![]() |
Kandil
yüzyıllar uzandı yollara gezindi Lidya'nın pişmiş topraklarında. bir ustanın duvarıydı, ayaklarımın altında yıkık,dökük,oyukça bir kalıntı ıssızlığında. fitilliği yandan çıkan, öbür yanda kulbu olan kandildi bana bakan baktım kaldım,ellerin nerede ne *******,ne kalpler ışıldattı ******* gölgesinde saatlerce.................. yüreğim adımlarımdı tarihin içinde. 06.12.2006-ant/kaş/kal-kandil- Nazan İzmirli |
Kar beyaz
kar beyaz sevdamı kara kışlara salma. dokunamasanda titretir yüreğini sevdam üşütür bilirim seni ama beni sensizlikte dondurma 26.01.2005-antalya Nazan İzmirli |
Karanlığın İçinden
karanlıklar ürkütürdü beni,seninle tanışmadan oralar ıssız,soğuk,korku tüneli gibi acımasız ******* üzerimde yün yorgan anlamını veremediğim sesler karabasan karanlıklar gece gelir, basar boğar şafaklara ulaşır senden kaçar ne bilirdim, birgün gün ortasında güneş başımda karanlıklar, sabahları olmayan karanlıklar içinde kalacağımı anlam veremedim,akşam karanlıklarına kavuşsam dedim bitmiyordu gün,bitmiyordu gün karası, çaresizdim bir değil bin ışık belirdi birden simsiyah gökyüzü,avuçlarımın içinde yıldız cümbüşü gibi karanlıklar içinden çıktın geldin, önce avuçlarımı aydınlattın ödüllendirircesine avuçlarımı gün karasının gölgelediği yüzüme kapattım gitme diye! Tanrım,beni asla terketmedin,ben seni istedikçe karanlıklar aydınlandı,karabasanlar kayboldu karanlıkların içinden çıktın geldin ruhumun derinliklerinde gizlendin gitmemelicesine Nazan İzmirli-1990-Trb Nazan İzmirli |
Karanlığın üç gücü
en yakın en uzak olur anında imkansızlık ulaşılmazlık yok edicilik gücünün ardında. göz alışınca karanlığa yaratıcılık çıkar ortaya. en imkansız senindir sihirli bir değnek parmağının ucunda. karanlık en şeffaf arkadaşın olur zamanla koruyucu bir melektir yorgun yalnız anlarına. 09.11.2006-kaş / kalkan Nazan İzmirli |
Karartma *******de
savaşın ak barışın al rengi için; idealis düşlerle sabahladık karartma *******de nedir? bu kavgamız sevgi denizinde yüzerken paylaşmak mı öğretilmedi büyüyen benliğimize. uzağa bakıp barışı özlerken, gölgemize bakıp savaşmak neden? sunulan kucak kucak sevgi çiçeklerini sulamıyor barışları reddediyoruz. öfkeyle............ yalnızlıkla............. kavgayla................. yoğurduğumuz............ savaşlar içinde............... kendi mızrağımızla............ en değerli hazinemiz.......... zamanı öldürüyoruz............... karartma *******de................... 01.02.2006-antalya Nazan İzmirli |
Karetta karetta
harelediler Olimposu öbek öbek bulutlar. yeni bir doğuşa yağdı yağacaklar. martılar, dizim dizim inci. kara burunun boynunda pusuda. çıralı, sarhoş oldu bir kadeh şaraba dudaklarımda. deniz sustu, dalgalar kumsalla sevişmekte, seeen....... yoksun ya..! ay ışığı, sevi yolu gecenin mavisine. karettalar, fokurduyor mahremiyetleri kabuklu gövde, patileri sevinçli telaş içinde. yüzgeçleri büyük hararetle kumsalı debeliyor, yumurtalarını gömüyor en derinlere. sonra......! geceyi sırtlanarak ağır ağır süzülüyorlar bilinmeze... dolunayda yumurtalar kırılacak, yüzlerce yavru karetta minicik adımlarıyla ay ışığına doğru yol alacak. korkusuz, telaşsız.............! ! ! nereye kadar..............? ? ? 04.07.2006-ant-çıralı-03.50 Nazan İzmirli |
Kavuşamazsın
Uzanır umutlarım ufuklara Daldıkça gözlerim mavi dalgalara Alır alır götürür kıyılardan Yüreğim düşer yollara. Şıkır şıkırdır önceleri umutlarım Yakut inci misali,çakılların suyla sevistiği gibi Amansızdır,ardı sıra acımasızdır. Bırakmaz umutlarımı kara ile buluşa. Döne döne,vura vura başlar kıyıları tokatlamaya Nerede o şıkır şıkır masmavi umutlar Dönüşür pat pat,çat çat dev dalgalara Umutlar bunlar, bir yakında bir uzakta. Bakarsın bir yanın bulutlar,umutlarını karalar Bir yanın azgın dalgalar,seni çılgınca kucaklar Ufku ararsın bulamazsın,çünkü sarhoşsun Okyanus gibi umutların büyür büyür kavuşamazsın. Nazan İzmirli-30.06.2005-antalya |
Kekeme
ne ister kekeme,hayatta..! uçsuz bucaksız sonsuzlukta haykırmaktan başka. dilinin ucunda tutuklu bir sevda canını acıtmakta. 27.12.2006-ankara- Nazan İzmirli |
Kelebek olurum dallarında
ömür yolculuğumda geçen en sert kışsın, ardından en renkli baharları getiren. kelebek olurum dallarında. ve ardından; olgunlaşırım erdemliğinin sonsuzluğunda. bitmeyen yazım olursun altın sarısı başaklarla ruhumda. 19. 8.2006-dallarında- Nazan İzmirli |
Kesik Taşlar
parçalanmış kırılmış kalpler di öbek öbek yoktu sevenleri farkedenleri. taki.! bir taş ustasının örs sesleri yankılanana kadar. evrildi çevrildi işlendi, terbiye edildi, kökden öze döndü. dilsizin seslenişiyle arzda. o gün bugündür taş kesilir. ustanın nasırlı avuçlarında. 13.10.207-ant-kalkan Nazan İzmirli |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.