![]() |
Güldenadam
birdemet güldü hayat renk renk hergün biraz o renk biraz bu renk koklamayı bilemedi tek bir gül gülse bir ömür birbirinden güzel gül bembeyaz sapsarı kıpkırmızı ipek yapraklı kadife tenli gül kokardı sevgili birdi yetmedi.... birini koklamayı bilemedi... demet oldular sevgililer.. sonra hepsi kurudular... bir fiyonklu sepete kondular.. gün ölümdü geldi... fidanlar dikildi toprağa.. şimdi yediverendi.. bir mezarda yasayan... asla koklanılmayan... gül kokularını yendi... ölüm ve gül birlikte dendi... yanlızlıklarda güldendi... duasını yapanlar... o na güldenadamdı derdi... 10.12.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Gülümmor
Sezer, Mor lale goncası verdi,5 Martta acacak diye bana... Aylin basimi omzuna koydugum canım, Ayse mert sahidim, Turgut canoğlum yanımda, Suna telefonda, Annem salavatta, Kizlar duada, Dostlar ayakta, Uykusuz *******ime Acılarım mutluluk oldu. Lalem actı bu sabah... Çılgıncasına yağdi yağmur, Ellerini tuttum orada. Dedigin gibi Başardım. Yureğim al, Turkum mavi, Gulummor oldu Gulummor oldu... (Bir ozgurluk sabahı ve tum dostlarıma) 05.03.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Gün doğmak günü olsada ölmek için başlangıcına ermektir
tuşlar yazacak bir bir sayfa sayfa satır satır herseyi anlatacak bir çığlık annemin sesine karışan ilk kendimi duyduğum an bilemezdim hayatın bu kadar boktan yaşamın bu kadar beyhude yaşanacağını bilmemekliğime kaçak kaçamak tacizlerin asla mert ve onurluca yapılmayacağına hep gülümseyen yüzlerdeki sahte tebessümlerin aldatmasına izin vereceğime bilsemde samimiyetsiz ve ********* sevgilerin önüme sunulacağına ve katlanacağıma sabırla... benimse farkında olmaklığın getirdiği tacizlerin seyrinde öylesine gülümseyen protest susukunluklar sunacağıma inanmadınız siz söylemlerimdeki gercek yaşadıklarımdı oysa sayfalar dolusu kustumda anlamadınız acılarımdan yıldızlar ve cakıltaşları yaptım..şiir oldular.. bazen bir bakış bazen iki damla göz yaşı bazen öfke sundular teknolojik ne varsa hayatıma eklediğim cıkarttım çırılçıplak kaldım en saf halimde gördünüz beni... gene anlamadınız ben sustum bekledim anlamanızı suskun asırlar geçti tüm kötü nazarlarınızı saldınız bana emellerinize ermek için hayatımda yalnız kaldım kaçtım aldım başımı gittim uzak diyarlara bir başıma hayatlar kurdum çiçeklerden ve dağlardan aşklar gözledim dürbünümün ucuyla ve kahroluşlarını seyrettim sevenlerin besteler dinledim mehtaplı *******de dağlardaki karlar eridi sırılsıklam ıslandım... sürüden ayrıldım kendi başıma kaldım kurtlarla savaştım hep benden bir lokma aldı hayat borçlu kaldım verdiğini bağışlamadı bana.. aç susuz günlerde ağladım ama dik ve onurlu yaşadım... yoruldum yoruldum farklı olsun istedim ayağa kalkışlarım bunu hep denedim. bana güçlü dediniz sanki güç önemliymiş gibi bedelini hep ben ödedim... yıllar aldı resimlerimi... sakin sularda yüzemedim bir bebek gülüşüne hasret bir bayram sabahına hasret göz yaşlarım nehir oldu.. yeniyıl ve doğum günlerim anaların anıldığı anlarda yalnız öylesine kalakaldım... hep yokuştu oturduğum sokaklar.. günler boyu tırmandım...tırmandım gün batımlarında yalnız bir kadeh sarapta insan aradım... anlattılar cok sey amaları olan... aldanmadım... git şimdi insan ol ve öyle gel beni sardığında kolların sığınmak istediğim bir yuva sun bana asma güllerden kapısı ve ipek çiçekli saksılar olsun pencerelerinde renk renk huzur koksun odalarının içinde sevgiden pişsin yemekleri.. suları billur kaselerden içelim birlikte ipek carşaflarına sarılıp hayatın cennete birlikte gidelim ol be insan ol artık bu kadar acı bu kadar yalnızlıklık tüketmesin ruhları yaşam şerefli bir mahluk olman içın verildi sana dön yaradana dokun içindeki aşka... başla yeniden ölmek için yaşama.... beni bırakma... nevin kalafatoğlu 05.06.2005 Nevin Kalafatoğlu |
Gün kutlaması içinde düşlerin izleri var...
Bir gün yazılarda da duygular olacaktı.. o gün bu gün iz düştü bu gün özlemdi kalemle kağıdın aşkı buluştular... Bugün içimden yazmak geldi. Şiir olmayan ama hep senelerdir yaptığım bir şeyi paylaşmak gönül sevenlerle en azından ben gönül diyorum..Sizdeki kırılgan noktalardaki güzelliğe. o en hasas yere,ne güzeldi merhaba demek başka bir türlü tüm dostlara... Ne mi diyorum ben, inanın bilmiyorum aslında akıp geliyor sözcükler ve yazıyorum.. Hani o pazar gerinmeleri vardır ya yatakta..tembel tembel biraz özlem biraz naz kaplar ya insanı,işte öyle bir sabahın izleri kalemime düşen. Düş kırıntıları... mavi mavi... masmaviii dinlediğim şarkının izlerişimdi, ne alaka ama cok güzel, mavi mavi mavi mavi masmavii diye gitar sesin de o tek düze duygulu ses,ama stili olan aynı şarkılardandı. dinlendi bitti.. Yazıyorum işte içimdeki izler dökülüyor mavi bahane öyle sesiz bir gece ki ağlatıyor beni üzülüyorum bir sürü şeye.yerli yersiz birçok çiçeği koklamadan cöpe atmak gibi duygularım kapkaralar. Sevgi üstüne düş gördüm göz kapaklarımın altında öyle hüzün kapladı ki içimi ırakta bir sevgili.. Ve korku birkaç kelimeydi aşk konuşulmayan hayatlarımızdan kayan her günün bonusu üstüne çullanan ağırlığı yüreğimi sıkıyor şimdi...Sensizlik diyor yüreğim... varolman için çarpıyor kalbim seni özlüyorum bu gurbet akşamında... ve biraz da Ayvalık Cunda bir kadeh şarap peynir yudumlarında anlaşılmaklardayım..Yazım şiirimsi bir saçmalama baş şişirmek bahane dedim işte.. yazdım birkaç satır...Af ola sevgili uzaklara.. oralarda olma sımsıcak bir çay yudumunda seninle..fısıltılar ne güzel... Nevin Kalafatoğlu Nevin Kalafatoğlu |
Güncelle Beni Sevgilim
yüreğimde hecelerle gözlerimde bir gölge her gece sendin sımsıcaktı sesin ateş gibiydi sözcüklerin alev alevdi bedenim parmakların yıdızdı yalnızdı kıvrımlarında dolaşırken bedenimin aşk şarkısıydı nefesin içimi gıcıklayan sana binlerce kere demiştim al beni..beni al götür.. ateşi büyürken özlemlerimin inlerken bedenim ateş dansında martıların çığlıklarında laleler ve güller zamanı çakıltaşlarında yıldızların altında her gece güncelle beni sevgilim.. 08.12.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Güneşe Varış Kilometreler
Kilometreler koşuyordu zeytin ağaçları küçük vadiler kovalanıyordu bulutlar güneş oldukça sıcaktı bu gün parlıyordu doğa uçuşurken rüzgar kilometreler yaklaşıyordu Bergama yollarında Dikili kollarında düşündürüyor delilikler hazan sonu kış ortası özellikler yalnız kendime ait bu sözcükler kilometreler 4 kaldı şehre gökyüzünde bir gülümseme şarkılar dökülür sokaklara zor anlar unutulurmu sevgili başlar kaçamak heyecanlar denizde yapayalnızız deniz çırpınır heyecanlı telaşlı mahsun ufku gördüm kızıllıklar yıllar sonra gün batımı kazağımla kaşkolumla ikiz gibiydı ruhum gurupta bitiyor kilometreler .................gün eşime varıyorum 16.01.2004 Dikili'de günbatımı renk renk ben Nevin Kalafatoğlu |
Güneşi gördüm
bir dokunuşla dogar güneş gün değişir ayazlarda sabah olur aşk sözler gezinirken şafakta geldi birden güneş kızıllığından akan gözlerimden yaş güneşi gördüm güneşi Nevin Kalafatoğlu |
Güneşliı Gün... Gölgeler... Peyzaj...
penceremde asılı bir çember.... sarılı sarmaşık... üstünde sarı güller... büyük cam bir vazo... içinde deniz kabuklarım...ve pembe incı kolyem... ekili glayörler.... ve çığdemler... taş blok oyma mask dostan.... anadolunun sert hatlarını taşıyan adam gözleri kapalı... ben na mahrem... denizin nostaljisi... anforalar.... koca bir sepet kurutulmus nostalji çıçekleri mevsimlerden ormanlardan..belkide himalayalardan.. cevizin kabugu içinde mum.... baharıyedeki istanbul-N'den kitaplarım... dergilerim... diyarbakır işi ipek puşu.. kanepem... fotoğraflar... ve kilimli sofam... duvarda koca bir yazma trabzondan... mumlarım *******imin ışıkları...şişelerim... hesapişi binbir emek renk örtülerim... neşem.. varlığım.. tütsülerim içimdeki şiirler duvarlarıma vuran golgeler... dinlediğim ezgiler.. güneşli günüm...şiir balkonum... pazar mutluluğum... 02.11.2003 Antalya.... neşem güneşten.... Nevin Kalafatoğlu |
Günlük
sabah izdiraplarını cekmekteyim... sana soylemek isteyip, dilimin varmadığı binlerce kelime... dolasıyor....gene karma karısığım... yazmamalıyım diyorum... bunları ona yazmamalıyım... Binbir pismanlık........lardamiyim neyim... bedenim yazıyor... beynim isyanda... ben sakin kafayi unuttum... sendemi.......yim neyim tutulmus bir balık gibiyim... oltanda... oldurme beni... birak enginlerde yuzebileyim.... 11.10.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Güzel ******* Yılı
Hoşgeldin güzel ******* yılı Dost geldin..sevgili.. Sabahı şiirler getirdi Geceyi resimler Yıl geldi....Sıcacık sözlerle Ama boş değil Bir hoş geldi Yok gecede bir an Bomboş..... Nevin Kalafatoğlu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:05 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.