![]() |
Yürekte Yaralar Türlü Türlüdür
Gönül niçin ahvalimi bilmezsin Yürekte yaralar türlü türlüdür Öğüt versem öğüdümü almazsın Yürekte yaralar türlü türlüdür Esme zülüflerin yellere karşı Bülbül figan eder güllere karşı Gel beni ağlatma illere karşı Yürekte yaralar türlü türlüdür Ah n'eyleyim karşımızda ölüm var Ölüm dedikleri kanlı zalim var Ne ağlayıp ne gülecek halim var Yürekte yaralar türlü türlüdür Pir Sultan Abdal'ım ben de böyleyim Emir Hak'tan geldi kime ne deyim Derdim çoktur hangi birin söyleyeyim Yürekte yaralar türlü türlüdür Pir Sultan Abdal |
Yürü Bre Hızır Paşa
Yürü bre Hızır Paşa Senin de çarkın kırılır Güvendiğin padişahın O da bir gün devrilir Nemrut gibi Anka n'oldu Bir sinek havale oldu Davamız mahşere kaldı Yarın bu senden sorulur Şah'ı sevmek suç mu bana Kem bildirdin beni Han'a Can için yalvarmam sana Şehinşah bana darılır Hafid-i Pelgamber'im has Gel Yezid Hüseyn'imi kes Mansur'um beni dara as Ben ölünce il durulur Ben Musa'yım sen Firavun İkrarsız Şeytan-ı lain Üçüncü ölmem bu hain Pir Sultan ölür, dirilir Pir Sultan Abdal |
Yürü Bre Kahpe Felek
Yürü bre kahpe felek Gafil gafil gelme bari Biz de doğduk ölmek için Yüzümüze gülme bari Gafil gelirsin yanıma Kıyarsın tatlı canıma Toprak atarsın sineme Sorucuyu salma bari Bildim feleksin cihandan Çıkmaz parmakların kandan Kurtuluş yok imiş senden Yiğitlikte gelme bari Sen bir feleksin sözün yok Yola gidersin izin yok Kimi görmeğe gözün yok Kimisini görme bari Pir Sultan'ım der hanedir Bilirm kastın canedir Her işlerin tersinedir Bildiğinden kalma bari Pir Sultan Abdal |
Yürü Bre Yalan Dünya
Yürü bre yalan dünya Yalan dünya değil misin Hasan ile Hüseyin'i Alan dünya değil misin Ali bindi Düldül ata Can dayanmaz bu firkata Boz Kurt ile kıyamete Kalan dünya değil misin Tanrı'nın Arslan'ın alan Düldül'ü dağlara salan Yedi kere ıssız kalan Kalan dünya değil misin Bak şu kışa, bak şu güze Ciğer kebap oldu köze Muhammed'i bir top beze Saran dünya değil misin Pir Sultan'ım ne yatarsın Kurmuş çarkını dönersin Ne konarsın. ne göçersin Kalan dünya değil misin Pir Sultan Abdal |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:08 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.