozlem... bambaska bir adamsın...tutkulusun bir okadar atesli...ve ince yakan dantel orer gibi seven haykıran.. hasret beni benden aldi seni senden sen ben askın firininda bulustuk anla... elemeden unumuzu ask yaptık somun somun dağıtmadık... tadına varmadık daha aradık gozlerimizle sen ben gozlerimizde bile takılmadık sen bana, ben sana. 07.09.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Gök üzerinde yalanlar gezinirken
sahtelikleri maske yapmak deneyimmiş meğer dememek hayat denen nesnel yaşamlarda küçük yalanlarla başlar aldatmak bakarsın bir ilmik olmuş boğazında yalanlar gene seni boğar dönmek bakmak geriye ağırdır başın takılı kalır önününe bir yürek çırpıntısı kadardır ölüm arkada kalan yalan gittiğin gerçek şaşırırsın ne doğru ne nedendir dersin kendine bir gün ben ve yalanlarım en büyük gerçek doğrular zordur yaşamak yalansız kolay ve hürdür bence gün bu gündür 28.03.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Gök......................................içindir .
Bütün bir gök.... rengi tek.... bir gerçek..... Ülkemi sevmemdeki..... gelecek... sen.... ve senlerden olacak... umut.... sıkıntı... öz güven... amaç gerçeğini bulacak... bizim kuşak boşuna yorulmamiş olacak.... ismin gibi gök... göklerden bir gök... bir gök daha bulacak.... 02.11.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Gökdenizlerin Altında İz
Göklere yakınlaştığım bir teras katında şiir yazdım bir gün İlkti saat ikiydi Bin yıllık dostlarımı anımsadım yolladım iki satır sırtımda bir heybe duyguyu dağıttım Gökyüzünde bin bir yıldızın parladığı altından bir deltaydı Kuşların dönüşlerini izlerken sularda saz sesleri ve teknelerin sessiz izleri benimleydi Gece dipsiz bir kuyu olduğunda su gök kırpılmış yıldızlarla dolardı Parlardı alabildiğine ışık huzmeleri yakamozlar sunardı su Sabah serinliğine ıslanırdı Aşk dolanırdı hissederdiniz Buğusuyla gökyüzü ve deniz evlenirdi ve altın ışıklar altın bir geçmişi kutsardı orada Ben bir sihir bulmuştum ismi Gökdeniz İzinden martıların gittiği Caretta’ların uçtuğu bir sahilde göklerindi deniz sessizlikte sesti deniz Dağlar, bayırlar ve insanlar sazların arasından geçerken maviyi alırdılar yeşile koyardılar İşte başka bir sihir olurdu o an Her şey turkuazlaşırdı Bir Caretta havalanırdı gökyüzüne ruhu gök bedeni deniz Yüzyıllardan beri ağlardı kumlara Sihir ışıktı orada ve suydu köpüksü dalgalarda Uzak diyarların sevgilisiydi Caretta’lar Sessizlikle evlenmişti gelin yatakları dağların arasındaydı gelecekleri adı İztuzu ruhu Gökdeniz 03.01.2006 Antalya Nevin Kalafatoğlu |
Gözlerim
Sormustun unutmadım, Simdi nasıldır acaba rengi demistin, Gozlerim, huzun kaplandığında icimi, Agladıgimda doyasıya, taze zeytun gibidir. Kızdığımda salamura, alabora Mavi giysimle denizi gorur gibidir gözlerim, pırıtilar Mor giydigimde menekseli zeytun. Ama kahve toprak rengidir, verir harelerini Zeytuni Siyahlar içinde ise, gizemli zeytun, Zeytun zeytuni... Bak simdi ilk bahar, , Biraz huzun, biraz nese, mahmur ve alıngan. Sormustun ya hani Kapat gozlerini, ver gozlerini Verdim gozlerimi Seyreyle... 05.04.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Gözlerim Çiçeklerin
gülümseyen bir yansıma var aynadan ismini koymadan kaçamak bakışların yakalandı gözlerime seni andı... içimde açtı çiçeklerin o an seni özlemlerime sakladım sevgilim, gözlerini mavilerle karıştırıp dolaştım bir anımsama seline bulaştım kaçarak uzaklaştın gözlerinde mineler açtığın baharların mor bir menekşeye takılı kaldığını anlamadım şimdi bekliyorum seni uzak bir dağın eteğinde çılgın bir Akdeniz melteminde gözlerin çiçeklerimi açtığında gel sar beni... 20.03.2005 NEVİN KALAFATOĞLU Nevin Kalafatoğlu |
Gözlerimde Ayvalık...
yollar... izmir... yollar... Ayvalık... yollar... koylar... yeşiller... hazan renklerine yolculuklar.... ruhumu uçuran... sarılar..turuncular... kahveye kaçan.. topraklar... dallar.. yapraklar.. artık yok morlar... grilerden.. beyazlara gecen....eflatunlar... elveda... arkamda bıraktığım... sisler... son hazan günlerinin.. gidişim... Ayvalık..... aydınlıgı...vurmuş... yağmur bulutlarına... yağarken yağmurlar...zeytin ağaçları...zeytuniler... dallar... toplanırken zeytinler... zeytın şarkıları... aşklar... yazılmamış şiirler... ilk gelişim... ayvalık... denizde balık... sofrada...zeytınyağlı...kadehte taze şarap... ben gözlerimi buldum... ayvalıkta... başımı döndürdün... son hazanda... ............ akşamlarında...Cunda.. Nevin Kalafatoğlu |
Gözlerimde Kaybolmak (Sorgulama)
anlat bana; cevap ver... seni yudumlamak gibi birseymi yudum yudum sevgini içmek gibi birşey.. almak içine kameraların bakıslarını yudum yudum aşk serbeti içmekmi sarhos olmakmi seninle aşk sarhosu olmak, sokaklarda dağıtmakmı yollarda perişan seni beklemekmi günler ******* yudumlamak mi yarin bu tatlı hallerini... ayılmakmı günün ışıklarıyla sahilde aynı güneşe uyanmak gibimi sanki.. içinden şiir yazmakmi o anlarda bayılmakmı aşkınla ilelebet yoksa yasamakmi seninle dolu dizgin... yaşamakmi sevginin kutsallığını, hücrelerini sarmağa izin vermekmi.. sana varmakmı, senin olmakmı.. sen bende, ben sende olmakmı... uyanmasımıdır bedenin yeniden bende senden biraz, sende benden karışmakmı... yeniden doğmakmı... bir bütün olarak bütün olmakmı, büsbütun olmakmı... büyük bir bütün senden büyük benden büyük... evrenden büyük... olmakmı........ Nevin Kalafatoğlu |
Gözlerin
keskin bir kartal bakışı süzen bir ışık seli balrengi usundan geçerken gizlenen gizemlerin gözlerin bilir misin? saklanamaz benden derinliklerin ben, senden derin ellerindeki eda belki veya akılcı sözlerin şimdi anlat bana güç ve zafer kimin sende mi? gözlerin erir bakışların içimde yumşacık bir eflatuna gizlenir yeşillikler iç bakışını emer gibi derinleşen, ışıklarında nur sanki aşk sevginin esaretinde, anlar gecikir belki ama... gözlerin benim. 21.07.2005 Antalya Nevin Kalafatoğlu |
Gül ve Gülümse
ruhunu hüzün kaplasada güzel güzel hüzün yok kulaklarında çağlasada çığliklar gürültü değil sımsıkı sarmalasada kollar bedeni kucücük mutluluklar bu dünya telaşında bir sürü sey boş düşünmek doludizgin yaşamak bir hoş gülümsemeler.. gülücük gül üzülme süzül 24.05.2004 Nevin Kalafatoğlu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:24 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.