![]() |
Yolculuk Var Tenin Başkasına
yemin üstüne yemin. bitmek bilmeyen bir bekleyiş. belki de bütün suç senin. bütün arzular herzaman hep benim. hep bekledim seni, belki bir gün yıldızlardan gelirsin de, güneşim olursun diye. yalvardım durdum allaha, senin gelişine kadar ömrüm yetsin diye. bu,boşa bekleyişmiş. yalın ayakla kor üzerinde, hiç durmadan azaba yol almakmış. ezdiğim hep aynı, bir ben, bir de anlayamadığım bir ten. beni sen diye ezerken ben, rastgelmedim hiç, kırıkta olsa, kuru da olsa bir güle. yolunu kaybetmişsin de, uğramamışsın canımın serili olduğu yollara. neden diye sormam asla, bu yüzden, bilmem de neden gittin tenin başkasına. Ali Yeşil |
Yoldaşım
Can çekişen sabahları bilirim ben, Geceye yetişemeyen sabahları, Bana yetmeyen sevdaları... Neler neler bilirim ben, Ölümle sırdaş gezmeleri mi dersiniz, Yoksa, Hayatla hasım olmuş beni bilmez misiniz? Görmez misiniz kaybolup gittiğimi, Son olarak bir mezar taşında ismimi? Kimsesiz miyim, Sahipsiz miyim ki? Yok mu toprağıma bir çiçek eken? Yazık,çiçeğin çiçeği kalmamış, Her yanı diken. Rengi kırmızı da olunca gülün, Hayatı sanki hep bayram,düğün. Sen de solacaksın gülüm, Bak bu canciğer yoldaşım ölüm. 20/12/05 salı Ali Yeşil |
Yollarımsın...
Alnımda kaderin haritası. Her yeri sen. Ne tarafa doğru ayrılsa, Alnımdaki çizgili yollar, En sonunda, Gözlerin kapkara bir deniz oluyor, Boğuluyorum. En yüce dağları bile sensin haritamın. Doruğuna ulaşmak istesem, Ulaşamam. Devam et deme, Biraz daha tırmanırsam kaybolur kendimi bulamam. Yeter de deme, Yetmez bir ölüm sevilenlerin en güzeline. Bir defa kaybolmak, Bir defa ölmek layık görülen en büyük utançtır bu yüreğe. Zulümdür her depreme. Yıkılır da bütün gökkubbe, Acısı kalır yırtılıp atılan kadere. Her yağmur elimden seni alır gözlerime, Ağlatayım deme sakın, Sen bilmezsin, Ben okyanusum, Sen denizsin. Çıkamadığım dediğim en ulu dağların, Benim ölümlerde yorganım. Buz gibi, Sımsıcak. Her yanı uçurum, Her yanı sırtıma inen dikenli kırbaç. Karışmış dediğim yollar hep sana mı gider? Yok be gülüm, O yolları ben sen diye bildiğim dağlara deldim. Gölgeni görmemiş, Ayaklarının altında ezilmemiş bir ölüm yok sevindiğim. Bir tek kum tanesi yok sensiz ezdiğim. Ben, Kader çizgimin her zerresine asırlık çınarlar gibi seni ektim. Ölüme bir kefen gerekirdi, Onu da,senin teninden biçtim.. Ali Yeşil |
Yüreğimde Değilsin
Hayalet bir evin camına yazdım seni. Yüreğime değil... Buğu olursun ellerimle yazdığım, Her güneşte yokluğu tanırsın, Ve her gece yeniden doğarsın. Bilmez misin? *******in ömrü benden daha uzun, Yüreğime yazsam seni,yazık kaybolursun. Yok olursun sen başka yerde, İstersen 'bulduğum cennet' de. Ağla, Hadi sen buğulu bir camda ağla. Güneşten başka ecelin olmadığına sevin, Başka bir zamanda, Başka bir yerde doğamayacağına ağla. 'Dünya yok' de, 'Ölüm uğramaz' de yüreğime. 'Sen de yoksun' de istersen gözlerimin içine baka baka, Varoluşu tanırım ben, Gözlerimden senler aka aka... Ali Yeşil |
Zor
Sıfırdan başlayıp sıfırla biten ömrüm, Aradaki yüksek rakamlar, Düşüp durduğum uçurum, Çözemediğim kördüğüm. Sarhoşum, Ve çok zamanımı almıştır simsiyah odalarda, Bembeyaz hayaller kurduğum. Ne kadar çabalasamda ayık kalmaya, Zaten sendeliyordum ben, En ayık ayıklığımla. Düşünürsen eğer yaşamak zor, En iyisi mi sen, Ayakta kalmayı dağlara sor. Ali Yeşil |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:05 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.