![]() |
Pembe İle Başkasın
Marka giysen farketmez Çul giysende güzelsin Yeşili seviyorsun Amma bana sorarsan Pembe ile başkasın (02.05.2007) Şahin Ertürk |
Pes Etmeyen Duygular
Gönül yeter demiyor'ki? Yaşa başa aldırmadan Hala sevmek istiyorum Pes etmiyor duygularım Kırk yaşında değil sanki Onsekizlik gençler gibi Söz dinlemez aksi biri Pes etmeyen duygularım Acılarla uslanmıyor Hiç yerinde duramıyor Güzel çirkin ayırmayan Sevgi dolu duygularım Geldi yine ilham perim Aşka açık gönül kapım Elde kalem yazıyorum Pes etmeyen duygularım Şahin Ertürk |
Pişman Değilim
Alkole senin yüzünden başladım Yaşama senin yüzünden boşverdim Bu gözyaşlarım senin armağanın Bunca çektiğime rağmen yinede Seni sevdiğime PİŞMAN DEĞİLİM Not: Alkol kullanmıyorum (21.03.2006) Şahin Ertürk |
Platonik Aşk
Aşka verdim,büyük emek Sensin kalbimdeki direk Seni seviyorum DİLEK Platonik aşkımsın sen (20.02.2006) Şahin Ertürk |
Rest (Seni İstiyorum)
İster şaşkın de,isterse deli İşte sana çekiyorum resti Kulağını aç,duyuyormusun? Evet seni istiyorum seni (11.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Rezil Ederim
Bu kadar kaşınma,orda kal artık İnanki çok sıktın,uzattın artık Acıdır kalemim,haber vereyim Sıkışır kalırsam,biterse saygım Seni tüm dünyaya REZİL EDERİM (23.03.2006) Şahin Ertürk |
Rezil Olduk Sosyeteye
Eğlenceyle kavgalıyız Sessizliği seviyoruz Kuytularda yaşıyoruz Rezil olduk sosyeteye Haram girmez midemize Küfür çıkmaz ağzımızdan Sevgi dolu kalbimizde Rezil olduk sosyeteye Onu,bunu yermiyoruz Yüzümüzü germiyoruz Riya nedir bilmiyoruz Rezil olduk sosyeteye Kıvırtmayız kızımızı Açmıyoruz kıçımızı Boyatmadık saçımızı Rezil olduk sosyeteye Aşkı birkez kirletmedik Dönmelerle sevişmedik Karıları BEŞLEMEDİK Rezil olduk sosyeteye Bakmıyoruz keyfimize Kapandık biz evimize Mavi turlar neyimize Rezil olduk sosyeteye (12.09.2006) Şahin Ertürk |
Riyakarla Doldu Dünya
Özü,sözü bir değiller Yağ çekmekte çok ustalar Son günlerde çoğaldılar Riyakarla doldu dünya Siyasetci olanı var Sanatcıyım diyeni var ŞAİR,YAZAR olanı var Riyakarla doldu dünya Yüze güler,dost tur sanma Her sözüne kanan olma Sırtını dön söver sana Riyakarla doldu dünya Orda,burda şuradalar Fokur,fokur kaynıyorlar Mantar gibi çoğaldılar Riyakarla doldu dünya (13.07.07.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Robinson Hayatı Yaşamalıyım
Travestiler Kadın satıcıları Tinerciler Kapkaçcılar Hırsızlar Soysuzlar Arsızlar Yalakalar Riyakarlar Hepsi burada Yaşanacak gibi değil Bana göre değil Değil bu şehir? Alıp başımı gitmeliyim Uzak diyarlara Teknolojinin gitmediği Kimsenin bilmediği Yolu olmayan Medyasız,Televizyonsuz Telefonsuz,insansız Görüntü kirliliği olmayan BAKİR yerlere gitmeliyim Duymamalıyım Görmemeliyim Bilmemeliyim Robinson hayatı yaşamalıyım Kafamı dinlemeliyim Alıp başımı gitmeliyim Kaçmalıyım bu şehirden? Bana göre değil Değil bu ŞEHİR? NOT: Herhangi bir ŞEHİR (10.10.2006) Şahin Ertürk |
Rotam Sana doğru
Acılar denizinden Yalnızlıklardan Dertlerden kaçıyorum Rotam sana doğru Ortaköy ün güzeli ROTAM SANA DOĞRU Açsana kollarını Sevgi limanına Alsana beni Alsana,alsana (06.07.2006) Şahin Ertürk |
Ruj Değilim
Bitti diyemezsin Fırlatıp atamazsın Ruj değilim Silemezsin Silemezsin güzelim Ne kalbimden seni Ne kalbinden beni Silemezsin Silemezsin Şahin Ertürk |
S ı ğ ı n t ı (Öykü)
Arkadaşlarıyla uzun süre oynadıktan sonra,yorgun argın eve geldi.Annesine çok yorgun olduğunu ve bir duş almak istediği- ni söyledi.Odasından temiz çamaşırlarını alarak,banyoya gitti. Musluğu açınca 'TISS ' sesi bütün banyoyu sardı.Sular kesik- ti,sinirleri bozuldu.Banyodan dışarı çıktı.Salonda annesiyle,ba- basının tartıştığını duydu.Sesiz adımlarla yaklaşarak,kulak ka- barttı..Annesi söyleniyordu. -Hep sen sardın bu çocuğu başıma.Babası ölmüşse bana ne. Annesi evlenmeseydi başkasıyla.Ortada kalan bu çocuğu alıp başıma getirdin.Şimdi 14 yaşında,ya birgün gerçek anne,baba- sının bizim olmadığımızı öğrenirse ne olacak... Babası,anlayışlı,merhametli olgun birisiydi.Yumuşak ve kibar- ca, -Hanım biraz sesiz konuş,çocuk duyabilir.Yabancı değil o.Bizim çocuğumuz sayılır.Kardeşimin çocuğuydu ne yapsaydım yani,2 ya- şındaki çocuğu yetimhaneye emanet edemezdim ya.Hem sana ne zararı var,bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyorum.Zaten tertipli,düzenli ve saygılı bir çocuk.Sana ne zararı ve yükü varki? Bütün konuşulanları duymuştu CEMAL..Rengi sapsarı oldu.Ne yapacağını,ne diyeceğini,nasıl davranacağını bilemiyordu.Bugüne kadar hiç hissettirmedikleri bir gerçeği onların ağzından,annesi ba- bası bildiği amcası ve yengesinden duymuştu.Şaşkın bir şekilde tekrar odasına döndü. Odasında başını ellerinin arasına alıp,saatlerce düşündü,düşündü. Neler yapması gerektiğine bir türlü karar veremiyordu.Demek,anne baba bildiği kişiler gerçek anne,babası değildi.Amcası ve yengesi bu gerçeği uzun yıllar kendisinden saklamışlar ve hiç bir zaman üvey olduğunu kendisine hissettirmemişlerdi.Ama gerçeği kendi kulakla- rıyla duymak CEMAL İ adeta şoke etmişti.Demek annasi yaşıyordu, bu zamana kadar birkez yüzünü görmediği annesini gözlerinin önüne getirdi.Bir hasret sardı bütün vücudunu, ' NEDEN ANNE,NEDEN YAPTIN.NEDEN BENİ BIRAKIP GİTTİN ' Diye mırıldandı.Sonra, 'AMMA BELKİ,HAKLI NEDENLERİ VARDIR GİTMESİNİN.BELKİ MECBUR KALMIŞTIR GİTMEYE...' Dedi.Gözlerinden birkaç damla yaş döküldü.Elinin tersiyle gözleri- ni silmeye çalıştı,amma göz pınarlarından yağmurlar boşaldı ve hün- gür,hüngür ağlamaya başladı.Boğazına düğümlenen birşey olmuştu. Odasında ne kadar kaldığını,ne kadar ağladığını hatırlıyamıyordu.Uyu- ya kalmıştı... Kapının çalmasıyla derin uykudan kendine gelebildi.Babası bildiği, amcasıydı kapıyı çalan, -Oğlum nerelerdesin.Saatlerdir odandasın.Neler yapıyorsun.Yeme- ğe gel,sofrada seni bekliyoruz. Çabucak kendisini toparladıktan sonra,kapıya yöneldi.Kapıyı açtık- tan sonra, -Birşey yok baba.Yorgunluktan biraz uyuya kalmışım.Ben biraz son- ra gelirim.Siz yemeği yemeye bakın.Beni beklemeyin. Dedi.Babası gittikten sonra yine bir müddet düşündü.Neler yapma- sı gerektiğine bir türlü karar veremiyordu.Babası bildiği amcasını çok seviyordu,şeker gibi bir adamdı.Amma annesinide çok merak etmeye başlamıştı.Onun yaşadığını bilmek bütün dünyasını alt üst etmişti.Belki babası gibi oda yaşamıyor olsaydı önemli değildi ama bir annesi var- dı ve damarlarında onun kanını taşıyordu. 'EVET,EVET GİTMELİYİM,ANNEMİ MUTLAKA BULMALIYIM,BU- RADA BU GERÇEKLE DAHA FAZLA YAŞAYAMAM.BELKİ DE AM- CAMLARIN BAŞINA ÇOK FAZLA YÜK OLUYORUMDUR.ARTIK BİR SIĞINTI GİBİ BURADA KALAMAM ' dedi. Az sonra,salona indiğinde konuyu amcasına açtı.Amcası çok anla- yışlı ve kibar birisi olduğundan,birkaç kem,küm ettikten sonra,bütün herşeyi,ayrıntılarıyla anlatmıştı CEMAL E...Babası öldükten sonra, annesinin bir başkası ile evlendiğini,kendisini yanında götürmediğini, daha neler,neler anlattıda,anlattı amcası.CEMAL babası bildiği,amca- sını büyük bir dikkatle dinledikten sonra, -Ne olur beni anlamaya çalış baba.Bulmalıyım onu mutlaka bulmalı- yım.Birde gerçeği onun ağzından dinlemeliyim.Beni kabul etmezse, tanımazsa,veyahut ona kanım ısınmazsa,tekrar yanınıza dönerim. Dedikten sonra,annasi bildiği yengesinden valizini aldıktan sonra, evden çıkıp gitti... CEMAL İN öz annasini bulması zor olmamıştı.Babasından aldığı, aynı adreste yaşıyordu annesi.Yaşadığı eve bakılırsa,oldukça varlık- lı,zengin birisi ile evlenmiş olmalı diye düşündü.Annesi ile karşılaş- malarında sıcak bir kucaklaşma olacağınız düşünmüştü,amma yanıl- mıştı.Çok soğuk bir karşılamıştı annesi, 'ANNE BEN SENİN OĞLUNUM CEMAL ' Dediğinde,annesinin suratının şekli değişti,en ufak bir sevinme belirtisi göstermediği gibi,kaşlarını çatarak -NE ANNESİ ÇOCUK.BEN SENİ İLK DEFA GÖRÜYORUM.BENİM CEMAL DİYE BİR ÇOCUĞUM HİÇ OLMADI.SEN MUTLAKA BENİ BİRİYLE KARIŞTIRDIN..... Öz annesinin söylediklerinin devamını duymamıştı,hatırlamak iste- miyordu.Annesinin her söylediği yüreğine,beynine bir kurşun gibi sap- lanmıştı adeta...Daha fazlasını dinleyememiş,oradan öz annasinin ya- nından koşarcasına kaçmıştı... ' HAYIR,HAYIR BU BENİM ÖZ ANNEM OLAMAZ.BENİM ÜVEY ANNEM BİLE BU KADININ YANINDA BİR MELEK.BİR SIĞINTI GİBİ YAŞAMAYA RAZIYIM,BU KADINLA YAŞAMAYA ASLA DAYANA- MAM.ZETAN BENİ OĞLU OLARAKTA KABUL ETMİYOR Kİ ' Diyerek yaşlı gözlerle,yıllardır anne,baba bildiği amcasıyla,yenge- sinin yaşadığı eve doğru uzaklaşıp gitti... Şahin Ertürk |
Saat Kaç?
Beni mutlu etmiştin Birgün diye gitmiştin Kaç yıl oldu,saat kaç? Kalbim aşkına muhtaç (25.08.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Saatlik Şiirler
Sana saatlik Destansı Hamasi Uzunca şiirler yazardım Ben okumaktan Sen dinlemekten Bıkmazdın Bazen Sesim kısılırdı Ne zaman Biraz nefes alacak olsam Sen verirdin gazı İbrahim SADRİ halt etmiş Sen daha iyi yorumcusun Ahmet Selçuk İLKAN dan Daha duygusal yazıyorsun Dediğin an Başlardım tekrar şiire? KARAGÜMRÜK Ü Yakmazdım,yakamazdım Amma, Senin gönlünü fethederdim Düş gibi, Rüya gibi günlerdi o günler Dünya yansa Umurumda olmazdı Televizyon seyretmez, Gazete okumazdım Varsa,yoksa Sen,yalnızca Sen olurdun yaşantımda Aşım,ekmeğim Havam,suyum Damarlarımdaki kanım Şiirimdeki ilham perim Sen yalnızca sendin Gözlerinin esiri olmuştum Bana sevgi sunan Onca güzele Sırtımı dönmüştüm Gönül kapımı kapatmıştım Ve bir gün, Kargaşalığa geldi her şey Severken,sevilirken ayrılmak Aklım ermedi gidişine Bir ELVEDA bile demeden Çekip gittin? Bakmadığım yer Sormadığım kimse kalmadı Amma yoktun,yoktun işte Sanki,yer yarılmışta İçine girmiştin Ve işte o günden beri ben Yaşarken mezarda gibiyim Farkında olmadan Tetiğe basmadan Kan görmeden Benim katilim oldun O gün,bu gün HAMASİ şiirler yazmıyorum Yorumlamıyorum Kolay olunmadı Acıların şairi Senli, 3500 ŞİİR 250 ÖYKÜ yazdım Yazdım amma Asla şiir yorumlamadım Yorumlayamadım İhanetini Kabullenemedi bu dil Ta ki,düne kadar Dün Adı sen olan Gözleri sana benzeyen Sıcak kanlı,bir kız Çalıverdi gönül kapımı Çeliverdi aklımı Güzel şiirler yazıyormuşum İbrahim SADRİ den Daha iyi yorumcuymuşum Her şey daha dün gibi İşte yine Saatlik şiir yazıyorum Yorumluyorum Sen KAHVE GÖZLÜM Seni beklemekle geçen Otuz yıldan sonra Bunu Aşka ihanet olarak Görmezsin değil mi? Görmezsin değil mi? (28.12.2007) Şahin Ertürk |
Sabaha Çıkmam
Ne zaman sen gelsen aklıma Kontrol edemiyorum kendimi Sokaklardan alıyorum hıncımı O sokak senin Bu sokak benim KÜTAHYA sokaklarını ölçüyorum Girmedik sokak bırakmıyorum Çöp kutularını tekmeliyorum Camları kırıyorum Bekçilerle dalaşıyorum Yağmurlarla inatlaşıyorum Duvarla SENİ SEVİYORUM Ben yazıyorum,yağmur siliyor İşte yine sokaklardayım Gökyüzü delinmiş olmalı NİSAN yağmuru üzerime yağdı Kısa kollu,yazlık gömleğim Vücuduma yapıştı kaldı Çılgınlık bu yaptıklarım 200 Bin kişilik bu koca kentte Bir ben varım şimdi sokaklarda Zatürre olacağım soğuktan Ne yapmak istiyorum Neyi ispatlamaya çalışıyorum Kendimde bilmiyorum Aklım başımda değil zaten Düşüncelerimde Gözlerimde Hep sen,hep sen varsın Bir otomobil geçti yanımdan Üzerime KÜTAHYA nın pisliği Çamur oldu yağdı sanki Çamurdan adama döndüm Dün,acınacak haldeydim KÜTAHYA nın soğuğunu Ayazını yemiştim Bugün yine böyleyim? Yarın ne olacağım,ne yapacağım Bilmiyorum BAHTI KARALIM Yarını düşünecek halde değilim Bu yağmur durmazsa Sabaha çıkmam Yanında olurum Bundan eminim,BAHTI KARALIM Bu yağmur durmazsa Sabaha çıkmam Yanında olurum Şahin Ertürk |
Sabır Sensin
Hiç yüzünü görmemişsin Bir hayalle sözlenmişsin Tek kişilik seviyorsun Sevgi sensin,zümrüt gözlü Suçu onda bilmemişsin Kimselere yermemişsin Ortamı hiç germemişsin Saygı sensin,zümrüt gözlü Hep yolları gözlemişsin Güne,günler eklemişsin Belki diye beklemişsin Sabır sensin,zümrüt gözlü (24.01.2008) Şahin Ertürk |
Sabit Kıymet
Aşkın kalpte sabit KIYMET İşte sana açık davet Seni seviyorum NİMET Al kalbim sana emanet (14.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Sabreyle Güzel
Aşka susayan dudağımla Duygularımla,yüreğimle Hasretimle,şiirlerimle Vücut toprakla buluşmadan Sabreyle güzel,geliyorum (26.12.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Sakın Değişme Emi
Aşk yolunda Yenisin daha Bu yolda karşına Çekemiyenler Hazımsızlar Aşka kurşun sıkanlar Riyakarlar Yalakalar Şıpsevdiler Duygusuzlar Görgüsüzler Aşkı kirletenler Aşkla dalga geçenler Çıkacak ta,çıkacak SEVDA ÇİCEĞİM BEYAZ GÜLÜM Yılma bu zorluklardan Takma kafana Söylenenleri Sen hep böyle kal Sakın değişme emi DEĞİŞME EMİ (07.06.2006) Şahin Ertürk |
Salıverdim Yüreğimi
Dün Kopardım zincirlerini Salıverdim yüreğimi Nereye giderse gitsin Özgürlüğün Tadını çıkarsın Güneye mi,Batıya mı? Yoksa diyorum yoksa İstanbul,Ankara İzmir,Adana Kent,kent dolaşır mı? Belkide Yurt dışına çıkar Almanya,Avusturalya Yeni zelenda,Afrikada Arar AŞKI,SEVGİYİ? Aman canım sende Bana ne Ben gerekeni yaptım Kopardım zincirlerini SALIVERDİM YÜREĞİMİ (23.05.2005) Şahin Ertürk |
Sallanıyorum
Başak gibi sapsarı saçları var Deniz gibi masmavi gözleri var Bir rüya mı gördüm,cennettemiyim Aklım baştan gitti,sallanıyorum Sanki o güzellik kraliçesi Sanki o tam bir sanat şahaseri Sanki o bir kibarlık abidesi Aklım baştan gitti,sallanıyorum Kusur bulmak zor,mükemmel herşeyi Sanırsınki o iyilik meleği Zaten sevgi dolu onun yüreği Aklım baştan gitti,sallanıyorum Şahin Ertürk |
Sana Meydan Okuyorum
Bana baskı yapamazsın Artık senden korkmuyorum Sana meydan okuyorum Açık,seçik söylüyorum AYLİN seni seviyorum (10.05.2007) Şahin Ertürk |
Sana Nasıl Kıydılar
Bir Kartala yakalanmışsın Yıllar yılı hırpalanmışsın Mutluluğa uçamamışsın Kanadı kırık,BEYAZ MARTIM Sana nasıl kıydılar,nasıl? (31.07.2006) Şahin Ertürk |
Sana Ne?
En nihayet alıştım Takmıyorum sözlere Deniz gözlüm yüzünden Bakmıyorum gözlere Şiirkolik olmuşsam Ona şiir yazmışsam Başka isim bilmezsem Ona,buna sana ne? Sembol olmuş bir isim Var mı diye sorsana? Bir hayale aşıksam Ona,buna sana ne? On yıldır ağlıyorsam Bir hayal bekliyorsam Bir hayal seviyorsam Ona,buna sana ne? (16.03.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Sana Seni Seviyorum Desem
Şimdi sana SENİ SEVİYORUM desem Yine,yanlış anlayacaksın ŞAHİN BAKIŞLINI? Yine,hafife alacaksın DESTANSI AŞKIMI? Kimbilir,belkide Aman sende Çok duydum Bu KLASİK sözleri deyip Gülüp gececeksin? Yine, AHMET LE,MEHMET LE Bir tutacaksın beni? Hala anlamadın Hala farkında değilsin ŞAİR SEVGİLİSİ olduğunun? Küçümsüyorsun Sıradan sanıyorsun Bu YÜREK ÇARPMASINI? Şimdi sana SENİ SEVİYORUM desem NUR YÜZLÜM,Gönül dağlım YEŞİL GÖZLÜM,Beyaz martım Boşver Daha fazla yazdırma bana? (07.08.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Sana Sevgimi Getirdim
Ekonomik krize yenildim Eve ekmek götüremiyorum Süte hasret çocuklarım Unutmadım Bugün senin günün Bugün ANNELER GÜNÜ Sana bir kazak bile alamadım Unuttum Bilmiyorum sanma Çicekleri sevdiğini biliyorum Bir tutam çicek,BEŞ LİRA Nasıl alayım Nasıl getireyim Bu sefer seni ÇİCEKSİZ BIRAKTIM Üzgünüm,çaresizim ANNE Sana bir hediye alamadım Bu sefer ellerim boş geldim Amma ANNE amma, Yüreğimde RİYASIZ,ARIK Kucaklar,gökler dolusu SEVGİ,SAYGI var Lütfen kabul eyle ANNE Al kucak dolusu sevgimi Sıcaklığımı,içtenliğimi Öpücüklerimi veriyorum sana Lütfen kabul eyle ANNE Lütfen kabul eyle (05.02.2007) Şahin Ertürk |
Sana Sığındı Yüreğim
Fırtınadan kaçıyorum Sen ol benim son limanım Yüreğine sığınmaya Bekle beni geliyorum Pekçok çektim acılardan Yaş kalmadı gözlerimde Aşka hasret yelkenliyim Bekle beni geliyorum Yaram ağır,hırpalandım Doktor sensin,biliyorum Yüreğinde tedaviye Bekle beni geliyorum Riya dolu bakışlardan Sahte,yapay gülüşlerden Pekçok çektim,geliyorum Bekle beni geliyorum (02.12.2005) Şahin Ertürk |
Sana Şair Diyenin
Helal lokma yemedin Meyhanede demledin Ahde vefa bilmedin Sana şair diyenin Küçüğünü sevmedin Büyüğünü saymadın Masumları kandırdın Sana şair diyenin Ödül için yalvardın Sağa,sola saldırdın Karı,kıza dadandın Sana şair diyenin Beğenmezsin kimseyi Bilmiyorsun sevmeyi Araç yaptın şiiri Sana şair diyenin Hortumcuyu savundun Yosmalarla avundun Haramlarla doyundun Sana şair diyenin Şöhrete oldun maşa Bakmadın gözde yaşa Su kattın,pişmiş aşa Sana şair diyenin (08.02.2008) NOT: Doğru söyleyeni Dokuz köyden kovarlar Onuncu köyden yazıyorum Sözüm meclisten dışarı Şahin Ertürk |
Sana ŞAİR DiyorlarMIŞ
Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden Kovarlarmış (TÜRK ATASÖZÜ) ONUNCU KÖYDEN YAZIYORUM Meyhaneden çıkmayansın Ona,buna saldıransın Küfür dolu yaşayansın Sana ŞAİR diyorlarMIŞ Sevgi nedir bilmiyorsun Hiç sözünde durmuyorsun Haksızmıyım doğru konuş Sana ŞAİR diyorlarMIŞ Kimseleri takmıyorsun HECECİ yi sevmiyorsun Serbestci yi yeriyorsun Sana ŞAİR diyorlarMIŞ Necip FAZIL beğenmeyen Nazım HİKMET okumayan Ahmet SELÇUK dinlemeyen Sana ŞAİR diyorlarMIŞ Sanal şeyler yazıyorsun Doğrulara kızıyorsun İçip,içip sızıyorsun Sana ŞAİR diyorlarMIŞ Adın kaldı,KART ZAMPARA Tek düşüncen PARA,PARA Yazdıkların HAVA,CİVA Sana ŞAİR diyorlarMIŞ 15.05.2007 Şahin Ertürk |
Sana Şiir Yazacağım
Nasıl olsa aylakçıyım Gözlerine dalacağım Kalem kağıt alacağım Sana Şiir yazacağım Gözlerimi yoracağım Sözlüklere bakacağım Güzel sözler bulacağım Sana şiir yazacağım Şairlerle konuşacak Hocalara danışacak Kuralları yıkacağım Sana şiir yazacağım Aruz desen,aruz değil Hece desen,hece değil Henüz adı belli değil Sana şiir yazacağım Kalemleri kırdıracak Erkekleri kızdıracak Kadınları çıldırtacak Sana şiir yazacağım (09.01.2008) Şahin Ertürk |
Sana...?
Sana Yatlar,katlar alamam Hizmetciler tutamam Amma güzelim amma Okyanuslar kadar büyük Yanardağlar kadar sıcak Saf ve temiz Bir ŞAİR yüreğini Bedavaya verebilirim İstermisin İZMİRLİM Hasreti,sevmeyi bilen Bir ŞAİR yüreğine Sahip olmak istermisin? (27.11.2006) Şahin Ertürk |
Sanalda Aşk mı Olur
Pek çoğu takma isim Pek çoğu sahte resim Pek çoğu şaşı kesim Sanalda aşk mı olur Evliler bekardırlar Genç değil,yaşlıdırlar Aslından farklıdırlar Sanalda aşk mı olur Yazdıkları riyalı Bütün sözler cilalı Kalpler bile boyalı Sanalda aşk mı olur Şaşırma doğru yönü Hepsinde var bir örtü İnanırsan son kötü Sanalda aşk mı olur (11.12.2007) Şahin Ertürk |
Sanat Yaptım Sanıyorlar
Erkekleri,Kadın gibi Kadınları,Erkek gibi Hopluyorlar,zıplıyorlar Müzik yaptım sanıyorlar Açılıyor,saçılıyor Sahnelerde sevişiyor Fahişeyle yarışıyor Sanat yaptım sanıyorlar Ağızları lağım sanki Küfür dolu yaşıyorlar Onla,bunla yatıyorlar Sanat yaptım sanıyorlar Aşkı onlar kirletiyor Çalışmıyor beyinleri Kandırıyor KERİZLERİ Sanat yaptım sanıyorlar Sanatcılar köşelerde Onlar hergün döşeklerde Bulaştılar pisliklere Sanat yaptım sanıyorlar Ar damarı çatlamışlar Vücudunu satan kızlar Kültürsüzler,Kumarbazlar Sanat yaptım sanıyorlar (22.02.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Sanmıyorum
Umutlarım başka bahara İşte yine HAZAN MEVSİMİ Yine gelmedin Yine sorunlar girdi araya Yine İSTANBULU bırakamadın Hep birşeyler oluyor Birşeyler giriyor araya Sorun bende mi? Yoksa sende mi? Şaştım kaldım doğrusu Yüreğime KRAMPLAR var Zaman,zaman tekliyor Güven vermiyor bana Hasretin zirve yaptı Yokluğun bitirdi beni Şarkılar,Şiirler,Mesajlar Avutmuyor artık beni Cesurluğum da kalmadı? İnatcılığım da...? Korkağın biri oldum çıktım Yalnızlıktan korkuyorum *******den korkuyorum Yarınımdan korkuyorum Tıpkı senin gibi Hiç kimse anlamıyor beni Yine mazeretler yığmışsın Yine aşamadın dağları Yine gelmedin,gelemedin Yine KRAMP girdi yüreğime Yine hazan mevsimindeyim Yine umutlarım başka bahara Yine ler bitmek bilmiyor Herşey böyle giderse Sanmıyorum güzelim İkibin altı baharını göreceğimi Sanmıyorum,sanmıyorum (23.08.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Saramadım Dertlerimi
Ayşegül romanı için Mehmet Ali,Ahmet için Yardım istediler benden Elde merhem ah bir olsa Şöhret olmak isteyenler Köşe dönmek isteyenler Benim kapım çalıyorlar Çözüm bende,çokmuş gibi? Açıyorum ELİF kıza Yardım ettim,FERİDE ye Ah herşeye çözüm bulsam AYŞE kıza koca bulsam Gönülsüze GÖNÜL buldum Sevgisize SEVGİ buldum Ben kendime dertler buldum Dert yumağı oldum çıktım Onu,bunu düşünürken Saramadım dertlerimi Saramadım sarışınım Saramadım dertlerimi Şimdi sen çıktın karşıma Dertlerimi sararmısın Cesur yürek,sevgilim sen Olurmusun,olurmusun? (02.08.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Sarhoşların Dilinde
Senin gözün yüksekte Kaf dağından öteydi Şimdi yere inmişsin Adın herkes dilinde Kuş sütüyle besledim Yine değer vermedin Bir ZİBİDİ yüzünden Temiz aşkı bitirdin Ucuz kadın olmuşsun Beş paraya gitmişsin Bilsen nasıl üzüldüm Sarhoşlarla döğüştüm? Ben olsaydım düşmezdin Böyle balçık,batağa Kuş tüyünden yatakta Mutluluğa doyardın İki gözün birinden Kıskandığım biriydin Şimdi meze olmuşsun Sarhoşların dilinde SARHOŞLARIN DİLİNDE (22.03.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Sat Güzelim Bana Sat
Sana sevgim dokuz kat Sen gönlünü rahat tut Sevmediğin ne varsa Sat güzelim bana sat Ben alırım hiç korkma Yokluklardan çektiysen Yalnızlıktan bıktıysan Gözyaşına doyduysan Sat güzelim bana sat Acıları bana sat Hasrete de TALİBİM Kalbine de TALİBİM Sevgine de TALİBİM Sat güzelim bana SAT Herşeyini bana SAT (11.04.2006) Şahin Ertürk |
Selam
Çağa yenik düşmeyene Aşkla dalga geçmeyene Çıkar için koşmayana Selam olsun dostlar selam Doğru sözden dönmeyene Riya nedir bilmeyene Ters yollara sapmayana Selam olsun dostlar selam Kaf dağında uçmayana Kibir nedir bilmeyene Hoşgörüyü bilenlere Selam olsun dostlar selam MECNUN gibi,LEYLA gibi Gerçek aşkı yaşayana Aşka ömür biçmeyene Selam olsun dostlar selam (15.03.2004 Takvim Gazetesi) Şahin Ertürk |
Sen Aptal Değilsin ki?
Kültürlüsün Akıllısın Mantıklısın Sevmek Benim gibilerin, Çılgınların Yüreklilerin Aptalların işi? Ben,seni Sensiz seviyorum Bir çılgınlık yapma Gelme, Orda kal güzel Neyimi, Neden, Niçin, Seveceksin ki? Çaresizliğe mi? Yokluğa mı? Yoksulluğa mı? Söyle, Neye geleceksin? Sen, Aptal değilsin ki? (02.11.2007) Şahin Ertürk |
Sen Bende Yaşıyorsun
Zamansız gittin benden Kara toprağın oldun Sensiz otuz yıl geçti Ölmedin Deniz Gözlüm Sen bende yaşıyorsun (09.10.2006) Şahin Ertürk |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:06 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.