![]() |
Dalgasız sular derin olur
Ostrovski Madam ki kaptanın Nuh’tur, tufandan gam yeme Hafız Dalgaların çokluğu deryayı çoğaltmaz Fahrüddin-i Iraki |
Faydalanılmayan bilgi, harcanmayan, hiç kimseye hayrı dokunmayan define gibidir
Hz. Muhammed Define ile yılan, gülle diken, sevinçle gam bir aradadır Sadi Hiçbir viraneyi definesiz bilme Mevlana Altın definesini bilinmeyen viranelerde gizlerler Mevlana |
Deha ile huzur bir araya gelmez
Leonaid Andreyev Dehayı ancak ıstırap doğurur Andre Maurois Deha ile kötülük bir araya gelemez Puşkin Dahiler cağlarını aydınlatmak için yanmağa mahkum göktaşlarıdır Napaleon Dehanın yüzde biri ilham, yüzde doksan dokuzu terdir Thomas Edison |
Tecrübe herkesin hatalarına verdiği addır
Oscar Wilde Deney, öğretmenlerin en iyisidir; yalnız okul masrafı ağırdır Thomas Carlyle Deney, aklın babası, hafızanın anasıdır. Thomas Fuller |
Deniz ne kadar dalgalı olsa sonunda durulur
Goethe Denize düşen yağmurdan haberi olmaz Sadi Dağ yağmur ister ama deniz yağmuru ne etsin? Antonio Fogazzaro Deniz kadın gibidir: hiç güvenmek olmaz ha! Tevfik Fikret Denizde sayısız faydalar var ama selamet istersen kıyıda bulursun Sadi Irmaklar bulanır derya bulanmaz Seyrani Köpeklerin dudakları ile deniz kirlenmez Mevlana Denizi öv ama kıyıda dur George Herbert |
Aradım cihanı dertsiz yoğ imiş
Karacaoğlan Derman aradım derdime derdim bana derman imiş Niyazi-i Mısr-i Kadın gibi dert olmaz insan başına Plautus Her derdin devası zaman kazanılarak bulunur Moliere Anlatamam derdimi dertsiz insana dert çekmeyen dert kıymeti bilmez Aşık Veysel Üç derdim var, birbirinden seçilmez bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm Karacaoğlan Neye gam çekersin hey koca sersem dertsiz baş mı olur ademiz madem Mir’ati |
Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
Muhibbi Bir devleti kurmak için bin sene ister, yıkmak için bir saat yeter Byron Devletler insan gibidir;büyürler, olgunlaşırlar, yaşlanırlar ve ölürler W.S. Landor Bütün devletler hazımsızlıktan ölür Napoleon |
Herkes bir şeyden hoşlanmaz ki .. kimi gider dikeni koparır, kimi gülü
Seneca Her diken gül vermez Mevlana Gülün dostu dikendir Mevlana Gülün annesi dikendir Mevlana |
Alem çiçek olsa arı ben olsam dost dilinden tatlı bal bulamadım
Pir Sultan Abdal Dilin müşterisi, kulaktır Sultan Veled Erkekte en son ölen organ kalptir, kadında dil George Chapman Dil vücut dediğimiz geminin dümenidir. Thmas Fuller |
Fazla sadaka dilencileri arttırır
Geothe El kapılarında dilenci değilsin; bunun şükranesi olarak kapından dilenci kovma Sadi |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:47 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.