![]() |
Zaman
Salise saniyeden saniye dakikadan Alır payını gider yorulmadan durmadan Tükenir belki birgün belki tükenir zaman Zaman ben de saklıdır ben zamanda bir anım O anın idrakine varamayan insanım Ne kadardır bilinmez kaderden düşen süre Binlerce yıl verilse yetmez bile şüküre Zaman bana gerekli ben muhtacım fikire Zaman zikirde yorum yorum fikirde gerçek Ne zaman tanınacak ne zaman bilinecek Anarahmi ve ölüm sınırıysa ömürün Feryadın acısını biten vakitte görün Ve... eriyen zamanı mekanını ***ürün Var ya ötede zaman zaman orda ebedi O ebedi zamana ilahi sır demeli. |
Gözbebeklerin
Sevdayı okutur hasret anlatır Gözlerinde mana gözbebeklerin Derinden derine içten ağlatır Gönlünün halidir gözbebeklerin Konuşur sarılır sevişir sanki Bütün sırlarını bölüşür sanki Bir bakışı vardır hele o an ki Canıma dokunur gözbebeklerin Ağlayışı vardır damlası hüzün Yaşlar kaderidir bu öykümüzün Anlamı kalır mı gece gündüzün Zulmetten sakınır gözbebeklerin Bir noktada kalır geçer kendinden Bir tek ben anlarım onun dilinden Yüklenir efkarı taşar bendinden Içime dökülür gözbebeklerin Ben onu bilirim o beni anlar Ağlama desem de yine de ağlar Ardından gözyaşı hicranla damlar Gönlüme süzülür gözbebeklerin. |
Söyle Yeter
Beğendiğin çiçeğin adını söyle yeter Kalbine giden yola eker eker gelirim Bir defa değil asla ister isen bin sefer Acının en hasını içer içer gelirim Beğendiğin şarkının adını söyle yeter En güzel nağmelerle söyler söyler gelirim Bir defa değil asla ister isen bin sefer Yoluna düşen olur gider gider gelirim Beğendiğin renklerin adını söyle yeter Dünyanın dört yanından bulur bulur gelirim Bir defa değil asla ister isen bin sefer Her tualden bir çeşit alır alır gelirim Beğendiğin dünyanın adını söyle yeter Bu uğurda canımı verir verir gelirim Bir defa değil asla ister isen bin sefer Aşkın narında yanar erir erir gelirim Beğendiğin sevdanın adını söyle yeter Badesinden yudumlar içer içer gelirim Bir defa değil asla ister isen bin sefer Senin için kendimden geçer geçer gelirim |
Seni Kaybedemem
Bir kaç şiir Birkaç türkü ötede bulursun beni Iki sayfa çevirince okuyacağın Çarptığında kulağına dinleyeceğin Şiir ve türkülerde... Istanbulu anlatmaz şiirlerim Sevdan dururken. Hicazlar nihaventler okumaz dillerim Gölerin dururken. Ya da bir tualin seyrinde Göremezsin beni Sen dururken. Saçlarını anlatmadan Söz edemem rüzgarlardan. Bakışına uygun kafiyeler Yer almadıkça mısralarımda Çiçeklerden bahsedemem. Ilk ve son defa söylüyorum Yitiririm belki her şeyimi Ama Seni kaybedemem. |
Kurban Olurdum
Inmeseydi koyun ibrahimine Başını yoluna koyan olurdum. Yemin ederim ki ulu ismine Bin defa yaratsan kurban olurdum. |
Sor
Ara istediğin kadar Güneşe bulutlara kuşlara sor Dal derinliğine okyanusun Rüzgar ol fırtınalar gibi es Uzaya çık Yıldızlara sor Al alacağını Tara dünyanın tüm kitaplarını Tarihi coğrafyayı ezberle Masal ülkelerinin cadılarına sor Sanmıyorum bulacağını Zira Sevgi bulamayınca sine Çekip gitmiş işte Öylesine. |
Kaybolan Bakışlarım
Kayboldu bakışlarım benim değil ellerim Kim çözer kelepçemi bekliyor bileklerim Getirsinler bulanlar kaybolan bakışımı Koymasınlar yarıda meçhulle yarışımı Bu yarışta ruhumun savaşı amansızdır Vurgunların sebebi vakitler zamansızdır Bitecek bu yarışta ben olmayan hislerim Sadece benden bana kalacak sevgilerim. |
Söküp Atamadım
Söküp atamadım Yüreğimden. Silemedim bir türlü. Anladım ki dostlarım Ya silgim kalitesiz Ya bileğim güçsüzdü. |
Nakarat
Hep seni anlattım Şiirlerimde Isminin yerine Başka ad koydum Bitince dörtlükler Her seferinde Ardından gönlümü Nakarat koydum. |
Dal Dalabildiğin Kadar
Dal dalabildiğin kadar In derinliklerine Sızlanmaların Arzuların varsa Onları dinle. Farkına var kendinin Korkma sorgulamaktan Attığın her kulaçta Var olduğunu göreceksin Indikçe derinliklerine Senin sen olmadığını O zaman öğreneceksin Ve..... Ağlıyorsa öteki yanın Boş ver Gerisini düşünme sakın Satabilirsen Sat anasını dünyanın. |
Bir Tek
Bir tek şiirlerimde olan Bir de şiirlerim var. Tesellim onlar Dünyam onlar Avunduğum onlar Bazen ısıtan güneş Bazen gül bahçesi Bazen huzur Bazen hayat Bazen neşe Bazen yar. Bir tek şiirlerimde olan Bir de şiirlerim var Öfkem onlar Dağılışım onlar Yıkılışım onlar Bazen hüzün Bazen gözyaşı Bazen sitem Bazen efkar Bir tek şiirlerimde olan Bir de şiirlerim var. |
Dal dalabildiğin kadar
In derinliklerine Sızlanmaların Arzuların varsa Onları dinle. Farkına var kendinin Korkma sorgulamaktan Attığın her kulaçta Var olduğunu göreceksin Indikçe derinliklerine Senin sen olmadığını O zaman öğreneceksin Ve..... Ağlıyorsa öteki yanın Boş ver Gerisini düşünme sakın Satabilirsen Sat anasını dünyanın. |
Bir tek şiirlerimde olan
Bir de şiirlerim var. Tesellim onlar Dünyam onlar Avunduğum onlar Bazen ısıtan güneş Bazen gül bahçesi Bazen huzur Bazen hayat Bazen neşe Bazen yar. Bir tek şiirlerimde olan Bir de şiirlerim var Öfkem onlar Dağılışım onlar Yıkılışım onlar Bazen hüzün Bazen gözyaşı Bazen sitem Bazen efkar Bir tek şiirlerimde olan Bir de şiirlerim var. |
Selam
Dayadım sırtımı ulu çınara Dal ile yaprağa merhaba dedim Bir güzel yanımdan geçti pınara Testiye kovaya merhaba dedim Örük örük saçlar yazma oyalı Kızarmış yanaklar pembe boyalı Vallahi görmedim doğdum doğalı Ardından izine merhaba dedim Yandan bakışıyla bir göz kaydırdı Yüreğim sıçrattı göğe kaldırdı Eğildi kovayı suya daldırdı Endama işveye merhaba dedim Döndü güzel geri yüzünde mana Başıyla der gibi merhaba bana Iç güzel suyundan doy kana kana Ve..baktım kendime merhaba dedim Yürüdüm ardından kalkıp yerimden Of..of..ile nara çektim derinden Büyüyen dilimin kem kümlerinden Zor bela peşinden merhaba dedim |
Son Takat
Son takatimi sana ayırdım Damarlarımda azgın bir zevk uçar umuduyla Son deminde belkide ömrümün Gözyaşlarımla suladım sevgi tohumlarını Büyüttüm erkeklik gururuyla Son takatimi sana ayırdım Kavuşmak umuduyla Seni istiyorum içimdeki korkuyla Son takatimi sana ayırdım Gelirsin umuduyla |
Yapayalnız
Düşmüşsünüzdür yola bir kez Bitecek sandığınız Birileri vardır yanınızda Güvendiğiniz Inandığınız Görürsünüz ki sonradan Bir başınasınızdır Terkedilmiş Ve.. Yapayalnız |
Sen Seni Anlat Yeter
Kırkahvesinde Yalnık ikimiz Bir de Demiyle uğraşan çaycımız O Demini aldıra dursun çayının Derinliklerine dalalım gözlerimizin Nem yüklü esintilerinde Şubat ayının Yanımızda odun sobası Üşümelerimizi ısıtırken çıtırtılarında Sokuluveririz birbirimize Dolaşırken ellerim omuzlarında Mutlu eder Seni dinlemelerim Gözlerim olur konuşan Benim hep böyledir ifadem Sen Seni anlat Yeter.. Yeter be..birtanem |
Köprüaltı Çocuğu
Ben Köprüaltı çocuğu Metin adlı biriyim Kafakağıdım yok Ne anamı Ne babamı Ne de doğduğum mahalleyi bilirim Yaklaşık Onuncu derecenin Dördüncü kademesindeyim Gençliğimin başındayım Yani ondört yaşındayım Aklım ereli hep buralardayım Merak ediyorsanız Yüzlerimiz Ellerimiz Elbiselerimiz Heleki gönüllerimiz Biz köprüaltı çocukları Birbirimize benzeriz Neyi gerektiriyorsa durum Vaziyeti ona göre alırız Bazı günler doyar Bazı günler Aç kalırız Biz Çöplerin Köprülerin çocuğuyuz Çoşkuluyuz Dolu doluyuz Bir tek şey hariç Belkide Mutluyuz |
Yıkık Mabed
Yılların yorgunluğu takatını bitirmiş Göçmüş dost güvercinler yuvasını yitirmiş Bir gariplik duyulur bestesinde hüzzamın Kalmış maddesi belki mana yok olup bitmiş Tutmuş nefesini taş eğilmiş çatlak duvar Köşeye zor tutunan kubbenin sitemi var Hayal ediyor sanki günlerini geçmişin Yıkık mabette hüzün yıkık mabette efkar Kırık minare baygın köşetaşları yorgun Çıt çıkmayan sessizlik mekanda zaman durgun Bozulan sükunette hepten yok oluş anı Sekeratta bir mabed mabetde renkler solgun Sonu olmayan vakit unutulmakta telaş Ayağa kalkmış gibi konuşuyor sanki taş Yok edip harap etme çekip gitme bir anda Akıp gitme ey zaman bari burda ağırlaş |
Neylesin
Şu sinemde gonca idin gül oldun Gönül seni sevmesinde neylesin Şair ettin şiirime dil oldun Sen leylamsın demesin de neylesin Kerem oldum mecnun oldum ferhatım Senin ile mana buldu hayatım Bir sen sevdam bir sen isen feryadım Gözüm yaşlar dökmesin de neylesin Yağmurunla çorak toprak can buldu Duygularım bulanıktı duruldu Yürekciğim yüreğine vuruldu Aklım baştan gitmesin de neylesin Yokluğunda varlığını soludum Sen sevdamsın sensin benim umudum Dinle beni yar ben sana vuruldum Bu can seni sevmesin de neylesin Sen isen ömrüme ömür katanım Bir sen olmuş isen kolum kanatım Kusuruma bakma canım sultanım Şu kollarım sarmasın da neylesin |
Ben Nelere Ağlamamki
Şaşırmayın görürseniz ağlamalarımı Ben nelere ağlamamki Sevinince ağlarım Üzülünce ağlarım Ben nelere ağlamamki Hani yanık türküler vardır Sevdadan bahseden Şarkılar vardırya hani Hüzzam besteden Şiirler okursunuz sizi anlatan Mısralarında birlikte dolaştığınız Bir film izlersiniz Siz gibisinizdir baş rolünde Hani mecnun öyküleri vardır Için için okuduğunuz Yardım edersinizya ferhata Dağları delişinde Sigaranızın bittiğinden Olmazya haberiniz Ağlarsınızya bir başınıza sessiz sessiz Ben de ağlamak istiyorum Kabül ederseniz Ben nelere ağlamamki Sevmek vardırya hani Bir de sevdiğine varamamak Bilenler bilir bunu Tükenişin ne demek olduğunu Ben bunlara Ben kendime Ben sevdama Ben aşkıma ben bahtıma ağlarım Ben nelere ağlamamki. |
Seştiğim Benim
Bir yudum badedir Içtiğim benim Ilk değil Kendimden Geçtiğim benim Ne yapsın Neylesin Şu deli gönül Bir zalim olmuşsa Seçtiğim benim |
Hicranlı Hasret
Geri ***ürdüm Eksiksiz Hicranlı hasretimi Taze buharı günahsız aşkımın Vücut bulacakken sessiz Ben Ben olacakken Uçtu habersiz Korktum sokulmaktan Yandım sokulamamaktan Kırık camlarıma Paçavralar tıkadım Seyrediyorum şimdi Çok uzaklardan Dayatmak acıyı Son raddesine kadar Medet ummak gibi birşey Tuzaklardan Bıktım ürkek gözlerimle aşkına Susayarak bakmaktan |
Dostlar
Bahar mı geldi dostlar Yani..güller mi açtı!! Unutmuş aşkı bülbül Gülün de tadı kaçtı Sunulsun cananlara Canan bülbülse eğer Dünyanın güllerini Derleyip versen değer Hani nerde keremler Hani nerde aslılar Dağbaşında ferhatın Sevdasını astılar Mecnun mu var leyla mı Çöl mü var geçilecek Bade kaldı mı dostlar Şerefe içilecek Var mı şöyle bir seven Var mı cana can katan Ey..gönül sözüm sana Yürek olmaktan utan |
Hiç
Hep seni beğendim hep seni sevdim Bir başka sevgiyi tadamadım hiç Yani bilesinki ben seni sevdim Gönlümden çıkarıp atamadım hiç Sende olan seni özünü sevdim Dünyalar tatlısı yüzünü sevdim Sesinin tonunu sözünü sevdim ******* boyunca yatamadım hiç Gözünden damlayan yaşını sevdim Yaptığın yemeği aşını sevdim Saçını başını kaşını sevdim Sensiz bir başıma duramadım hiç Boyunu posunu belini sevdim Saçlarından düşen telini sevdim Şefkatle uzanan eline sevdim Doyası şöyle bir tutamadım hiç Kalbimden geçeni bilmeni sevdim Bana hep tat veren gülmeni sevdim Peşin sıra beni sürmeni sevdim Senin gibisini göremedim hiç Yüreğini sevdim gönlünü sevdim Bahçeni bağını gülünü sevdim Her sözü bal olan dilini sevdim Ben senin tadına doyamadım hiç |
Veda
Bu sana son şiirim son dokunuşum Yüzümdeki hüznüm vedam olacak Kahrolası ayrılığın böylesi Belki de en büyük hatam olacak Gözlerim korkulu bakışım ürkek Azalmaz bu acı artar giderek Sensiz viranemde bir başıma tek Yürek sancılarım naram olacak Dön diyecek gönlüm ama imkansız Bedene razıyım kalsam da cansız Sahipsiz bir gönül kimsesiz yarsız Sensiz geçen günler ziyan olacak Sürmeyecek elbet belliydi sonu Belirle yönünü çiz sen yolunu Böyle de denermiş Allah kulunu Bilesinki bu veda yaram olacak Bir başkası bana haram olacak |
Sakın Gitme
Sakın gitme Buralardan Seninle tadına vardım hayatın Seninle açtı bahçemde çiçekler Seninle Yaşadığımı anladım Sakın gitme buralardan Gidersen Mahvolurum Kiminle dertleşir Kiminle konuşurum Sensin tesellim Sensin umudum Sakın gitme buralardan Kurban olduğum |
Başka Yerlerde
Gönül başka yerde Dil başka yerde Bülbül başka yerde Gül başka yerde Rahmetler beklerken Kuru topraklar Yağmur başka yerde Sel başka yerde |
Murat
Oğlumuz olursa murat Kızımız olursa Gaye koyacaktık adını Ama Bilesin ki Gayesi olmayanlar Göremez muratını. |
Büyütemedim Çoçukluğumu
Ya elma şekerlerim olur Ya da uçurtmalarım. Masallarda gezerim kaf dağını Cücelerle arkadaş olurum. Dostlarımdır palyaçolar Mutluluğu buralarda bulurum Bunca yıldır hep böyle Sürüp gider çoçukluğum. Aralayınca seneleri Gördüm yokluğumu Ne gençliğimi tanıdım Ne de olgunluğumu. Sitem etmedim ama Büyütemedim çoçukluğumu. |
Ve....kurşunlar Ağladı
Kahır kokulu barut namlu mahçup edalı Beli kırık parmaklar tetiklere sevdalı Beden ruhuyla küskün et demirle kavgalı Şehit gazi harmanı meydan kara bağladı Yaralandı silahlar ve...kurşunlar ağladı Donup kalan gözyaşı boğaza inen düğüm Can çıkaran demircik namlulara sürdüğüm Kan tualde tek boya seyrederken gördüğüm Gözler bakış aradı damer ateş yaladı Kesildi hıçkırıklar ve..kurşunlar ağladı Soğuk tonlarda sesler avazda acı hicran Feryatlarla başbaşa bakar ağlayan vicdan Içten içe sancılı figan yükselir burdan Kalbi silah taradı sızın yürek dağladı Sıfırlandı günahlar ve..kurşunlar ağladı |
Ayrılık
Bütünü ayırmak iki parçaya Koparmak birini bir diğerinden Yani dönüp bakamamak arkaya Ve..... Habersiz kalmak Birbirinizden |
Geliyorum
Zifiri acılarımla geliyorum Dindirmek için sancılarımı Doldurduğun yüreğimle Içinde bir tek sen Ve senin olan. Donakalmış ellerimle Girilmemiş kollarımla Ve Bütün duygularımla Sana geliyorum Buruk tebessümlerime Kavuşmak için yeniden Bir başkası değil Yani ben Şaka değil sahiden geliyorum. Huzurumu bulmaya Senin olmaya Sana doymaya geliyorum. Bakıştan yoksun gözlerimle Dilimin döndüğü kadar sözlerimle Tutmayan dizlerimle Ve.. Bir de Şiirlerimle geliyorum Kaynaşmak için Anlaşmak için Yani ben Her şey için Sana geliyorum. Ayrılmamak Ağlamamak Dönmemek üzere bir daha Ve. Güvenerek allaha Sana geliyorum. |
Gördüm
Dün gece rüyamda fatihi gördüm Gözümün içine bakın diyordu Kara çarşaflarla üstünü örtün Istanbul bu ise yakın diyordu. |
Seni Böyle Seviyorum
Güneşin güneş olduğu Bir yudum leylaya hasret çöllerde Nasılsa hali mecnunun Kazarken suyu akıtmak için dağlarda Nasılsa hali şirin ferhatın Döndükçe içindeki hasretin ateşi tutuşan Nasılsa hali mevlananın Tabtuk emre kapısında Nasılsa hali şiir yunusun Buluşması nasılsa ateşin sularla Seni böyle seviyorum Işte Bu duygularla. |
Mahkum
Ağustos sıcağında sanki buz gibi duvar Beşlik çivilerle çaktığım resimler üşür Arada söylediğim hoyratlı anlarım var Ya cevap vermez duvar ya üstüme üşüşür Kaba ve hantal kapı malzemesi demirden Her açış kapanışta beynime tokmak vurur Geçirilir mutlaka hergün bir kez tamirden Kapı üstünde kilit gözüme bakar durur Parmaklıkla örülü inadına kirli cam Güneşe izin çıkmaz ışığa vize yasak Durmuş sanki zamanlar farketmez gündüz akşam Merak edipte vakti saatte yakalarsak Ta..uzaktan süzülür sesi beş kez ezanın Ruhlardaki sıcaklık bulur ifadesini Öte dünyada bari muhatabı cezanın Olmamak ümidiyle serer seccadesini |
Nedense
Saki getir en sertinden badenin Bugün bana bir hal oldu nedense Yönü olmaz bir meçhule gidenin Göz pınarım erken doldu nedense Gece sürsün efkar sürsün bitmesin Keman çalsın söyleyin de gitmesin Kimse gelip sakın sitem etmesin Zaman geçti vakit durdu nedense Ayrılamam ne kadehten ne sazdan Bir şarkı da ben okusam hicazdan Gecem biter güneş doğar birazdan Şu sor şarkı içten vurdu nedense Kalkma vakti geldi saki efendi Meze bitti bademiz de tükendi Yıkık gönlüm bu kadara direndi Hayat beni biraz yordu nedens |
Olmak Istiyor
Artıyor giderek içimde sevdan Ellerim seninle olmak istiyor Sözlerim bir yandan dilim bir yandan Gözlerim seninle olmak istiyor Tat vermezdi böyle sigaralarım Duman duman oldu gönül bağlarım Sahipsiz goncalar bahçe bağlarım Güllerim seninle olmak istiyor Eriyor yüreğim her gördüğümde Bir daha sevemem kalan ömrümde Elimi kalbime ***ürdüğümde Boşluğum seninle olmak istiyor Istiyor ne varsa duygudan bende Aşktan öte bir şey bulduğum sende Bir tek yürek atsın aynı bedende Feryadım seninle olmak istiyor Darmadağın oldum yorgun çaresiz Kimseler içinde kaldım kimsesiz Bırakırsan eğer duramam sensiz Hayatım seninle olmak istiyor. |
Yalnız Senin Olacak
Solacak verdiğim güller Eskiyecek hediyelerim Şiirlerimi de unutacaksın zamanla Kalıcı olsun istiyorum vereceğim Mesela yüreğim. Solmayacak Unutmayacak Bir yürek ki Bir tanem Yalnız Senin olacak |
*******im
ıslak olur *******im Derin ve sessiz Takılır bir noktaya gözlerim Benden habersiz. Kaçı kaç geçe Acı freninde bir taksinin Ya da Narasında bir sarhoşun Uyandığımı anlarım. Uzaklardaki yalnızlığıma ıslattığım *******de ağlarım. Çökerim dibine kadehimin Bir hoş olurum. Sigaramın dumanıyla gider Ve.... Kaybolurum. |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:26 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.