![]() |
Emek
Nerede yürekleri sıcak Gözleri gülen gençlik Hayallerini üşüten yüreklerle Yorgun umutlar peşinde Kimi sınavların adaletsiz Koşturmacasının buhranında Kimi emeğini parçalayan Azgın sermaye çarklarında Pazarlarda emeği ucuza hasan Bir sen değil milyonlarca sömrülen Emeğinden verdikçe ödün Pençesinde ezecek seni emperyalizm Emeğinin boynu bükük Yüreğin solgun olcak Ümit Fatma Uçar |
En Güzel
En güzel şarkı sensin Sevgiden sevdaya En güzel şiir sensin Yağmurdan yüreğe En büyük cihan sende En kocaman yürek seninle Uzaya uzanır doğa senle En güzel aşk sensin Yazılmaz kalemle Ümit Fatma Uçar |
En Yüksek Mertebe Öğretmenlik
En yüksek mertebe okumak,öğretmenlik Bu meskek çok kıymetli faydalı hem de büyük Onu bize tanıtan,öğreten Mustafa Kemal Atatürk Ey saygı değer kıymetli öğretmenim Kültür ilim,irfan hep senin eserin Gece gündüz demeden işinde Köyde kentte her yerde tahta başında Körpe yavrularla ilim ve öğretim savaşında Ey saygıdeğer kıymetli öğretmenim Kültür ilim irfan hep senin eserlerin Syın öğretmenim değerin kiymetin büyük Hakiki mürşit ilimdir demiştir Atatürk Ne mutlu sana mukadestir öğretmenlik Ey saygı değer kiymetli öğretmenim Kültür ilim irfan hep senin eserlerin Aslında vatan millet sana emanettir Atatürk'ün fikirr ve ilkelerini sen dile getir Vatanına milletine hizmet götür Ey saygı değer kıymetli öğretmenim Kültür ilim irfan hep senin eserlerin Yoktur dünyada ilmin kültürün misali Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesiyim, Demiştir veliaht Hazreti Ali Sayenizde açıldı medeniyet ve nezaket yolu Ey saygıdeğer kiymetli öğretmenim Kültür ilim irfan hep senin eserlerin Muhlis derki insanı insan yapan Kainatı ilim ve faziletle donatan Bütün müeseseleri ve kurulyuşları yaşatan Ey saygıdeğer kiymetli öğretmenim Bütün bunlar hep senin eserlerin 03.06.1983 Mehmet Muhlis Fırat 1926-1996 Ümit Fatma Uçar |
Enflasyon
Tencerem takır takır Su kaynatır fokur fokur Makarnamdan bıkmam İster kelebek ister çiçek Mantıyı asla aramam Tahılın yüzüne kolay bakamam Meyveler uçuk bakar Korkar yanına varamam Sebzeler gözümün hapsinde Bir ucu tezgahtarın elinde Kasabın kapısına varamam Ya durursa kalbim Cesaret gerek peynire Elim alışıktır çökeleğe Sütü hiç dert etmem sağolsun anam Altı yüz elli yedi ağlar Neylesin üç yüz seksen ağam Enflasyona düşmüş diyorlar Düşene nasıl sevinsin ki insan Ümit Fatma Uçar |
Es Deli Deli
Bir estinki savurdun Es deli deli Savur beni deli rüzgar Savur ovalardan uçur dağlara Göçüp geldiğim diyarlara Uçur toz bulutu içinde Ulaştır gökyüzüne Kat bulutlara beni Merhaba diyeyim güneşe aya Al savur deli deli Döndür indir denizlere Kaptan olayım gemilere Dolaşayım okyanusları Et batan geminin kaptanı Savur ıssız yeşil adaya Ümit Fatma Uçar |
Esen Şiir
Ovalardan rüzgarlar yolla Saçlarımı uçursun Düşsem savrulsam Seni bilirim Koştursa gözlerim düşlerde Yorulsam ağlasam Dünya geçse yanımdan Süzülen yalnız sensin Ümit Fatma Uçar |
Esin
Çiledir soyadım Hep acıydı tadım Bitap seraplarda Gezdim adım adım Anlayamadım neydi günahım Kuruyan dalın tepesinde Kurumuş bir kozalağım Esin duydukça Boş teneke gibi çıkar avazım Kimseye yetmez gücüm Kendime haylazım Kemirir elemli mazim Boş bir kasnağım Kendimle barışırsam Biliyorum uslanacağım Ama nasıl....................... Ümit Fatma Uçar |
Esinti
Titriyor bak ay ışığı Üşüyor zaman Üşüyen lalelere dalan Bağrımda unuttuğun güller talan Muhabeti kaptırdım kara buluta Bak ardından ağlıyor zaman Kanatlarım dolanır semada Koynumda hüsran Sen yoksun bu akşam Bu semada her şey yalan Ümit Fatma Uçar |
Esmahin
O ne cüse ne endam Soyunun en güzeli Memleketler aşmış Çok koşmuş Zaferler kazanmış koşu atı Esmahin Armağanıydı dostunun büyükbabama Safkan arap atı Esmahin Büyüklüğüne, güzelliğine haran kaldım Hayellerime sığmayan Esmahin Öyle büyükki binemem asla Emahin hazırlanmış kapıda Seslendi babam Bakışlarından anladım Küçük binicisini sınıyacak Yok şakası Buna asla binemem Kalbim yerinden fırlıyacaktı Yutkunamadım sanki boğulacaktım Boyum Esmahinin bacak boyu Duvarın üstünden binebildim Titremekteyim gözlerim kapalı Uymaktayım komutlara Dönüşü yok bu işin Tepesindeyim bir dağın Titremiyorum heyecanım dorukta Yüksekler nekadar ferah Her şey güzel ve muhteşlem Hiç bir zoraki komut indiremezdi beni Uçmak üzereyim Annem telaşlı babama öfkeli Babam gururlu kardeşlerim ağlamaklı Sürdüm atımı uzaklaşarak Uçuyordum artık kuşlarla yarışarak Özgürlük bu olsa gerek Hiç bir şey duymuyorum görmüyorum Gökyüzündeyim bulutlara çok yakın Tutuverecekmişim güneşi Güneş bana çok yakın Ah Esmahin güzel atım Büyük güzel tutkum Seninle ne çok yürüdük Dağlar taşlar ovalar yaylalar aştık Ne güzel bir dost ve arkadaştın bana Nasıl özlerim bilsen seni Senihep özlemle sevgiyle anarım Esmahin. Ümit Fatma Uçar |
Esmeden
Esmeden gez esmer esmeden Sarışınlara görünmeden Oturmuşlar dere başına İki sarışın güzel birden Yoluna duracaklar senin Kapışacaklar ses vermeden Ümit Fatma Uçar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:22 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.