![]() |
Uçuş arızaları
>> > >> > Pilotlar her uçuştan sonra, uçuş sırasında karşılaştıkları ve tamir >> > edilmesi ya da ayarlanması gereken sorunları tamir bakım personeline >> > bildirmek için bir form doldurur. Pilotların doldurduğu bu formları >>daha >> > sonra tamir bakımcılar okur ve sorunları giderir. Sonra da formun alt >> > kısmına gerçekleştirilen düzeltici faaliyeti yazarlar ve pilotlar bir >> > sonraki uçuştan önce bu formları ve tamircilerin notlarını okur. Yer >> > personelinin ve tamir bakım personelinin espri anlayışı olmadığını >> > söylememek gerekir. Aşağıda QUANTAS pilotlarının gerçek arıza ve >>şikayet >> > bildirimleri ve tamir bakım mühendislerinin tamir sonrası cevapları yer >> > almaktadır. Bu arada, Quantas havayolları kurulduğu günden bugüne dek >> > hiç kaza geçirmemiş tek büyük havayolu şirketidir. >> > >> > P = Pilotun arıza bildirimi. >> > S = Tamir bakımcının tamir sonrası notu. >> > >> > P: Sol iç tekerleğin kısmen değiştirilmesinde fayda var. >> > S: Sol iç tekerlek kısmen değiştirildi. >> > >> > P: Test uçuşu OK, fakat otomatik iniş biraz sert. >> > S: Bu uçakta otomatik iniş sistemi yok. >> > >> > P: Kokpitte bir şey gevşemiş. >> > S: Kokpitte bir şey sıkıştırıldı. >> > >> > P: Ön camda ölü böcek var. >> > S: Canlı böcek sipariş edildi. >> > >> > P: Otomatik pilotu sabit yükseklikte uçuşa ayarlayınca dakikada 100 >>metre >> > alçalıyor. >> > S: Böyle bir problem gözlenmedi. (uçak yerdeyken test edilmiş) >> > >> > P: Sağ tekerlek hidroliğinde yağ kaçağı olduğunu gösteren bir yağ >> > birikintisi var. >> > S: Yağ birikintisi temizlendi. >> > >> > P: DME'nin volümü inanılmayacak kadar yüksek. >> > S: DME'nin volümü inanılabilir seviyeye ayarlandı. >> > >> > P: Gaz manivelası kilitleri kapatılınca manivela yerinden oynamıyor. >> > S: Kilitler zaten o işe yarar. >> > >> > P: IFF çalışmıyor. >> > S: IFF, OFF konumundayken asla çalışmaz. >> > >> > P: Sanırım camda çatlak var. >> > S: Sanırım haklısın. >> > >> > P: 3 numaralı motor kayıp. >> > S: Biraz araştırınca motorun sağ kanatta takılı olduğu anlaşıldı. >> > >> > P: Lövyeyi ileri itince uçak saçmalıyor. >> > S: Kendine çeki düzen vermesi, doğru dürüst uçması ve ciddi olması >>için >> > uçağa ihtar verildi. >> > >> > P: Radardan mırıltılar geliyor. >> > S: Radar havlaması için yeniden programlandı. >> > >> > P: Kokpitte fare var. >> > S: Kedi install edildi. |
Temel ile Dursun ayni köyde beraber büyüyen
iki arkadas. Temel gençlik çagina gelince köyü terk eder, Dursun köyde kalir. Yillarca haber alinamaz Temel'den. Köyün ileri gelenleri toplanip Dusun'u çagirirlar: - Sen Temel'in yakin arkadasisin, duyduk ki Almanya'daymis. Git bir gör, ölümü diri mi ögren. Dursun gider ve bir süre sonra köye geri döner: - Size bir kötü bir de iyi haberim var, der. - önce kötüyü söyle. - Temel **** olmus. - Iyisi haber ne? - Bi muamele var ... |
Laz kola otomatigine gitmis, para atip dügmeye basmis ve kolasini almis. Bir para daha atmis, yine dügmeye basmis ve yine kolasini almis. Bunun üzerine heyecanla arkadaslarinin yanina gitmis ve :
- Çabuk bütün bozuk paralarinizi verin, bugün sansim çok iyi |
Buyukannesi torununu ziyarete gitmis. Kapiyi caldiginda torunu genc kiz kapiyi ciril ciplak acmis. Buyukanne bunu gorunce
dehsetle kizim bu ne kilik ? kapiya boyle cikilirmi deyince genç kız ... - "Buyukkanne ben ciplak degilimki, uzerimde ask elbisesi var" der. Daha sonra buyukkanne evine gider ve aksam buyukbaba eve gelip kapiyi calar ne gorsun karisi karsisinda cirilciplak hanim der "Bu ne kilik boyle" diye sorunca.. Buyukkanne "Ciplak degilim uzerimde ask elbisesi var" der. Buyukbaba da .. - "İyi ama bundan sonra utulemeyi unutma". |
cocugun biri parkta elinde seker seker yiyormus yaşlı bir adam cocugu görmüş yanına yaklaşmış
- yavrum cok seker yeme bak dişlerine zarar sonra mazallah seker hastası olursun demiş. cocuk kafasını kaldırmış adama sinirli sinirli bakıp - benim dedem 101 yaşında ve halen yaşıyor demiş yaşlı adam meraklı bakışlarla sekermi yerrdi demiş cocuk sinsi bi gulumsemeyle - hayır sadece herseye burnunu sokmazdı demiş |
cocugun biri dedesini ziyarete gitmiş dedesinin balkonda oldunu ögrenen cocuk balkona cıkmış. cıktıgında dedesinin belden aşagısının cıplaak oldunu görünce şoke olmuşş bi an kelimeler bogazına takılmış http://www.cakal.net/../images/smilies/eek.gif kendini toplayıp
- dede bune hal demiş -....... (deden cevap yok ) - dede iyimisin sen ne yapmaya calışıyorsun - amaaan be yavrum gecenlerde ustum acık balkonda oturdumda boynum kaskatı olmustu. bugun böle oturamamıda dün gece annanen önerdi http://www.cakal.net/../images/smilies/eek.gif |
Bir gün Temel bir tiyatroya gitmiş. Tam oyun başlarken çok
sıkışmış ve görevliye tuvaletin yerini sormuş. Görevli de düz git daha sonra karşına iki kapı çıkacak sakın soldakine girme demiş. Temel de görevlinin söylediklerini yaptıktan sonra tuvalete bakmış ki açıklık bir alan. Herhalde modern tuvalettir bu diye hacetini gidermiş. Daha sonra yine salona gitmiş kendi yerine oturmuş. Hiçkimseden çıt çıkmıyor.Yanındaki adama sormuş Temel oyun başladı mı diye. Yanındaki adamsa: Valla biz de pek bilmiyoruz bi adam geldi sahneye kakasını yapıp gitti demiş... http://www.cakal.net/../images/smilies/eek.gif |
Kadının biri Maldivlerde bir kumsalda yürürken ayağı eski bir lambaya takılmış,
kadın lambayı kumların içinden çıkarmış, ovalamış lambayı. Lambadan cin çıkmış. Kadın hemen "Üç hakkım var değil mi?" diye sormuş. - Tamam, tamam. Beni lambadan kurtardın vs vs vs. . . ama yüksek enflasyon, iç piyasadaki daralma , üçüncü dünya ülkelerindeki düşük maaş oranları ve Güney Asya'daki Tsunami felaketi yüzünden sadece sana bir dilek hakkı verebilirim, demiş. - Evet söyle! nedir dileğin ? Kadın hiç tereddüt etmeden, cebinden bir harita çıkararak - Orta Doğu'da barış isityorum. Bu haritadaki ülkeleri görüyormusun? Bu ülkelerin birbiriyle savaşmayı bırakmasını barışın tesis edilmesini diliyorum. Cin haritaya bakmış ve dehşetle : - Tanrı aşkına Kadın! Bu ülkeler binlerce yıldır savaşıyorlar. Tamam İşimde iyiyim ama o kadar da değil! Bunun yapılabileceğini sanmıyorum. Başka bir dilekte bulun. Kadın birkaç dakika düşünmüş ve - Hayatım boyunca doğru erkeği bulamadım, bilirsin Hem düşünceli hem eğlenceli biri, mutfağı sevecek, ev işlerinde yardım edecek, yatakta kaplan, annemin yanında kuzu olacak, sürekli futbol izlemeyecek ve Sadık olacak bir erkek diliyorum, demiş. Cin derin bir iç çekmiş: - Uzat şu kahrolası haritayı )) |
bu fıkra değil ama fıkra gibi bir söz
umarım beğenirisniz... BİR AFRİKALI TARAFINDAN YAZILMIŞ ... Sevgili Beyaz Adam, Dogarım , siyahım Büyürüm, siyahım Güneşlenirim, siyahım Üşürüm, siyahım Korkarım, siyahım Hastalanırım siyahım Ve ölürüm, hala siyahım Ve sen Beyaz Adam, Dogarsın, pembesin Büyürsün, beyazsın Güneşlenirsin, kızarırsın Üşürsün,morarırsın Korkarsın, sararırsın Hastalanırsın, yeşilsin Ve ölürsün, grisin Ve hala utanmadan bana renkli dersin.. |
bir kasabada ikitane afacan abi kardes varmış kasabada ki arabaların lastiklerini indiren bahceleri bozan muzip sakalar yapan bu iki kardeş herkezi canından bezdirmiş en sonunda ailesi cocuklarını rahibe ***ürmeye karar vermişler rahipte cocukların tek tek gelmesinin uygun olacanı dusunmus. cocuklardan buyuk olanı rahip e ***urmusler rahip cocuga
- tanri nerde yavrum cocuk susmus rahip tekrar -tanrı nerde yavrum demiş cocuk susunca rahip bagırarak -TANRI NERDE diyince cocuk apar topar kacmış eve girip odasını kitlemiş kardeşi - abi ne oluyor - oglum yandık tanrı kaybolmuş bizden biliyolar........ |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:26 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.