![]() |
Roman havası ve Şerefsiz Şeref
Ben,Mustafa Güneş, ******** Şeref Sulina'da gübre yüklerdi gemi Şeref getirmememiş Memiş koş getir; Roman havası yangın Sanki gemiyi terk vurdu Motör vessel Barba.. Düğün var Flinta mustafa kuruntulu protez ön dişlerinden kaygılı Roman kızı düştü mustafa'nın peşine Naşna romana Naşna be sen Türk değilmisin Mustafa gümüş arkalıklarını düşünür protezinin Şerefsiz arkada İşaret ediyor ben,ben geleyim ben Damak protezi kızın burnuna biber sıkmasıyla Tuna'dan trabzon'a kürek çekmektedir sayın seyirciler Samsun sigarası çift çıkar paketten Roman kızı tutuşturup ateşle bacayı Motor vessel Barba'ya bi kement atıp Boğaz girişine kadar geldi Mustafa'da sende varsa bu yürek,açar kanatlarını çift kürek.. çeker Samsun'a 22 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Rörortaj
Sonunda geldi Allah'ın selamı üzerinize çocuk parklarından çıkıpta Çitlenbit patlangaçları,patlar kızların çiçek pencerelerine tuhaf şeyler dinlediklerim kulak veripde kalplere Acemi asker bavulu içindekiler bilir kişiler değmez yas tuttukları Köpüklü şaraptır bekledikleri açılışlarında ilk sayfadan ıslatılımış heyecanları ve bir boğaz gezisi ışıldaklı bağlama gitar eşliğinde zargana ipek yemleriyle gümüş umdan şiir kaleleri Kum geçimsizlik borsaların yükselişi düşüşü tavır takınmam susarım susarım Leyla,birazda havyar 07 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Rûya tabiri
Cam kırılınca geri dönmelisin ada vapuruyla velespit çıkarmalar aç karnına mezesiz bozar, cam kırılınca kum çeker deve hörgücünde tevekkeli asyanın kurağını geçen 07 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Ta |
Rüya
Oltam sağlam olsaydı Oltama inansaydım Peş keş, çekmiyorum Rûya Hep böyle olur Uyanmama yakın Tabirini Düş doktorundan alırsın Çok sıkı bir olta Ağırmı,Ağır Çekiyorum geliyor Geliyor Ağır Boşalıyor uyanıcağım rüya gerçeğe eş mi diyerek Büyük hata Rûyanın gerçekmi? sorusu? Velakin malı götürecekken Eh 26 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
S ' babalara
Halatları S'lerle Doladığında babalara İnce 'yi at baştan,kıçtan pilot,master, adına kemendindi çözülerek,peru'dan sığır çobanının yakıcı güneş'e muhalefet bandrasıyla ter söken,değilken ışıldak şapkasıyla,bir müddet Kumanda eder bilirsin Miçoların da bildiği Sancak,İskele Locadan aşağıya sarkan Besmeleyle başlayan besmeleyle biten manevraların; Dalgalar nasıl? , Al eline vur dibine işte böyle zor iş.pardon Asla değilsin kahraman Goca denizleri aştın diye Kalkıp giden o' vefasız hiç değilsin vardır hep karadenizlinin olduğu gibi temelinde türküler kıyısında ilişkin palmiye hamaklarımın Ne yani, Sırtımdamı taşıyacaktım Yönetimin yongasını Getirdik işte alın,nevalenizi Verin benim kumanyamı Seferim var, Çar'ın ayırdığı gız kardaşına.sefer yaktım Çindeymiş meyer güzelliğini beğenmeyen,dolaştırdı beni kördüğüm halatlardan fazla... Ki inan madım Kıskançlık hesabu varken Ebced mektebinden,Diploma Nasılda buluşur Sokakları Adres sormayan kurşunlar ile Halk danslarının Nerden de bilirmişim Öpülecek yerini Pişmiş kelle gibi Tahta kalede sırıtan Sırtlan Haala...? Beni bekliyor utanmadan Seferi tasarrufumu yemek için kendü Kızını ortaya koyarak,******** ahiretliğimmiş güya Tövbe tövbe Çocuk, Estağfullah çıkartı ki! ! Mavi haplara basa basa Liman umurunda da değil.. hani! Asılan boris'in kahramanı gibi Artık mercan kayalıklarına Nihavent makamında Sularda Liman ağızlarında zarvatifler zarif ve patlak değiller içlerinde ölmüş deniz am ları sekiz kollu nefret eden bakışıyla korkutur İspanya'da Americo Vesbuçi'nin Şarab sağılmış,pulpo'suyla Sos'lu pişirseydin aşçım Soslu anardık seni Adiyos.. Ramazan Mehmet Tanal |
Saadetin kopmuş Filmleri
Bir ekleyen vardı Göremediğim benim.. Filmleri Aralarda reklamlar Büfelerde gazozlar GİGİ Birlikte bir ilk ti Suları taşırdığımız Bir Antep Fıstığı senin kadar Yeşil olmadı Çamlıbahçe Koruluğunda babamın piknikleri Midye ızgarası söner Çamlı bahçenin Tuzlarında Midye'yi Çift dalışlarda İncisi yüreğinin dokusu olan Unutulmazların Pilotların Dibe çakılışı Yosun Girdabından kurtulan Çok ikiye bölünenleri Gördük Hiç birisi hesaba çekilmeyen Su üs tükan Türkandeğilmiydi bu 01 10 07 ALTINKUM Ramazan Mehmet Tanal |
Sakura Maru'dan denize düşen Pet'e sarılır
Denize düştüm Duyan çok Pete sarıldım Bilen çok Okyanusta saatler Şiirler çıkar balıkçının teknesiyle Nacar değil artık Tsunami pet İçindeki su ağlamışım deniz suyuna karışmış,ikabana 05 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Sana ait mi?
İşte birlikte dinliyoruz İşte birlikte gidiyoruz Biz ne yüz miller aştık Deniz Sayende Deniz Handikaplar Arkadaşların Yıktı seni Aşk dolu yılları sinema uyarlamış sıkı ev ekonomisine Onca mektubun mor bir orkide yapraklarında Süt veren anaların ninnisi ikimizden birinde ara Arızayı Mezat Tezat 23 09 07 |
Semiha Ana yada Teyze
Ceketler Pantolonlar Hep bu şu Vefa Lisesi'ni Kendim seçtiğim için Anamdan habersiz... Hatta Deniz Ağabeyin de Haberi yok Galatasaray'ın buzdolabı olsada Ya Avukat Recep Güzelce Hisarın golcüsü Akıntıburnunun Çetini Berberimizin oğulu Bir takımdık Top toplayan Ben ile Sinema kışlık arsasında Taynam Namı yürüsün Kömür depolarında Memure iken Kömürü Yazmış bir mesaai saatinde Bir damla Bi öpücük kadar Kömürünü tutuşturacak Tip Tayland Sahnelerinde Boynuna dolayacak Kriminal tarihlerin çelengini Yok sa Sen ölmüş müsün Emaneti Teyze kömürü... 01 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Sen hep beni yazmışsın
Beni yazmışsın Bilmeden Özlemi sende tanıdım tutunmayı senle istedim gözlerine.. bilmediğim yaralar açtın sende olan tedaviye tabibler yemin bozar Ramazan Mehmet Tanal |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:42 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.