![]() |
Şiir Gözler
ne zaman iki damla yaş süzülse yanaklarından dudaklarından bir şarkı dökülse hüzünlü bir rüzgar raksetse saçlarında hoyratça yıkılırım bütün sokaklarımda bir deprem başlar o zaman kalbimin neresine değsen bir sızı dayanılmaz öürüm sen hep ağlarken geliyorsun *******ime oysa ben gülerken daha çok seviyorum seni şiir gözlüm şairin ilk şiiri - 1966 Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Şiir kadın
bir lirik şiir ismin senin kara sevdalıların dudaklarında *******ce okunur leylâklar açar senin dudaklarında sevilince hergün seninle ağlanır, seninle uyunur bir sevda şiiri gözlerin senin binbir günah büyür her akşam bakışlarında oysa ben çoktan unuttum günahını yeşillerin senin siyahın şimdi bir yaz akşamı avuçlarımda bir özlem şiiri dudakların senin her sabah sevdiğim şarkıları duymak istediğim hele bir de ismimi söyleyişin yok mu öl de, öleyim bir hasret şiiri ellerin senin on parmağında on sevgi ölümle atbaşı ne zaman yağmur yağsa ağlarım kıyasıya güneşe inat, denize karşı bir şiir kadınsın sen her tarafı dişi uyandıkça senin göğsünde sabahları, kederlerim ölüyor yaşamaya olan nefretim arttıkça sana olan sevgim de büyüyor Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Şiirler ve Hikayeleri- Biri Var
biri var terkedilmiş gecenin en güzel yerinde insafsızca ezilmiş kadınca gururu gül gibi kederden ağarmış simsiyah saçları bir gecede sevmediği muhakkak, nefret ettiği şüpheli biri var terkedilmiş gecenin en güzel yerinde çektiği cehennem azabı siyah gözlerinden belli ümitsiz, perişan, yılgın, yıkık ağlamadığı muhakkak, güldüğü şüpheli kalbine mi gömse acaba aşkının şarkısını kimseye anlatamaz ki karşılıksız aşkını unutulduğu muhakkak, unuttuğu şüpheli oysa ne güzel düşleri vardı akşamla beraber şimdi ne gelinlik kaldı, ne gülen gözler ölmediği muhakkak, yaşadığı şüpheli söz:alimoğlu müzik:cenk taşkan söyleyen salim dündar Âlimoğlu-1999 Şakir Alimoğlu |
Şiirler ve Hikayeleri-Eniştemi Sevdim
sen bana haramsın sen bana haramsın ölsem sevemem sen bana yasaksın sevdim diyemem seni gizli gizli sevebilirim kimseye açamam ölebilirim bu kadar hırçınsam sevdiğim için aşkımı kalbime gömdüğüm için başkasına ait olduğun için çünkü sen ablamla evlisin şimdi seni düşündükçe boğuluyorum seni gördüğümde kahroluyorum bir el boğazımı sıkıyor sanki kuşlar bana bakıp ağlıyor sanki bu kadar hırçınsam kıskançlığımdan kıskanırım seni kendi ablamdan onun kollarında gördüğüm andan çünkü sen ablamla evlisin şimdi unutamam seni elimde değil aşkım gizli saklı dilimde değil kelimeler bazan dile geliyor ama boğazımda düğümleniyor sen onun yanındayken bakar bakar ağlarım gözlerimden yaş gelmez için için ağlarım allahım! nedir bu alınyazısı ne acı bir yazı kömür karası ben seni severken ölürcesine sen bir başkasının aşkısın gene bu kadar hırçınsam hiç sorma niçin haram bir meyvayı sevdiğim için başkasına ait olduğun için çünkü sen ablamla evlisin şimdi gitsem buralardan seni görmesem bir bilinmez yerde ansızın ölsem mezarımın taşı simsiyah olsa üstünde kahrından öldü bu yazsa bu kadar hırçınsam sevdiğim için aşkımı kalbime gömdüğüm için başkasına ait olduğun için çünkü sen ablamla evlisin şimdi âlimoğlu 26.01.2001 Şakir Alimoğlu |
Şiirler ve Hikayeleri-Metres
beraber olamayız sen evllsin bildiğim ben bir orta malıyım anla beni sevdiğim ben ancak bîr gecelik aşkların kadınıyım kim parayı verirse onunla olmalıyım günah bizim aşkımız olmaz bizim şarkımız göğsümüze taş basıp hemen ayrılmalıyız anlıyor musun beni hemen ayrılmalıyız biraz zaman geçerse o gücü bulamayız ben bir gecelik aşklar yaşar ve unuturum günahkâr vücudumu dışarda bırakırım benim kim olduğumu nasıl unutacaksın beni soran herkese karım mı diyeceksin birgün beni tanıyan bîri çıkıp gelirse adımı fısıldayıp, hadi gidelim derse gerçeği düşünelim ne gelir elimizden geçmişimin izleri gelecek peşimizden dünyanın bir ucuna gitsek bile farketmez benim kirli geçmişim yazı değil silinmez kalbindeki şüpheler hergün büyür içinde zehirli yılan gibi sokar seni sonunda bana kadınlığımı yeniden hatırlattın aşk dolu *******i bana sen yaşattırdın - seni sevmemek için kendimi çok zorladım kaderin kanunundan ben bile kaçamadım son bir içki içelim sen martini seversin şerefine son defa, sonra eve dönersin son bir aşk yaşayalım îstersen gel bu gece sonra kalbini bırak, karına dön bu gece aşkımızı kalbimde saklayacağım inan hiç unutmayacağım ömrümce seni bir an sen de beni unutma, ara sıra hatırla yaşadığımız aşkla, eşsiz hatıralarla ben uyurken sessizce giyin ve git sevgilim sen herşeye lâyıksın güle güle sevgilim Âlimoğlu - 25.01.2001 Şakir Alimoğlu |
Şiirler ve Hikayeleri - Ölüden Mektup Var
mezarım biraz soğuk, karanlık biraz da biraz dar galiba, biraz sert başımın altı bazan korktuğum oluyor, bazan kaçmak istediğim ne de olsa yerin altı burası öyle mutlu etmiş olmalı ki sizi ölümüm göğe değdi o eğilmez başınız hemen gerçi ölüler görmez, duymaz ama besbelli zaten fazla birşey beklemiyordum sizden şimdi herşeyden uzak, karanlıklar ortasında yaşıyoruz belki çırılçıplak, kimsesiz size gülünç gelir belki ama burda yüzler maskesiz ne yalan var, ne iftira burada ne içimiz nefret dolu, ne gözlerimiz kinli çok şükür! yaşadığımı anladım bu mezara geleli Şakir Alimoğlu |
Şiirlerim
Şiirlerim ki Bir fincan kahve gibi Kırk yıl hatırı olsa Şiirlerim ki herbiri Âşıkların dudaklarında mey Masalarında meze olsa Şakir Alimoğlu |
Tanrı'ya Mektup
İsyanım sana değil Tanrım Sahte İnsanlara Beni niye iki ayaklı yarattın Tanrım Suçum, günahım neydi insan olmak için Yüzümüz alabildiğine saf ve güzel İçimiz alabildiğine çirkin Günahımızı esirgiyoruz karşılığı olmadan, düşün Vermiyoruz milyonlarca yıl susamışa bir yudum su Uykumuzda bile başkalarının mezarını kazıyoruz Kızma ama Tanrım, gerçek bu doğrusu Menfaat bir siyah gül saçlarımızda hergün açan Kimimiz sene 1365 gün yalancı Yüce Tanrım! Hayvan gelmemek dünyaya ne acı Bir yere getirdi ki beni bu sahtelik, bu yalan Utanıyorum insanlığımdan gördükçe hayvanları Hayvanları seviyorum gördükçe içlerinden insanları 1967 Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Tanrı’nın En Güzel Eseri
dudağında binbir renk güller açar gülersen sevgilim tanrı’nın en güzel eserisin sen inan ne şehri istanbul, ne eşsiz boğaziçi sevgilim tanrı’nın en güzel eserisin sen hangi güzelde bulunur bu naz, bu füsun efendim canana senin diyene can feda olsun efendim ne lâlede, lâlezarda tek canandadır gönlümüz canana senin diyene can feda olsun efendim omuzunda siyah bir şal, köpük kadar beyaz tenin rüzgârın raksına doyum olmaz saçlarında senin gece bir havuz başında elinde şarap kadehin sevgilim tanrı’nın en güzel eserisin sen hangi güzelde bulunur bu naz, bu füsun efendim canana senin diyene can feda olsun efendim ne lâlede, lâlezarda tek canandadır gönlümüz canana senin diyene can feda olsun efendim dudaklarında siyahlı şarkılar, yüzünde tül aşka davet eder beni göğsündeki siyah gül n’olur kalemle çizilmiş dudaklarınla hep gül sevgilim tanrı’nın en güzel eserisin sen hangi güzelde bulunur bu naz, bu füsun efendim canana senin diyene can feda olsun efendim ne lâlede, lâlezarda tek canandadır gönlümüz canana senin diyene can feda olsun efendim bir nakış gibi işlensin şarkılara güzelliğin roman roman anlatılsın sayfalarca güzelliğin milyonlarca tuvale çizilsin güzelliğin sevgilim tanrı’nın en güzel eserisin sen hangi güzelde bulunur bu naz, bu füsun efendim canana senin diyene can feda olsun efendim ne lâlede, lâlezarda tek canandadır gönlümüz canana senin diyene can feda olsun efendim güzelliğin şarkılara işlensin nakış gibi gönülden gönüle aksın, aşkım yaşanmış gibi doya doya aşkı içmiş dudağından kanmış gibi sevgilim tanrı’nın en güzel eserisin sen hangi güzelde bulunur bu naz, bu füsun efendim canana senin diyene can feda olsun efendim ne lâlede, lâlezarda tek canandadır gönlümüz canana senin diyene can feda olsun efendim Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Tedavülden Kaldırıyorum
Sana senelerce kandım, inandım Gözlerim açıldı, artık uyandım Bugün defterini kapatıyorum Seni tedavülden kaldırıyorum Şakir Alimoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:51 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.