![]() |
Nur- Can
NUR’MU DESEM, CAN’MI YOKSA NURCAN’MI Nur musun, nurdan bir can mı? Yoksa Nur’ la Can’mı? Ne fark eder anlatmaya, Sen yetersin Ne fark eder fark edilmeye, Sen değersin. Ateş olsan konsan tenime, Buzda olur, bende olmaz erime. Can’a can gerek, Nur gerek, Söndüremezsin nuru su serperek, Nur ile Can’ı birleştirerek, Nur’a Can, Can’a Nur gerek. Kimi koyabilirim ki yerine? Kim doldurabilir, kimin yerini? Yok sayabilirmiyim, Gözlerinden gönle yönelmiş, Candan bakış ve tebessümlerini? Avucuma koysalar en güzel düşleri, Dilime dolasalar en güzel sözleri, Bağlasalar yoluma, Alev alev yakan gözleri, Yinede sen derim yinede sen, Sen senle güzelsin, Sen senle özelsin. Ayırmasınlar Nur’la Can’ı, Ayırmasınlar Nurcanı. 14.06.2007 Mehmet DUMANLI Mehmet Dumanlı |
Sabrımızı Taşırmayın
Hiç bu kadar sinilmemişti, İtlere erler kurban verilmemişti, Milletin sabrı gerilmemişti, Sınamayın sabrımızı taşıyor ha. Bıraksalar, bıraksalar bizi bize, Söz veriyoruz söz veriyoruz size Getiririz bir avuç çapulsuzu dize, Sınamayın sabrımızı taşıyor ha. Doğulusu batılısıyla bir aradayız, Hem denizlerde hem dağlardayız, Siz nerde isterseniz biz ordayız, Sınamayın sabrımızı taşıyor ha. İçerde ve dışarıda olabilirsiniz, Siz bizi tarihten tanır iyi bilirsiniz, Çalışın dersinize tarih dersiniz, Sınamayın sabrımızı taşıyor ha. Tanıyanlar iyi tanır, sen küçüksün, Bir damla hatta ağızda tükürüksün, Hele ağzında taşıyanlar bir tükürsün, Biz kimmişiz o zaman görürsün. 06.11.2007 Mehmet Dumanlı |
Ölüler Konuşmaz
İşaret ediyor eliyle uzaklara Derinden iç çektiği bakışlarla Kırpmadan kirpiklerini ok misali Saplıyor umutsuz ufuklara Toz bulutu kalkmış geliyor gibi Yüreği dalga dalga vuruyor Kum taneleri gibi dağılmış Dünkü rüyalar bugünkü umutlar Her biri kumsala savruluyor Dizlerindeki derman kesilmiş Çöküyor koskaca bir dağ omuzlarına Bükülüyor beli bükülüyor ırmaklar gibi Bu çöküntü dokunuyor ta ruhuna Kulakları duymuyor hiç bir sesi Ağzından ise çıkmıyor hiç bir ses Ölü desem değil, canlı desem değil Yaşadığına inat, sadece aldığı nefes Mehmet Dumanlı |
Ölüm
Dönüşü olmayan bir yol varsa, Oda gençlik yoludur. Bitmeyen yol yoktur dünyada, Ölüm her yolun sonudur. Mehmet Dumanlı |
Sayende
Sesleniş düşünceye, Düşünce hayâle, Hayâl umutsuzluğa, Kapıldı sayende. Gördüklerim rüyaya, Rüyalar kâbusa, Kâbuslar *******e, Doldu sayende. Saatler günlere, Günler aylara, Aylar yıllara, Ulandı sayende. Sevgi hasrete, Hasret nefrete, Nefret kine, Dönüştü sayende. Seven kalbim taşa, Gözlerim yaşa, Umutlarım boşa, Çıktı sayende. Siyahlar beyaza, Beyazlar kışa, Gençlik yokuşa, Dayandı sayende. 31.08.2007 Mehmet Dumanlı |
Seni
Sen gülünce yüzünde güller açardı Hani nerde o gülücükler ve güller Umutlar can bulur, mutluluk saçardı, Hani nerde umutlar, mutluluklar. Nedendir kahrettin hayatına söyle, Bir ömür geçmez, geçmiyor inan böyle, Hayat mutluluk, sevgi ve özlem dolu, Gül artık umutlar can bulsun seninle. Neden hazan umutların, söyle bana, Ah kimler kahretti gülüm böyle sana, Bak geçiyor ömür, gelmez, gelmez geriye, Yine o gülen sen gerek, gerek bana. Mehmet Dumanlı |
Sen Bende
Dalga değil denizsin, Rüzgar değil meltemsin, Duygu değil özlemsin, Sen bende ben gibisin. Gül değil gülistansın, Nalan değil handansın, Bana aşktan kalansın, SEN BENDE BEN GİBİSİN. 31.08.2007 Mehmet Dumanlı |
Seninle
Sakın ağlama Gözlerin yaşarmasın, Arayıpta bulamadığın, Özleyipte soramadığın, Uzanıpta tutamadığın, Yalnız kaldığın, Akşamlarda. Sakın ağlama Ağlama ne olur, Gülen gözlerin Islanmasın. Uzakta değilim, İnan bana. Seninleyim seninle Aşkın içimde alev, Özlem ateşken, İsmin dilimde, Ve ben Seninleyim seninle Mehmet DUMANLI Mehmet Dumanlı |
Sensin Gelecek
Sensin gelecek Bir elimde geçmişim, Bir elimde sen olsan, Geleceğim diye sarılırım sana. Bir elimde tüm umutlar, Bir elimde sen olsan, Elimin tersi ile atar, sarılırım sana. Neden mi? Geleceğim sensin, umutlarım sen, Kederim sensin, geçmişim sen, Geleceği neylerim, neylerim, Benim geleceğim sensin, Sensin benim için gelecek. Mehmet Dumanlı |
Sigara İçimi Kadar
Onca yıllık ömrümde, Böylesi keyifli hiç olmadım Bir sigara içimlik keyfime, Değme, değme gitsin. Kimi zaman göz yaşım, Karıştı tuzsuz aşıma, Kimi zaman vefasız yıllar, Yıllar bindi başıma, Kimi zaman yalnızlık, Tek dostum oldu, Kimi zaman en güvendiğim, Beni yarı yolda koydu. Kimine ana, kimine bacı, Gardaş dedim bastım bağrıma, Dosta ihtiyacım olduğunda, Kulak vermedi çağrıma. Değme ağam değme, Ne olur şu bir anlık keyfime, Onca yıllık ömrümde İnan böyle bir zaman, Ayırmamıştım hiç kendime. 31.08.2007 Mehmet Dumanlı |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:28 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.