![]() |
Asli mi? Belki.
Odalik mi? Asla! Ne Matisse'den ne de Ciragan Sarayindan! Bir sobaydi allah tarafindan o deli hatun Upuzun saclariyla bir demir-dokum... Yaktikca kendini nefsinle nefesimle Yandikca dusistandan dusurdugum odun Isinirdi oda, isinirdi ev, isinirdi acun O da, ben de, yanyana ve yana yana Seviserek olmeyi ogrendik sonunda Ondan simdi boyle ortalik duman Baksana baharlar yagiyor ustumuze agaclardan Asli varsa onun Ki kerem edin ki var O sobaysa Ben de ona yanginim yan |
Ne kadar saklasan özlediğin belli
Söndüremezsin içindeki yangını Başlamışsa zamanların en güzeli Artık susturamazsın dudaklarını Anlatır özlemini bana derinden Yanan alnınla, terleyen avuçların Alevler taşarken gözbebeklerinden Yakar değdiği yeri parmak uçların Çok geç bu sevdadan dönebilmek için Bak! Şimdi seninle dopdolu aynalar Bu özlemli halinle daha güzelsin Benim de saçımdan tırnağıma kadar Tutuşan, yanan bir şey var her yerimde Sen şimdi alevden bir gülsün ellerimde. Ümi |
OTUZ BEŞ YAŞ
Yaş otuz beş! Yolun yarısı eder. Dante gibi ortasındayız ömrün. Delikanlı çağımızdaki cevher, Yalvarmak, yakarmak nafile bugün, Gözünün yaşına bakmadan gider. Şakaklarıma kar mı yağdı ne? Benim mi Allah'ım bu çizgili yüz? Ya gözler altındaki mor halkalar? Neden böyle düşman görünüyorsunuz; Yıllar yılı dost bildiğim aynalar? Zamanla nasıl değişiyor insan! Hangi resmime baksam ben değilim: Nerede o günler, o şevk, o heyecan? Bu güler yüzlü adam ben değilim |
ADAM GİBİ
ben seni hiç sevmedim ki yorgun akşamlarda söylediğimiz şarkıları sevdim bir çiçeğe gülmeni bir güle benzemeni sevdim bir de yıldızları sevdim eylül akşamlarında gelip gözlerinde durdular ben seni hiç sevmedim ki beni yola koduğunda ayrılmayı sevdim kurşunları sevdim beni vurduğunda ağlamayı sevdim unuttuğunda yalnız olduğumu anladığımda ayakta kalmamı sevdim yıkılmamı sevdim seni her hatırladığımda ekmeği sever gibi sevdim sensizliği su gibi özledim temmuz güneş |
Bu yalnızlık,
Kasımların yalnızlığı Dört duvarlarınki değil Bu yalnızlık, Üşümüş ellerin tek başınalığı Çaresizlik değil Bu yalnızlık, Yürekte bir umut Vazgeçmişlik değil Bu yalnızlık, Yalnız bir adamın Çocuk gözlerinde Yorgun bir rüzgar Belki bir fırtına Bu yalnızlık, Sensin.. Sensiz olmanın yalnızlığı Bildiğin gibi değil Kerem ALIŞIK |
Adamim
Neden suratin asik, neden gul benzin soldu Yine neler dusundun adamim Neden oyle irkildin,neden yuzunu dondun Bilirsin o sebepten hala kafam cok bozuk Nasil da cildirmistim ben o gun devdim Nasilda parlamistim alevlenmistim Oldurdum inan oldurdum inan Oldurdum kahrolayim Arkamda kapkara carpik golgeler Depremler, Ihtilaller, cokuk damlar Agliyorsun adamim, agliyorsun adamim Aglama gul ki kendimi bulayim Disarida kar yagiyor, sokaklar bos degilmis Cigaram |
AFFET BENİ
Beni böylesine sevdiğini bilseydim İnan bana bende seni severdim Aşkının karşılığını veremedim, affettin Ama sonunda dayanamayıp sende terkettin Biliyorum suçluyum ama af diliyorum Hatalarımı unutup affedeceğini biliyorum Ne olur canımın içi affet beni Çünkü deli gibi seviyorum hala seni Affetmezsen eğer beni, o an ölmek isterim Ölmeden o tatlı yüzünü görmek isterim Gözlerinin içine dalar gider gözlerim Belki yine seni delicesine sevdiğimi söylerim |
AGIR KAN KAYBI
Biz yalnizliktan dogduk o dagdagali sudan Biz yani erdogan aysenur ali ve ahmet Birkac litre kan bir hayli kemik epeyce korku Sanki bir tesbih koptu tane tane savrulduk Koy koy bucak bucak memleket memleket Yani afyon adilcevaz akcadag turgutlu Birkac litre kan bir hayli kemik epeyce korku Buzlu mehtap alcakca kesmisti yolumuzu Butun kapilardan acikca kovulmustuk Silahimiz avcumuza yapismisti soguktan Biz yani erdogan aysenur ali ve ahmet |
Geniş, siyah gölgesi hayatımı kaplayan,
Tepemde kanat germiş bir kartaldır yalnızlık. Kalp çarpıntılarıyla günleri hesaplayan Bir benim, benim olan bir masaldır yalnızlık. Gördüm yapraklarımın bir bir döküldüğünü, Baharda yaşamanın bilmedim nedir tadı. Gemi yüzü görmeyen bir limanın hüznünü Kimsesiz gönlüm kadar hiçbir gönül duymadı. Bir ayna parçasından başka beni kim anlar, Bir mum gibi erirken bu bitmeyen düğünde? Bir kardeş tesellisi verir bana aynalar; Aynalar da olmasa |
Böyle yalnız *******de
Karanlık gök yüzünü görünce; Daha yakın olmak isterim yıldızlara. Çıkarım en yüksek ağacın tepesine. Bilirim ki; elbet sende bakarsın karanlık gökyüzüne, Sende görürsün benim gördüğüm yıldızları, Ve bilirim sende hayal kurarsın benim gibi Dalınca karanlığın içindeki parlaklıklara. Ve hep seni düşünürüm Böyle soğuk ve yalnız *******de. ... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:19 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.