![]() |
Çok Şey İstemişim
sen aldıkça dertlerimi azalmıyor rahatlasam da bir ceza evinin E tipi yada F tipi fark etmez desem de F tipi avluları hiç görmedim bilesiniz belki yoktur kıyametler kopuyor her olmalı diye düşündüğüm olmuyor da ikinci satırdan sonrasının devamı gibi becerebilirseniz okuduğunuzda yani devam ediyor bir ceza evinin avlusunda attığım voltaların boyu kadar kısa sürelerde büyüyorlar iki kişilik dertler halinde ama aması var işte insanı dertlerin büyüklüğü değil tek başına taşımak dertleri sevinci ve diğerlerini sımsıkı sımsıkı boğuyor onun içindir kestirmeden asık suratlı bir savcının yerine koymadan kendimi paylaşıyorum her şeyi ucuz bir otel odasının pahalı bir yatağını kiralar gibi oğlum geldi aklıma nedensiz önce büyüğü haksızlık etmecesine sonrada küçüğü gülümsedim ulu orta biraz buruk oldu galiba garip bakışlar hissettim üstümde uzakta olmalarından değil elbette verebiliyor muyum diye düşündüm bir an bana verilmesini istediklerimi düşününce çocukken ne çok şey istemişim |
Dağların Hazan Kentlerin Hazan
parmak dokunduğunda tetiğe duracak zaman belki birkaçta kuş kanat çırpacak acele davranacak birkaç çift ayak birazda gürültü olacak kapılar ardında çok uzaklarda önemli konuşmalar yapılacak kaplayacak öfkemi kıvılcımlar görmesem de bileceğim kızıla kaçacak gözlerim bir sana üzülmeyeceğim bir de sana habersizce belki yanacak bir şeyler kor düşecek samana dönmüş hasat sonu düş artıklarına hasat’ı kaldırmışlar kaldırmışlar birileri tatlı bir hayal gibi girerek düşlerimize parmak tetiğe dokunduğunda bir şeyler kıpırdayacak aceleyle beklide elin bardağa çarpacak dökülecek bir şeyler döküldüğü yeri yakacak ben hüznümü sana vermeyeceğim değdiği yeri biliyorum alev alev yakacak uzaklarda çok uzaklarda bir nefes çekecek birileri dumanını havaya salacak kapıların ardında bir haber olacak belki sayfaların görünmez görünmez köşesinde biliyorum yüreği yanacak yüreği yanıklar ülkesinde birileri ağıt tutturacak birkaç kuş havalanacak dağların hazan kentlerin hazan yüreğim hazan olmayacak |
Dağların Ötesi
Hep dağların Ötesini düşlerdim Şimdi biliyorum Başka sevdalarında olduğunu Sevdalılarında olduğunu Özlemlerle dolu Onun içindir ki İnadına Toprağın Üstündeyim |
Daha Fazla Direnç
hava nemli ağırlık çöktü üzerime direnmemiz gerekli biraz daha biraz daha dirençli uyku yok gözlerimde alsam getirsem seni lavanta kokan yatağın yatağın içerisine kor gibi dokuna bilir misin hayallerime çapanın toprağı yarışı gibi örseleye bilir misin düşünceleri alev sarmış bilincimi yanmaz mı elin kırılmaz mı düşlerin yok etme korkularını korkulardır direnci ayakta tutan besle onları sağlıklı büyümeleri için korkulardır canlıyı insan yapan korkulardır bedeni ruh yapan hava nemli koku almakta zorluk çekiyor burnum direnmek gerekli daha fazla direnç |
Dahamı Gençtik
omuzlarımızı dokundururduk caddelerde yalnızlığın seyir defterini değiştirebilmek için korkularımızı bırakırdık hep birlikte caddelere ayak seslerimiz yankılanırdı vurarak hayallerimize eriyip giderdi çığlıkların içerisinde çocuksu düşlerimiz umutlar bırakırdık söylerken hep bir ağızdan türküleri umut derdik umut zamansız kullanılan kelime gibi dalıp giderdik zamanların içerisine daha mı gençti bilgelerimiz yoksa bir zamanlar bizleri erken büyüyenlerdendik |
Defne Dalı
ne kadar zormuş sana çiçek seçmek ne kadar çokmuş renkler ki basit gelirdi tüm tercihler dağlardan inmeden önce alı güldür beyazı papatya mora çalardı deve dikeni alışamadım renklere yaşıma daha çok şeylere sarı vermeyeyim yakarsın içimi dağa vurursun beni pembe güller istemezsin sevdaya çalar yüreğin serde yanan isyan ateşin bilirim gönlün defne dalındadır tüm mevsimleri bahardır solmasın dersin verdiklerin |
Değeri
yanıt vermeyeceğim o soruna sorunun cevabı gözlerimin ortasında bak bakalım parıltısına aşkının değeri sence kaç krat |
Değişim
değişmemeliyim kendimi bırakarak cakalı ayrıntılara hiçbir alışkanlığım kalıcı olmamalı değişeceksem eğer değişmeliyim kendimi bırakarak bilgi çağına olacaksa değişimim yarından öte olmalı alışacaklarım |
Değişim Yaşanıyor
şu aralar ne anlattığım önemli değil önem derecelerinde değişim yaşanıyor parçalı bulutlu diyor gözlemciler hortumlar talan ediyor kentlileri köylü sözünü hiç etme sekte olur kocaman kocaman puntolar big şov haberler yıldızlı fotolar şov dünyası şov başlıyor diyor Hans Jörg Kretschmer garip biri garip olduğu kadar gerçek ne kadar çok telaffuz edemediğim isimlerle dolu vekillerimin çevresi oysa verirken ben vekaletimi yönetecekler benden birileri olsun istedim di şu aralar ne anlattığım önemli değil önem derecelerinde değişim yaşanıyor |
Değişiyor
değişiyor puntoların büyüklüğü fotoğraf kareleri kimlikler değişmesi gereken şeylerden başka her şey değişiyor ölüm ilanları soykırım kavramları boylar renkler hava raporları değişiyor değişmesi gereken şeylerden başka asfaltın kaplaması kaldırım taşı denizin suyu vekilin onuru değişiyor çocuğun çocukluğu bile değişiyor değişmesi gerekenlerden başka her şey gibi düşüyoruz değişken yüksekliklerde durduracak gücümüz değişiyor beni vurduran dumana işte bu oluyor |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:08 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.