![]() |
Sormayın,
Denizde bir damlayım, -bana balıkları sormayın! ...fırtınalarda kayaları döven dalgalarıda! .......ay ışığında durulan,sakin dinmiş sularıda. yaz aşkı neymiş bilmem ben! ne ayrılık rüzgarını tanırım, isterim delice çarpan, yanan kalbi .... buharlaşan özlem yıpratıyor içimi. Kıyıda ben olmam gelme! kumsaldaki kumlar kadar , unufak edeceksen, ....öyle seveceksen sevme! sorma nasıl olduğumu! ben bir damlayım.... -Deniz benim,beni ondan sor. ekim 2006 Mehmet Göden |
Sözüm var!
Hiç kimseye takılmadan yaşayacağım Ne al’ı al kabullenip, Nede eğriye ses çıkaracağım, Ve! Keyfim kaçmayacak, Nedir şu kısa ömürde payıma düşen, Kimlerden ne arda kalacak, Kimseyle takas yapmayan, Bir hayatı süreceğim. 22.09.2002 Mehmet Göden |
Sözün nedir?
Viran oldu bahçe bağım, Gül gülistan,hüzündedir, Salkım salkım, eriyorum! Senin gözün, üzümdedir. + Bahar gelir, kendi nerde? Gönül düşmüş,onmaz derde, Geleceksen,haydi gel be! Yalan yanlış,özündedir, + Bıktırdın ya! ,helal olsun, Çektirdiğin,seni bulsun, Dönsen bile,göremezsin! Sorun senin, gözündedir. 18.02.2006 Berlin Mehmet Göden |
Suç Bende!
Ağla gözlerim yaşını içine akıt Kalp acısı gelir geçer, Bıraktığı yığından, Ömür yeli gelir geçer, Dilerdim oda öyle, Tutulupta yansaydı, Umursamaz tavrına, Ömrünü adasaydı, Karşılıksız olsaydı, Duyduğu bütün hisler, Yaşanmaz böyle şeyle, Büyük sabırlar ister, Olmuşum ben tarumar, Öylesine bir aşık, Duygularım köreldi, Aklım hepten karışık, Sevmez olaydım keşke, Onda kaldı herşeyim Keyf iyi, gönül rahat, Bende bütün kabahat, 19.02.03 Mehmet Göden |
Sultanım..!
Bir gönülde iki sevda olmazmış, Olsa,sevda denilmiyor sultanım, Korkmuş yürek! hayal bilip sevmiyor Gerçek aşktan korkulurmu? sultanım. Yıllar varki içimdedir mesneti, Kaldır artık üzerimden kasveti, Rabbim vermiş ömür denen mühleti, Öte yanda sevilirmi? sultanım. Kelimede mana gizli izahı çoktur, Herşey önümüzde karışık yoktur, Yavrular büyüdü sonbahar,Haktır! Vakit değil sanılırmı,sultanım. Kasım2006 Mehmet Göden |
Tek başıma!
Issız bir ormanda tek başıma, Oturmuşum inadına, Ne gıyabıma,not bırakan, Ne yetişen var, imdadıma, + Dünyanın dönmesine, inadım, Ayak direnmem buna, Neden dönüyorki durmadan? Öylesine bensiz, kendi başına. 10.05.2006 Berlin Mehmet Göden |
Tek dişi sırıtan Batı..!
Eşşeğin zebraya benzemez aklı, Öküzün -Bizona, lafımı olur! , Boyunu aşan işe pekde meraklı, Şeytan icraatında,gafımı olur. Kasım 2006 Mehmet Göden |
Turan..!
Tanrı,Türkü korusun,! Korusun bizleri,kahpeliklerden Yüzümüzde nar çiceği açsın, Mis gibi kokular yayılsın, Üstümüze..! ' Tanrı dağlarından'. Bir yanımız Adriyatiğe, Öbür yanımız,Çin`e! Uzansın.! Uzansın kılıcımıza! Ellerimiz... Başımız düşmesin öne! Secdeye eğilsin,sadece, Göğsümüz dönsün sipere. Dur desin tüm kötülüklere. 15.04.2006 Sevgili..Uğur Balcıoğluna,Atfedilmistir Mehmet Göden |
Umut,
Gözleme yolları geçti,baharlar, Açan çiçekte kalmadı,nergizde, Menekşeyi aramışım,gül ağcında, Her yabancıda kokunu,sıcaklığını Olmadı ise ne derim belliki ayrı iki beden, İki yaralı yürek geriye kalan, Yalan imiş aşksız dünya çok yalan, Sen ben herşey; yaşanan,yaşatılan. Mehmet Göden |
Unutamadım..!
Rüya gibi gözümde, maziden har an, Sen istersen uzak,ol ateşin kalan, Duydum evlenmişsin,bende korlanan, Alevlenen aşkını unutamadım! ° Güç aradım her kadeh,çile getirdi, Şarkı besteledim, seni söyledi, Gün geçer unutursun,dedilerde olmadı, Yıllar geçti hala unutamadım! ° Söyleyemem,günü gelse ihanetini, Kül olsam,bilmeyeceksin akibetimi, Sevmen mümkünmü? yanındakini, İçimdeki canmışsın,unutamadım. 20.05.1978 Mehmet Göden |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:58 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.