![]() |
Ölür gece
Ölür gece Uyku tutmadı mı beni Atarım kendimi dışarı Bir meyhaneye girerim Dağıtmak için uykuyu Dağıtmak için geceyi Rakı isterim garsondan Bir pakette sigara Dağılır uyku,ölür gece Cebimde kalem Masada peçete Bakınırım çevreye Düşsel bir oyun Düşsel bir aşk başlar Gecenin koynunda Çok da hoş oluyor Başlıyor zaman içinde Trajedik bir komedi Ve üç beş oyuncu Hoş oluyor doğrusu İç de gör! ..... Ya,sen içmiyor musun? Aaaaa... ne ayıp! ...... Bu aleme rezil olursun valla Ters çevirdim doldu peçete Yazmışım birkaç kelime Sabahın üçünde Uyku öldü Sabah horozları öttü Ben ayakta Öldürdüm geceyi Onlarımı sormayın Hala uykuda,yaşıyorlar Öldürülecek çok gecem var Yetmiyor ki günler bana Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-14.03.2002 Burhan Küçük |
Önce
Önce Önce okumaya çabaladım Alt yazılı filmlerden Aktörlerin ağız oynatışı Katıksız ekmek misali Ve siyah beyaz ekran Yazıyı bile okuyamadan THE END Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-21.01.2004 Burhan Küçük |
Örtü
Örtü Yüzümde,bir kamyon yükü Sevi sakladım Olmadı,yeni sevdalara örtü Dağıldı hayallerim Düştüğü yerde çürüdü Döküldüğün de yapraklarım Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-31.10.2004 Burhan Küçük |
Ötme keklik
Ötme keklik Kekliğin başı kınalı,ayağı kınalı Kanadı kırık, gönlü yaralı Ötme keklik çekme beni kendine Nasıl söz geçirmeli bu gönle Keklik öter gönül dağımda Ben bir avcı tüfek elimde Ötme keklik ötme ne olur Gönlüm kalır kanlar içinde Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Özlemine özlem
Özlemine özlem Sensizliğe akarım Gecenin koynunda Buğulanır gözlerim Önüne geldiğinde Boşluğa sarılırım Sarılır gibi sana Yokluğunu anlarım Kollarım boş kalınca Gölgen gezinir odamda Ben peşinde pervane Sabah uyandığımda Kokun hala odamda Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-28.07.2004 Burhan Küçük |
Papatya falı
Papatya falı Hani yok sanırdın Beni yanında Papatya falına bakardın Yalnızlığında Seviyor,sevmiyor Bir yaprak koparırdın Her sevmiyor çıktığın da Kahrederdin Hatırladın mı? Seviyor çıktığın da Göklere uçardın Oysa ben hep seninleydim Yoksa bakar mıydın Papatya falına Dudağından dökülür müydü Seviyor,sevmiyor Nağmeleri Biliyor musun? Ben de bakardım Papatya falına Güzel de olsa yaprakları Hep senin için koparırdım Ve hep sende benimleydin Bak söylüyor falın SENİ SEVİYORUM.. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Rahibe Dudaklı
Rahibe Dudaklı Ay ışığı / sonatına Karar kıldığı zaman Gri mavi hüzün düşer Tavuk gezintisi akşamlara Lotus gözlü kadın Döner özüne Başını yastığa koyduğunda İlham verir Rahibe dudaklarıyla Öpüşen mısralara Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-28.12.2005 Burhan Küçük |
Rol
Rol Beynimde kurgulu bir rol Yeni bir şiir,ruhumda imgeleri Kalemin oynadığı bu rol Başladı mı dönmez geri Neye benzer bu gölge Beyaz kağıt üstünde gidip gelen Yorgun mu yorgun gece içinde Keyifle uyumak varken Dalga dalga gelir gece Yıpratma gücü varken Kabarır üstüme üstüme Şafak vaktine yaklaşırken Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-12.12.2005 Burhan Küçük |
Romantika
Romantika Gözüm gözüne değdiğinde Rehin alırdı beni... Ellerim bağlanırdı Yazamazdım bir şiir Harf harf akardın Beynimden aşağı Yağmur gibi Kelimeler oluşurdu Birleştiremezdim... Kelimeler kifayetsiz Birbirine dolanırdı Dünya benim olurdu Yüzerdim şiirlerin içinde Kuş sesleri müzik Cır cır böcekleri Nakarat söylerdi Ben gözlerinde rehin Sen gözlerinle gardiyan Volta atardık Toprak yolda Arabalar geçerdi Bizi hep toza bulardı Yağmur yağardı Çamur olurdu Ben gözlerinde rehin Umursamazdım dünyayı Ve hep şiir olurdu akardı Gözlerim gözlerine Bir türlü yazamazdım Ben gözlerinde rehin Gülüşün gardiyan Her halin şiir olurdu Ama ben,ah ben....... Yazamazdım...... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Rotasız (II)
Rotasız (II) Yalnız rotasız gemi gibiyim Dalgalı denizde Dev dalgalar gibisin Uçsuz denizde Sakin liman arar gönlüm Böyle havalarda Bir gün nasılsa demirlerim Tüm batıkların yanında Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:47 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.