![]() |
Kadının adı yok diyorlar
ve onu yine kirletiyorlar küçücük bir pencereden bakılırsa dünya ya ne adı olur kadının ne de canı kara töreler çökmüş üstümüze dağlarca sesimiz soluğumuz çıkmamış insanca yazılmamış yasalarca alnımıza tek yazgı yazılmış unutmuşuz bir bütünün parçaları olduğumuzu üzülmüşüz ezilmişiz kadın erkek yoksa eğer kadının adı gözlerini karanlığa çevirenlerin suçu bir hizmetçi dölyatağı kokulu çiçek pırıltılı mücevher alınır satılır mal değil kadın |
Havaya bir hasret kokusu sinerse eğer,
Ve müzik Sultanıyegâh terennümünde, Ve sabahın köründe gözlerde bir çiy damlası, Kürek çekmedeyse hüznün engininde; Beni hatırla. Gece mavisinde yakamozların oynayışı, Kimsesiz ummanda gezen serseri balık, Sana yalnızlığını hatırlatıyorsa eğer, Tutacak bir dal bulamadığında; Beni hatırla. Ve yorgun yokuşlarda bir gün dönümü, Kalmamışsa mecalin zirveye varmaya, Bir çoban çeşmesinde yüzün yıkayıp, Halâ kuru kalmışsa eğer dudakların, |
Gözünün alabildiği kadar yeşil her yer
Sarı pıtırcık çiçekleri sarmış her yeri Aralarda kırmızı rengiyle rüzgarda salınan gelincik çiçekleri Kenarda akan mavi dere Bütünleşmiş doğa ile birlikte Yavru bir kuzu süt emmekte anasından Hoplayıp zıplayan yavru kediler Ağacın üzerinde kumrular Biri erkek,biri dişi Bu güzellikler arasında küçük bir kız çocuğu Sarı lüle lüle saçları örgülü Mavi mavi gözleriyle gülümsüyor Evi tam ortada bu resmin, İki katlı önde veranda, |
izliyorum şu an pencereden İstanbulu
Sabah başlıyor güneşle birlikte Tam anlamıyla bir gökkuşağı misali AsyadanAvrupaya uzanan renk köprüsü gibi Neler neler gizli içinde rengarenk Bahar da açan çiçekler gibi Uyanacak eteklerindeki çiçekler Laleler saracak bütün yolları Ve sonra hava kararıp akşam olacak Akşamlar bitmeyen o şarkılar ile Raks edecek o ışıkların etrafında Şarkılar söylenecek şimdi istanbulda olmak vardıdiye Uzayıp giden İstanbul şarkıları |
Toplanmış eşyaların kenara birer birer
Uçmak üzeresin artık buradan Gök gürültüsü ile uyanmaktayım bazı ******* Bakıyorum sağıma,sen varsın diye Ama Yoksun,gitmiştin! Cama vuran yağmur damlaları gibi, İnmekte gözümden yaşlar Her tarafa hüzün çöktü yine Akıp giden zaman durmuyor, Ne zaman geldi gitme vakti,ondan durmuyor gözyaşlarım |
Boğazda serin sular etrafında,
Kayalık üzerinde bir inci Suların, karasevdanın gizemi var üzerinde Denizin ortasında ve bir başına sevdalı Kaybedilen bir aşk hikayesini anlatmakta hala, Ne kadar gizemli, Ne kadar yalnız olsada Dört tarafı sularla çevrili de olsa Gözünün alabildiği kadar İstanbul,burada Arkamda Üsküdar,Salacak, Sahiller boyu insanlar el ele, sevdalı, Karşımda Beşiktaş,Ortaköy, Vapurlar kalkmakta Haydarpaşa,Kadıköy yönüne, Bir yanım Çengelköy, |
Bendedir gülüm aradığın şey
Hasret çiçekleri bendedir Güneşin sıcaklığı yıldızların parlaklığı Bendedir gülüm gözlerin esrarı Yolların kıvrımı dağların yüce başı Sevdanın mihenk taşı bendedir Bendedir hasret Bendedir özlem Bendedir gülüm bendedir bende |
Afyon nere, Kâhta nere,
Gözüm yaşı, oldu dere, Dost göğsünü gere gere, Kâhtalıyım diyor gönlüm... Özlem yakar, al kor gibi, Evim sanki bir sur dibi, Ne dayım var, ne de bibi, Cayır cayır yaktı gurbet... Afyon açmış bana kucak, Yeraltında sular sıcak, Yerin üstü donduracak, Kâhtalıyım diyor gönlüm... Özlem yakar, al kor gibi, Evim sanki bir sur dibi, Ne dayım var, ne de bibi, Cayır cayır yaktı gurbet... Kâhtam kutsal toprak taşın, Havyar sanki bulgur aşın |
Yollar
Hasretin anası yollar Kalbimizden sarkıttıklarımızla dolu yollar Geceyi ve özlemi Kuşların kanatlarını kanatan yollar Yollar sessiz sessiz ağlar Ağlatır yollar Yolların tutkusudur yolcular Yolcunun aşkla vuruşu kendini yola Bir karıncanın azmi ve sebatını taşır Yolcu yola aşıktır Yol da yolcuya Yollar özlem özlem uzar aşka Yolların kalbi kalbimde atar Büklüm büklüm uzanır yollar Kalbimin kuytusunda Kalp ağrır, gözler yapışır ufuklara |
Her günüm özlem ve keder,
Gönlüm senin, hasretini çeker, Senin yokluğun, kalbimde tüter, Nasıl olur ki bilmem bu aşkın sonu. Hicran yarası, bağrımda bir ateş, Bağrıma basacağım,yokluğunun yerine taş, Sensiz geçmiyor ki biliyorsun günler, Şimdi özlem dolu kalbim, bak boş bu eller. Gözümden kan ile yaş akıttın, Beni çok ağlattın, dertlere attın, Her günüm geçiyor, binbir türlü zülüm, Anladım ki artık, yokluğun bana bir ölüm. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:23 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.