![]() |
Şu Yalan Dünyaya
Şu yalan dünyaya geldim giderem Gülü senden özge yar bulamadım Yaralandım al kanlara bulandım Elimin kanını yur bulamadım Güzel olan neyler altın akçeyi Arif olan düzer türlü bohçayı Vücudumda seyreyledim bahçeyi Dosta el değmedik nar bulamadım PİR SULTAN ABDAL'ım dağlar ben olsam Üstü mor sümbüllü bağlar ben olsam Alem çiçek olsa arı ben olsam Dost dilinden tatlı bal bulamadım Pir Sultan Abdal |
Tevhit
Önüme bir çığır gelgi Bir ucu var şar içinde Arifler dükkanı açmış Ne ararsan var içinde Gir dükkana pazar eyle Her şirindir hezar eyle Aya güne nazar eyle Ay Muhammet nur içinde Ay Alidir gün Muhammet Okunan seksen bin ayet Balıklar deryaya hasret Çarka döner göl içinde Göl içinde çarka döner Susuzluktan bağrı yanar Alemler seyrana iner Seyir var seyir içinde Kuduretten verdi balı Bahanesi oldu arı Şimdi dinle ahuzarı Arı inler bal içinde Pir Sultanım ey gaziler Yürekte yara sızılar Talip de Pirin arzular Bülbül öter gül içinde. PİR SULTAN ABDAL Pir Sultan Abdal |
Tövbe Günahıma Estağfurullah
Hatalar eyledim noksandır işim Tövbe günahıma estağfurullah Muhammet Ali'ye bağlıdır başım Tövbe günahıma estağfurullah Şah Hasan Hüseyin balkır nur ise İmam Zeynel sır içinde sır ise Özümüzde benlik kibir var ise Tövbe günahıma estağfurullah Muhammet Bakır'ın izinden çıkmam Şah İmam Cafer'den gayrıya bakmam Hatıra değip de gönüller yıkmam Tövbe günahıma estağfurullah Musa-yı Kazım'a daim niyazım Ali Irıza'ya bağlıdır özüm Eksiklik noksanlık hep kusur bizim Tövbe günahıma estağfurullah Taki ile Naki benziyor aya On'ki İmam kusurlara kalmaya Ettiğimiz kötü işler bed-huya Tövbe günahıma estağfurullah Hasan Askeri'nin gülleri bite Mehdi gönlümüzün gamını ata Söylenen yalana kova gıybete Tövbe günahıma estağfurullah Pir Sultan Abdal'ım Bağdat Basıra Böyle güne kaldık böyle asıra Sen keremkanısın kalma kusura Tövbe günahıma estağfurullah Pir Sultan Abdal |
Üç Gözlü Pınarın Gözün Ararsan
Üç gözlü pınarın gözün ararsan Onu bilen cihanı fark eder Deryadaki kuşun izin ararsan Onu bilen bu cihanı fark eder Dört kitabın her ismini yazmalı Seyyah olup şu alemi gezmeli Bir kuş gördüm ayakları çizmeli Onu bilen bu cihanı fark eder Bir kuş gördüm ayağında nalı var Kendisi bir amma iki dili var Padişahtır ülkesi var ili var Onu bilen bu cihanı fark eder Bir hastacık gördüm sormadım halin Başı kabak olmuş ayağı yalın İk'oğlan getirmiş bir erkek gelin Onu bilen bu cihanı fark eder Pir Sultan Abdal'ım ey Şah-ı Merdan Şefaat umarım Gani'den pirden Derviş Muhammed'in hatemi nurdan Onu bilen bu cihanı fark eder Pir Sultan Abdal |
Üfürdüm Çerağı
Üfürdüm çerağı yandıramadım Gönlümü yüksekten indiremedim Aç doyurup susuz kandıramadım Ben nice varayım Hak divanına Ulu yol üstünde köprü çatmadım Hatırlar hoş edip gönül yapmadım Hakk'ın emrettiği yola gitmedim Ben nice varayım Hak divanına Yeşil pınarlarda parlayıp akar Asilzade olan aslına çeker Pervaneler aşkın oduna yanar Ben nice varayım Hak divanına Ben yükümü tuttum kaba söz ile Günahlar kazandım ela göz ile Ya nasıl çıkayım kara yüz ile Ben nice varayım Hak divanına Pir Sultan'ım eyder kılarım ben zar Yüküm la'l ü gevher Şah damgası var Eğer aşık isen gel yaramı sar Ben nice varayım Hak divanına Pir Sultan Abdal |
Var Git Arap Var Git
Yedi yıldır hasta düştüm yatarım Var git arap var git bende nen kaldı Okurum ayeti virdim dilimde Var git arap var git bende nen kaldı Anama babama hata mı dedim Pirim rehberime öte mi dedim Musahipten uğrun lokma mı yedim Var git arap var git bende nen kaldı Haramilik ettim beller mi kestim Nefis mi öldürdüm avret mi bastım Ali'nin yoluna üstü düştüm Var git arap var git bende nen kaldı Mağrip tarafında saban mı sürdüm Meşrik tarafında gülün mü derdim Gök ekinine hem sürü mü saldım Var git arap var git bende nen kaldı Pir Sultan Abdal'ım gördüm duşumda Ali'nin hırkası tacı başımda Özerlik göğerdi didem yaşında Var git arap var git bende nen kaldı Pir Sultan Abdal |
Var mıdır?
Ben dervişim diye göğsün gerersin Hakk`ı zikretmeğe dilin var mıdır? Sen kendin görsene ilden n`ararsın Hali hal etmeğe halin var mıdır? Bir gün balık gibi ağa sararlar Mürşidinden rehberinden sorarlar Tütsü yakıp köşe köşe ararlar Ben arıyım dersin balın var mıdır? Dertli olmayanlar derde yanar mı Tahkik derviş ikrarından döner mi Her bir uçan gül dalına konar mı Ben bülbülüm dersin gülün var mıdır? Pir Sultan`ım senin derdin deşilmez Derdi olmayanlar derde duş olmaz Mürşidsiz rehbersiz yollar aşılmaz Mürşid eteğinde elin var mıdır? Pir Sultan Abdal |
Varıp Yoldaş Olma Sen Uğursuza
Varıp yoldaş olma sen uğursuza Komşu olma namussuza arsıza Sabah selâmını verme pîrsize Adamın başına belâ getirir Muhib yolldaş olma kalleş yâr ile O yâr da durmadı bir ikrar ile Sakın sohbet etme münkir kör ile Altının adını pula getirir Pir Sultan Abdal'ım derdim ziyade İçilir mi yârsız yad ile bade Yâr odur ahrette şefaat ede Sadık yâr insanı yola getirir Pir Sultan Abdal |
Viran Bahçelerde
Viran bahçelerde bülbül öter mi Gönül eğlencesi gül olmayınca Merhemsiz çiğ yara pişer biter mi Bir gerçek veliden el olmayınca Nefse uyan Hakk'a uymuş değildir Gaziler namazın kılmış değildir Bu gezen abdallar derviş değildir Arkasında hırka şal olmayınca Tabibsiz yaraya merhem sarılmaz Mürşit olmayınca pire varılmaz Yüz bin tabur kursan Yezit kırılmaz Eli Zülfikar'lı Al'olmayınca Bu aşk meydanında bir divan olur O meydana düşen nevcivan olur İtikatsiz talip boş kovan olur Vızılar arısı bal olmayınca Değme arif bunu böyle bilemez Bilse dahi yine arif olamaz Her dede ölüyü diri kılamaz Hünkar Hacı Bektaş Vel'olmayınca İki melek gelir sual sorarlar Döker burcunu da gevher ararlar Bir kılın üstüne köprü kurarlar Geçemezsin Hakk'a kul olmayınca Pir Sultan'ım baştan dalga aşırır O dalgadır aşıkları coşurur Her bildiğin rehber çiğ mi pişirir Yanıp ateşlere kül olmayınca Pir Sultan Abdal |
Ya Eceldir Ya Didardır Ya Nasip
Kısmet verip bizi salan çöllere Ya eceldir ya didardır ya nasip Felek bizi saldı özge hallere Ya eceldir ya didardır ya nasip Kısmet verip çevre çevre yeldirdi Bilmediğim hikmetlere daldırdı Çekip ayrılığın okun doldurdu Ya eceldir ya didardır ya nasip Felek arka vermiş çerhin devine Arıt kalbin evin iman sevine Türlü dalga geldi gönlüm evine Ya eceldir ya didardır ya nasip Muhannettir dünyasını kayıran Şol Gani Settar'dır açlar doyuran Beni de sevgili yardan ayıran Ya eceldir ya didardır ya nasip Pir Sultan Abdal'ım der ki vardığım Ulu dergahtır yüzler sürdüğüm Bilmediğim hikmetleri bildiğim Ya eceldir ya didardır ya nasip Pir Sultan Abdal |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:46 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.