![]() |
Hani
hani buram buram yaz kokar ya ******* hani Akdeniz meltemlerine dokunur ya tenler hani hışırtısı okşar ya cakıltaşlarını denizin hani bakarsın ya gece sularının dibine hani deniz deniz dalgalanır ya duygular hani ellersin ya dokunmadan gökyüzüne hani sonu yoktur ya hiç birşeyin hani bilirsin ya yapayalnızdır insan hani düşüncelerin gezinir ya sahilde hani dersin ya ben nerdeyim hani sorgularsın ya neden hani aklından gecer ya binbir aşk hani nerede dersin ya sevdiğim işte o zamanlardayım sevgilim 15.06..2004 Nevin Kalafatoğlu |
Hayatın Tonları Olmalı.....
azıcık griii alırmısın...... benden.. hayatında ak ve karalar var... olmamalı...böyle keskin tonların... grinin tonları olmalı biraz.. ton ton akmalı yüreğinden... bazısı biraz pembeleşmelı biraz eflatun...... na dönmeli hayat az daha beyaz katmalı.. ak gibi grileri olmalı insanın... kararacaksa ton ton kararmalı..... yavaş yavaş siyah olduğunda gitmeli.......uzaklara ışığı geldiğinde dönmeli... yakınlığa tekrar merhaba denmeli... daha güzel değilmi... böyle.... değilmi.... ------------------------------------ Nevin Kalafatoğlu |
Hayırsız
günlük telaşlarda oynaşır yüreğimiz o hep aşık bilmezki kıymetini güzelliklerin o bencil yüreğimiz hatırlar sevgiliyi anar boşuna hayırsız ne hasretlikler vardır güllerde o güller bazen pembe bazen mor içinde ışık gülen ve ben aytutulmasında göklere süzülürken umarsız gülümsemelerden bir demet gönderdim hayırsız... 05.05.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Hazan zamanı Üsküdar
deniz çalkantılarında yağmur damlacıkları var yürüyorum iskele boyunda çalakalem aklımla Şemsi Paşa'dan Kız Kulesinin özlemlerini taşıyor yüreğim o an taşıyor damlalar göz yaşlarımda yağmur yağmur yağıyor boğazın sularına karışıyor mavilikler değişen siluetini tarıyor gözlerim İstanbulun geçmişe inat anılarım depreşiyor Salacak'tan bakıyorum bulut üstlerinde güneş izlerinin kızıllıkları yok nedenlerini anlamıyor bu güzel şehir anlamıyor terketmişliklerimin şehrini ve bedelini ben anlatamıyorum belkilerim çok boğaz vapurunda binbir insan seline karışıyorum bir an Asya kokusunu alıyor eylül günlerim Avrupadan kavak incirleri tadında cocukluğumda yaşıyorum karman çorman bakıyorum köprülerine boğazın iskele uçlarından sisler var bir deklanşör sesini katıyorum güne kaydediyorum acılarımı utançlarımı bir fotoğraf karesine düşünüyorum kayıp zamanlarımı ve devamını geleceğimin bir şarkı geliyor kulağıma mırıldanıyor yedi tepe okşuyor camilerini gözlerim siluetlerini küçücükten tramvay günlerindeki minik kız gülemiyor geçmiş günlere hazanlarındayken geçen mevsimlerin hüzünlerini arıyor gözlerim, sana şehir kararıyor eski sokakların arnavut kaldırımlarındaki tarih izlerini ahşap evlerin damlarındaki yosunlu kiremitleri bahçesindeki dut ağaçlarını özlüyorum evimin kayıp komşuların suratları patlıyor anılarımda birer birer bayram sabahlarındaki hokkabazlara gidiyorum ansızın bir bardak çay bir simit önümde yiyip içiyorum gözlerim türbelerini okşuyor Üsküdar'ın ıslanıyorum tente altlarında dükkanların sağnak yağmurlarında Üsküdarın sesleri huysuz yakarışlarında martıların İstanbul'u kokluyorum doyasıya erguvan erguvan ezan seslerin de bir hazinlik seziyorum belki de bu son gelmekteliğim bilinmezliklerin kim bilebilir bunu kim ben savruk yüreğimin gelgitlerin de dolanırken kediler bekliyor akşam balıkçılarını umarsız akşam yaklaşıyor hazan gibi Üsküdar Üsküdar oluyor yeniden sensiz nasıl yaşanır çözemiyor yüreğim gizini bu zamanların aşk kokusunu yok eden fırtınalarını yaşarken iklim varlığına isyan ediyor bedenim hazan günlerim geliyor belki belki binbir çeşidini özlemlerimin ve gene Üsküdar Üsküdar güneşi arıyorum hala yok Nevin Kalafatoğlu |
Her bahar muammaları
bir bahar havası tutturmuştur suzinak güneşler denizden doğmuştur dağlar akşam saatlerinde kızıl olmuştur muammalar dolanırken gönülde bir kırlangıç kanadında uçmuştur aşk bir sihirli kalemdir sevgilinin satırlarından akan kırlangıç yuvalarından gelişler gidişler hep hasretlik kuşların göçmen aşkı ve her bahar muammaları 17.03.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Her Gece
her gece yalnızlığımı bir yıldıza yükledim kalakaldı gözlerim sende ıssızım yine sensiz bu gece Nevin Kalafatoğlu LARA/31.01.2006 Nevin Kalafatoğlu |
Hersey
bagirdim bir gun seninle yasamak ne kadar guzel diye... avaz avazdı içim.... ve dışım sessizce.... actim actım okudum seni actım actım okudum... benim mutlulugum oldun...gunlerce... sen yazma bana 'merhaba cicisey' bile deme... bunları astım... ben seninle sensizlige alıstım. Gunun aydın...pırıl pırıl olsun... birtanem.. kendine iyi bak... ruhunu yorma... yazdığın yazılar gibi...değismez anılar sen yorulsanda aynı...yorulmasanda... olup olabileceği bu birtanem...iste... hersey... 10.11.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Herşey
bilmek bazen fazla bilmemek az gelir ya insana hersey konuşmak kadar uzun dinlemek kadar kısa sabretmek bir ömür boyu cinnet anlarındayken dünya sevgi bir şarkı gibi mutluluk bir an yetmez ya sana yetmez ya bana hersey ne kadar kısa 22.05.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Hesap Kitap ve Hayat.
iyilikler hoş bir sedadır gökte sedalar birgün döner sana yankılanır...dünya bir bereket bir sevgi bir muhabbet zannetmeki herşey boştur o boşluk ise yokuştur yokuş ise hayat. sen sen ol hayata dayat... pişen ekmektir fırında... yaşananlar bayat... yaptıklarını gökyüzüne fırlat at iyilikler uçar... semalarda.. kötülükler geçer...eleğinden döner dünya.. bulur seni...olduğun yerde sen sen ol...işte hesaptır hayat... 06.12.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Heyecan
sana yer vermem yar gönlümde bir serzeniş var o serzeniş acılardan bir koca gül olmuştu yar demet demet açmıştı güllerim susuzluktan kurumuştu ah o güller o benim ruhuma batan dikenler senin yanında olsaydı yar kanardın kan kırmızı gülerdin mor kırmızı ama bilirdin o büyük bir aşktı yar sesinden izler kalan bir şarkı bir nefeslik can heyecan 03.03.2004 Nevin Kalafatoğlu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:12 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.