![]() |
Sen
Seni Soluksuz gecede Yıldızların Dansında görmüşüm Yılanlı düşte Engereğin ağzından almışım Acıların ezgisinde Yaratanın yüreğiyle sevmişim Dudaklarıma dokunmadan Ellerime Kına yak benim Koynuma girmeden Yatağıma Gül dök benim. Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ |
Sen İnciden Daha İncisin
Bir derenin göle döküldüğü yerde, durgun su akıntısının beslediği büyülü yosunlu barınak- larında annesinin günlük hayat bilgisi dersindey- di yavru midye. -Daha çok küçüksün, dedi annesi. Balıklara özenip sert akıntılara atılma! Kurbağalara takılıp dışarılara çekilme! Bize, sualtı kayıcıları derler. Bundan da memnunuz.Diplere tutuna tutuna ya- şarız. Hele çamurlu yataklara bayılırız.Nerede o- lursak olalım, inci avcılarına karşı çok dikkatli olmalıyız! -İnci nedir, anne? -Başımıza belâ içimizdeki hazine. Balık gö- zü gibi, parlak bir şey. -Anne, benim incim yok. Seninkini alabilir miyim, boynuma takmak istiyorum? Anne midye, kabuklarını açar, yavrusu içi- ne dalar. Arar tarar her bir yerini, bir şey bulamaz. Ağlamaklı bir sesle bağırır: -Anne, incin nerede? Anne gülümser: -Her annenin incisi yavrusudur. Sen, benim için sedef sarayındaki inciden daha incisin, der. Yıldız Dalı Yasaklı Gönül Abdullah Karabağ |
Seni Aradım
Seni aradım Ne dilde Ne dudakta Seni aradım Bir içimlik gözde Gözlerini aradım Gözler denizinde Seni Arıyorum Mecnun’a Leyla olan seni Biliyorum Uzakta değil Şuracıkta Can ****s içindesin Uzanıyorum Dokunabilir miyim diye Uzaklaşıyorsun Ta uzaklara Serap misali Duruyorum varsın Yürüyorum yitiksin İki gözün karasına yitiksin Yitikliğine sarılıyorum yoksun Bilmem Şimdi hangi gözlerin Kuzluğunda saklısın? Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ |
Sensiz De Işıldar
Gündönümüydü günçiçeğim gün ve çiçek arasındaki gerilimi ikimiz germiştik Gergimiz nisandı tozpembe nisan ışıl ışıl ışılardı Yıldönümüydü ayçiçeğim gün ve çiçek arasındaki bağı sen taşa tutmuştun seninki adres değişikliği ivedilikle Benimki mi tozpembe kuvars sensiz de ışıldar. Lacivert Oyalar Abdullah Karabağ |
Serabî Pazarında Aradım Sordum Seni
Ömrümün baharıyla kışlandım son güzüne, Köşkümde kalasın diye, silme sevili yârim! Gelmedin; yoluna, kapına pusula bıraktım, Mevsimler konuklansın, dinlensinler diye. Ne umutlar besledim uğruna, gelesin diye; Göğsüme işlendi, dolmuş süresi senetlerin Sevi pazarına gittim, çıkaramadım ederini, Aradım durdum, sordum seni, bulamadım. Gün sonu topladım başıboş kalan sevgileri; Gramı olsaydı dertlerin, teraziyle ölçerdim. Çağırdım dolaştım: her birine alıcı düşmeli; Söz kesilsin, takı takılsın, sevdik diyenlere! Oysa bir ben vardım, bir de serabî seviler..! Tartıya Kalan Düşler Abdullah Karabağ |
Serenca Me Çûkan Dixwand
Min tu kişandî ber derderkiya serê sibê Ya meha xomurdanê, havîna malxopan. Êşlêbarîna serenca me şehlûlê dixwand Min got dilo, em biçin ba wê bi serdanî Te got na, dilo tu dudil î, dilo tu bêdil î! Min pêsîra xwe je te re kir textê stranan Kevirê tilsimê min da bin balgiya bihurî. Ezablêbarîna serenca me bilbil dixwand Min got dilo, ez te bi pêla dengê wî xim Te got na, dilo tu bêhiş î, dilo tu dilreş î! Min tu dirêjkirî li ber heyva panzdehşevî Xelata gazina stranbêjan ji min re hatibû. Xwelîlêbarîna serenca me kund dixwand Min got dilo êdî dereng e, te got na, lez e; Ey dilo, bêxem î, bêhîs î, tu bi çend can î! Sewta Berbangê Abdullah Karabağ |
Seselim
Seni seviyorum dedi çilen turuncu gülümsedi sözcükler seselim Seni seviyorum dedi çilem urağan hıçkırdı sözcükler seselim Seni seviyorum dedi iyelik sendeki seni senli sensiz seni Tıpkısının aynısı seselim seselim. Lacivert Oyalar Abdullah Karabağ |
Sesler
1.ses yalnızlığım yalnızlığına kilitlendi -yalnızım- 2.ses yalnızlıktaki boşlukta yankılandı -yalnızsın- 3.ses yalnızlıkları silip süpürmüşsün -boşuna- 4.ses aynadaki yüz kadar yakındır -yalnızlıklar- 5.ses mutlu musun mutluluk mutluluğu yalnızlaştırmakla 6.ses(kırıldı) yalnızsın dedi yalnız kal yalnızlığım. Yıldız Dalı Yasaklı Gönül Abdullah Karabağ |
Sınırda Bayramlaşma
Ağlama güzelim Bugün bayram Önümüz tel örgü Beton dikmeler Başımızda asker Ağlama güzelim Ağlamak yasak Savur Hediyeni Geçer eline Annen Karşı yakada gerilla. Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ |
Sıvacıkuşu
Şakağı alp sahtiyanı Avurdu şeker şerbet sek sekili umman Ummanda alabalık tezene yüzgeç pesten tize tizden pese sıva-geç İklimleme suskunluk Susurluk’ta alabalık Çetenin tamtam tamzarası yamyam ızgarası Taksinin ödü udi yalelli yalelli Sıvacıkuşu kamyon. Halkalı Seher Abdullah Karabağ |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:25 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.