![]() |
Kıyâmet
Âhh..dedi,bu cihâna yâren olmasaydım,âh,,, Ne vardı îmân ile bende secde kılaydım. Âh dedi biçârem âhh..işte geldi son sabâh, Ne vardı yaprak gibi kuru yerde kalaydım. *** Kaç mevsim yada kaç yıl,nasıl yanmışım,nasıl? Nasılda pişmânım ben,keşke turâb olaydım. Duymasaydım figânı,yatacaktım velhâsıl, Ne vardı solacaksam mezârımda solaydım. *** Sordum ya günâhımı,sen de beni gördün ya, Utân diyen cevâbı al ateşten alaydım, Kalk da virân yerinden,sen de beni gör dünyâ, Ne vardı kıymetini âhirette bulaydım. *** Korkarım,kıyâmet bu,alnı mahşerin tanı, Bir ürperti,bir ağıt,keşke bende güleydim. Şu beyhûde gözlerim hangi yolun vatanı? Ne vardı ötelerden,uzaklardan geleydim… *** Not:Kalbinde bir zerrede olsa ümit bulunduran için Mevlâ’dan kurtuluş dilerim.Kandiliniz kurtuluşunuz olsun. Ahrazi |
Kıyısından bir hicrandı dün dağıtıp gittiğim
yutmuşsa da bahtımı düşlerdeki son kuyu vuslat için uzayan bir gölgedir efkârın yıkardım ben âhımla tutsak eden uykuyu ilk parçası olmasa uyanmak bir inkârın alnımda bir heyelan! tek kâhin bu rüyâ ki yeni baştan kurulan aynı kâbus ve cinnet öldüğüm gün elimde! bu nasıl bir dünyâ ki ey akıl! mecnûn ol da benliğimi yok zannet ne mahşer ki bu hayat,ya bu candan edecek ya da hasret kılacak,aratacak bir günü sevdâm için kalmasam hem çehremden gidecek hem de meçhûl sayacak bağrındaki sürgünü buhranlı bir akşamda hasretinle yansam da yük sınmadım aşkını isyânımla durmadım kavrulsa da bu cânım kor ateşe kansam da hicrânı ben yüklendim aşkına kondurmadım. * * * Ahrazi |
Kim
Kim bu cüssemle berâber duran, Rengi can meydanı sır hâne kim? Yol mu seyyah mı,refâkat mı an, Ey hayat! ölmeye pervâne kim? • �* ˜ Ahrazi |
Kimin var?
Ne arıyorsun? Ne bakındın Rab’bından başka? Kendine gel,kendine! Kimin var O’ndan başka! * * * Ahrazi |
Kimsem yoktu
Kimsem yoktu Ömrün en meçhul yolunda, Düştüm kalktım, kimsem yoktu. Şu kara bahtın elinde, Boyun büktüm, kimsem yoktu. Meskensiz, bir garip kulum, Karlı dağa döndü halim, Kader deyip sustu dilim, Çile çektim, kimsem yoktu. Gün batar, derdim doğarken, Ay çıkar toprak soğurken, Seher vakti çiğ yağarken, Yaşlar döktüm, kimsem yoktu. Ahrazi bıktı bu candan, Gayri, ümit kesti günden, Şu mezarın eşiğinden, Son kez baktım, kimsem yoktu. Ahrazi Ahrazi |
Korkarım ki
Bir kuş olup, uçup gelsem yanına, Korkarım ki avcı vurur, Gelemem. Bulut olup çıksam şu yüce arşa, Korkarım ki yağmur olur, Gelemem. Toz olup beklesem kapın ucunda, Korkarım ki rüzgar alır, Gelemem. Bir gül olup yer etsem avucunda, Korkarım ki eller alır, Gelemem. Toprak olsam evin, yurdun önünde, Korkarım ki basan olur, Gelemem. Bir han olsam vardığın yol sonunda, Korkarım ki talan olur, Gelemem. Gönül gerek desem, kulak biçare, Korkarım ki gönülden öte yare, Can dese de git artık bu yare, Korkarım ki diyar olur, Gelemem. Vakit bitse, ecel gelip sarsa, Korkarım ki canım sende, Ölemem, Yahut yaren gelse, kapım çalsa, Korkarım ki, seviyorum diyemem. Ahrazi |
Lâ mevcude illallâh
Vâd etsem de sana ben,gâipten bir haberi, ‘’Lâ mevcude illallâh’’bunu kimler duyacak? Her kim varsa deviren can denilen minberi; Savrulsa da kâinat yıkılmayandır ancak. Bir sürgündür bu hayat,bir sınavdır bu cezâ, Davran artık ey insan,hasmından evvel davran. Günâh kadar ağırdır,şeytân kadar ha kezâ, Son şeklini tüketir aç kalınca kadavran.. Gören o ki sırları; ne renk kalır ne de bet, Bir perdeyse bu şekil,varlıktaki son benim. Günde kaç kez yıkılır? zaman,köhne bir heybet, ‘’Lâ mevcude illallâh’’ki Ben senin kâbenim… * * * Lâ mevcude illallâh: Allah’tan başka varlık yoktur… Ahrazi |
Mahâreti günâhtan ibâret
Unutmuş,neylesin? bilmez ki nerde; Hânedir ve lâkin nezâret gibi. Günâhın kalbine sindiği yerde, Esâret yaşanır mahâret gibi. *** Ahrazi |
Mânevî eksiklik
Kulak ver rûhuna artık,nefs'e verdiğin kadar Sefil olmazdın; övseydin dîni,yerdiğin kadar! (mefâîlün/mefâîlün/fâilâtü/fâilün) * * * Ahrazi |
Mermerler ülkesi
Hiç kimse yakın değil benim kadar ey hayat, Az önce bulunduğum her ânı mahzun yere. Birkaç kişilik gürûh usûlen ağlar,fakat, Aslında bu haykırış,vedâ bu takvimlere. Yüksekte..semâda var; bulutların rengi bu, Günden güne artarak çoğaldı binlercesi; Mermer ki,bu toprağın semâlaşan avlusu, Gezmekle tükenmemiş,bulunmamış ertesi. Sürgün gibidir,neden? neden bu terk etmeler? Dar olsa da bir vedâ,sığarmışız onca gün. Hasretliğimiz olur,bizimdir en kuytu yer; Bir başka ziyâretin ucunda boş gördüğün. Velhâsıl,eşin kadar yakın bir ad,kim bilir, Teslim ediyor mu hiç,verir mi heyhat,kabir! * * * Ahrazi |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:28 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.